Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı piyasası...

la_bombonera

Öne çıkan mesajlar

Ne kadar bütçe ayırabildiğin önemli. Anakartını felanda belirtirsen iyi olur. 9200 ler AGP diye biliyorum ben. AGP olarak en son ne cıktıgınıda pek takip etmedim açıkcası en son 7600 un cıktıgını hatırlıyorum , PCI-e bir kart alcaksan anakartıda değiştirmen gerekecek.( dolayısıylada diğer parçalarında değişmesi gerekebilir ).Yani biraz masraflı olacaktır bu iş.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman şöyle yazayım;

dxdiag

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/19/2007, 13:08:33
Machine name: YIGIT
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_gdr.070227-2254)
Language: English (Regional Setting: Turkish)
System Manufacturer: n/a
System Model: n/a
BIOS: Award Modular BIOS v6.0
Processor: AMD Athlon(TM) XP 2500+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz
Memory: 512MB RAM
Page File: 448MB used, 797MB available
Windows Dir: C:WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.2180 32bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: RADEON 9200 SERIES
Manufacturer: ATI Technologies Inc.
Chip type: RADEON 9250/9200 Series AGP (0x5964)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: EnumPCIVEN_1002&DEV_5964&SUBSYS_596412AB&REV_01
Display Memory: 128.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Plug and Play Monitor
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: ati2dvag.dll
Driver Version: 6.14.0010.6614 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 5/3/2006 18:51:00, 258048 bytes

anakartım hakkında bilgiye ulaşamıyorum, bilgisayarı açıp bakmam gerekiyor ancak... bir de ekran kartında AGP ekran kartları mı daha iyi yoksa PCI mı?

parası çok önemli değil çünkü eğer ekran kartı, anakart ve cpu üçünü aynı anda almak gerekiyorsa taksitle alacağım. bir de almadan şubata kadar bekleyeceğim, piç etmesin derslerimi...
Sosyal ağlarda paylaş

Tahmin ettiğim gibi. 1.8GHz tek çekirdekli işlemciye iyi bir ekran kartı taksan da pek bir fark göremezsin. Dediğin gibi anakart, işlemci, ekran kartının değişmesi lazım. Anakart değişince ddr2 ram de lazım. Aldığın ekran kartına ve şu anki güç kaynağına göre, güç kaynağının da değişmesi gerekebilir.

Büyük ihtimalle sistemin 4-5 yıllık falan ve ömrünü doldurmuş. Bir iki parça değiştirmek pek bir şey getirmiyor. Yukarda yazdığım gibi yaparsan da tüm kasayı değiştirmiş oluyorsun zaten. Bir kasanın kendisi ve harddisk kalıyor, tabii bir de ses kartı vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece ekran kartı almak için iyi bi zaman değil pek. Dx10'u hakkını vererek kullanan oyunlar çıktı mı büyük ihtimalle ağlayacak şimdiki ekran kartları. Zaten şimdiden başladı o olaylar. 8800GT ile Crysis'i en yüksek detayda çalıştırınca çok yüksek performans alınmıyo en basitinden.
Bekle demek kolay tabii, ama yine de bekle bence. Ben öyle yapıyorum. Çok sabırsızlanırsam da alırım bi E6750, yanına da 8800GT; hemen o gün, yeni ekran kartı için para biriktirmeye başlarım.
Sosyal ağlarda paylaş

o pc ye su an piyasada bulunan kartlardan 9600 xt agp8x falan bulursan iyidir.
ilerisi icin kart yok 8x agp.
ya pc yi yenile ya da 9600xt ve civarı kartlara talim et.sıfırı yok zaten cogu agp nin artık üretilmiyor.
x1950 ye de para verilmez bu saatten sonra.satılıyormu gerci onuda bilmiyorum agpsi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...