adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 zor dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 tuzak soruya benziyor bi kere daha okumam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Son isteğiyse meyve suyu vereceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 B Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 efsaneymiş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 karın yaralanırsa hemen kurtarmaya bakmak lazim yoksa valide oyar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Meyve suyu vericen tabiki. Hatta portakal suyu gibi rengi açık bişi vericen, karnının neresinden fışkırırsa orası yaralıdır onu anlamak için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 yalnız kazık soru he cevabı ne bulamdım ben..?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Simdi bilmiyorum neresi cok zor yada ben direk kafadan atiyorum ve kendimce dogru buluyorum.. A) portakal suyu yani sakinlestirme amaciyla seker niyetine verilir.. C) Yaraya gore pozisyon alinir.. Adam karnindan yaralandiysa ve basassagi sarkiyorsa duzeltirsin onu mesela.. D)Soka karsi onlem alinir yani heralde bunu anlatmaya gerek yok.. Yarayi soguk tutma olayida sacmalik gibi geldi hicbir acik yaraya disardan steril olmayan birsey ile mudahale edilmez ee esktra bir materyal olmadan nasil soguk tutacaksin orayi? +niye soguk tutacaksin oda ayri bir mesele Son kararim diyorum B diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 çıkmadı bu soru ya:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Bu bana çıkmıştı 2-3 sınav önce :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 aman bunlarada çalışın 1 - Aşağıdaki işlemlerden hangisi ilkyardımdır? a) Yaralanan kişiyi dövmek b) İtfaiye çağırmak c) Komşuları yardıma çağırmak d) Kanamayı durdurmak 2 - İlkyardım çantası aracın neresinde bulunmalıdır? a) Arka sağ tekerin içinde b) Aracın içinde arka sağ tarafta. c) Motor kaputu içerisinde d) On torpido gözünde 3 - Shock pozisyonu aşağıdakilerden hangisidir? a) Sırt ustu yatış, ayaklar biraz yukarıda, ustu örtülü b) Sandalyede oturma, kolları yukarı kaldırma c) Diz ustu oturarak kafa sallama d) Masanın üzerine çıkıp kitap okuma 4 - Derin yanıklara olay yerinde aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Bas ağrısı hapı b) Mantar merhemi c) Şampuan d) Soğuk su-buz 5 - Güneş çarpması sonucunda hastaya aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Güneş çarpınca denize atılır. b) Bele kadar kuma gömülür c) Vücut sıcaklığı yavaşça düşürülür d) Kendi kendine iyileşmesi beklenir 6 - Donma sonucu uyku durumunda olan kimseye aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Uyumaması sağlanır b) Yatağa yatırılır ve uyuması beklenir c) Beraber uykuya yatılır d) Hiçbiri? 7 - Burun kanaması olan bir kazazedeye aşağıdakilerden hangisi yapılır? a) Saçları yolunur b) Saçlarına masaj yapılır c) Sıcak küvet içine oturtulur d) Buruna tampon konulur 8 - Bilinci kaybolmuş kazazedenin soluk yolunun tıkanmaması için aşağıdakilerden hangi pozisyon verilir? a) Amuda kalkacak şekilde b) Sırt ustu yatacak şekilde c) Sırtüstü yatırılır d) Sabit yan pozisyona alınır 9 - Açık karin yaralanmalarında organlar dışarı sarkmışsa ne yapılır? a) Dışarıdaki organlar poşet içerisine konur b) Organlar yara üzerine toplanarak ıslak bezle örtülür c) Dışarıya çıkan organlar kesilir d) Hiç dokunulmaz 10 - Sıcak vurması sonucu bayılan kimseye aşağıdakilerden hangisi önce uygulanmalıdır? a) Derhal kuvvet içerisine yatırılmalıdır b) İlaç içirilmelidir c) Fıkra anlatılmalıdır d) Serin bir yerde shock pozisyonuna alınır 11 - Solunum zorluğu olan kişiye ilk is olarak ne yapılır? a) Başı okşanır b) Ağız boşluğu temizlenir, sonra bas arkaya bükülür c) Ağzı kapatılır, hastaneye nakledilir. d) Yapay diş takılır 12 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Sac jölesi sürülerek b) Yoğurt sürülerek c) Zeytinyağı sürülür d) Temiz, ıslak bez örtülebilir 13 - Kırıklar neden tespit edilmelidir? a) Kazazedenin rahat kahvaltı yapması için b) Kazazedenin rahat uyuması için c) Kırık kemik uçlarının komşu organlara batarak büyük yara açmaması için d) Kırığın tespitinin önemi yoktur. 14 - Aşağıdaki vakalardan hangisinde yaralı yan yatış pozisyonuna alınır? a) Boğulan kişilerde göğüs kemiği kırık olan yaralılar b) Önemli değil c) Egzost gazi ile zehirlenenler d) Karnından yaralanmış olanlar 15 - İki ayağı olmayan sürücü adayı ortopedi hekiminin vereceği karara göre hangi sınıf sürücü belgesi alabilir? a) Böyle şey olmaz b) A sınıfı alabilir c) E sınıfı alabilir d) H sınıfı belgesi alabilir 16 - ilkyardım çantası ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Yayalarda ilkyardım çantası bulunur b) Deniz araçlarında ilkyardım çantası bulunur ve uygulanmaz c) Herhangi bir trafik kazasında kullanmak için bulundurulur d) İnsan hayatinin önemi yoktur 17 - Yanık yarası olan bir kazazedenin yarası üzerine aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Tuzlu su dökülür b) Ayran sürülür c) Salça içirilir d) Temiz ıslak bez örtülür 18 - Omurga yaralanması olan kazazede oturtulursa ne olur? a) Vücut sıcaklığı artar b) Yara mikrop kapar c) Felç olur d) Saçları dökülür 19 - İlaçla henüz intihar ettiği fark edilen kimseye ne yapılır? a) Kusturulur b) Su içirilir c) Asit içirilir d) Denize götürülür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Pozisyon önemli. c) Diz ustu oturarak kafa sallama Bu ne be ahahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 5 - Güneş çarpması sonucunda hastaya aşağıdakilerden hangisi uygulanır? a) Güneş çarpınca denize atılır. özellikle suya göbekleme atılması lazım böylece deniz çarpması, güneş çarpmasını nötrler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar