AssassiN Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 olmaz oyle sey laf olsun dıye bıseyler soylemeyın var cunku bılıom ben, kur-anda yazıyo dıyıp kendınızı zorla boyle seylere ınandırıyosunuz zıra ben ateıst bı kısılık olarak doga ustu seylere, ozellıkle bılımum hazretılerın yaptıgı so-called miraclelara ınanmam doga ustu gucler, varlıklar zombıler vampırler zaten gayet prımıtıf dusunceler eger gercekten boyle seyler olsaydı dunyada, bu zamana kadar acıklanmıs, kanıtlanmıs olurlardı en azından yasadıgımız dunya ıcın durum boyle ha uzaylılar cok ayrı bı kulvar doga ustu olaylar gıbı prımıtıf olmadıkları gıbı, nerde ve nezaman ortaya cıkıcakları, tabı cıkarlarsa dunya tarıhı boyunca, bılınmez.. uzaylı dedıgımız kavram ve varlıklar gercekten varsa tabıı.. uzaylı demekte yanlıs gercı, nıhayetınde bızlerde bırer uzaylıyız, uzayda yasadıgımız ıcın.. bana sorarsanız baska gezegenlerde, galaksılerde yasayan baska varlıklar olması buyuk bı ıhtımal hepsının atmosfere ıhtıyac duymayacagı gıbı, fızıksel bı formları olmak zorundada degıl belkıde baska evrenlerdekı gezegenlerde elfler dwarflar dragonlar vardır, buyude vardır bızde oraya tasınırız[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 fizban o zaman kelimenin içerigi yanlış. bir gün insanlar beyinlerinin şimdi oldugundan daha fazlasını kullandıgında ortaya cıkardıkları şeylere dogaüstü güçler denilecek.türkdil kurumuna gidiyorum[hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 ewt doğa üstü warlık tabii ki de wardır: melekler ve cinler peygamberler demiş yukarda bi arkadaş. onlara doğa üstü warlık demek biraz yanlış olur onlar sonuçta yol gösterici insanlardı. ewt normal insanlardan daha farklı kişilerdi ama sonuçta insanlardı melekler ve cinler tartışmasız doğa üstü warlıklardır. en basitinden onların warlıklarını duyu organlarımızla anlayamayız. bu bile doğa üstü warlıklar olduklarına bi işaret meleklerin warlıklarını sadece aklımız yoluyla anlayabiliriz cinler ise bizden farklı bi alemde/boyutta yaşarlar ve onlar hakkında da Kuran-ı Kerim 'de çok az bilgi wardır onların da warlıklarını duyu organlarımızla anlayamayız aslında meleklerle cinlere doğa üstü değil de sadece insandan üstün warlıklar oldukları için "insanüstü warlıklar" demek daha doru olur[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 varlıgını kanıtlayamadıgın seyın var oldugundan nası bukadar emın olablıyosun anlayamadım gormemıssın, duymamıssın, hıssetmemıssın, tatmamıssın, koklamamıssın ama dıyosunkı melekler cınler var, cunku anlıyorum bana manasız gelıyor boyle seyler tabı herkesın ınancı kendıne kesınlıgı bılınmeyen bırkac kıtabın ıcerıgıne bel baglamak inançlıların elınde..[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
melun Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 diğer gezegenlerde yaşam olduğuna inanıyorum ama medeniyet olduğuna asla. ayrıca uzaylıların öyle abidik kubidik canlılar olduğuna da inanmıyorum. yok insan kaçırıyolarmış, yok araçları varmış.. palavra palavra palavra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
555 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 bence gayet normaldirler bizm gibi..hatta türlü çeşitdirler sonuçta bi sürü gezegen war..[hline]bigün bi imzamz da olur inşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Dünya dışı hayat var.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelfire Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 . kısa ve öz dimi abso yazmış cümlenini sonunu[hline]Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına ben de karşıyım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 walla ufo muzesine gittikten sora bende inandım uzaylı olduguna :) ama cini falan sanmıyorum öle bişey yoktur ama çagırınca geliyorlarmış galiba :) hadi cin çagıralım[hline]Nanee nanee nane Nane şekeri Bu ne bahaneeeee Şahaneyim şahane Bundan sananeeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 İnsan bir şeyi açıklamak için bildiklerini kullanır. Mesela hayatında hiç avokado yememiş biri tadını avokado olarak algılamaz. Elmayla armut karışımı der mesela. Biz ne kadar şey biliyoruz ki? Bu kadar aciz ve bilgisiz olduğumuz halde; Allah melek cin şeytan vs.. gibi şeylere kendi kendimize mantık arayıp, bulamayınca yok deme hakkına sahip oluyoruz?[hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 ben doğa üstü güçlere inanıyorum ve bazı insanlarda bir çok doğa üstü yeteneklerin değişik bir biçimde olduğunu , o insanların kullanmayı öğrendikten sonra güçlerini açığa çıkarabildiklerine inanıyorum.[hline]no woman no cry | Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy | | Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 said: fizban, 07 January 2004 00:00 tarihinde demiş ki: doğa üstü güç olamaz. kelimenin mantığına aykırı. bişey doğaya uymuyosa, var olamaz. doğaya uyuyosa ne kadar sıradışı olursa olsun, var olabilir. Hehe bu adamı çok seviorum ben! Uzaylılar için; Bir şeyin var olması yada olmaması iki ayrı ihtimaldir. Var oldukları yada olmadıkları hakkında elimizde kanıt yok, yada kanıt değeri taşıyabilicek şeyler eşit düzeyde. İki fikirde yenişemiyorlar. O zaman uzaylılar olabilir, yada olmayabilirler. O zaman daha niye bunun inanç meselesi haline getiriyorsunuzki?[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xayder Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 inanç inançtır herkes herşeye inanabilir ve istediği gibi isimlendirebilir.[hline]no woman no cry | Ultima Online | Nebula | Locus | Akhyls Jaso & Jimmy | | Dark Age Of Camelot | Kay | Xayder Deadsoul | Inconnu Necromancer | The Hun | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gordon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 bır sey soylemek ıstıyorum kı fızbanın "bır sey daogaya aykırı ıse varolamaz sozu" tanrıyı yok sayar kı o zaten baslı basına doganın tum kurallarına nerdeyse aykırıdır... artı, meleklerın ınsanlardan ustun oldugunu yazan arkadasada dıyorum kı: ınsanlar meleklerden ve seytandan(ki o da bir melektir) ustundurler...bunu kuran-ı kerime dayanarak söylüyorum çünkü arkadaşımızda meleklerin varlığını kabul ederk kuran ı doğrulamış oldu bu yüzden karşı cıkmaz sanırım... tabi kuran da insanların nefs lerinin olması bir - değil + özellik olarak alınmış... burda yazdıklarımın kesinliği kesin değildir :) yani yanlış hatırlıyor olabilirim ama ilk öğrendiğim zamanki bilgilerle zıt değil paralel bir yazı yazdığıma eminim...[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Sen fizboz'un dediğini anlamadınki. Senin doğa üstü diye adlandırdığın metafizik, büyü, vs vs zavazingo eğer gerçekten varsa zaten doğanın bir parçasıdır diyor. Yine burdan çıkarak Tanrı da doğanın bir parçasıdır bile diyordur, yada ta kendisi.. Doğayı sadece çimen, ot, böcek olarak değil, kuralları ile beraber görmek lazım.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 aliens everywhere![hline]smthng about sx&drt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Ben? *fırk* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZeuZ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2004 Uzaylılar vardır biliorsunuz evrenn sonu varmı$ ama surekli geni$liyormu$[hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir / Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir / Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim / Heman onun adi duser / Eti Eti Eti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Doğada doğaüstü varlık olması doğaüstü varlığın doğasına terstir.[hline]''Ya ben bunu yakalarımda dizi biter diye yakalamıyorum. Hem biz bunun filmini de çekeceğiz.'' Kedi Tom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Ates olmayan yerden duman cıkmaz dıyım sız anlayın...[hline]Magic.Yes,I know you think you know what it is,and how it works.You don't.You are an ignored fool,just like all the others. Khelben 'Blackstaff' Arunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Sonuçta hayatı boyunca hiç (varsa) uzaylı veya cin vs görmemiş birisinin onları doğaüstü olarak nitelendirmesi sadece bilmediği doğa kuralarının olmasıdır bir uzaylı inceleyince doğada başka kurallar olduğunu görürsün. Bir örnek verirsek eğer hiç uçan (yada daha çok havada süzülen) bir maymun türü olmasaydı dünyada bir insan onu ilk gördüğünde ona doğaüstü diycekti çünkü ona kadar tanıdığı doğanın bir parçası değildi. Doğa dediğiniz şey şuana kadar insanların keşfettiği veya bildiği şeylerle sınırlı değildir bence.[hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 ahiret dışında bi tek spidermana inanıyom. Bi de pokemona.[hline]Ejderha Gibi Uçarım, Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)... DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Makaveli Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 bir zamanlar bir hocam vardi, o doga ustu bir varlikti ondan dolayi inaniyorum :)[hline]- never too old to learn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 said: Qui, 07 January 2004 19:50 tarihinde demiş ki: Senin doğa üstü diye adlandırdığın metafizik, büyü, vs vs zavazingo eğer gerçekten varsa zaten doğanın bir parçasıdır diyor. Yine burdan çıkarak Tanrı da doğanın bir parçasıdır bile diyordur, yada ta kendisi.. Doğayı sadece çimen, ot, böcek olarak değil, kuralları ile beraber görmek lazım. said: fizban, 07 January 2004 19:58 tarihinde demiş ki: doğa diye hitap ettiğiniz şey "tabiat ana"dan ibaret değil. doğa bizim yaşadığımız evren sonuçta, tüm kurallarıyla quinin dediği gibi. matrix yani bi nevi doğa :P tanrı doğadır demiyorum, yani diyebilirim belki de gereksiz tartışmaya çekerim şimdi, tanrı da doğanın bi parçasıdır diyorum, belki doğa tanrının parçasıdır orasına da girmiyorum :) melek de cin de varsa eğer bu doğanın parçasıdırlar. uzaylı da öyle insan da öyle karınca da. gorunuste dogru olsa da, aslinda mantik tam dogru sayilmaz. hatta yanlis. doga derken anlasilan varolus ve varolusun getirdigi kanunlar setiyse, ve bu kanunlar (buyuk ihtimalle bildigimiz "doga"nin ustunde bir kuvvete isaret olarak) bir sekilde cignenirse, yani entropi ve entalpi kanunlarina aykiri olarak ve kesinlikle hic bir nedensellige bagli olmadan birden elimde bir armut belirirse, buna "doga ustu armut", bu kavrama da "doga ustu" denebilir. cunku doga derken biz algilayabildigimiz gercekligi, varolusu ve beraberinde gelen kanunlari anlariz, ama bizim doga dedigimiz seyin disinda "bir sey"ler olabilir, arkadasin "doga ustu varliklar" diye sordugu seyler de bunlari kapsiyor olabilir. yani hayir abi ne kutsal kitaplarda bahsedilen turden melek, cin vs. gibi varliklar, ne de bunlarin dogamizda yaratacagi etkiler dogaya dahil kabul edilebilir. doga kanunlari denen kanunlarla aciklanamaz cunku bu etkiler. tanri varsa dogaya dahildir diyemezsin, eger bu belirttigin tanri olympos pantheonuna bagli belirli bir tanri falan degilse, cunku genel tanri kavrami mutlakiyet ve bir takim adi ustunde doga ustu nitelikler icerir ki dogada bunlar yoktur. zaten genel tanri inanisina gore doga yaratilmistir. ha bunlari kutsal kitaplari okuyup inanmak disinda tartismanin anlami var midir zaten algilayamayacagimiza gore dersen, o ayri derim. ama "doga ustu" varolabilir "doga"da evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pegasus Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2004 ya olaya dini karıştırmayın cinler melekler şeytan allah fln bi cinler çarpar bi allah çarpar ortada tenis topuna dönersiniz(beni bile saçmalattınız yaw töbe töbe) dinle ilgili konular için diyanetin sitesine girin kuran-ı kerimin türkçe meali fln var orda din ödevini yapmıştım ordan biliom. şimciik doğaüstü varlık diyince ne gelio 1-)uzaylılar: a)uzaylı, uzayda yaşayan varlık anlamına gelio(yani bizde uzaylıyız ve evrende bulunan herbişi uzaylı dağlar,kuşlar,böcekler ,şuan yazı yazdığım klavye bile uzaylı.uzaylı yerine "dünyadışı varlıklar" olarak adlandırmak gerekirse... b)dünyadışı varlıklar(canlılar):şimdi dünya oluşmuş canlı oluşumu için uygun bir gezegen.böyle bir gezegenin oluşumu ihtimali % kaç olur?katrilyonda 1 mi dir daha bile az olsa evren sonsuz.vede sonsuzun içinde sonsuz tane katrilyonda bir vardır(biliyorum çok anlaşılmaz oldu:)) -yani evrenin diğer ucunda bile olsalar dünya dışı varlıklar kesinlikle var diyorum. 2-)Dini konular: bu konuya girmiyorum dediğim gibi diyanetin sitesine bakın. 3-)elfler,dwarflar,büyücüler,dragonlar vs... 1. konuda yazdığım gibi insanlar varsa diğerleri de olabilir.ama fazla inanmıyorum... 4-)undead mevzusu(vampirler,hayaletler,zombiler vs...) hayalet(tanım):hayalet,tanım olarak yaşamında kesin bir amacı olup, bunu gerçekleştiremeden ölen ve bunun sonucu huzura kavuşamayıp dünyada kalan ruhlardır.bence olabilcek bişi ama din mevzusuna girdiği için ben bu konuyu deşmiyorum(ahiret meselesi) zombi(tanım):öldükten sonra başka bir yönetici güç tarafından canlandırılıp kontrol edilen, yada kötücül ruhların etkisiyle canlanan ve etrafa korku saçan yaratıklardır.beyinle fln besleniolarmış galiba da hiç görmedim zaten saçma bişi.zaten gerçek olsada kimseyi yakalayamaz kaplumbağa beyniyle beslenir. vampir(tanım):başka bir vampir tarafından ısırılıp ölmek üzereyken vampirin kanından içirilerek vampir yapılan insanlardır.kanla beslenirler zaten filmlerde çok var ayrıca ilk vampirin kim olduğuna dair birçok konu var hz. adem in oğullarına kadar gidio bu konuya girmiyim(zaten undead konusuna baya bi girdim) 5-)telekinesi,telepati vs... konusu ben inanıyorum ne diyim insanlar beyninin sadece %12 sini mi ne kullanıyomuş (tam hatırlamıorum daha az veya çok olabilir)belkide %100 kullanılsa insan beyni ile üstün güçlere sahip olabilir.beyinsel sınırı zorlamak diye adlandırılan bu konu tahminimce beyni full kapasiteyle kullanma sonucu olacaktır:)) bende baya bi döktürdüm burda ya.gerçi bu yazdıklarımın herhangi bi kaynağı yok tamamen düşüncelerimi yazdım yada sağdan soldan edindiğim bilgiler bunlar.[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar