McsPeyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Şu sayıya bölünebilmektedir olayını bi progla falan mı buluosunuz hemen?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: karpuz, 19 January 2004 00:45 tarihinde demiş ki: 227551... bu sefer eminim... :) olma o kadar cabuk, 73 e bolunuyo o sayi :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Hayır bölünmüyo[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki: patlıcan ın altındaki goril yokedilsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 bölünmüyo işteee 73 e bölümüyooo hobaaa oleeey[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Farketmez 313 e bolunuyor.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 O da dogru bak. :) num/2 olayını gözden kaçırmışım.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 2147483647 var bak :) asal sayı.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 fizbanin dediini ben dicektim, fakat round(num/2) ye kadar kontrol etmek yeterli :) *! feci kildir*[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 ahaha[signature][hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki: patlıcan ın altındaki goril yokedilsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Güzel. O zaman kodunu bir defa daha incele :) 20686.454545455 çıkıyor onu 11 e bölünce.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: sharky, 19 January 2004 00:58 tarihinde demiş ki: Farketmez 313 e bolunuyor. evet abi zaten o sayı 313 ile 727 nin çarpımı... ama ben o sayının asal olup olmadığını bilgisayar kullanmadan en rahat nasıl anlarım? teker teker bütün sayıları deneyecek halim yok?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: fizban, 19 January 2004 01:01 tarihinde demiş ki: ya 227551 i benim program 11 e böldü ? puhauhauhuahaha[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
banshee Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Peki on uzeri yuz basamakli asal sayilari bilmek bize pratikte ne kazandiracak. Dunya capindaki bilgisayarlar ile yapilan Seti ve kanser arastirmalari bir amaca hizmet ediyor ama bunun amaci nedir.[signature][hline]"Fear can hold you prisoner, hope can set you free." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 daha büyük asal sayılar bulmak sadece şifreleme sistemlerinin gelişmesine ön ayak oluyor.[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 "there is no knowledge that is not power" bence setiden çok çok çok daha mantıklı.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 ya sanki tutupta sınavda bu sayı asal mı değilmi diye sorcaklar :)[signature][hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 en küçük elemanı 2 olan bir diziden sırasıyla 2 den başlayarak sayıların katlarını çıkarırsanız ortada sadece asal sayılar kalır. bu yöntem çok kullanışlıdır. 2242390209 gibi bir sayıdan başlayıp sonraki 1000 sayıyı araştıracağınızı varsaysak bile bu olayın c gibi bir dilde yazılmış kodu oldukça hızlı çalışıyor. çünkü direk olarak her sayı için int(1000/konrol ettiğiniz sayı) kadar işlem yapıyor makina. bir ara kafayı takmıştım. algoritma pek uzun değil ama bazı derleyicilerde deli ediyor. (turbo c kudurtmuştu) isteyen olursa ayrıntılı anlatırım üşeniyorum şimdi ...[signature][hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898 Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ). Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi. Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri. sharky, 08 January 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Sakin olalim. Sakin sakin cevap verelim. Zorla sakinlestirilmek icin parmak kaldirmayalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 a,b bir asal sayı olmak üzere a.b+1 yeni bir asal sayıdır diye hatırlıyorum ben ve bu sayede sonsuz asal sayı olduğunu söyleyebiliriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: Wacky, 19 January 2004 00:33 tarihinde demiş ki: 230681 : 230681 = 1 hmm evet asal galiba, haklısın kingpin! İyide ben orda bir şey bildiğimi iddia etmedim ki sadece bildiğim doğru ise yardımcı olmak istedim niye böyle bi reaksiyon verdiğinide çözemedim zaten.[signature][hline]KinGpiN the striked sazan DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki: bidahaki pop stara bende katılıcam şimdiden calısmalara basladım 2 kapkaç yaptım 6 adam dövdüm 3 lokantada kavga cıkardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalhiae Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Sadece kendine ve 1'e bölünen sayıya denir.. (Yok bilmiyoduk diyen kişilere 6 ayrı dilde seri şekilde küfrederim ona göre)[signature][hline]ben jack'in mahvolmuş hayatıyım.. kalh!ae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: slayer__, 19 January 2004 17:43 tarihinde demiş ki: a,b bir asal sayı olmak üzere a.b+1 yeni bir asal sayıdır diye hatırlıyorum ben ve bu sayede sonsuz asal sayı olduğunu söyleyebiliriz sonsuz tane asal sayi oldugu dogru ve fakat senin formul dogru deil, mesela 3 ve 5 birer asal sayidir, ama 3x5+1 = 16 hic de asal deildir[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 said: fizban, 19 January 2004 01:06 tarihinde demiş ki: num ı int yaptığımdanmış tabi. ehe. çünkü senin programın 30943'ü 11 e böldü. neden olduğunu açıkla gerçekten C öğrenmişmisin görelim ;)[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 yazmak kolaydir heralde o sayidan kucuk 1 haric her sayiya bolucek[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2004 C de bi integer 2 byte ile tutulur.yani 16 bit ile ama bu demek değildirki integer 65536 sayısını gösterebilsin.bu tutulan 16 bit'in 1.bit'i sign bitidir.yani sayının + mı eksimi olduğunu gösterir.eğer sign bit'i set ise sayı eksidir.böylece geriye 15 bit kalır.yani integer -32768 < integer < 32767 arasındaki saylarla işlem yapabilir.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? [Bu mesaj Ra_d tarafından 19 January 2004 23:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2004 bool asalmi(unsigned long a) { //ecx=sayac,ebx=kok,eax=sayi,edx=kalan __asm { mov ecx,2 mov eax,dword ptr[ebp+8] mov ebx,eax fild dword ptr[ebp+8] fsqrt fistp dword ptr[ebp-4] myloop: cmp ecx,dword ptr[ebp-4] ja asal xor edx,edx div ecx mov eax,ebx cmp dx,0 je asaldeel inc ecx jmp myloop asaldeel: mov al,0 jmp end asal: mov al,1 end: } } ilk assembly kodum oldu :D :D Muadili C kodundan %10-15 civarı daha hızlı çalışıo VC6 da derlenebilio. Eğer derlerseniz acemice yazılmış bir kod olduğunu ve bilgisayarı kitleyebileceğini falanda aklınzdan çıkarmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar