Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban okullarda serbest olacak...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

huun said:
Üniversitelerde ayrımcılığa neden olacak diye başörtüsü takanları üniversiteye almamak?

Kölelik sistemini kaldırmak için bütün zencileri öldürmek gibi etkili bir çözüm bakın işte bu.

yada kölelik sisteminin önünü açıp bütün insanları köle yapmak (ayrıca ortada öldürülen zenciler yok)
Sosyal ağlarda paylaş

Prawler said:
Redeagle said:
Yazık ya, illa kutuplaşmalar olmak zorunda mı yani. Niye küçük sınırlarda düşünüp cahil planlar yapılıyor anlamıyorum. Sen türbanla girmek istediğinde diğer dinlerden olanlar kendi kıyafetleriyle girmesi lazım. Niye türbana iltimas var. Türban bizim çocuğumuz mu? Bizim kültürümüz mü? Değil.
Kim çıkartırsa çıkartsın ben ileride çatışma ortamı olacağına inanıyorum. Yine ülkenin 10 senelerini yutacak çatışmalar. Ne üniler ne araştırmalar kalıcak, tek korkumda bu.

Türban bizim çocuğumuz abi.
Fetullah Hoca Efendimiz tarafından yayılmış bir olay.
Başörtü eskilerden gelme, tamam da.

Türban tamamen bizim kültürümüz diye biliyorum ben.
Yanlışım varsa düzeltsin biri. Viktor?

Ben de Kanuni 1500lerde Kudüs'ü aldıktan sonra (Halifelik hakkını da almıştı) müslümanlığa geçtiğimizi, ondan önce islamiyet ve kurallarıyla pek ilgimiz olmadığını, bizim kültürümüzü 500 yıl ile sınırlandırabilirsek evet "bizim kültürümüzde türbanın varlığını" kabul edeceğimizi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

OEH oeh oeh oeh

kanuni

kudus u aliyor

halifelik hakki

turkler o zaman musluman oluyor

ayni tarihimi okuyoruz?
europe universalis yada total war filandanmi ogrendin yoksa?

ilkogretim tarihinde ogretilen bir konuyu bilmeden bu gibi derin konulari tartismakta supermis canim
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ornegine bir guzel mesaj daha
Sosyal ağlarda paylaş

turkler musluman olali 600 senecik gibi bir zaman gecmisti (talas savasi 700 kusurlarda olmasina ragmen birazda ben avans veriyim ama yok fark kapanmiyor 751 nerdeee 1517 nerde)
kudus alininca degil ridaniye savasindan sonra misir in fethiyle osmanliya gecti 18.yy a kadarda hicbir resmi evrakta padisahalr "halife" sifatini kullanmamistir
misir i fethedende kanuni degil yavuz sultan selimdir
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
turkler musluman olali 600 senecik gibi bir zaman gecmisti (talas savasi 700 kusurlarda olmasina ragmen birazda ben avans veriyim ama yok fark kapanmiyor 751 nerdeee 1517 nerde)
kudus alininca degil ridaniye savasindan sonra misir in fethiyle osmanliya gecti 18.yy a kadarda hicbir resmi evrakta padisahalr "halife" sifatini kullanmamistir
misir i fethedende kanuni degil yavuz sultan selimdir

Şimdi Türkler müslümanlığa Talas Savaşı'ndan sonra mı geçti? Kudüs alınınca değil Ridaniye Savaşı'ndan sonra Mısır'ın fethiyle Osmanlı'ya geçen nedir? Özel mesaj atacaktım ama burdan sorayım, çözemedim yazıyı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte bu kadarsınız.
daha tarihin t sini bilmeden türban mürban hahahahha.komik olmuş ama.

Birincisi halifelik yavuz sultan selim zamanında kutsal emanetlerle birlikte alınmıştır.

Türklerin Müslümanlaşması 751 deki talas savaşından başlamıştır.

üçüncüsü türban kavramı 1960 larda fettulah ve çetesi tarafından pompalanmaya başlamıştır
Sosyal ağlarda paylaş

1500lerde halifeliği almışız, padişahı yanlış yazmışız olabilir, herkes bütün padişahları sular seller gibi ezbere biliyorda bir ben mi yanlış hatırladım? Halifeliğin alınışından sonra ve ondan önce ki müslümanlık arasında dağlar kadar fark var. Kırılma noktası halifeliktir. Padişahı yanlış hatırlamış vurun boynunu...
Sosyal ağlarda paylaş

18.yy a kadar hicbir padisah halifelik sifatini kullanmamistir
hicbir resmi belgede filanda yoktur

araplar ingizlilere goz kirpmaya imparatorluk cozulmeye baslayinca abri muslumanlari bir arada tutalim gayesiyle bir gaz halifelik kullanilmaya calisilmsitir ancak osmanogullari ailesinin halifeligini sadece ama sadece sunni turkler tanimistir

daglar akdar fark filan yok
1500-1900 arasinda anadoludada bir degisiklik yok
osmanogullari anadoluyu kendi haline birakmis basit bir strateji oyununda farm/house basarsin hani ucra koselere sirf asker gelsin diye onun gibi bisey askeri topluyor

anadolunun yonetimi tarikatlarin seyhlerin yani genel olarak ayanlarin elinde ki bu kitle oyel bir guc kazanmiski padisahi degistirebiliyor yeni sectikelri padisaha illegal varliklarini kabul ettirebiliyorlar

bundan sonra gercek anlamda din konusunda osmanli ipin ucunu kacirdigini anlayinca boyle bir tasla kus katliyami yapiyim diye halifelik kartini oynuyor ama nafile

anadolu ayni anadolu bugun bile 1930lardan otesini gorememis koyler ufak kasabalar mevcut gecen TV ye cikti hatta koyun tekine tarihde ilk defa yol yapilmis elektrik su filan gectim

tarihi ozellikle turk tarihini bilmeden konusulucak konular degil bunlar
Sosyal ağlarda paylaş

Daha okullarda neden türbanın yasak olduğunuda anlayamayacak kadar aptal bir milletiz. Hala da 74 yıllık yalana inanıyoruz. ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR''. Gaz vereyim demiş Atam. Ama ''TÜRK MİLLETİ FECİ GAZ ALIR'' olgusunu atlamış Atam.

Olsun olsun. Az kavga var zaten okullarda. Geçen sene okulumda sadece 1 kavga oldu. Onuda kaçırdım. Kavga olmazsa sitresimi nasıl atacam ki. Türban serbest olursa daha kolay çıkar kavgalar. Bende şenlenirim. Eğlenirim. Gülerim. Coşarım. Dağıtırım.

Olsun be Atam. İzlerin siliniyor. Ama eninde sonunda yine izcilerimiz çıkar ortaya. Fakat bu dönemde çok silindi be Atam. İzcilerin bile bulamayacağından korkmaya başladım Atam. Rest in Peace Atam. Evet Türkçede elden gitti Atam.
Sosyal ağlarda paylaş

"Türban tak ki karışındaki erkek adam sana bakıp niyeti bozmasın" demek kadar iki tarafıda aşağılayan bir durum varmı ki.

Kadınsan potansiyel tahrik edicisin. Erkeksen Potansiyel tahrik olucusun anasını satiyim.
Ulan hangi çağda yaşıyoruz ya, bi kadının saçına bakıpta "ohşş" diyecek kadar abazan mal varmıdır. Varsa bu kadının suçumudur arkadaş.

Türbanı savunan bi kadının aklı yerindemidir, saçı açık diye bi kadından tahrik olan adam normalmidir. Önce bunların bir cevaplanması gerekiyor kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Daha okullarda neden türbanın yasak olduğunuda anlayamayacak kadar aptal bir milletiz. Hala da 74 yıllık yalana inanıyoruz. ''TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR''. Gaz vereyim demiş Atam. Ama ''TÜRK MİLLETİ FECİ GAZ ALIR'' olgusunu atlamış Atam.

Olsun olsun. Az kavga var zaten okullarda. Geçen sene okulumda sadece 1 kavga oldu. Onuda kaçırdım. Kavga olmazsa sitresimi nasıl atacam ki. Türban serbest olursa daha kolay çıkar kavgalar. Bende şenlenirim. Eğlenirim. Gülerim. Coşarım. Dağıtırım.

Olsun be Atam. İzlerin siliniyor. Ama eninde sonunda yine izcilerimiz çıkar ortaya. Fakat bu dönemde çok silindi be Atam. İzcilerin bile bulamayacağından korkmaya başladım Atam. Rest in Peace Atam. Evet Türkçede elden gitti Atam.

Sana katılmıyor degilimde, yurtta barış, dünyada barış diyen bir adamı savunurken, tek düşmanımız insanlıgın düşmanlarıdır diyen bir adamı savunurken kavga çıksada şenlensem gibi bir anlayışı savunman komik olmuş.

Bi yol al gel sen.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...