Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 gerçi bahsettiğim derece olanaklara sahip bir ülkede zaten eğitim seviyesi genel olarak yüksek olacağı için öyle bir ayrıma gitmek çok fark yaratmayabilir diye düşündüm şimdi. Eğitimli ve eğitimsiz sayısı arasında uçurum olan ülkelerde genelde eğitimsizlik halkın olduğu kadar devletin de suçu olabileceği için o kadar kesin hatlar çizmek mümkün değil. Ama isviçre vs gibi avrupa ülkelerinde eğitimsizlik oranının çok etkili olacak kadar yüksek olduğunu sanmıyorum (elimde bir veri olmasa da). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Burjuvazinin zirve dönemine geri döndürdün bizi Ardeth, 18. yüzyılda bulduk kendimizi maşallah. Ayrıca bu "akıllı" ve "salak" ayrımını kim yapacak? Neye göre yapacak? Yoksa seninle hemfikir olanlar "akıllı" da, mesela, ben "salak" mıyım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 madende çalışan adamın aklı ermez de doktora yapmış adamın mı aklı erer siyasete? diye bi açılım getireyim ben de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 akilli-salak degil ki, egitimli-egitimsiz ayrimi yapmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 antimodes izninle öms de sana söylediğimi buraya da yazıyorum.. Rousseau'nun da dediği gibi Demokrasi Tanrıların rejimidir. Dolayısıyla demokratik sistemin %100 düzgün yürümesi hiçbir zaman beklenemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 doktora yapan adam pazar pazar oy vermeye gitmezse meydan madenci lere kalmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Dönüp dolaşıp aynı noktalara geliyoruz. Asker darbe yapsın, 15 senede halk "eğitilsin" (çeviri: benim fikrimde olsun herkes), sadece belli bir "düzey"in üstünde olanlar oy verebilsin (çeviri: sadece benim gibi düşünenler oy verebilsin), "cahil" halk bizi de kötü yola sürüklüyor (çeviri: demokratik yollarla kazanamadım ve bunu sindiremiyorum, faşizan yaklaşımlara başvuruyorum), varılan sonuç hep aynı. Herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil. Herkes sizin tehlike gördüğünüz yerde tehlike görmek zorunda değil. Herkes statükonun temsilcilerine para yedirmeye devam etmek istemeyebilir. Ya kabullenin, ya da iktidar partisine çamur atmak dışında muhalefet olma yolları öğrensin güvendiğiniz liderler, hatta Amerika'dan ısmarlayayım bir adet "Opposition for dummies." kitabı, belli partilerin ve grupların kütüphanelerine hediye edeyim. Eminim ülke için çok daha ucuza gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 yok ben hiç bir siyasi görüşü belirtmedim orda fark ettiysen. zira benim okuduğum üniversitede türbanlısından sağcısına, solcusundan aşırı cumhuriyetçisine kadar herkes kesimden insan var. Eğitim seviyesi ise gayet kantatif bir ölçüm birimi, hiç kişisel değil. Bence eleştirini bir daha düşün, ayrıca burjuvazi döneminde eğitimi ancak parası olanlar alabiliyordu. Ben homojen dağılmış eğitim olanaklarından bahsettim. Karşı çıkmış olmak için karşı çıkmayın bi önce okuyun. Onun yanında sirün belirttiği görüş tartışılabilir tabi. Fikrimi sorarsan kendine sunulmuş eğitim olanaklarını reddetmiş bir insanın temsil hakkı kısıtlanmalı. Ha ama dediğim gibi bahsettiğim eğitim reformunun içinde meslek lise ve üniversiteleri de olacak ki, bahsettiğin gibi işlerde çalışan insanların akademik ağırlıkta bir lise ve üniversite eğitim alması gerekmesin sadece mesleğine yönelik bir eğitim alabilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 peki memleket meseleleri ve ülke yönetimi hem madenciyi hem doktora yapanı bağlamıyo mu? bu nedenle de ikisinin de eşit söz hakkına sahip olması gerekli değil mi? ne doktora yapanlar gördüm içinde cevher yok ne madenciler tanıdım zonguldaktan kömür getirip dağıttı akp adına, ceplerine de üç-beş kuruş cevher bişey girdi falan böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Estel'ciğim, ben de aynen sana ÖMS'de cevap verdiğim gibi, Rousseau'nun doğrudan demokrasi ve emredici vekalet fikirlerini ortaya atmış olan, sosyal sözleşmeci tayfanın öncülerinden olduğunu hatırlatırım. Alıntıları amacımıza hizmet edecek şekilde kullanarak kişileri olmadıkları insanlar gibi göstermeyelim lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: 15 senede halk "eğitilsin" (çeviri: benim fikrimde olsun herkes) Ardeth said: yok ben hiç bir siyasi görüşü belirtmedim orda fark ettiysen. zira benim okuduğum üniversitede türbanlısından sağcısına, solcusundan aşırı cumhuriyetçisine kadar herkes kesimden insan var. Benim tek derdim insanların olduğunca eleştirisel bakış açısı kazanabilmesi ve bu bakış açısını bazı bilgilere dayalı temellere oturtması. Dediğim gibi her üniversiteye giden insan bu özellikleri kazanmıyor ama istatistiki bakıldığında ortalamaların aratacağına inanıyorum. Bunun yanında yine dediğim gibi akademik eğitim veren üniversiteler kadar ağır ve zor olmayan ve mesleğe yönelik meslek üniversitelerinin getirilmesi gibi halledilmesi gereken şeyler de var. maden de çalışacak bir insanın gidip teknik üniversitede jeofizik okumasını beklemiyorum herhalde. Zaten yetersiz meslek liseleri/üniversiteleri bence bu ülkenin önemli bir eksiği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Ardeth, cevap vermiş olmak için vermiyorum gerçekten. Ancak bahsettiğin sistem üstünde durmuyorsun pek ve ütopik düşünüyorsun, kusra bakma. Bahsettiğin bir sistem devreye girdiği anda oy çoğunluğu yakalayan parti eğitimde kadrolaşmayla kitleyi manipüle eder, söz hakkı olan kesim değiştikçe de garip bir diktatörlük tarzı ortaya çıkar. Demokrasi yok olur yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Ha bir de, quote'ladığın cümleyi sana söylemiyordum, Viktor'aydı o başını okursan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 peki eğitim dışındaki diğer sosyal olanaklar. onlarıda mı eşit ölçüde dağıtıyosun. peki vatandaş böyle güzel bi ülkede hangi kıstasa bakıp oy vericek merak ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 sir said: ne doktora yapanlar gördüm içinde cevher yok ne madenciler tanıdım zonguldaktan kömür getirip dağıttı akp adına, ceplerine de üç-beş kuruş cevher bişey girdi falan böyle Haklısın ama ben zaten istatistiki baktım olaya beni şu an ilgilendiren ortalamalar çünkü tek bir adamın ülkeye etkisi fazla olmuyor. ama bir lise/üniversite eğitminin ortalamada insanların bilgi seviyesini ve eleştirel bakma kabileyetini arttırdığını düşünüyorum. yine dediğim gibi madende çalışmak isteyen adama da kendi mesleğine yönelik bir meslek lisesi/üniversitesi olanağı sunulmasına rağmen eğer reddediyorsa üzülmem onun seçim haklarını kısıtlamaktan dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 ardeth iyi hoş da, ilköğrenim zaten mecburi bizim ülkede. doğru düzgün verilemiyo o ayrı ama adam babasının dükkanında çalışcaksa niye lise-üniverste okumak zorunda olsun? ve lise-üniverste okumadı diye neden ülkenin kaderinde daha az söz sahibi olsun? o adam da ülkenin ve sistemin devamlılığını sağlayan parçalardan biri; tıpkı ekmek yapan, otobüs kullanan, eskicilik yapan, piyango bileti satan, inşaatlarda amelelik yapan taksimde ağzında garip bi aletle godfather müziği öttüren, vatandaşlarımız gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Breedan said: peki eğitim dışındaki diğer sosyal olanaklar. onlarıda mı eşit ölçüde dağıtıyosun. peki vatandaş böyle güzel bi ülkede hangi kıstasa bakıp oy vericek merak ettim. ya zaten sonra dediğim gibi aslında bu seviyenin ulaşıldığı bir ülkede eğitim seviyesi de ortalamada yüksek olacağı için çok da birşeyi değiştirecek bir sistem olmayabilir. zira bu tür olanakların torba torba dağıltığı isviçre, isveş gibi ülkelerde eğitim seviyesi zaten yüksek oluyor (bir önceki sayfadaki mesajımı tekrarlıyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 peki vatandaşın hiç bir konuda uzmanlaşmayı istememe gibi bir hakkı yokmu. misal zenginim ama eğitim almıyorum. neden oy vermiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bence eğitim almıyorsa kendine olanak sunulmamasına rağmen zengin fakir fark etmez hakları kısıtlanmalı (diyorum tabi bir önceki mesajımı görmezden gelerek). Dedim ya insanların kendini geliştirme isteğine dayalı elitist bir bakış açısı zaten bu %100 demokrasiden bahsetmiyorum. O noktada kızıyorsanız zaten fikir ayrılığına giriyor bir şey diyemem :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 elitist diilde ona memur kafası diyelim. yok ben fikri tuttumda olabiliritesi zayıf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 profesörler de memur :p ama neyse dediğim gibi isviçre gibi ülkerele bakınca (eğitim olanaklarının homojen dağıldığı) zaten eğitim seviyesi konusundan çok da bir uçurum olunmadığı görülüyor. yani sadece eğitim olanaklarının olduğunca eşit ulaşılabilir olması da iyi bir çözüm olabilir dolayısıyla. ama tabi bu kadar nüfus ve yüz ölçümü ve engebeleri olan bir ülkede nasıl mümkün olur bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Ardeth said: profesörler de memur :p ama neyse dediğim gibi isviçre gibi ülkerele bakınca (eğitim olanaklarının homojen dağıldığı) zaten eğitim seviyesi konusundan çok da bir uçurum olunmadığı görülüyor. yani sadece eğitim olanaklarının olduğunca eşit ulaşılabilir olması da iyi bir çözüm olabilir dolayısıyla. ama tabi bu kadar nüfus ve yüz ölçümü ve engebeleri olan bir ülkede nasıl mümkün olur bilmiyorum. copy paste tez verdiği ortaya çıkan prof larda gördük yanlız. o ülkelerde böyle bir öneri verilirse ben sonucunu kestiremem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Biraz da göze batmak için köşe yazarlığı yapayım: Sadece üniversite mezunları oy verebilsin!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 "negzel rekabet olur seviye artar" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 O değil de dotaya gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar