huun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Viktor said: yani baskasi papaz cuppesiyle girersede sorun olmiycak Sen önce papazların okulunu aç, cübbeyi sonra tartışırız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 yök başkanı ne yaptın sen ya türban serbestmi hemen almaya gideyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 huun said: Sen önce papazların okulunu aç, cübbeyi sonra tartışırız. "sıkıysa aç lan, zerg ederiz adamın üstüne" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 huun said: Üniversitelerde ayrımcılığa neden olacak diye başörtüsü takanları üniversiteye almamak? Kölelik sistemini kaldırmak için bütün zencileri öldürmek gibi etkili bir çözüm bakın işte bu. yada kölelik sisteminin önünü açıp bütün insanları köle yapmak (ayrıca ortada öldürülen zenciler yok) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Prawler said: Redeagle said: Yazık ya, illa kutuplaşmalar olmak zorunda mı yani. Niye küçük sınırlarda düşünüp cahil planlar yapılıyor anlamıyorum. Sen türbanla girmek istediğinde diğer dinlerden olanlar kendi kıyafetleriyle girmesi lazım. Niye türbana iltimas var. Türban bizim çocuğumuz mu? Bizim kültürümüz mü? Değil. Kim çıkartırsa çıkartsın ben ileride çatışma ortamı olacağına inanıyorum. Yine ülkenin 10 senelerini yutacak çatışmalar. Ne üniler ne araştırmalar kalıcak, tek korkumda bu. Türban bizim çocuğumuz abi. Fetullah Hoca Efendimiz tarafından yayılmış bir olay. Başörtü eskilerden gelme, tamam da. Türban tamamen bizim kültürümüz diye biliyorum ben. Yanlışım varsa düzeltsin biri. Viktor? Ben de Kanuni 1500lerde Kudüs'ü aldıktan sonra (Halifelik hakkını da almıştı) müslümanlığa geçtiğimizi, ondan önce islamiyet ve kurallarıyla pek ilgimiz olmadığını, bizim kültürümüzü 500 yıl ile sınırlandırabilirsek evet "bizim kültürümüzde türbanın varlığını" kabul edeceğimizi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 OEH oeh oeh oeh kanuni kudus u aliyor halifelik hakki turkler o zaman musluman oluyor ayni tarihimi okuyoruz? europe universalis yada total war filandanmi ogrendin yoksa? ilkogretim tarihinde ogretilen bir konuyu bilmeden bu gibi derin konulari tartismakta supermis canim bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ornegine bir guzel mesaj daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Söyle de bilelim neymiş bu derin konu? Ben cahilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Beylik döneminden beri müslümandı Osmanlı. Kudüsü aldıktan sonra olmadı yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 turkler musluman olali 600 senecik gibi bir zaman gecmisti (talas savasi 700 kusurlarda olmasina ragmen birazda ben avans veriyim ama yok fark kapanmiyor 751 nerdeee 1517 nerde) kudus alininca degil ridaniye savasindan sonra misir in fethiyle osmanliya gecti 18.yy a kadarda hicbir resmi evrakta padisahalr "halife" sifatini kullanmamistir misir i fethedende kanuni degil yavuz sultan selimdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Viktor said: turkler musluman olali 600 senecik gibi bir zaman gecmisti (talas savasi 700 kusurlarda olmasina ragmen birazda ben avans veriyim ama yok fark kapanmiyor 751 nerdeee 1517 nerde) kudus alininca degil ridaniye savasindan sonra misir in fethiyle osmanliya gecti 18.yy a kadarda hicbir resmi evrakta padisahalr "halife" sifatini kullanmamistir misir i fethedende kanuni degil yavuz sultan selimdir Şimdi Türkler müslümanlığa Talas Savaşı'ndan sonra mı geçti? Kudüs alınınca değil Ridaniye Savaşı'ndan sonra Mısır'ın fethiyle Osmanlı'ya geçen nedir? Özel mesaj atacaktım ama burdan sorayım, çözemedim yazıyı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 ya işte bu kadarsınız. daha tarihin t sini bilmeden türban mürban hahahahha.komik olmuş ama. Birincisi halifelik yavuz sultan selim zamanında kutsal emanetlerle birlikte alınmıştır. Türklerin Müslümanlaşması 751 deki talas savaşından başlamıştır. üçüncüsü türban kavramı 1960 larda fettulah ve çetesi tarafından pompalanmaya başlamıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Drakkahn said: Şimdi Türkler müslümanlığa Talas Savaşı'ndan sonra mı geçti? Kudüs alınınca değil Ridaniye Savaşı'ndan sonra Mısır'ın fethiyle Osmanlı'ya geçen nedir? Özel mesaj atacaktım ama burdan sorayım, çözemedim yazıyı. Halifelik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 1500lerde halifeliği almışız, padişahı yanlış yazmışız olabilir, herkes bütün padişahları sular seller gibi ezbere biliyorda bir ben mi yanlış hatırladım? Halifeliğin alınışından sonra ve ondan önce ki müslümanlık arasında dağlar kadar fark var. Kırılma noktası halifeliktir. Padişahı yanlış hatırlamış vurun boynunu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 iyi sıkıyorsun drak. Dağlar kadar fark neymiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 18.yy a kadar hicbir padisah halifelik sifatini kullanmamistir hicbir resmi belgede filanda yoktur araplar ingizlilere goz kirpmaya imparatorluk cozulmeye baslayinca abri muslumanlari bir arada tutalim gayesiyle bir gaz halifelik kullanilmaya calisilmsitir ancak osmanogullari ailesinin halifeligini sadece ama sadece sunni turkler tanimistir daglar akdar fark filan yok 1500-1900 arasinda anadoludada bir degisiklik yok osmanogullari anadoluyu kendi haline birakmis basit bir strateji oyununda farm/house basarsin hani ucra koselere sirf asker gelsin diye onun gibi bisey askeri topluyor anadolunun yonetimi tarikatlarin seyhlerin yani genel olarak ayanlarin elinde ki bu kitle oyel bir guc kazanmiski padisahi degistirebiliyor yeni sectikelri padisaha illegal varliklarini kabul ettirebiliyorlar bundan sonra gercek anlamda din konusunda osmanli ipin ucunu kacirdigini anlayinca boyle bir tasla kus katliyami yapiyim diye halifelik kartini oynuyor ama nafile anadolu ayni anadolu bugun bile 1930lardan otesini gorememis koyler ufak kasabalar mevcut gecen TV ye cikti hatta koyun tekine tarihde ilk defa yol yapilmis elektrik su filan gectim tarihi ozellikle turk tarihini bilmeden konusulucak konular degil bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 iyi ki üniversiteyi suny programıyla okumayı düşünüyorum en azından 2 yıl karım var:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Daha okullarda neden türbanın yasak olduğunuda anlayamayacak kadar aptal bir milletiz. Hala da 74 yıllık yalana inanıyoruz. ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR''. Gaz vereyim demiş Atam. Ama ''TÜRK MİLLETİ FECİ GAZ ALIR'' olgusunu atlamış Atam. Olsun olsun. Az kavga var zaten okullarda. Geçen sene okulumda sadece 1 kavga oldu. Onuda kaçırdım. Kavga olmazsa sitresimi nasıl atacam ki. Türban serbest olursa daha kolay çıkar kavgalar. Bende şenlenirim. Eğlenirim. Gülerim. Coşarım. Dağıtırım. Olsun be Atam. İzlerin siliniyor. Ama eninde sonunda yine izcilerimiz çıkar ortaya. Fakat bu dönemde çok silindi be Atam. İzcilerin bile bulamayacağından korkmaya başladım Atam. Rest in Peace Atam. Evet Türkçede elden gitti Atam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 gralsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Thaumiel said: Evet Türkçede elden gitti Atam. -de ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 "Türban tak ki karışındaki erkek adam sana bakıp niyeti bozmasın" demek kadar iki tarafıda aşağılayan bir durum varmı ki. Kadınsan potansiyel tahrik edicisin. Erkeksen Potansiyel tahrik olucusun anasını satiyim. Ulan hangi çağda yaşıyoruz ya, bi kadının saçına bakıpta "ohşş" diyecek kadar abazan mal varmıdır. Varsa bu kadının suçumudur arkadaş. Türbanı savunan bi kadının aklı yerindemidir, saçı açık diye bi kadından tahrik olan adam normalmidir. Önce bunların bir cevaplanması gerekiyor kanımca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drakkahn Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Öle deme abi, ç..ünü düzeltmeyen adam mı var memlekette, milletin gözünün içine baka baka oynuyor adam ç..üyle, otobüste böle, yolda böle, her yerde dolu bunlar. Doğal olarak kadının saçını görünce adama titreme geliyordur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Abi saçı kaparsan tahrik edici olur tabi. Kimse kapamasa niye tahrik etsin ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Thaumiel said: Daha okullarda neden türbanın yasak olduğunuda anlayamayacak kadar aptal bir milletiz. Hala da 74 yıllık yalana inanıyoruz. ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR''. Gaz vereyim demiş Atam. Ama ''TÜRK MİLLETİ FECİ GAZ ALIR'' olgusunu atlamış Atam. Olsun olsun. Az kavga var zaten okullarda. Geçen sene okulumda sadece 1 kavga oldu. Onuda kaçırdım. Kavga olmazsa sitresimi nasıl atacam ki. Türban serbest olursa daha kolay çıkar kavgalar. Bende şenlenirim. Eğlenirim. Gülerim. Coşarım. Dağıtırım. Olsun be Atam. İzlerin siliniyor. Ama eninde sonunda yine izcilerimiz çıkar ortaya. Fakat bu dönemde çok silindi be Atam. İzcilerin bile bulamayacağından korkmaya başladım Atam. Rest in Peace Atam. Evet Türkçede elden gitti Atam. Sana katılmıyor degilimde, yurtta barış, dünyada barış diyen bir adamı savunurken, tek düşmanımız insanlıgın düşmanlarıdır diyen bir adamı savunurken kavga çıksada şenlensem gibi bir anlayışı savunman komik olmuş. Bi yol al gel sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Yakında türbansızlar giremeyecek üniversitlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 yakinda universiteler kapatilip medreseler acilacak deseydin oldu olacak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar