Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Limit sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi bu yerine 1 koyunca tanimsiz oluyor
l'hospitalden yapcaz
yani altin ve üstün kendi icinde turevlerini alip yerine koyucaz 1i

yapamazsan pm at cozumu yazip yolliyim

bonepart arkadasim, biz hallettik, çekilebilirsin.
Mesaj tarihi:
dory ya
pfff
ben dicektim once

lim (x^1/2 - x^1/4)/(x^1/3 - x^1/5)

[(1/2x^-1/2)-(1/4x^-3/4)]/[1/3x^-2/3)-(1/5x^-4/5)]

x uzerleri hep 1 oldugundan
1/2 - 1/4
-----------
1/3-1/5

olmali cevap
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
adam daha l'hospital görmemişse o yoldan yapamıyabilir çünkü hatırladığım kadarı ile ilk limiti gördüğümüz zaman bazı belirsizliklerin kendine has çözümleri vardı. örneğin; çarpanlarına ayrılıp belirsizlik ortadan kaldırılıp öyle çözülüyordu. buna benzer bir durum olabilir yoksa l'hospitalden daha kolay çözülüyor :)
Mesaj tarihi:
yarın benimde elektromanyetik dalgalardan sınavım vardı ama calculusten aa ile geçip hiç bişey öğrenmedim mi diye hırs yaptım gittim çözümü buldum loptala sız :)
a=1/60 olsun o zaman lim(x^30a-x^15a)/(x^20a-x^12a) gibi bişey oldu

her 2 tarafı da x^12a yla sadeleştir sonra 2 kare farkı alt tarafa 3 kere üst tarafa x^3a parantezi 2 küp farkı falan çıkıyor sonuç 15/8. anlaşılamadıysa anlatmaya çalışırım ama acilen emf lere dönmem lazım:)
Mesaj tarihi:
calculus 1 görüorz türewe geçmediğimizden bizim de l'hospital e izin vermiolar. lisedeki deneyim olayı yattara ehe. eşleniğiyle çarpıp eşleniğine bölerseniz çıkma ihtimali yüksek. genelde l'hospital uygulayamadıklarımda öle yapıorm. ha işlemlere kasamadım sorry =)
Mesaj tarihi:
lisedesin muhtemelen, türev görmediysen evet l'hospital kullandırtmazlar. bilen varsa gel öğreteyim dese de kullanma , puanını kırar hocan yüksek ihtimalle.

çarpanlara ayırma vs kasılıyordu hatırladığım kadarıyla, deniyorum öyle bulmayı.
  • Yeni Oluştur...