Charsi Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Yoksa zenci miydik? Çok ilginç bir araştırma sonucunda Anadoluluların zenci olduğu iddia ediliyor... Fosil üzerine araştırmalar yapan ekibin çalışmaları hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeolojik Mirası Koruma Derneği (JEMİRKO) Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Kazancı şunları söyledi: ''Araştırmaya göre, homo erectus kafatası üzerinde tüberkülozun yol açtığı kemik deformasyonları açıkça görülüyor. Böyle kemik deformasyonlarının D vitamini eksikliğine bağlı iskelet ve bağışıklık sistemi zayıflığından kaynaklandığı tıp uzmanlarınca zaten biliniyor. Bilinenler ile fosil üzerindeki buluntular ortak değerlendirildiğinde Anadolu'daki ilk insanların ekvator bölgesinden geldikleri ve siyah derili oldukları sonucu çıkarılıyor. Ekvator bölgesinden kuzey enlemlere doğru göç eden siyah derili insanların, deri yapısından dolayı vücutlarında daha az D vitamini oluştuğu, bunun da iskelet ve bağışıklık sistemlerini zayıflattığı, böylece tüberküloz dahil hastalıklara kolay yakalandıkları tezinin jeolojik geçmiş için de doğru olduğu anlaşılıyor.'' İNSANLAR AFRİKADAN YAYILDI TEZİNİ DOĞRULUYOR Araştırmanın iki ayrı bilimsel yeniliği beraber sunduğunu anlatan Kazancı,şunları kaydetti: ''Yeniliklerden ilki, Türkiye'de ilk homo erectus fosilinin bulunmasıdır. Fosilin görünen özelliklerine göre, bulunan kafatası parçası, 20-40 yaş arası erkek bireye aittir. Dünyadaki bütün insanların Afrika kökenli olduğu ve buradan diğer kıtalara dağıldıkları, dağılma sırasında Ortadoğu ve Anadolu'dan mutlaka geçmiş olmaları gerektiği biliniyor ama bir türlü beklenen bulgu elde edilemiyordu. Bu kafatası parçası, ilk insanların dağılışları konusunda önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Fosilin içinde bulunduğu travertenler, termolüminesans yöntemi ile yaşlandırmalara göre 330 bin yıl ile 510 bin yıl arasında oluşmuştur. Buluntu yeri 510 bin yıl olarak yaşlandırılan seviyeye çok yakındır. Dolayısıyla, travertenler içinde kapanlanan iskelet de o zamana, yaklaşık 500 bin yıl öncesine aittir.'' BİLİNEN İLK TÜBERKÜLOZ VAKASI Araştırma ile elde edilen ikinci yeniliğin ise bilinen en eski tüberküloz vakasının tanımlanarak tıp tarihine katkıda bulunması olduğunu anlatan Kazancı, ''Şimdiye kadar veremin birkaç bin yıl önce ortaya çıkan bir hastalık olduğuna inanılıyordu. Homo erectus üzerinde bu hastalığın bulunuşu tüberkülozun insanlık tarihi kadar eski olduğunu göstermektedir'' dedi. A.A.
ombakkombak Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Hocam bu fazla tarih olmuş ya Antropoloji biliminin alanına girer bu bence
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 7, 2007 Pek güzel pek ala... Fakat bunun bize kattığı nedir? Tarihsel olarak neyi irdeliyoruz? Artı nasıl hepimiz zenciyiz, bizi çamaşır suyuna banıp bir bacağımızı kesmişler böhühüühühüh. Konu biraz sınırda olsa da, buyurun tartışalım efendim.
Sam Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 9, 2007 bilim & teknik bölümünün kapsamına giriyor konu düşüncesindeyim.
Öne çıkan mesajlar