Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2 XPli PC arası dosya transferi nasıl olur?

Absolut

Öne çıkan mesajlar

Evde bir adet masa üstü birde lap top var XP yuklu. Masa üstü ADSL modeme direk bağlı. İstediğim laptop ile masaüstüne ulaşabilip dosya almak veya koyabilmek. Birbirlerini görmüyorlar bir türl, muhtemelen firewall ile alakalı birşey. Basit, kolay ve PCleri bozmadan yapmanın bir yolu var mı? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Fiziksel ethernet bağlantısının doğru kurulduğnu varsayıyorum.
Gerekli protokoller mevcut mu? IPX/SPX varsayılan olarak yüklenmiyor, yüklü değilse yükleyin.
Dizinleri paylaşıma açın.
Güvenlik duvarınızda her bilgisayarda diğer bilgisayarın IP adresini güvenli bölge (trusted site) alanına kaydetmeniz gerekebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
İkisi farklı ağda (yani fakrlı domainde) olduklarından ipx çalışmaz. Paylaştıramazsın yani. İkisini de kablıo ile bağlayabilirsin. Ya da msn vs gibi programlar ile dosyayı gönderebilirsin, fw ayarları düzgün ise dosya aktarımı hızlı olacaktır.
ikisi farklı ağda ya da farklı domainde değiller benim anladığım kadarıyla. sadece aynı modeme farklı arayüzler aracılığıyla bağlılar.
Sosyal ağlarda paylaş

once 2 pcdeki firewall ları kapa sonra iki bilgisayarda da es zamanlı olarak
ag baglantılarım>ev yada kucuk ısyeri agı kur>baglanti yonetimi secin penceresinden digeri sec>bu bilgisayar internete direk baglanır diger pclerde direk baglanırı sec>bilgisayar adı yaz>calısma grubu adı yaz>paylasım ac>ileri de>diger bilgisayarlarda ag diskine gerek yok>bitti

bu kadar uzun yazıldıgına bakma 2dklık ıs
Sosyal ağlarda paylaş

my computer > computer name
evde kullanildigina gore workgroup icinde olduklarini varsayiyorum. iki bilgisayarin da ayni workgroupda olduklarindan emin olun. daha sonra kullandiginiz gateway/router menusunden (192.168.1.1 genelde) bagli bilgisayarlarin ip adreslerini kontrol edin. Computer name veya lan icindeki ip adresleriyle ip-address(veya computer-name) olarak baglanmasi lazim. muhtemelen problem workgrouplarin farkli olmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...