Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uo'ya başlatın beni!!!

ghost_boo

Öne çıkan mesajlar

eh uo'nun teknik anlamda gerçekten dandik olduğu bir gerçek. hız olayı baggio'nun dediği gibi, sadece 3 hız var, yürüme, koşma, atla koşma. uo'nun pvp sistemini de sevmem aslında :) yani adam kaçıyorsa yakalama şansın yok zaten adam da kazma değilse, aynı hızda gidiyorsunuz.
uo'nun en sevmediğim yönü de class mantığının olmaması. yani oyunda öldürmek için uğraşılacak tek bir yaratık yok, ancak uzun süreni var hp'sini çok yaparsan. onun dışında tek kişi ile champion yapmak, df kesmek hiç de görülmemiş şeyler değil. ne bileyim bunlar bana göre uo'nun heyecanını baltalayan şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Snare nedir hic duydun mu mesela, ya da speed buff? Cesitli classlarin karsidakini yavaslatan veya grubunu hizlandiran bir takim yetenekleri olur, ne bileyim kacan adama arkadan vurdugunda yavaslatma sansin olur, cani azaldiginda hizi da azalir yarali mantigiyla, vesaire. NFS ornegine de hayran kaldim.

UO bedava bir oyun degil ayrica, siz bedava oynuyorsunuz. Ticari kaygisi yok bizim oyunun gibi birsey demeyin yani, Sailor'un yok tabi ticari kaygisi :) Oynamadigini, sadece gordugunu de kendin soylemissin zaten, iki tane review okuyup, level 32 olup "aman ne sikici oyunmus" deyip birakirsan oyle olur tabi. Dogru duzgun bir karakteri onyargi olmadan oynarsan PvP imkanin da var, PvE de. Sahip olan gereken item setler birbirinden bagimsiz oldugu icin oyununu herhangi birinin ustune yikma sansin da var dedigim gibi, uzaktan gorup duydugun gibi "kes kes gene mob kes" seklinde degil.

Donup dolasip WoW'a geldik yine, benim derdim o degil halbuki. Ev olsun, vendor olsun, dekore edelim diyosaniz Daoc'da var bunlar mesela, gayet detayli olarak. Demin de soyledim ama hizli hizli okumussun heralde, gene geldin Sims dedin cunku, en az NFS kadar guzel bir ornek. Yok biz illa kedi sevicez, cicek suliycaz diyosaniz, eh artik her MMO'nun kendine gore nuanslari vardir, ben burada gelip binbir tane detayi "su oyunda var UO'da neden yok" diye sayiyor muyum? Saymaya da niyetim yok.

Baska oyunlarin PvP'sini "saga kay sola kay, buyu at ekranda ucsun" diye sacma sapan tasvir edebildikten sonra ben neyini tartisayim zaten daha, fanatik olmussunuz bir kere. Kolay gelsin size madem.

edit: Birinize attigim mesaji neden digeri ustune alip cevap veriyor ikidir, kardes falan misiniz?

edit: Birinize attigim mesaji neden digeri ustune alip cevap veriyor ikidir, kardes falan misiniz?

----------------------

Acaba o mesajları forumda attığın ve herkesin görüp fikir belirtme halkı olduğu içinmi dersin? Birebir mesaj istiyorsan özel mesaj atacaksın.

Saçma sapan şeyler söylüyorsun. Ultima online'a para vermiyoruz derken tabiki free shard lardan bahsediyoruz. Herhalde OSI de para vereceğimizi hepimiz biliyoruz.

Sana gel burada tartış diyen olmadı ki ben neyini tartışıyım diyorsun geldin sen tartışma açtın senle hiç alakası olmayan bir yerde.

Ayrıca benim yazımda oyunlarla ilgili veya hızla alakalı ne dediğimi anladığın halde veya anlayabilecek durumun olduğunu varsaydığım halde lafları çarpıtarak konuşman sadece demogoji burada laf oyunlarıyla neyi çözücez anlamış değilim.

Sen git DAOC unu oyna sen git WOWunu oyna biz oylamayalım sanane?

Senin arzu isteğin dogrultusunda oyuna girip level mı atlıcam? 33 mü olucam işim gücüm mü yok? Biz burada zevkine ara ara girip oynuyoruz.

Devamlı cümlelerini hadi size bye diyerek bitiriyorsun ama duramıyorsun herhalde ya bye de git ya devamlı bye deme dur.
Sosyal ağlarda paylaş

Katra said:

Acaba o mesajları forumda attığın ve herkesin görüp fikir belirtme halkı olduğu içinmi dersin? Birebir mesaj istiyorsan özel mesaj atacaksın.
...
Sana gel burada tartış diyen olmadı ki ben neyini tartışıyım diyorsun geldin sen tartışma açtın senle hiç alakası olmayan bir yerde.

Bir paragraf arayla kendinle celismissin, nasil is bu :p

Fikir belirtirsin tabii de, genel konulardan bahsetmiyorum ben. Oyun hakkinda genel yazacaklarimi yazip, bir de bana cevap hakki dogurdugunuz sacma sapan sahsi seylere cevap veriyorum, onlari bile gelip digeriniz cevapliyor sonra. Avukati misiniz birbirinizin diye merak ettim hal boyle olunca, bundan ibaret.

Sizin ne oynadiginiz umrumda degil de dedim zaten, sifirdan MMO oynamak isteyen birine yazdim ben ne yazdiysam. Atlayip da "UO gibisi yok, gerisi sirf grafik salatasi, UO kral gerisi tu kaka" diyip tartisma cikaran sizsiniz. Igneyi kendinize, cuvaldizi baskasina biraz lutfen.

[Bir de admin UO'ya laf soyleyince cit yok, ben soyleyince bin tane laf, o da iyiymis, tipik Turk insani :)]
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Katra said:

...

Bir paragraf arayla kendinle celismissin, nasil is bu :p

Fikir belirtirsin tabii de, genel konulardan bahsetmiyorum ben. Oyun hakkinda genel yazacaklarimi yazip, bir de bana cevap hakki dogurdugunuz sacma sapan sahsi seylere cevap veriyorum, onlari bile gelip digeriniz cevapliyor sonra. Avukati misiniz birbirinizin diye merak ettim hal boyle olunca, bundan ibaret.

Sizin ne oynadiginiz umrumda degil de dedim zaten, sifirdan MMO oynamak isteyen birine yazdim ben ne yazdiysam. Atlayip da "UO gibisi yok, gerisi sirf grafik salatasi, UO kral gerisi tu kaka" diyip tartisma cikaran sizsiniz. Igneyi kendinize, cuvaldizi baskasina biraz lutfen.

[Bir de admin UO'ya laf soyleyince cit yok, ben soyleyince bin tane laf, o da iyiymis, tipik Turk insani :)]

Ya okuduğunu anlamıyorsun ya da anlamamazlıktan gelip demogoji yapıyorsun. Sen bir topic içerisindeki tartışmaya katılınca insanlara bana niye cevap atıyorsun diyemezsin. Benim ikinci cümlemde ise tamamen ayrı bir anlam var. Senin söylediğin ben tartışmaya niyetli değilim cümlesine karşılık olarak madem tartışmak istemiyorsun burada ne işin var biz çağırmadık anlamına geliyor. Cümlenin ikinci kısmında ise senle ne alakası var derken bir serverın alt forumunda özellikle o oyundan hoşlanmıyorsan ne işin var manasına geliyor. Demogoji ile tabi iki cümleyi birleştirebilmişsin.

İnsanlar senin değerlerine göremi bir mesaja cevap atıp atmayacaklar insanlar ortak bir düşünceye sahip olduğu durumda atmayacakmı mesaj. Bu nasıl bir mantık?

Sailor'a laf söylemememin nedeni çekinmek korkmak falan değilki burası bir oyun serverı Sailor'ında bir görevi var bu görevde iken kendine laf söylemem demek server'ın kendi içinde tartışma çıkması demek ancak sen staff olmadığın için durum farklı..

Ayrıca evet sailorın yaptığı bence yanlış.. Birincisi bu server'ın üst yönetiminde ve doğru veya yanlış oyunu burada kötülemesi oyunu oynayanlara karşı yapılmış ağır bir hareket. İnsanlarda kendileride sevmedikleri için ilgilenmiyorlar server da o yuzden staff yok düşüncesini uyandırabilir. İkinci olarak Sailor uzun zamandır bir çok yerde stafflık yapmış bu yönde bulunmayı benimsemiş oyunda pvp yapmakla öne cıkmamıs bir uo gönüllüsü bu nedenle pvp konusunda uygulama bilgisi zayıf. Mesela en basit örnek hep kaçılsa ve kaçan ölmese hiç bir turnuva maçı bitmez. Ayrıca at, yürüme ve koşma dışında ninja shape change formları ayrı bir hıza sahip ne at kadar hızlı ne insan kadar yavaş.

Ayrıca seni yüzbin senedir tanıyorum hep aynısın.Senle staffta ikende anlaşamazdık halada anlaşamıyoruz demekki. Bunca zamandırda halin tavrın değişmemiş.

Tüm bunlara ek olarak; ilk defa MMO oynamak isteyen birine, "UOyu tavsiye etmem" demek,senin gibi uo içerisinde uzun seneler bulunmuş olan birinin , paticik.com a üye olanların %90 nın ULTIMA Online ile bu oyun kategorısıne başlamış oldugu ve çok zevkli zamanlar geçirdiği gerçeğini göz ardı etmesi son derece ayıp birşey.

Tipik türk insanı kısmınıda yeni fark ettim. Yani sana ne desem demekki sen türk insanı değilsin ve türk insanı olmak aşağlanma gereken bir durum? Bu zihniyeti kınıyorum.

Demekki sadece oyunla alakalı değil sıkıntın sen Türklüğündnde utanıyorsun.

Bundan sonra sana cevap atmıyorum.

(Kullanılan türk ırksal anlamda değil TC Vatandaşı anlamındadır)
Sosyal ağlarda paylaş

Beni tanimiyosun cunku ben seni hatirlamiyorum bile. madem oyle diyorsun bir ara altimda bulunmussundur elbet, o kadar. Bu senin beni (birey olarak) tanidigin anlamina gelmez, bir zamanlar dolayli olarak beraber calistigini gosterir ayrica.

Benim, Sailor'un vb. UO oynamis/oynatmis olmamiz onu sonsuza dek sevip, savunup, koruyup kollayacak olmamiz anlamina gelmez. Yeri geldiginde objektif olmayi bilmek marifettir.

Ben yazinca destanlar dokturup, olayi sacmalamaktan baslayip duygu somurusune vardirirken; ortaya server admini cikip benle ayni seyleri soylediginde zerre laf etmemek de (genelleme yaparsak, istisnalar kaideyi bozmaz) bir Turk mantigidir evet. Senin uzerinde yetkisi olanlara (ve/veya tanidiklara, sevdiklerine) eyvallah, tanimadiklarina "all out" saldiri mantigi bu bahsettigim. Evet bu mantiktan utaniyorum, utanmayanlar dusunsun. Bu mantaliteden utanana "Turklukten utaniyorsun demek, vatan haini pis herif seni" diye saldirmaya calisan adam da bana demogojiden, laf carpitmaktan bahsedemez, kusura bakma :)

Zaten iki mesajdir verdigin cevaplar konuyla alakasiz, sahsi atisma formunda oluyor cogunlukla, onun icin evet, ikimiz de daha fazla yazmazsak iyi olur sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Beni tanimiyosun cunku ben seni hatirlamiyorum bile. madem oyle diyorsun bir ara altimda bulunmussundur elbet, o kadar. Bu senin beni (birey olarak) tanidigin anlamina gelmez, bir zamanlar dolayli olarak beraber calistigini gosterir ayrica.

Benim, Sailor'un vb. UO oynamis/oynatmis olmamiz onu sonsuza dek sevip, savunup, koruyup kollayacak olmamiz anlamina gelmez. Yeri geldiginde objektif olmayi bilmek marifettir.

Ben yazinca destanlar dokturup, olayi sacmalamaktan baslayip duygu somurusune vardirirken; ortaya server admini cikip benle ayni seyleri soylediginde zerre laf etmemek de (genelleme yaparsak, istisnalar kaideyi bozmaz) bir Turk mantigidir evet. Senin uzerinde yetkisi olanlara (ve/veya tanidiklara, sevdiklerine) eyvallah, tanimadiklarina "all out" saldiri mantigi bu bahsettigim. Evet bu mantiktan utaniyorum, utanmayanlar dusunsun. Bu mantaliteden utanana "Turklukten utaniyorsun demek, vatan haini pis herif seni" diye saldirmaya calisan adam da bana demogojiden, laf carpitmaktan bahsedemez, kusura bakma :)

Zaten iki mesajdir verdigin cevaplar konuyla alakasiz, sahsi atisma formunda oluyor cogunlukla, onun icin evet, ikimiz de daha fazla yazmazsak iyi olur sanirim.

İyide ben seni staffdan attım.. Hatırlarsın düşünürsen lol

Ne benim üzerimde ne başkası üzerinde sailorın yetkisi yok. Çünkü bu bir oyun. Üstelikte online sayısının 10 u geçmediği bir yer. Sailorda birşey söyleyecek olsa msnden söyler.

Türk meselesini daha uzatmayı düşünmüyorum yazıları okuyanlar kendileri karar verirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen? Gokhan Bey, Silencer veya Bronx degilsen hic heveslenme, arkadan vuran uclunun icinde degilsin demektir :)

Mesaj atmiyodun sen bi de, inanmistim ben de saf saf, neyse ben atmiyim bari de kapansin artik. Sen at ama bi tane daha, son mesaji sen atmazsan icin rahat etmez gibi gorunuyor cunku.

Iyi eglenceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:
Sen? Gokhan Bey, Silencer veya Bronx degilsen hic heveslenme, arkadan vuran uclunun icinde degilsin demektir :)

Mesaj atmiyodun sen bi de, inanmistim ben de saf saf, neyse ben atmiyim bari de kapansin artik. Sen at ama bi tane daha, son mesaji sen atmazsan icin rahat etmez gibi gorunuyor cunku.

Iyi eglenceler.

AHAHAHHAAHHHA desem sana yeter

Ama hiç hayatında CQ Oversoul AŞ duydun mu. Neymis 3 den fazlaymış yılların gizemi böle cıktı demekki lol
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Iyi eglenceler.

Bu sayfada ki yazilarin hepsini okudum ve Mahmut...
Sosyal ağlarda paylaş

tartışmanın çıkış noktası, uo'nun günümüz oyunlarıyla yarışacak kadar teknolojik olmamasıydı ve bence doğru bir tespit. ama bu oyunun zevkini azaltır mı? zevk alıyorsanız tabi ki oynamaya devam edersiniz. ben o zevki başka türlü alıyorum artık diyelim. gerçi oyun falan oynamıyorum da, wowdaki gibi 40 kişinin bir bossu öldürmek için koordine olması mesela süper birşey. uo'da tamer char ile öldürülemeyecek yaratık yok neredeyse. bir koordinasyon falan gerekmiyor.
uo zevksiz denebilir mi? denemez. özellikle daha buraya ml pakedini koymadan ben her tarafını test ettim. bi karakter kasacak hevesim olsaydı da sizinle o ml de gelen yenilikleri ortaya çıkarmak isterdim. sonuçta bu tip yeni şeyleri keşfetmekten zevk alırım. ama rutin oyun düzenine geçince uo beni açmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin şeyde haklısın tabiki ama wow da 40 kişinin yaptığı şeyde rutin birşey öyle düşün, Illidan world first yapıldıktan sonra taktikleri alıp kesmek var, taktikleri bulup kendin kesmek var.. sonuçta pve açısından her oyun rutine dönüyor..

Pvp de wow zaten rutin ötesi artık, arena deseniz hangi takımın hangisini yeniceği belli neredeyse 2 takımda düzgünse, itemları yaklaşık olarak her pvp cinin belli... WoW uo ya göre daha rutin bir oyun bile denebilir yapıcağınız şeyler her hafta aynı bikere.. Git, gold kas, pot farmla, mine kas, sora pot al, buff kas, rogue san şunu warriorsan şunu yap, taktik oku , gir combata, al itemı.

Itemi niye alıyosun? Bir üst seviyedeki itemı almak için... Bi amacı var mı? Bana sorarsanız yok... Level 70 ten öncede inanmıştk kasmıştık, 1-2 parça da olsa da t3 setleri ( o sırada oyundaki en iyi set) almıştık fakat nooldu, level 70 geldi herşey puf oldu bir anda...

Level 80 gelicek.. Blizz diyorki 100 e kadar yolu var.. WoW oynayanlara Allah sabır versin ne diyim...
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Uzun uzun oturup tartışmış arkadaşlar, hatta konudan çok saptıkları, hafiften hakarete filan vardıkları da olmuş. Yani demeye çalışıyorumki, zaten UO yu benden çok daha ateşli olarak savunan veya yeren insanlar mevcut. Bu yüzden söylediklerim pek yavan kalabilir, çünkü sadece bana hissettirdikleridir bunlar;

Bir dönem resmen yaşadık arkadaş UO yu. Hayatımızın bir parçası olmaktan çıkıp, hayatımız UO'nun bir parçası oldu adeta. Hala hatırladıkça o günleri, gözleri bir donuklaştırıp uzaklara baktıran kaç tane daha oyun varki? Oynarken, kendimi oyunun içinde hissedebildiğim, bana gerçekten o havayı soluyormuş tadı veren tek oyundur UO. Modern MMORPG lerden ise bu tadı ne yazıkki zerre kadar alamadım. UO benim için MMORPG lerin en mükemmelidir. Tekniği filan yüzünden değil, o muhteşem canlılığı yüzünden. Modern MMORPG ler bu canlılığı yakalasın, bana öyle gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ultima çok farklıydı ya.herkes gibi çok zamanımı harcadım snn nebula falan derken insan büyüdükçe o tadı alamıo

şu dönem uo ya başlayan nesillerin o tadı aldıgını sanmıyorum.ortamı çok farklıydı.dial up la işkence çektik.sora kablonet alıp sabahlaara kadar rahat rahat oynadık.

heryerde kafadan rahatsız adamlar var.uo dada vardı ama arkadaş ortamı çok güzeldi.

runuo da çok güzel.ama asla o sphere tadını verdiğini vericeğini snamıyorum.ne kadar çok detay bence o kadar az oynanabilrlik.uo da grafik falanda önemli değil yani

neyse işte.dozunda bıraktık ama işte arada girmek istio insan da servarda 300-400 kişi olmuo o zamanlarki gibi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...