Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Agalatör, mankurt diye aratın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Cuce said: böle hayvan gibi kesiyolar diye biliyorum ben kocaman ücgen şeklinde sdf çok ciddiye almadıkları için bu alandaki tedavi yöntemlerini geliştirmemişler, ortaçağda napılıyosa hala aynı metod d: sonra üstüne demir bi plaka çiviliyolar kapansın diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 yazilanalrin cogu yanlis kil donmesi dedigimiz olay cok alakasiz yani nerden buldularsa ismi pilonidal sinus deniyor buna tipta insanin dogustan derisinin ince oldugu iki nokta var gobek ve poponun baslangici elinizi saciniza goturun asagidan yukari odgru surukleyin rahat gidicek ama yukardan asagiya suruklerseniz zorlandigini putur putur oldugunu goruceksiniz iste sac veya killar bu dedigim bolgeye dusup ince deriden iceriye vijt diye kayiyor derinin altina giriyor ancak geri cikamiyor vucutta haliyle yabanci bu cismi reddedip apse olsuturuyor etrafinda ve birkacgunde bu sisiyor kalcadaysa oturamiycak duruma geliyorsunuz 3-4 gunde ve haliyel bu patliyor ve butun iltehap disariya akiyor ve delik aciliyor orda patlamadan sonra bu kil vucut icinde yolculuguna devam ediyor ve acilan delikten arkadaslarida bir bir daliyor iceriye ve kostebek gibi iceriyi delik desik ediyorlar (ki ameliyatlardan sonra cikan killarin %95 inden fazlasi vucudun baska yerinden gelen kil cikmsitir popodaki kilalr nadiren girer iceri) efendim simdi ne olucak? vucut arada bir bunlari reddedip ayni sekidle kapsule almaya calisabilir iltehap akar onun disinda patladiktan sonra acisini hissetmessin bile, 30 sene boyle gezen insanalr var ancak bu acilan delikten iceri dolusan killar bir muddet sonra kist, mikrop hatta kanser olarak geri donuyor kil donmesi ameliyatinin olayi bahsettigimiz bu bozulmsu delik desik olmus bolgeyi keserek alip temizlemek gecici cozumler var rahatlatmak icin (patlamamissa gumsu nitratla iltehabi patlatiyor iceriyi temizliyor iste filan) ancak uzun donemde illa kesicekler yoksa alamsi gereken bolge her gun genisliyor haliyle ve ne kadar egcikirse ameliyat o kadar zor oluyor bunun ameliyati 2 tip dikisli (kapali) ve dikissiz (acik) dikisli modda kesip kapatiyor ancak hem sagliksiz hemde et aldigi yeri dikerek kapadigi icin ilerde yeniden olma durumu cikiyorki kapali olanalrin cogu birdaha acik olmak zorubnda kaliyor kapali cok zor degil 2 hafta filan cekiyorsun acikta ise dikis yok (ki doktorlar bunu yapar cogunlukla)aldigi yeri en dibinden yukariya kapatiyor yavaaas yavas ki tam kapanmasi 2-3 ayi buluyor acik cok zahmetli bir defa ilk bir ay oturmiycaksin hic ve 3 ay pansuman ama cok az doktorun yaptigi tukiyede yaygin bir durum oldugu icin uzmanlasmios doktorlarda oldugundan yari kapali bir yontem var acik gibi ama ucundan azicik dikiyor ve bu 2 aya dusuruyor iyilesme suresini ben yari acik oldum (kisiden kisiye surede degisiyor haliyle) 3 hafta oturmak yasak yuzustu yatican paso ve 2 ayda pansumani suruyor ki aileden biri yada arkadaslaridnan biri (paran varsa apra verdigin kisi) poponla arkadas oluyor pansuman yapa yapa simdide tavsiyelere geliyim doktorlar soylemez bunu genellikle ancak iyilesme sureci sana bagli ilk once su andan itibaren sagliksiz gidalari kolayi/kahveyi varsa sigarayi alkolu kesicen almiyorsan one a day/centrum gibi gunluk vitamine basliycan sonucta vucudun 2 ay kasicak o kadar buyuk bri bolgeyi iyilestirmek icin ve bu tamamen senin sorumlugunda ne kadar sagliksiz beslenir vitaminlerini filan ihmal edersen o kadar gec kapanir ------------------------------------------------------------- bu kisimda analttikalrimdan tirsip kil donmesi olmak istemeyen bunyelere efendim 2-3 gudne bir banyo yapin ve poponunuzu gobeginizi iyice temizleyin kesinlikle ihmal etmeyin dedigim gibi jiletle alinmis tuylerle alakasi yok icerde buyuyen tuy zahmetsizce aliniyor evde jieltle cizip herkes alabilri ama bu gercek kildonmesi bambaska bisey o bolgeleri kilsiz tutmak sigorta gibi bisey ne kadar killi iseniz dokulen tuyun o bolgeye takilip kalma ihtimali artar ve terleyince vijjjjt diye girer derinin altina aman ihmal etmeyin cok cekersiniz sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Viktor said: elinizi saciniza goturun asagidan yukari odgru surukleyin rahat gidicek ama yukardan asagiya suruklerseniz zorlandigini putur putur oldugunu goruceksiniz olmadı d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 buarada googlea da sormak lazım d:http://www.kildonmesitedavisi.com/ bu da yanlış bilinenler : d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paranoyak oldum, of. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 sitede de demiş bence viktorun tarif ettiği duruma kıl dönmesi uymuyor, başka bir isim bulunmalı kıl dönmesi harbiden dönen kıllar için kullanılmalı d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Kıl dönmesi diye geçiyor ama çıkan şeyın kılla alakası yok. Beyın tarzı sanki ustunde yuzlerce ıltıhaplı sıvılce olan bı parça cıkıyor ılk cıktıgında yumrugunun yarısı kadar fılan daha sonra sönüyor kendısı. Okadar tırsılcak bır amılyat degıl gırıyosun cıkıyosn benım doktorum ıyıdı sanırım aynı gun cıktım (darlandıgım ıcın zorla cıkarttırdım kendımıde dıyebılırız) ertesı gun yuruyup hareket edebılıyordum. Açık amılyat pis iş diye duydum ben benımkı kapalı amılyatttı söle tarıf edebılırım kendısını / / / >< >< >< Edit: Uçgene okadar kastım olmadı :P Kaseyi aynı bu şekil çiziyolar Sol tarafı sağa yatırıp amılyat bıttıkten sonrada kapak gıbı kapatıyor tekrardan falan fılan zımbırtı. Benım tek korkum yuksek tansyon hastası oldugum ıcın anesteziydi. Ondada problem çıkmadı gırdık cıktık valla. Son olarak gecıktırırsen (bu herzaman olmuyor) ıltıhaplanma artıyor ve tabır doğru olursa eğer götünden 2. bir göt çıkıyor ve hayatında bu acıyı tarıf edemezsın yaşayanlar bılır :P Amılyat kolay cıdden rahat ol gir çık , fazla geciktirme başına bela olmasın. 2. Edit Son olarak benım doktorun numarasını verebılırım ıstersen baya memnun kalmıstım kendısınden. (eger ıstanbuldaysan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Ben konyadayım. Sağolasın. Şöyle bir link buldum. Bir kaç doktor arkadaş da danıştım. Bu yöntem baya tutuluyormuş. Eski yönteme göre çok rahatmış filam. http://www.demirturk.org/kildonmesi/index.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
varsýnolsun Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 eh yırttın sayılır şimdiden geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Sağolasın. Midesi bulanan bakmasın. http://www.demirturk.org/kildonmesi/dunyadakiteknikler.html :S:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 alexi_septimus'a mesaj atın, o bu konuda deneyim sahibidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Ben iki kez oldum, tüm konuyu okumadımda. Bir sorun varsa danışabilirsin ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 önde cıkma ihtimali varmıdır ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2007 Ben geçen sene ameliyat oldum kıl dönmesinden. Dikiş atılmadı, açık bırakıldı. Ameliyat gayet rahattı. Lokal anestezi yapıldı. Arkadaşımın babasıydı doktor zaten, taktım mp3 playerımı bi iğne yapıldı kuyruk sokumuma sonra öle takıldım. bi yarım saate yakın sürdü. Sonrası ise 1 ay boyunca babam, her gün yaramın üstündeki bezi bandajları kaldırıp bi ilaç damlattı. Yeni bi gazlı bez koyup kapattı. Direk oturabiliosun bu arada ameliyattan sonra poponun üstüne çok bi sorun olmuo. Ağrı sızı da olmuo hiç. Sadece 1 ay boyunca her gün pansuman oluosun evde. Sonra da kapanio. Fakat benim kapanınca kuyruk sokumumda fazladan deri oluşmuştu. Böle klitoris gibi bişey oldu kuyruk sokumumda haha paso uyarıp zevk aliodum xP haha sonra onu da gidip doktora kestirttim ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Ya şurda 3 hafta sonra finallerim başlıyor. Bu açık bırakma ameliyatını olamam sanırım. Zaten uzatmalıyım birde bu çıkarsa hepten şapa otururum valla. Diğer yöntemleri araştırıyorum şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 kardeşime olmuştu. erken teşhis ve tedavi çok önemli. bekledikçe alan büyür, üzülürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 peki nasıl engellenir bu kıl dönmesi? ayrıca viktorun anlattığı daha mantıklı çünkü popodaki kıllar serbest bırakınca belli bir uzunluktan sonra uzamıyor da içeri doğru uzayınca neden uzayıp uzayıp yumak olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Kist dermoid deniyo bu hastalığa (ya da dermoid kist). Valla ben 2001'de ameliyatını olmuştum, hala arada bi iltihaplanıyo ameliyat bölgesi. Ameliyatımı yapan doktor da televizyonda falan gören vardır mutlaka, Fenerbahçeli futbolcuların falan da doktorluğunu yapan beyaz saçlı iri yarı bi adam. Ameliyatı olduktan bi hafta sonra yataktan kalkabilir hale geldim. Ondan bi hafta sonra da oturuyodum gayet. Hatta sömestrenin başında ameliyat oldum, sömestre bitti okula gittim. Ben gümüş-nitrat gibi bi yöntemi önermiyorum pek. Bi tanıdığım da bu rahatsızlığa yakalanmış ve bu yöntemle tedavi olmuştu. Şu an sorun yaşamıyo. Olan memnun ama ben yine de doğal, fiziksel yönteme daha çok güveniyorum. Çok korkulcak bi şey yok, iyi bi ameliyat geçirirsen rahat edersin. Yalnız doktor muhtemelen söyler "bu hastalık tek ameliyatta geçmez genelde" diye. Bu söylediklerim moralini bozmasın ama 30-35 yaşına kadar bu hastalık peşinde olucak. Yapman gereken, ameliyattan sonra dahi ameliyat edilen bölgeyi temiz tutmak. Sık banyo yapmak, olabildiğince saf sabun kullanmak, bölgedeki tüm kılları ayda bir almak (tüy dökücü kremle değil de, jiletle almanı tavsiye ederim) ve kesinlikle kilo vermek (kiloluysan tabi). Mesela benim yaram acıyo şu an, biraz şişmiş falan. Ama etrafını temizledim ve günde 2 kez yıkanıyorum; bi haftaya kalmaz bi şey :P Edit: Hastalığı anlatmamışım bu arada. Benimki doğuştan gelen bi hastalık. İki tipi var, biri içeri doğru biri dışarı. Vücuttaki ince derili bi bölgede kıl yoğunluğu fazla diyelim. Buralar genellikle koltuk altları, göbek deliği ve kuyruk sokumu. Bendeki kuyruk sokumunda. Saçlar ve sırt kılları oldukça sert kıllar biliyosunuz. Bunlar döküldükçe kuyruk sokumunda toplanıyo. Ter, sıcaklık, kilo, uzun süre oturma gibi sebeplerle bu kıllar, o ince deriyi aşındırıyo ve zamanla deliyo. Önceleri o bölge kaşınıyo, elini attığında sivilce gibi bi şey hissediyosun. 1-2 aya kalmadan sivilce yok oluyo ve ertesi sabah kalktığında çamaşırında bi miktar kan ve iltihap buluyosun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 gugıl resimlerden aratıp baktım da çok feci görünüyor yahuu, ciddi ürktüm :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SbNN Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2007 Özel hastane fark etmez diyorsan çok süper bir doktor önerebilirim. Açık bırakıyor yarayı 1 ayda kapanıyor hele de enfeksiyon ilerlememiş ir haldeyse 1 aydan bile kısa sürebilir. Ameliyat sonrasında en ufak bir ağrın olmuyor aynı gün kıçımın üstüne oturduğumu biliyorum . Prof. Dr. Reşit İnceoğlu En son Acıbadem Hastanesi'ndeydi 2 sene önce. Şu anda hangi hastanede çalışıyor bilemiyorum ama kıl dönmesi olanlara kesinlikle öneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Kojiroh said: Mesela benim yaram acıyo şu an, biraz şişmiş falan. Ama etrafını temizledim ve günde 2 kez yıkanıyorum; bi haftaya kalmaz bi şey Seninki nüks etmiş olmasın allah korusun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Yok valla 6-7 senedir böyle takılıyoruz biz memnunuz hayatımızdan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 kıcımı ellıyorm abı sureklı bu thread yüzünden adamı kıllattınız resmen döner tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 ıauahuha başlıa bak :D geçmiş ola Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar