Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stealth bomberlara dair

Suark

Öne çıkan mesajlar

Stealth bomberlarla ilgili bir kaç sorum var.
Şimdi ne kullanmak istediğime karar verme aşmasındayım,
aklımda bir maelstrom var,vagabond var birde carrier amcamız var.
Yalnız onlardan önce hound denemek istiyorum çok eğlenceli gözüküyor.

Sorularım şöyle,
stealth bomberlar covert opslar gibi gorunmez warp atabiliyorlar mı?
warptan çıktıktan sonra kitleme suresı kısalıyormuş,
zaten signal radius ufacık beni kitleyene kadar ben 1 salvo yapıp gorunmez olabilir miyim?
ne kadar uzaktan vurabilirim?
ayrıca bu bombla cruise missileın farkı ne?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:
Stealth bomberlarla ilgili bir kaç sorum var.
Şimdi ne kullanmak istediğime karar verme aşmasındayım,
aklımda bir maelstrom var,vagabond var birde carrier amcamız var.
Yalnız onlardan önce hound denemek istiyorum çok eğlenceli gözüküyor.

Sorularım şöyle,
stealth bomberlar covert opslar gibi gorunmez warp atabiliyorlar mı?
warptan çıktıktan sonra kitleme suresı kısalıyormuş,
zaten signal radius ufacık beni kitleyene kadar ben 1 salvo yapıp gorunmez olabilir miyim?
ne kadar uzaktan vurabilirim?
ayrıca bu bombla cruise missileın farkı ne?

manticore la buzzard var bende
sb ler cov op gibi görünmezken warp olamaz diger gemiler görünmezden çıkarkenki o targetleme hız sorunu sb lerde yok.
cru misil sikillerine bağlı max rangeden vurabilirisn.zaten 80km flaan kitleme mesafesi var
salvo yu denemedim
bombuda bilmiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

eevveeett baya bi araştırdım nette.
Şimdi hound bana en güzeli gibi göründü,
niye?
mass'i en az olan o dolayısıyla en kısa warpa girebilen o.
Sig radius en ufak olan o, mübarek ceptor kadar. kitlenmesi zor

Şimdi kafamda beliren, okuduklarımdan aldığı taktik şu.
Farkettirmeyen targetleyici naneden alıcan bitane, bitanede dampener olucak.
Targetle,ateşle görünmez ol gazla takıl biraz. sonra bir daha ateşle.

200km ye çıkabiliyormuş, tabi 35km den falan yapın diyorlar yoksa ilk salvoda ölmezse kaçar adam füzeler varana kadar.
Eksileri, birisi yakınına varırsa, frig bile olsa warplayamassan gg.
Bayada skill istiyor, ama bana çok eğlenceli geldi.
Hem solo hem support açısından

Bomblarda sitede yazdığına göre, bırakıyorsun biryere, 0.0 olması şartıyla
ya 15 saniye içinde ya da birisi çarpınca patlıyor. AoE işte=)
güçlüymüş amma.

Gene bir soru, stealthken mwd açabiliyormuyuz?
Sosyal ağlarda paylaş

bombalar coook pahalı, sadece dmg veren türleri değil jam bozen türleride var, veya cap drain eden. verdikleri dmg türüne resist bonusları var bölece aynı alanda birden cok tür bomba atılıyabiliniyo, fakrlı türler birbirlerini patlatıyo yoksa öle bi sorun var.

dampeneer manalı değil suark cünki damp etmek için kitlenmen lazım zaten, yanı kitlenme sürende etkisiz kalıcak nasılsa, e cloak olmak için targettan cıkarman lazım adamı yine damp edemiyceksin, ha işte cok ateş edicem ben adamlar yaklaşmadan dersen bilemem tabi.

bide ben hep cloaksız kullanıp nono ganglerde böle cok cok ateş etsem ne olur diyodum kendi kendime ama t2 cruise launcher skillim yok o yüzden denemiyorum hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

çok dayanıksızmış gemi tokatlıyolarmış hemen =).
Ve haklısın dampener konusunda, 2 kez ustuste ateş etmeyeceksen - ki işin eğlencesi vur kaç olayında - gereksiz.
Merak ediyorum dampenerla beraber kaç saniyede kitlerler?
birde 2 salvo arası kaç saniye sürüyor?
çok ilgimi çekti bu gemi ya, şu anki düşündüğüm en büyük tehtid ceptorlar olur herhalde, tabi daha denemek için bayaaa kasmam lazım çok fazla skill var.
Umarım o zamana kadar mac clienti düzelir :(

Bu arada cevap alamadım ya mwd görünmezken kullanılıyor mu?

düzeltme: behran cevaplamış sanırım =).
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte cözüm bence cloak, sız ac/artiyle kullanmaktır bunu.

cıkıp "heeeyyyyt ulan" diye sıkıcaksın adama ne varsa oda patlıycak.

15sn olması lazım cruise laucher cycle'ının ama skillerle t2 la düşüyo.

bide sadece 1v1 düşünme 1v1 gemisi dğeil bence, saf dps gemisi sthealt bomber, 1v1 de low secde adam avlarsın anca.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yol var kafamda
1. si, çok temiz sabırlı bi camp yapıcam one shot olayı zor gibi, ama şöyle bişi düşündüm.
Adama 3 cruise den 1 ini atar cloak olur tam gaz gazlarım kaçarım
az dmg alınca belki " ula bu furamıo ben bi iki salvoyu rahat kaldırırım bunu bulip kesim " tarzına yatarsa gafil avlayabilirim belki.

2. si
güzel bi gange girerim. missss arkada takılırım bişi oldumu ecm burst stealth olurum
da ecm burst gerçekten target unlock ettiriyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Stealth bomberın esas kullanım alanı 3-5 sb+rapier+cloaked dictor kombosudur.Çok fazla capleri olmadığından roamingde kullanılmaz pek,anca bir sistemi kamplayacaksanız güzeldir.Stealth bomberın bir eksisi stealthken warp olamaması,bir de çok yavaş mwd ile bile.Bir de biri sormuş,hayır cloak ken mwd açılmaz.Diğer eksisi ise pg ve cpu olarak çok iğrenç.

Fitting olayı çok farklı değil her dört ırkında.Benim şu an amarr olanı var,evet çok tembelim minmatar olanı taa Rens'den getiremedim :D.

Dampener bu gemide şart,çünkü long range gemilerin sizi kitlememesi lazım yaşamanız için (kitlenirseniz cloak olamazsınız).Zaten gangde herkesde dampener olacağı için hangi gemi olursa olsun locking range i 5-6kmye indirirsiniz.Eğer solo ceptor frig avına çıkarsanız targetting painter da güzel olabilir.

Bomb olayına gelince,bomblarların fiyatı titan DDD'si kadar.Yani saçma baya.Pek kullanan görmedim ama düşman fleet e 5-6 bombla kamikaze saldırısı sonuç verebilir belki,ama o lagde nasıl gidip cloak olursun yaklaşırsın vs bir sürü problem var.

Stealth bomberın ana kuralı kimsenin sizi farketmemesi.Farkedildiğiniz anda büyük ihtimalle ölürsünüz.Ama dediğim gibi 5-6 sb rapier ve dictor kombosuyla gayet güzel sistem kamplanabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

şöle bi bonusu var,

şimdi her missile'ın explosive radius'u var.

şöle düşün, dmg'ı belli bi hacme yayılıyo missile'ın eğer target ettiğin gemi coook büyüksek senın radius'unu tumuyle kapladığı için cok dmg veriyosun, yok senın radius'un cok büyük gemi cok ufaksa o zaman geminin o küre içinde kapladığı hacme oranla daha az dmg veriyosun.

hacımde, o sıradaki geminin hızına ve signature rad'ine göre değişiyo.

şimdi sthealt bomberlarda attığın cruise missile'rının explosive rad'ini düşürme bonusu var yanı ufak hedeflere olan etkisini kaybetmiyo gibi ler cruise missile'lar

bide t2 cruise missile şart bence
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Bende yazayım eski bir manticore pilotu olarak bişeyler. Eskiden manticore bir efsaneydi diğer bomberlardan +1 fazla füze slotu olduğu için. Çok heves etmiştim saklan vur olayından falan ama o kadar da süper gemiler değil. Dezavantajlar yukarda yazılmış zaten tekrara gerek yok, şunu bilin yeter kağıttan yapılma bir geminiz var. Çatır çutur alır her türlü gemi. Ama çoğu frigat sınıfı gemiyi tek salvoda patlatırsınız. Sebebi nedir işte yukarda yazılan gizli explosion radius bonusu. Normalde bir Cruise missile explosion radius 300 metredir. Ama Stealth bombera takıp bakarsınız ki 25 metre olmuş. Bunun anlamı şu küçük gemilere full dsmage vurur attığınız füzeler ama ceptorlara denemeyin adamlar explosion velocityden dolayı yırtıyolar. Başka söylenebilecek birşey bu gemilere mutlaka dampener takılır. Tanktır, MWDdir yaramaz bu gemiye cap yok. Zaten çok zor fitting oluyodu eskiden, skili 4 olmadan etkin kullanamazsınız. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi için "Manticore ve Ben" ve "Draco vurdu gözümü podda açtım" adlı eserlerimi kitapçılardan ısrarla isteyiniz :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Aldım gemiyi, daha skiller tam değil ( maşallah 2344234 tane dmg missile damage arttıran skill var =) )

Fittingde sıkıntı yaşıyorum şu aralar ama, sensor linking kasarsam biraz düzelir gibi.

Lowlara, 2 Ballistic control system birde powergrid arttıran naneden taktım.

medlere gelince sıkıntıdayım,
Şimdi, en azından 1 tane dampener şart.50km nin üstüne çıkma yoksa adam sen füzeleri saldıktan sonra warp olur diyorlar
Bu yüzden booster lazım değil dampener lazım.
1 tane passive targeter şart.

Şimdi aslında 2 dampener düşünüyordum ama, pek mantıklı gelmesede target painterlar inanılmaz bir etki yapıyormuş.

Gel gör ki 1 passive targeter dan sonra ne dampener ne painter takabiliyorum, belki sensor linking skilli yardım eder, önerileriniz var mı?
( BSC yi çıkarmak istemiyorum ama çok cpu ve grid yiyor :( )

Ayrıca SB nin 1 salvoda vurabileceği hasar ne kadara çıkabiliyor? Şu anda npc lere saldığımda, 1 salvoda 400 e yakın hasar yapabiliyorum ki bu ÇOKÇOKÇOK az bi sayı bence, umarım skillerle ve target painterla yükselir. umarım tek füze 1k nın üzerine çıkabilir :(.
Sosyal ağlarda paylaş

Patch sonrası scriptle bile baya güçsüz oldu dampenerlar.Ayrıca,dampenerın full etki yapabilmesi için dampenerın optimal rangeinde olman gerekir ki bu da 26-30km.Ayrıca passive targeter bence çok gereksiz,sonuçta ordaysan adama ateş edeceksin saklayacak birşey yok :).

Yok eğer ben scramble range'den saldıracağım diyorsan dampener kullan ama kağıt gibi bir gemi yani target edildiğin anda zaten havaya uçuyorsun.

Stealth bomberların en iyi iş yaptığı yer fleetler bence.Seni frig zannederek görmezden geldiklerinde düşman suppotuna gayet güzel damage verebilirsin 100km+ dan.
Sosyal ağlarda paylaş

hım, şimdi azcık zorlasam 100km den atarım.
Ama düşün şimdi, geldim oraya
kendimi ayarldım, dogru anı bekledım
kilitlemeye başladım.
İşte o anda aga warp out olmaz mı?
veya
kilitlemeye başladım, o sırada dalgın olan ceptor pilotunun ekranında koca koca parladım
füzeleri salamadan yapışmazmı kafama =).

3 med az ya, 4 olsaymış mis olurmuş.
Ama dediğin gibi dampener fleet te falan işe yaramas sanırım, target painterda.
Tek başımayken belki.
Sosyal ağlarda paylaş

gate 40 km de herhangi bi noktaya align bekle 1 veya 2 dampner tak ii olur baktin adam recon ship bulasma

en guzeli gate med buble ac cok zor deil skilleri tabi diger gate in gelis rotasına acacaksın istersen 40 km gerisine istersen ilersine ac her iki durumda da gelen ship gate den 40 oteye warpliyacak sende buble 40 50 uzakta yukarda yazdigim bicimde sinsice soteye yat =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...