Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çift Monitör Hakkında

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, 1-2 hafta önce yeni sistem için yardım istemiştim. Şimdi maaşallah çok güzel bi makine yaptım. Eh ana meseleyi halledince insan işin fantezisne girmek istio :P

şimdi efendim, bende
HD 2600 XT DDR4 256mb (ATI) var.
ve ayrıca 1 adet Philips 190X 19" LCD var
bir de 6-7 yıllık 17" gereksiz ama taş gibi bir tüplü monitör var.

Ben diyorumki, kenarda duran monitörümü de makineye bağlayayım, bi yandan wowda bişiler yapıp beklerken diğer yandan msn dir, video film vs (ya çok da bişey yapacağımdan diil anlayın işte heves ettim :P) bişiler bişiler yapabilmek için öteki monitör de olsun istedim.

soru şu: şu anki 19" LCD 75 hz de çalışıyor. Sanırım başka bir monitör de takınca, o monitör de aynı ekran özellikleriyle çalıştırılacak. O eski alet 75 hz de ve hayvan ekran özelliklerinde "patlarmı" :P yoksa o monitöre ayrı ekran özellikleri ve tazeleme hızı atayabilirmiyim.

diğer bir soru da aslında bir sorun. açıkçası ne olduğunu ve neden olduğunu anlayamadım ancak, taş gibi olan philips monitörüm, yeni ekran kartını kullanmaya başladığım günden beri bi garip tribe girdi.. ekrandan sık aralıklarla görünür görünmez böle belli belirsiz yatay şeyler iniyor (adı nedir bilmiyorum o şeylerin. monitörde Phase / Clock ayarı var bunlar için. bu ayarı yapınca da şöle bişi oluyor. ayarı düşürürsem parlak görüntülerde o yatay çizgiler olmuyor, ama gri tonlarda bariz görünüyor. eğer o ayarı yükseltirsem de bu sefer gri tonlarda bişey yok ama parlak renklerde yatay şeylerin şapır şapır aşağı kaydıını görüyorum. tabiiki bu 3-5 saat makine başında kaldıımda gözde bulanıklık, sulanma, yorgunluk vs yapıyor. (bolda aldım ki sorunumun cididiyeti gözünüze çarpsın die :) şimdi monitöre bakıyorum, süper. karta bakıorum süper. tazeleme hızı 75.. napiim ben anlamadım :(

şu 2 soruma/sorunuma yardımcı olabilirseniz, çok mutlu olurum. teşekkürler. <3
Sosyal ağlarda paylaş

monitörün için şöyle yapam gerekiyo sanırım,
zaten çift monitörde çözünürlükleri farklı olarak ayarlayabilmen lazm. mesela lcd 1280*1024 iken diğer monitör 1024*768 olabilir.
onun dışında normal monitörü tak, max çözünürlükte kaç hz de çalışıyo öğrenirsin görüntü özelliklerinden(orda bi yer var monitörün desteklemediği hızları gösterme diye).
ordan bakarak gerkeli ayarlamaları yaparsın. ha olmassa 2. monitörün çözünürlüğünü düşürürsün olur biter, dert olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dual screen kullanırken iki monitörü de istediğin gibi ayarlayabiliyorsun. O sorun değil.

Tek sorun, tam ekran bir program kullanırken ikinci ekrana direkt olarak geçememen. Daha doğrusu geçmen için, programı küçültmen gerekiyor. Tek avantajın gelen mesajı ikinci ekranda görmek oluyor.

Bu sorunun çözümü oyunu pencere içinde çalıştırmak.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm ilginç. diğer monitörü bağladım. ayarları yaptım. masa üstümü bu monitöre genişlet dedim. monitör canlandı. ama alete görüntü gelmedi. sonra 2. (yani yeni bağladıım monitörü) bu aygıtı 1. monitör olarak kullan diyince ekrana görüntü geldi. fakat gene philipsi 1. monitör olarak kullan diyince ötekinden görüntü kayboluyo. neyi eksik yapıorum ?
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi multi-screen sistem kurmayi dusunuyorum 9 monitor'lu..
duvara monte edicem. her gece basliyorum kurmaya ama sabah uyaninca yok oluyo serefsiz..

neyse zamanla.. bi alienware aliyimda :)

sen simdi iki monitor'u aktif kullanabiliyormusun?
switch'siz?.
benim aklim karisti.2 monitor bagladin, ikisi farkli goruntu aliyor.birinde program acilinca oburunde niye acilmiyor? aciliyorsa ne anlami kaliyor?

2. ekrana genislettin mi?
yoksa 2. ekran masaustunde kalirken 1. ekran programda mi duruyor.
eger boyleyse yukarda soylendigi gibi 2. ekrana mudehalede bulunabiliyormusun?

ben niye soruyorum ki? kafam guzel meraklandim kendi kendime.
Sosyal ağlarda paylaş

Quibble said:
bende bi multi-screen sistem kurmayi dusunuyorum 9 monitor'lu..
duvara monte edicem. her gece basliyorum kurmaya ama sabah uyaninca yok oluyo serefsiz..

neyse zamanla.. bi alienware aliyimda :)

sen simdi iki monitor'u aktif kullanabiliyormusun?
switch'siz?.
benim aklim karisti.2 monitor bagladin, ikisi farkli goruntu aliyor.birinde program acilinca oburunde niye acilmiyor? aciliyorsa ne anlami kaliyor?

2. ekrana genislettin mi?
yoksa 2. ekran masaustunde kalirken 1. ekran programda mi duruyor.
eger boyleyse yukarda soylendigi gibi 2. ekrana mudehalede bulunabiliyormusun?

ben niye soruyorum ki? kafam guzel meraklandim kendi kendime.
valla çok aşırı bi test sürecine sokmadim sistemi henüz. ancak masa üstünü genişlettim dediğin gibi, birisi ana masa üstü birisi de uzantısı. birinde bişiler ötekinde bişi bişiler daha yapıorum. birazdan bi wow açarım, ne olucak ona bakarım. eğer iki ekrana falan koymaya kalkarsa (aman allahım) napcam o zman o.O

- take the adds
- >.> .. <.< .. where?
- TAHE THAT FCKIN ADDS!!!
- ffs i cant see adds o.O (addler diğer monitördedir :P)
- wipe
- :<
- /gkick Kapuska
- hay...
Sosyal ağlarda paylaş

wildpervert said:
al benim de bir uzay üssüm var :D

o.O

1- monitör kardeşiymişiz <3
2- o philip external HDD den bende de var oha
3- o masanın üstünde yeşil şey saç tokasıı anahtarlıkmı (eğer tokaysa, ve sistemin sahibinin tokası ise, bi kızın böle şeelerle ilgilenmesi, bana extrem gelio heh)
4- hepsi bukadar

[hr]

edit: @Quibble
şimdi denedim, wow oynarken mouse u yan monitöre taşıyamıyorum :/ ama güzel olan wow sadece ana monitörde görünüo <3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...