Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmay : Yunanistan silahlanıyor

Apache

Öne çıkan mesajlar

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'ın 1923 Lozan Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması'nın şartlarına aykırı olarak Türkiye'nin güvenliği açısından hayati öneme sahip olan Rodos Adası ve On İki Ada'yı dünyanın gözü önünde silahlandırmakta olduğunu belirtti.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 20 Aralık 1522'de fethedilen Rodos'a ilişkin bilgiler “Tarihten Kesitler” başlıklı bölüm altında yayınlandı.

Osmanlıların, İstanbul'un Fethi'nden sonra imparatorluğun emniyeti ve Anadolu'nun savunması açısından önem arz eden Rodos'a yöneldikleri belirtilen açıklamada, adanın Kanuni Sultan Süleyman'ın Belgrat'ı fethinden sonra alındığı ifade edildi.

Fetihten itibaren (1522-1828) 306 yıl Rodos'un, Osmanlı idaresinde en huzurlu dönemini yaşadığı vurgulanan açıklamada, 1828 Londra Protokolü ile Rodos Adası ve On İki Ada'nın, İngiltere-Fransa ve Rusya'nın himayesine alındığı, Rodos Adası'nın da 1912'de Trablusgarp Savaşı sırasında İtalya tarafından işgal edildiği anlatıldı.
Lozan Antlaşması ile On İki Adanın İtalyanlara bırakıldığı, Ekim 1943'te İngilizler'in Rodos'ta İtalyan idaresine son verdiği; ancak hemen sonra Almanlar'ın Rodos'u hava indirme harekatı ile işgal ettiği belirtilen açıklamada, 9 Mayıs 1945'te müttefikler adına İngilizlerin adayı Almanlardan almalarıyla adanın fiilen Yunanlılara verildiği ifade edildi.

Adada bulunan 2000-2500 civarındaki Türk nüfusun ise bölgenin “İtalya topraklarından sayılmasından” dolayı 1923'teki Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi sırasında mübadele dışı tutulduğu kaydedildi. 390 yıl (1522-1912) Osmanlı hakimiyetinin hüküm sürdüğü Rodos Adası ve On İki Adanın, 10 Şubat 1947'de yapılan Paris Antlaşması ile 1 Nisan 1947'de resmen Yunanistan'a teslim edildiği anımsatıldı.

“YUNANİSTAN ADALARI SİLAHLANDIRIYOR”

Rodos Adası'na ilişkin fotoğraflara da yer verilen açıklamanın sonuç bölümünde şunlar kaydedildi:

“Yunanistan, 1923 Lozan Antlaşması ve 1947 Paris Antlaşması'nın şartlarına aykırı olarak Türkiye'nin güvenliği açısından hayati öneme sahip olan Rodos Adası'nı ve On İki Ada'yı dünyanın gözü önünde silahlandırmaktadır. Aslında Yunanistan bu davranışıyla, temeli 1850 yılında atılmış olan ve bugüne kadar da türlü oyunlarla başarı ile yürüttüğüne inandığı 'Megali İdea' politikasının gereğine uygun hareket etmekte ve bunu yaparken de gayet kurnazca, dünya kamuoyunu, bu 'Adalara karşı yayılmacı emeller besleyen hayali Türk tehlikesine' inandırmaya çalışmaktadır. Tabiatıyla bu tarz bir politikanın başarı sağlayabilmesi için de buralardaki Türk varlığı eritilmeye çalışılmaktadır. Bu da hızlandırıcı bir etken olmaktadır. Dolayısıyla Rodos'ta Yunanlılar tarafından yapılan baskı ve tehditler sonucu Türklerin, sahibi bulundukları geniş arazilerini ve sair mülklerini yok pahasına satarak veya bırakarak doğdukları yerleri terk etmek zorunda bırakılması adalardaki Türk varlığının hızla erimesine sebep olmuştur. Ayrıca Osmanlı dönemine ait birçok kıymetli eser 'Fethi Paşa Saat Kulesi, Türk Kütüphanesi, Türk Şehitliği vs.' Rodos'ta Vakıflar İdaresinde bakıma muhtaç bir durumdadır. Bu eserler bilinçli olarak ya harap edilmekte ya da çeşitli bahanelerle ortadan kaldırılmaktadır.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/7881931.asp?gid=180&sz=38286
Sosyal ağlarda paylaş

Ama adamları ben takdir ediyorum kaç yüzyıldır aynı kim aynı nefret aynı idea valla helal olsun hemen yok edilmeliler.Yunanlılar çok uyuzlar bikere türklerin neyi varsa ellerinden almak istiyolar ama haberleri yokki 2-3 saatlik işleri var bu tarz ülkeler(barzani falanda dahil) neye güvenerek böle davranıyo çok merak ediyorum cidden
Sosyal ağlarda paylaş

hazır uçaklar havadayken bi iki bomba da oraya sallayalım.

o değil de, ayıp hakkaten bunların yaptıkları. biz yunanyaya füze doğrultuyor muyuz uluslararası anlaşmalara aykırı bir şekilde? demek ki doğrultmak lazım diyecem gerek yok. 5 zodiac yeter bütün adalarını almaya :P
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:
Ama adamları ben takdir ediyorum kaç yüzyıldır aynı kim aynı nefret aynı idea valla helal olsun hemen yok edilmeliler.Yunanlılar çok uyuzlar bikere türklerin neyi varsa ellerinden almak istiyolar ama haberleri yokki 2-3 saatlik işleri var bu tarz ülkeler(barzani falanda dahil) neye güvenerek böle davranıyo çok merak ediyorum cidden

İşte "sabah çıksak öğle yemeğini xx de yeriz" tipi tarih öğretmenlerinin yetiştirdiği nesil.
YÜRÜ BE.
Sosyal ağlarda paylaş

Zamanında bir generalin yunanistan için bir lafı vardı ege'de bi depremle ortaya çıkan ada için tartışmalar olmuş ve belirli olaylar yaşanmıştı.Sonra sabah netde biyer okumuştum generalin sözü şöle bişe idi; Yunanlılar beni sinirlendirmeyin öğle kahvemi Atinada içerim dünya azı açık izler.gibisinde bir laf idi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekmek said:
adamınbiri said:

İşte "sabah çıksak öğle yemeğini xx de yeriz" tipi tarih öğretmenlerinin yetiştirdiği nesil.
YÜRÜ BE.

Bi ülkeyi feth etmek çok zor bişi değil savaşları zor yapan şey başka ülkelerin yardımları kendi ülkenin savaş içinde olmasından yararlanan grup ve örgütlerdir ama Türkiye yunanistana şuan saldırsa tamamiyle işgal eder heaa sonrasında italya ne işin var lehn burda der bize saldırır ordan ingiltere ne oluyo olm orda diye gelir üstten rusya karışmayın bakim siz der amerika rusya ya sen karışma asıl diye kafa atar
Sosyal ağlarda paylaş

yunanda silah var adam yok
yapialn anket cikmisti yunan subayalrinin bizim subayalrdan korktugunu

ama bu boyle devam eder yani
yunanlialr bunu devamli yapicak

dunayda cok az ulke komsusuyla iyi iliskilere sahiptir

ha bide yunanlilarin kuyruk acisi var
sen tarihi sans yakala anadoluyu isgal et ulan kesin yenicez dedigin adamlar izmirden popona tekmeyi bassinlar atinaya kadar yuzmek zorunda kal

sonra turkiye ile kanka ol beraber savunma anlasmasi imzaliyinca aha italya bize saldirirsa turkler yardim edicek diye sevin ancak turkler yanliz biraksin 2. dunya savasinda

e sonra malum kibris olayi

tek suclu yunanlialr degil bizimde suclarimiz var ancak dengeyi saglamak lazim uluslararasi iliskilerde
Okullarinda hala sacma sapan birsuru sey ogretiyorlar yunanlilara daha izmirden popoya tekmeyi yedikten sonra turkiye ile 2. dunya savasina akdar kanka olduklarini bilmiyorlar

Venizelos un Ataturk u nobel baris odulune aday gosterdiginide
bizim fasizan tarih inanamsi zor ama onalrin okuduklarindan daha durust biz en azidnan dunyanin tamaminin turk oldugunu okuyoruz adamlar butun medeniyetin kendilerinden ciktigini ve pis kaka barbar turklerin gelip bunu yok ettigi geyigiyle takiliyor

simdi birileri cikip nukhet duru olucak yunan dusmanligiyla itham edicek beni
yok oyle bisey yunanistani ciddiye almayi uzun zaman once biraktim
altta kalan tarafda biziz ayrica
adamalr takir tukur turk olan herseyi biz bulduk diye calmaya calismalarini gectim uluslararasi antlasmalari sallamiyorlar

"iki ulkeninde uye olmadigi hicbir cemiyete kibris uye olamaz"

hadi canim sende
yapalim biz kibrisi uye nede olsa turkler salak ses cikartmaz

silahlanma olayi 12mil dalgasi

adamlara hep adim atiyoruz gelin dost olalim diye yuzumuze gulup arkadan pis oyunalrini cevirmeye devam ediyorlar
ben adama arkadas olalim diycem adam hadi olalim diycek bi yandanda sesli bi sekilde anana bacina saydiricak

hep alttan ala ala bu noktaya geldik yani
akintiya kurek cekiyoruz
isin komigi iki ulkenin halkida ayni ailenin cocuklari gibi hem kulturel olarak hem yapi oalrak birbirimize o kadar yakinizki
misal wowdaki en samimi arkadaslaridman biri yunan
basta kesin bunalr birbirlerine giricek oh my goood turk yunan sendromu diyordu millet hepsi dumur oldu kanka olunca lol

halklarda sorun yok
sorun gerikafali siyasetcilerde ve egitimsiz kitlelerde

*UCK YOU STRATEAVOS !!!!!!!!!!!!!!!!
Sosyal ağlarda paylaş

kurtlar vadisi: Atina (yunanlilara fak yu)
kurtlar vadisi: Bruksel (AB ye karsi savasiyor)
Kurtlar Vadisi: Teksas (bunu sabirsizlikla bekliyorum iste)
Kurtlar Vadisi: Osaka (yakuzaya yardim edip japonyadaki ameirkan varligiyla mucadele)
Kurtlar Vadisi: Von Braun Krateri (polati uzaya yollamanin vakti geldi)
Kurtlar Vadisi: Pluton (plutondaki turk kardesleirmize yardim edicek mumkunse geri donmesin)
Sosyal ağlarda paylaş

bunu baya önce başka bir yerde tartışmıştık, yunanlılar dengeyi sağladı hata taruz yönünde de dengeyi değiştiryormuş, uzun uzun yeni kullanıma soktukları silahları yada yakında sokacaklarını yazarım ve bizim envanterdeki karşı olan silahları fakat konunun özeti şudur ki, adalara yerleştirdikleri silahlarla aldıkları hava savunma sistemleri ile denizdeki yeni savaş gemileriyle en yeni leopard tanklarıyla yunanistanın tükürükle boğulduğu günler geride kalmış.. Bir nüfüs olayı var yok yaratcağımız sineji falan geyikleri, ama israilinde çok büyük bir nüfüsü yok bütün arap ülkelerle birden savaş amerika araya girmese heryeri işgal ediyordu 7 günde...
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
bunu baya önce başka bir yerde tartışmıştık, yunanlılar dengeyi sağladı hata taruz yönünde de dengeyi değiştiryormuş, uzun uzun yeni kullanıma soktukları silahları yada yakında sokacaklarını yazarım ve bizim envanterdeki karşı olan silahları fakat konunun özeti şudur ki, adalara yerleştirdikleri silahlarla aldıkları hava savunma sistemleri ile denizdeki yeni savaş gemileriyle en yeni leopard tanklarıyla yunanistanın tükürükle boğulduğu günler geride kalmış.. Bir nüfüs olayı var yok yaratcağımız sineji falan geyikleri, ama israilinde çok büyük bir nüfüsü yok bütün arap ülkelerle birden savaş amerika araya girmese heryeri işgal ediyordu 7 günde...

abi olay su olay vatan dusman yunan olunca bizimkiler 10 kaplan gucunde oluyo :D ve bizim donanmada dunyada parmakla gosterilen donanmalardanmıs bunu bilmiyodum sasırdım abi epey
Sosyal ağlarda paylaş

bizim pilotlar daha iyi

ama su var cikacak bir turk&yunan savasi bu dunyanin sonu olur

o yuzden bosuna hayal kurmaya gerek yok bizi mtaraf yunanistani ciddiye almayi son 6-7 yildir birakti

yasar amcam acik acik dedi yunanistan silahli kuvevtleriyle her turlu dostluk antlasmasina sicak bakiyoruz diye
olan bi iki olayi fazla buyutmedik (atinada saldiriya ugriyan harbiyelilerimiz misal) e adam kendisi gitti yunanistana pek cok yerde soyledi bunu
TSK yunansitani tehdit lsitesinden cikarali 10 yildan fazla oluyor hatta (17 agsutos depreminden sonra 1. tehdit deprem 2. PKK dir karari cikmsiti MGK dan)

turkiyedede yavas yavas buyuk gayretlerle yunan dusmanligi cozuluyorduki allahin zibidileri yeniden basladilar yutub ustunden yunansitan kendi halkini biraz yumusatip bizim attigimiz adimlara akrsilik verse biticek olay ama kibris la 12 mil sorunu var iste

israil arap savaslarina gelince ufak israil arapalri yendi olayi yok
elimde mavi kapli harbiyeden temin edilmsi kiymetli kitaplar var konuyla ilgili

araplarin yaptiklarini okudukca komedi oluyor canim kitap
adamlar tanklari birakip kacmislar bazi yerlerde
herhangi bir ordu disiplini yok komutan a yapilicak derken emir subayi c astsubay j erlerde y yapiyor

fransizlar 2.dunya savasinda daha akilli ve cesur hariekt etmisler diyebilirim yani
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:
Vallabu sabah dota sonrasi ben Xaenin Elaidi oturduk cafeye okuldaki, yaktik sigaralari bombalamalari izliyoruz, abi cok keyifli biseymis lan. Ozendim Amerikalilara adamlar 50 yildir falan boyle yasiyo sdf
haketen haa sen yapınca pek zevkli izlemesi :D

benim eski ev arkadaşı amerikalıydı oda ıraktaki operasyonları böle pek bi keyifli izlerdi kafasını kırasım gelirdi :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...