Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Satışta son perde! Etibank...

Drakkahn

Öne çıkan mesajlar

60 rap rapları ayrı, 71 ve 80 rap rapları ayrı, birbirlerine karıştırmayalım lütfen..

Bu ülkenin din sömürüsünden kurtulmasının tek yolunun kan dökülmesi olduğuna inanıyorum, ne kadar hoş olmasa da gerçek bu..

Breedan said:
2001 de onlar yoktu ama yine patladık.
başka bişey var burda.

Evet de zaten bundan önce ekonomi süperdi, akp geldi batırdı diyen yok ki? Ama yalak medya ve bir sürü satılmış isim sanki ekonomi 4 4lük müş gibi davranıyor..

Komik olan kısım ise halkın bunu yutması.. Karnın aç, işsizsin, sürekli vergi zammı oluyor ama gazetede okuduğun "EKONOMİ (tu)" haberine kanıyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
60 rap rapları ayrı, 71 ve 80 rap rapları ayrı, birbirlerine karıştırmayalım lütfen..

Bu ülkenin din sömürüsünden kurtulmasının tek yolunun kan dökülmesi olduğuna inanıyorum, ne kadar hoş olmasa da gerçek bu..

Breedan said:
2001 de onlar yoktu ama yine patladık.
başka bişey var burda.

Evet de zaten bundan önce ekonomi süperdi, akp geldi batırdı diyen yok ki? Ama yalak medya ve bir sürü satılmış isim sanki ekonomi 4 4lük müş gibi davranıyor..

Komik olan kısım ise halkın bunu yutması.. Karnın aç, işsizsin, sürekli vergi zammı oluyor ama gazetede okuduğun "EKONOMİ (tu)" haberine kanıyorsun..

evet 60 da başbakan öldü onu diğerlerine karıştırmıyorum.
2001 de çöktü ekonomi ozamana kadar güzel olmaması sorun diil.
ekonomi ne zaman 4 4 lük oldu veya en iyi dönemi hangisi.
bunları objektif olarak tartışmalı.
karnı aç isşiz adam vergi ödemesin zaten bencede.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Borların tamamını satılan kişiye vermek değildir evet ama borları işletecek kurumlara karar verme yetkisini devletin elinden alarak o kişilere vermek demektir.

e madem öyle değil neden yazıda 9 trilyon olan eti maden deniliyo. bu adamlar direk 9 trilyonluk boru ülkelerine alıp götürmücekler bunu sende biliyosun bende biliyorum,bende yazıya abuk subuk provoke edici diyorum bu kısmı nedeniyle.

said:
Devletin kabul etmeyeceği kurallar, özellikler vardır. Bor madeni işletme özellikleri olmayan şirketleri, bankayı alan kişi yada kişiler istedikleri kişiye madeni işetme yetkisini verebileceklerdir.

o yetkiler gerekirse gayet kısıtlanır,yabancılar altın arıyolar ve çıkarıyolarda noluyo? sanki deli gibi karmı ediyolar. devlet kendisi çıkarmaya kalksa çıkardığı altından daha pahalıya geliyor çıkarma masrafları, bizimkilerden zaten yanaşan yok.

ki özelleşen şirketlerin başında-telekom gibi- devletin bir denetleme kurulu oluyor,ve bi nevi iç işlerine müdahele edebiliyor önceden yapılan sözleşme gereği. eti madende olucaktır bu elbet ki daha özelleştiğine dair ortada bi kaynak gösterebilen görmedim.

said:
Ha sana bana verirler mi? Vermezler. Amerikan şirketlerine verilecek var mı ötesi? Provoke olmuyoruz, yıllarıdr gözümüzün önünde satılan Türk sanayini, siyasetini, toprağını göstermeye çalışıyoruz.

ihaleye senle ben girsek kazansak vericeklerine emin olabilirsin.

said:
Ayrıca araştırıyoruz merak etme, listeler referans gazetesinde yayınlanmış listelerdir. Bakın bu da oluyor haberiniz olsun gibi bilgilendirme amaçlı konuları burada paylaşmak, konuşmak, konuşturmak sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Yorum yaparken biraz düşünelim. Hem o konuyu, hem içeriğini hem söyleyeceklerimizi.

madem araştırıyosun sırf bor üzeriden yılda 400 milyon dolardan fazla ciro yapan bi yerin 40 milyon dolara satılmıyacağınıda bilirsin.
said:
"Araştırın falan biraz yane öle yaneee falan oldum yaneee"

çok ezdin jnmss.

devletin elinde çok çok az şirket kaldı yakında hiç kalmıyacak, kalmasında zaten. şimdi sırada kamu hizmetlerinin özelleşmesi var. en basitinden oto muayene istasyonları özelleşti yakın bir zamanda devlet hem bu yükten kurtuldu hem özelleştirirken para aldı hemde muayene edilen araçların parasının %50 si gene devlete geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

peki slat sen git biraz kan dök abi, rahatlarsın.

ben anlamam özelleştirmeden, ekonomiden. ama "ekonomi" dediğimiz olgu artık devletlerin, hükumetlerin güdümünden çıkıyo ve "küresel bütün"ün bi parçası oluyo yavaş yavaş. bunu göremeyen var mı aramızda?

buna dur diyeni de mis gibi devalüasyonlar, krizler, yeni sorunlar, yeni terör örgütleri, yeni çatışmalar bekliyo. öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sircim bu ülkede yakın zamanda büyük değişiklikler olacak, çünkü yavaş yavaş sona doğru yaklaşıyoruz.. O minik tatlı pembe dünyanızdan çıkıp biraz gerçekçi olsanız, görürdünüz..

sir said:

ben anlamam özelleştirmeden, ekonomiden. ama "ekonomi" dediğimiz olgu artık devletlerin, hükumetlerin güdümünden çıkıyo ve "küresel bütün"ün bi parçası oluyo yavaş yavaş. bunu göremeyen var mı aramızda?

Bazı şeyleri göremeyenler olduğu kesin.

Emperyalizm 2. Dünya Savaşı'ndan sonra şekil değiştirdi ve ekonomik olarak geri döndü.. Eskiden bir ülke işgal edilir, sömürge haline getirilir, hammaddeleri sömürülür, insanları köpek gibi çalıştırılır ve hiçbirinin hayatına önem verilmezdi.. Ama şimdiki düzende kan dökmeden bunları yapabiliyorlar!

Kapitalist düzende 2 taraf var.. Domaltan ve domalan.. Biz malesef "domalan" kısımdayız ve bu hali "küresel bütün'ün bi parçası olmak" diye yorumlamak saflıktır.. "Abi küresel free market liberalism bık bık" şeklinde kandırmacalara gelmeyelim..

Eğer bir ülkenin ekonomisi sağlam değilse, küresel piyasada sömürge olmaktan kurtulamaz.. Şekil A, Türkiye
Sosyal ağlarda paylaş

abi dediğinin ne kadar çelişkili olduğunun farkında mısın? "domalan" pozisyonundan "domaltan"a geçmenin yolu yine kapitalizmi kullanmaktan, sermaye biriktirmekten geçiyo. küreselleşmeyi reddedip nasıl kuvvetlendirebilirsin ki ekonomini? pes.

esas ülke içine kapansın, yabancı sermayeye kapansın sen o zaman gör "domalmayı".
Sosyal ağlarda paylaş

Sir ABD'nin, İngiltere'nin ısrarlarına rağmen çok daha sonra liberal ekonomiye geçtiğini ve ondan önce kapalı bir ekonomi modeli izlediğini biliyor muydun?

Böyle bir iddiada bulunduğuna göre bilmiyordun sanırım..

Kapitalizmin limitleri dünyada olan belli bir potansiyeldir.. Bu düzende "herkesin" ekonomisi iyi olamaz, her ülke "refah" olamaz.. Bir kısmın (tu) olması için, diğer kısmın (td) olması lazım.. Bilmem anlatabildim mi?

IMF, Dünya Bankası niye Türkiye'ye yardım etsin ki? Kafanızı çalıştırın biraz.. Kendileri hariç her ülkenin gelişmesi demek onların kar oranının düşmesi ve güçlerinin azalması demektir..

Zaten düzen kurulmuş, zayıf ekonomilerin akıbeti belli, iktidar satılmış, ülke ekonomik odaklı güçlerin işgali altında.. Radikal çözümlere başvurmadan NAH güçlendirirsin ekonomini, çünkü izin vermezler.. Özellikle bu kadar büyük potansiyeli olan bir ülkeye..
Sosyal ağlarda paylaş

senin radikal çözümün kan dökmek mi?ıraktan farkımız kalmaz.

abd'de 20lerin sonunda nolmuştu bi de onu hatırlayalım. bi de bizde 70lerin sonunda neler neler olmuştu "anti-emperyalist" olucaz diye..bu halk böyle bi krizi bi daha kaldırabilir mi sence?

o reddettiğin imf'nin programı olmasa şu an çok daha kötü bi ekonomimiz vardı ve belki kendi aramızda çok daha şiddetli çatışmalar yaşıyoduk, hatta ülkenin bölünmesi bile kolaylaşırdı o şartlarda.

emperyalizmle kapitalizm aynı şeyler değil. biz emperyalizmi reddetsek bile kapitalist modele devam etmek mecburiyetindeyiz, bu da işçinin sömürülmesiyle, gelir dağılımdaki uçurumun kapanmaması demek olacak. ama yapacak bişey yok, her kapitalist ülke bu süreçlerden geçiyo ve geçecek. ne zaman ki bütün dünyada kapitalizm çöker, herkes sıfıra iner, o zaman zaten bambaşka şeyler konuşabiliriz.ama mevcut düzende kapitalizmden vazgeçmek, ahmaklık olur.

büyük değişimler olacak, olmalı. ama siz de biraz uyanın ve herşeyin kendi istediğiniz gibi olmayacağını idrak edin. bu da bi nevi gerçekçilik değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
senin radikal çözümün kan dökmek mi?ıraktan farkımız kalmaz.

Benim dinciliğe çözümüm kan dökmek, ekonomiye değil.. Okuduğunu anlamıyor musun bilader :(

said:
abd'de 20lerin sonunda nolmuştu bi de onu hatırlayalım. bi de bizde 70lerin sonunda neler neler olmuştu "anti-emperyalist" olucaz diye..bu halk böyle bi krizi bi daha kaldırabilir mi sence?

20lerin sonundadan kastin Great Depression herhalde.. Great Depression'un olmasının sebebi free market, gerçekten "free" bırakılırsa ne olduğudur.. Liberal ekonomi ve serbest piyasada hiçbir zaman devlet müdahalesinin olmadığı savunulur fakat günümüzde gördüğün gibi multinasyonal şirketler ve devletler el ele kol kola dünyaya şekil vermektedir..

70lerin sonunda olan şeyin "anti-emperyalist olcaz" diye olduğunu mu sanıyorsun? Eğer öyleyse gene büyük bir bilgi eksiğin var demektir, ya da çarpıtıyorsun olayları..

İkisinin de benim dediklerimle hiçbir alakası yok?

said:
o reddettiğin imf'nin programı olmasa şu an çok daha kötü bi ekonomimiz vardı ve belki kendi aramızda çok daha şiddetli çatışmalar yaşıyoduk, hatta ülkenin bölünmesi bile kolaylaşırdı o şartlarda.

Ahah şaka mı bu?

IMF hiçbir ülkenin kalkınması için uğraşmaz, tam tersi kalkınmaması için uğraşır.. İzlediği politikalar kısa sürelidir ve kısa süreli bir düzelme sağlar, böylece IMF'ye olan borçlarımızı ödeyebiliriz.. Bu hem kalkınmayı engeller, hem de onlara bağlı hale geliriz..

Bak Atamız ne demiş;

Egemenlik verilmez, alınır.

Tam bağımsızlık, ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür

Dış güçlerden medet umarak ülkeyi düzlüğe çıkarma fikrini savunanlar, Kurtuluş Savaşı'na karşıydılar, hatırlatırım.. IMF amcamın oğlu mu bana iyilik yapsın? Kendisi için zararlı olan bir hareketi sırf ben daha iyi olayım diye yapar mı? Yapmaz.. Uyanın artık

said:
emperyalizmle kapitalizm aynı şeyler değil. biz emperyalizmi reddetsek bile kapitalist modele devam etmek mecburiyetindeyiz, bu da işçinin sömürülmesiyle, gelir dağılımdaki uçurumun kapanmaması demek olacak. ama yapacak bişey yok, her kapitalist ülke bu süreçlerden geçiyo ve geçecek. ne zaman ki bütün dünyada kapitalizm çöker, herkes sıfıra iner, o zaman zaten bambaşka şeyler konuşabiliriz.ama mevcut düzende kapitalizmden vazgeçmek, ahmaklık olur.

Sir, ben sana solcu propagandası yapmıyorum zaten.. Serbest piyasada ayakta durabilmek için önce kendi içine kapanıp sağlam bir ekonomi inşa etmek, ondan sonra küresel arenaya çıkmak gerekir.. Aksi takdirde şu an da olduğumuz gibi bir sömürgeden öteye gidemeyiz..
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi içine kapanıp sağlam bir ekonomi inşa etmek diye birşey yok. Yalan o. Artık kendi içine kapanan aç kalır. Petrol falan çıkmıyorsa böyle. Ben solcuyum ama hayallerde yaşamamak lazım. Herşeyin satılmasına karşıyım sosyal devleti destekliyorum emekçi haklarından yanayım ama dışarı kapanıp içeride güçlü bir ekonomi inşa etmek mümkün değildir. Bir kez piyasa dış rekabete kapanırsa içeride rekabet ortadan kalkar ve sermayedarlar kötü eski teknoloji malları fahiş fiyatlarla halka satmaya başlarlar ve topladıkları parayıda ar-ge ye veya yatırıma yöneltmelerini sağlamakta oldukça zordur.
Sosyal ağlarda paylaş

ithalat-ihracat olmadan nereye nası güçleniyosun, nasıl sermaye biriktiriyosun, sıcak para nerden geliyo, rekabet kalkınca şirketler nasıl güçleniyo lütfen anlat o zaman ki gönül rahatlığıyla reddedeyim ben de küreselleşmeyi.

70lerde neden ambargo yedik? neden ekmek, petrol gibi gündelik ihtiyaçlarımız için kilometrelerce kuyruk oluştu? ekonomi ve siyasette nasıl hatalar yapıldı?

great depression'ın tek bi nedeni yok, zaten hala tartışma konusu. en büyük nedeni paranın altına endeksli olması ve piyasalardaki dengesizlikti diye biliyorum. şu anda bizim küresel sermayeye kapanmamız dengesizliğin dik alasını yaratır ve bizim de cillop gibi depression'ımız olur. alaka burda. ve her yeni kriz için eninde sonunda imf'ye biraz daha borçlanmak zorunda kalacağımızı da hatırlataım.

imf kapımıza dayanıp "noolur bizden borç alın, nooolur bizim programımızı uygulayın" gibi bişey demedi, bizim isteğimizle oldu bu.neden? çünkü ekonomi çığırından çıktı, kriz oldu, kemal derviş geldi falan filan. bunu getiren de koalisyon hükumetiydi, akp de o programı devam ettirdi.

şu anda bi kurtuluş savaşı vermemiz gerekmiyo, sene de 1923 değil, 2007. oyun değişti, dünya değişti, kurallar değişti fakat senin politikaların hala 1923te, napmamız gerekiyo şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

@Zep: Dikkat ettiysen gaz solcularla aynı ağızı kullanmıyorum babska ama seni gaza getirebildiysem ne mutlu bana

@Ombakk

Katılmıyorum..

Çevrende dönen siyasi gelişmeleri kendi çıkarlarına göre kullanıp gerekli ülkelerle ticari antlaşmalar yaparak çökmeni engellersen gayet de aç kalmazsın..

Tabii bunu anca ileri görüşlü ve ülkesini seven zeki bir lider yapabilir ama nerde..
Sosyal ağlarda paylaş

Slat pratikte herhangi bir uygulanabilirliğini görmüyorum dediklerinin. Hangi ülkelerle hangi anlaşmaları imzalamamız lazım? Bize örnekleriyle ver, hangi siyasi gelişmeleri kullanıp hangi ülkeden ne alıcaz nasıl yürüyecek bu ekonomi? Türkiyedeki özel sektör, bilgi akışı falan nasıl olacak? Türkiyeyi geçtim petrol çıkaran ülkelerden de örnek verebilirsin Venezüelladan falan.

Geçende bi ford örneği verilmişti. Henry forda sormuşlar işçilerin ücretini niye 5 dolara yükseltiyorsun diye. O da demişki eğer ben bu işçilere 5 dolar vermezsem bu arabaları kim satın alacak? Imf de benzer bi mantıkla çalışır, senin bahsettiğin kurtuluş savaşı dönemleri geçti artık. Dünya farklı bi şekilde dönüyor, eski düşmanlar kalmadı ortada. Seni düşman olarak değil fırsatlar barındıran bir pazar olarak görüyorlar. Şu sevri geri getirecekler korkusundan kurtulup açık kafayla ileri bakmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
senin bahsettiğin kurtuluş savaşı dönemleri geçti artık. Dünya farklı bi şekilde dönüyor, eski düşmanlar kalmadı ortada. Seni düşman olarak değil fırsatlar barındıran bir pazar olarak görüyorlar. Şu sevri geri getirecekler korkusundan kurtulup açık kafayla ileri bakmak lazım.

dostum sen neden bahsediyosun iktidar satılmış, ülke ekonomik odaklı güçlerin işgali altında,emperyalist sermaye vatanın toproklarını karış karış satın alıyo,imf hazineyi boşalttı amerika bizi uzaydan izliyo telekomdan dinliyo falan fıstık
Sosyal ağlarda paylaş

Yüce başbakınımız geçen gün çıkmış meclise bu yıl şu kadar ton kömür dağıttık diyor.

PEKİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL?

Siz hiç 1.muhteşem recep tayyip erdoğanın işssizlik düştü dediğini duydunuz mu?

Hakkında dile getirilen yolsuzluk iddialarına biz çalıştık diyor hazretleri.

Sümüklü burnun Türkiye'de girmediği yer kalmadı.

Satılmadık yer bırakmayın. Düzeltmeye çalışmayın. Devletçilik kötüdür. Global sermaye gelsin bizi sömürsün ucuz iş gücü olarak kullansın. Gençler sömürülmeye sömürmeye karşı çıkacağına,arka çıksın vampirlere.

Ne demiş yüce bir Türk büyüğü babamın malı gibi satarım.

Durmak yok arkadaşlar yola devam.

TEYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

@axedice: Hangi politikaları uygulayabileceğimizi ben bilemem siyasi deha falan da değilim yeterli bilgim yok yani :)

Evet dediğin gibi Dünya farklı dönüyor artık 2. Dünya Savaşı'ndan sonra çok şey değişti.. Bunun sevr ile falan alakası yok kapitalismin olmazsa olmaz kuralı zengin ve fakir arasındaki uçurumun olabildiğince geniş olmasıdır..

Lütfen Dünya ekonomik sisteminin nasıl işlediğini, Avrupa'nın bugünlere nasıl geldiğini inceleyin.. Bir taraf sürünmeden diğer taraf zengin olamaz.. Malesef biz ve daha bir çok fakir ülke sürünen taraftayız..

ABD'nin ve Avrupa'nın zengin kalması için bizim ve fakir ülkelerin sürünmeye devam etmesi lazım..O yüzden çözümü IMF'de WB'de falan ararsak sürünmeye devam ederiz.. Sevr ile falan alakası yok bunların.. Türkiye potansiyeli yüksek bir ülke, o yüzden bize özellikle bir yüklenme var..

@sir benim politikalarım 1923 ile falan alakası yok yani senin de anlayacağın gibi..

@zep: Aga sen takılmaya devam et Türkiye'den bihaber yaşıyorsun.. Ne tehlikesi ben sikimin keyfine bakarım gençliği

@ombak: Sorun işte orda malesef :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...