Polan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Hayatımın bir kesitinden başlayarak konuya giriyorum arkadaşlar...Şimdi Lise 3'e kadar ben mf öğrencisiydim.Lise 3'de baktım notlar taban yapmış.Ne yapalım,edelim derken;gittim tm'ye geçtim.Çokta güzel oldu.Sevdim.Fakat matematikten bir o kadar nefret ettiğim için ben işletme,iktisat değilde hukuk okuyayım dedim.Şimdi 1. sınıftayım hukuk bölümüne gidiyorum ve derslerden yana hiçbir sıkıntım yok hatta tam bana göre bile diyebilirim.Mutluyum açıkcası fakat şöyle bir soru aklımda sürekli dolaşıyor: Ben üniversiteye başlamadan önce hep içimden hakimlik geçerdi.Sonra bir baktım ki tüm herkes avukat olmak istiyor.Savcı veya hakimlik düşünen yok.Benimde hiçbiri hakkında derinlemesine bir bilgim olmamasına rağmen içgüdüsel olarak sanırım :) hakimlik içimden geçiyor.Şimdi bakıyorum kime sorsam ya da hangi büyüğüme danışsam hakim olma,çekilmez diyor.Hatta geçenlerde diş doktoruna gittiğimde bir kişiyle tanıştım,emekli hakim çıktı.Benim hukuk öğrencisi olduğumu anlayınca da bana bakarak yazık dedi.Sakın hakim olma,ezilirsin.Vicdanının el vermediği her türlü işi istemeden yaparsın.Yapmazsan bedelini ödetirler dedi.Git Avukat ol da en azından para kazanabilesin dedi. Sonra düşündümde ben ne olmak istiyorum diye.Daha detaylı bir bilgimin olmadığını farkettim.Fakat hukuğu sevdim için herşey sanki bana olabilir gibi geliyor. Sizlere sormak istediğim nedir bu hakimlik,savcılık yada avukatlık?Bu üç mesleğin getirileri ve götürüleri nelerdir?Birkaç siteden baktım ama hep yanlı yazılar farkettim.En azından burada birçok üye var.Herhalde birden çok hukukçu abiler,ablalarda vardır diye birde buraya yazayım dedim bu durumu...Son olarakda arkadaşlar kendini geliştirme olayını nasıl yapabilirim?:)Mesela neler yapmam gerekir vazgeçilmez olmak için?Mesela siyasi kitaplar ve klasik romanlar okumaktayım şu an.Bunun haricinde yabancı dilimide geliştirmeye çalışıyorum.Başka neler yapabilirim? Not:İnşallah usanmadan okuyabilirsiniz ve tabi yanıt alabilirsem ne mutlu bana... edik: okunabilirlik ugruna italikleri kaldirdim /aquila Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Henüz birinci sınıftaysan bu sorunun yanıtını kendinde zamanla bulabilirsin gibi geldi bana Eğik yazıları okumak zorluyor bir de, rica ediyorum normal yazın 8-) Kolay gelsin bir de =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Tamam,al sana normal :).Ben genede fikir alırsam mutlu olurum.Ama bakın 4.sınıfa geldiğimde hala bu durumdaysam sorarım size...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 para icin kariyer tercihi yapmak cok saglikli sonuclar dogurmayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 İtalikle yazmasan okuyabilirdim ama :/ Okurken gözüm bi oraya bi buraya dönüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 hangi üniversitedesin yanlız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 öncelikle kolay gelsin bende senin gibi bir hukuk örencisiyim,ailemdede çok hukukçu var,savcısıda hakimide avukatıda bol... hakimlik ve savcılıkla başlıyayım,prestijli meslekler..hayatın bounca imtiyaz görüceksin...evet baskıalr garip teklifler olacak,eğer otür olaylarda kişiğini ortaya koyabilirsen ayrıca namın yürür,prestijin artar.etrafından daha çok saygı görürsün,benim edindiğim görüş bu. dedem emekli hakim,hayatımda adamın poşet taşıdığını,bi yerde sıra beklediğini,bi yerden bi yere yürüdüğünü görmedim...hakim bey hakim bey diye üşüşürler..bu konularda daha uzun uzun bisürü örnek verebilirim daha bilmek istersen bugün göreve yeni başlıyan bir hakimin maaşı 2milyar,finansal olarakta pek sorun cekmmessin o yüzden. savcılıkta aynen,ama daha fazla koşturmalı,olay yeri incelemelerin takiplerin fln olucak,daha az masa başı. avukatlık,zor,çalışman lazım,çalışana para çokta,çalışman lazım. kendine geliştirme isteğin konusunda helal olsun diyorum hukuk felsefesi üzerinde kitaplar okuyabilrsin,2-3 araştır "genç hukukçular için hukuk okumaları grubu" serileri var ahanda ahanan şiddetle öneririm,onun dışında zaten ders kitaplarını görmüşsündür,onları oku,özetlerini çıkar,sınavlar yaklaştığı için değil,çoğu kitabın aslında ders kitabından cok daha fazlası. hukukçular için dergiler var,hukuk ve adelet o şu bu,takip et edebilirsen.ben "güncel hukuk" dergisine aboneyim,tavsiye ederim. hukukun gelişimi ve tarihi,roma cumhuriyeti-impaaratorluğu tarihi.bu konulardada geliştir kendini,wikipedia bile baya yardımcı olabilir bu konuda. gecenin bu saatinde cok bişi yazasım gelmiyor dorusu cunku yazabilcek cok şey var.daha fazla sorun olursa yardımcı olmak beni mutlu eder. aha buda güncel hukuk sg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2007 Teşekkür ederim öncelikle dogmeat sana vede aquilaya ilgisinden dolayı...Bu arada bir hakimin alabileceği en yüksek maaş 4.5 milyar demişlerdi bana.Doğru mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar