Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknik bilgi

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Selamlar efenim,

Şimdi şöyle bir şey var,

Hiçbir enstrüman çalmıyorum, teknik anlamda da neredeyse hiçbir bilgim yok.

Xlr kablonun ne olduğunu daha yeni öğrendim diyeyim mesela.

Peki ne istiyorum?

Sahne kurulumundan, kablo çeşitlerine, gitar terimlerinden bateri ekipmanlarına dek kendimi bu terimler hakkında, neyin ne olduğu hakkında geliştirmek istiyorum.

Enstrüman çalanların ya da bu işlerde pratiki olanların daha kolay yetişebildiğini biliyorum, enstrüman çalmasam da pratik yapma şansım var ama öncesinde baya bi bilgi sahibi olmak istiyorum.

Terimlerle, neyin nasıl yapıldığıyla ilgili detaylı bilgi alabileceğim internet siteleri vs. falan var mıdır, ne yapabilirim nasıl yapabilirim? Türkçe ingilizce site fark etmez, hangisinin daha çok işime yarayacağını düşünüyorsanız onu alayım ben

Tenks
Sosyal ağlarda paylaş

abi pratik bilgi dediğim zaten o, müzik kulübü olarak sahne falan kuruyoruz da ya ben gidemiyorum ya da hep işi bilenler her şeyi hallediyor bir şey öğrenebileceğim ortam olmuyor.

Biraz bilgiyle falan gitmek istiyorum yani, bunu öğrenmek için enstrümana falan başlama niyetim de yok; dolayısıyla teorik bilgi almam gerekiyor önce.
Sosyal ağlarda paylaş

Bencede hepsini yerinde uygulayarak öğrenmek en faydalısı.Elbette elektronik sistemler hakkında belki bişeyler bulabilirsin nette.Ama bidünya şey var bunlarla ilgili.Yani atıyorum bi jack,bişeye direk bağlanabilir,ama aslında arada bilmemne bişeysi olması gerekir,olmazsa şunlar olur falan gibi birsürü yönü var.Çok uzun yani,özellikle enstürman olayına girersek baya bi karışır olay.Davul hakkında bilgi toplayabilirsin atıyorum,enstürmanlar hakkında azçok.Çalmadan yada çalan birisini iyi gözlemlemeden hakkında okuyarak sadece bişeyler bilmek oldukça zor bi olay.Ama soruların varsa yardımcı olmaya çalışırız elbet.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya spesifik bilgi sormuyorum, çünkü tam olarak ne sormam gerektiğini bile bilmiyorum; anlatabiliyor muyum?

Pratik olarak da öğrenemeyeceğim, dolayısıyla teorik bilgi arıyorum evet.

Gitar, davul vs. terimlerinden önce de jaktır, sahne kurulumu terimleridir falan arıyorum. Gainin anlamını fikir olarak biliyorum ama tam olarak nedir bilmiyorum.

Pratik diyorsunuz, pratik dışında çözüm istediğimi de 3. kez söylüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Gain sinyalin gücünü arttıtır:

Çıkan voltaj/Giren voltaj = Gain

Bu voltaj artınca ses bozuluyor, parazitleniyor; bizde buna overdrive yada viyuuuuuuuu diyoruz, tapınıyoruz.

Genelde efektlerin yaptığı power gain'dir ama - aynı şey sadece logaritmik bir denklem sonucu desibel olarak elde ediyorsun gain değerini. Ama temelde hapsinde bildiğin, voltmetrenin ölçtiği voltaj artıyor.

Power gain:

Gain(desibel olarak)=10log(giren voltajın karesi/çıkan voltajın karesi)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...