Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD Monitör tavsiyesi lütfen

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Masamda yer kalmaması ve 7 senelik emektarın da ısrarları sonucunda monitörümü değiştirmeyi düşünüyorum. Eski monitörüm Samsung'un 753DFX'i idi ve hala da memnun sayılırım ama artık daha estetik ve biraz daha teknolojik bir şeyler aramaya başladım.

İnternette biraz araştırma yaptım ve fiyatların genelde 19" için 360 ytl'ye falan geldiğini gördüm. Tabii wide screen, DVI vs. vs. bir sürü şey yazıyor ve ben ne olduklarını tahayyül edebilsem de pratikte artı ve eksilerini bilemiyorum.

Özetlemek gerekirse;

-Oyun oynayabileceğim, iyi tepki süreli,
-Tazeleme oranı iyi,
-Grafiklerle çalışırken beni kör etmeyecek kadar sağlıklı,
-300ytl'yi çok aşmayacak. (zorlasam 350 civarına çıkarım sanırım.)
-Tercihen 19" ve mutlaka LCD monitör almak istiyorum ve tavsiye bekliyorum.

Ha bir de şu wide screen olayının artı ve eksilerini açıklarsanız sevinirim, mesela enine genişleme nasıl oluyor oyunlara etkileri neler? Ya da bir programı kullanırken bir de excel dosyasıyla çalışabileceğim bir sistem mevcut mudur? Vs. vs. (Dual screen mi ne diyorlardı sanırım bu ekran kartının özelliği midir onu da bilmiyorum pek :/ )
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'deki fiyatını bilmiyorum. Ama Samsung 931BW alırsan pişman olmayacağına eminim. Tüm dediklerine uyuyor.

Geniş ekran monitörler artık her yerde. Eski oyunlar dışında bir uyumluluk sorunu yaşamazsın. Çok rahat geliyor bana. Hatta bir kaç hafta geniş ekran kullandıktan sonra 4:3 ekranlar çok kullanışsız gelmeye başlamışlardı.

Eski oyunlar için de http://www.widescreengamingforum.com/wiki/index.php/Main_Page adresinden bir çözüm bulabiliyorsun genelde. Bulamazsan da 4:3 çözünürlüğünde oynuyorsun. Bu durumda iki seçeneğin oluyor. Ya görüntü yatay olarak genişliyor (fps oynuyorsun adamlar şişmanlıyor falan) yada monitörün ayarlarını yapıyorsun, yatay olarak genişletmiyor. Kenarlarda siyah boşluklar kalıyor bu durumda. Yani geniş ekrandan korkmana hiç gerek yok. Çok seveceksin. :)

Çift monitör kullanabilmen için ekran kartının desteklemesi lazım. Kasanın arkasındaki ekran kartı çıkışlarına bakarsan anlarsın zaten. Yeni kartlarda 2x DVI çıkışı oluyor. Şekil 1a:

Eski kartlarda 1x DVI, 1x VGA çıkışı oluyor. Şekil 2a:

Çok eski kartlarda ise 1x VGA çıkışı oluyor. Onlarla dual screen yapamıyorsun. (Belki adaptör falan alınıyordur gerçi, denemedim duymadım)

Eski monitörün CRT ise ben olsam dual screen yapmazdım. LCD ve CRT arasındaki farklar yüzünden çok göz yoruyor. İlk başlarda hoşuna gidebilir ama sonradan rahatsız olmaya başlıyorsun. Tabii dene yine de istersen.

Sosyal ağlarda paylaş

Hmm türkiyede var fiyatı da kdv dahil 370 ytl. Yapılan yorumlar da iyi. Hafta içi bir de mağazaları geziyim. Güzelmiş baya, samsung'un diğer modellerinden çok daha düşük tepki süresi. Gerçi (GTG) yazıyor önünde onun ne olduğunu anlayamadım. Bazı modellerde yazmıyor bazılardın (GTG) ibaresi var.

Dual screen açıklamaların için teşekkürler bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

17" crt'nin boyutlarından memnunum ve 19" ws'ler daha büyük 17" crt'lerden. Hayır daha büyüğünü almak istesem de yerim yok :P

Sanırım 2ms(gtg) 4ms tepksi süresine eşitmiş, öyle bir şeyler okudum bir forumda ama ne kadar doğrudur bilmiyorum.

HD destediğinden falan bahsediyorlar ama özelliklerinde yazmıyor ne kadar doğrudur bu?

Bir de şansıma şu anda çoğu firmanın sitesinde geçici olarak temin edilememektedir yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

19" küçük bence de. Ama yerim ve param yok diyor arkadaş. Zorla 22" aldıramayız di mi? :)

GTG = gray to gray demek. Pazarlama stratejisi biraz. Normal (black to black sanırım) gecikmesi süresi 5ms oluyor. Ama hiç dert etme. 5ms gayet iyi bir tepki süresi. Bende aynı modelin 22" olanı var (226BW). En ufak sorun yaşamıyorum oyun oynarken.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi şöyle bir şey var, kuzenim bilgisayarını 106 ekran plazmayla kullanıyor, aynı cihaza ps3 ve xbox 360 falan da bağlı. Bilgisayar kullanırken tam anlamıyla işkence, özellikle textleri kontrol etmek ve mouse hakimiyeti gerektiren oyunları oynamak çile.

Ama xbox ve ps3te özellikle fps ve racing oyunlarında mükemmel oluyor tek kelimeyle. Bence monitörün büyüklüğü kullanım alanına göre farklı avantaj veya dezavantajlara sahip. Ben dar alanda kullanmak için (aynı masada ders çalışıyorum crt monitör baya yer kaplıyor malum :P) istiyorum. Ayrıca grafiklerle ve excelle çalışıyorum ve WoW oynuyorum. İsteklerimi en iyi karşılayan şey 19" gibi duruyor.

Tabii gözüm alışsa 22"te de bu istediklerimi yapabilirim belki ama bu noktada da devreye para giriyor ve öğrenciyim :P
Sosyal ağlarda paylaş

Korax, abi yakcaksınız başımı :P Neyse bayram geçsin mağazalar açılsın da yerimi ölçüp rahat edebileceğim bir şeyler alıcam artık. Eğer dediğiniz kadar küçükse ekran kartını bir ay geç alırım ne yapalım.

Ha bu arada modelini ve ebatlarını (en-boy) yazabilir misin monitörünün? Bir bakıyım ona da. 55 cm yerim var monitörü sokabilecek, sağında dolap solunda fotokopi vs. aleti var, tepesi sorun değil.

Off of alcam kocaman şeyi sonra monitör kazan mouse kepçe dolan dur.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda hayatimiza LCD ekranlar girdikten sonra alacagimiz monitoru biraz da ekran kartimiza gore secmek lazim, zira yetersiz bir ekran kartina 22" LCD ekran almak cok mantikli olmasa gerek. Cunku LCD monitorler en dogru ve kaliteli goruntuyu max cozunurlukte veriyor.

17" mi 19" mi diye dusunuyorsaniz is degisiyor cunku ikisininde max cozunurluk degerleri ayni, bu nedenle eger yeriniz ve paraniz varsa ve 17" - 19" arasinda secim yapmaniz gerekiyorsa 19" almak en dogrusu olur sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...