Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kılım dönmüş püfff

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

salyangoz said:
Çıkan bir kılınızın dönmesi değilde daha çok yeni çıkacak bir kılın derinin dışına çıkamamasından kaynaklanıyor.Çıkamayınca bu sefer derinin altına doğru uzamaya başlıyor vücutta bunu engellemek için etrafını duvarla örmeye çalışıyor böylece orası şişmeye başlıyor.

o aslında adı kıl dönmesi olması gereken ve nispeten sorunsuz olan bir vaka (ben de eskiden bu ağır ameliyatlı olanları öyle sanıyordum). Burda kıçını kesip açtıkları ameliyata sebep veren olay da saçından başından düşen bir kıl parçası bel ya da kıç bölgene yakın bir yerde bir kıla takılıyor. Daha sonra elbise ve kılın kordine sürtünme hareketleriyle deriye saplanıp içeri giriyor (insan derisinin en ince olduğu bölgeler orası) içeri girdikten sonra da iltahaba sebep olup ordaki kanalları dolduruyor ve hepsinin temizlenmesi gerekiyor. ameliyat sonrası o ilhtabın tekrar baş göstermemesi için zaman zaman kıçını kesilmiş halde bırakabiliyor pansuman yapılması adına. of içim fena oldu yine
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kıl dönmesi maceram trajikomik olarak wowla bağlantılı diyebilirim iki buçuk yıl önce wowa başlamamdan altı ay sonra çıktı.Wowu suçlamıyorum ama üniversitenin gevşek sistemi sayesinde wowa daha çok zaman ayırır olmuştum ve sandalyemle bütünleştim.Tabiki vücut kıllarımın fazla oluşununda etkisi var ama kafamda şöyle bir şema oluştu.

wow + sandalyeyle bütünleşme + kıllı vücut yapısı=3x kıl dönmesdi
Sosyal ağlarda paylaş

kıl dönmesi ile ilgili iki önemli husus:

birincisi, kuyruk sokumunuzu da içine alan irice bir dikdörtgen şeklinde ameliyat iziniz olduğundan, artık kuyruk sokumunuz olmuyor, düz oluyor arka taraf.

ikincisi, lokal anestazi olduğu için, uyanık kalacağınız zaman diliminde bi iğne yapıyolar, bi tür morfin, mütiş muutluluk veriyor hastaya.

arkadaşın ameliyattan çıktığında herkes endişeli bi halde ona bakarken yüzünde müthiş eblek bi gülücükle bi el sallayışı vardı ki, o kafa için o ameliyata değer derdiniz. yarım saatlik ameliyat için, "5 dakika gibi geçti" diyodu.

bunları bilelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 3 kere kıl dönmesi ameliyatı oldum sırtımda hiç kıl yoktur.Kaba etimde ve göğüs bölümümde çok vardır.Dediğin gibi sırttan düşerekde oluyor ama bunun için jileti alıpta sırttaki kılları kesmek sorunu çözmüyor.Sadece sırt kaynaklı bir olay değil.Kaldıki doktor size şu şu bölgelerdeki kıllarınız sorun yaşatıyor yokedilmesi lazım dersede zaten bu işlem keserek yapılmıyor lazer epilasyon sistemiyle kıl kökleri yakılarak yapılıyor.Gene söylüyorum burdan biz bu konuda uzman değiliz eğer kıl dönmesi şüpheniz varsa burdaki forumlarda zaman kaybediceğinize hemen bir doktor kontrolüne gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...