Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Issue #12 - Mounted Combat

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

said:
Rush into battle mounted on furious mammoths, or speed across rolling plains on horseback. It's time we took a deeper look at mounted combat in Age of Conan!

Mount üzerinde savaş yapılabilen mmo sayısı zaten az ama AoC'unki kadar detaylı bir şekilde bunu tasarlayan oyun yok. Bütün detaylar için tam metni okursunuz ancak özetlemek gerekirse:

- Mamut, at, rhino gib bir sürü değişik mount çeşidi var, ama sadece bunlar değil hepsininde değişik özelliklerde alt çeşitleri mevcut (hızlı koşan atlar, savaş için kullanılan atlar vs..)

- Seçtiğiniz mount sadece görüntü değil. Mamut kullanıyorsanız yavaş hareket ediyor, yavaş dönüyorsunuz ancak yıkıcı hasar veriyorsunuz. Buna karşın at üstünde daha hızlı hareket ve manevra kabiliyetiniz var.

- Mount üzerindeki iken değişik bonuslar alıyorsunuz. Örneğin mamut hatırı sayılır HP bonus veriyormuş.

- Siz öldüğünüzde mount da ölüyor.

- Kullandığınız hayvan koşarken sadece kullandığınız hız faktörü önemli değil, birde ivmelenme hadisesi var. Yani mamut ile koşmaya başladığınızda yavaş yavaş hızlanıyor, durmak istediğinizde de birden duramıyor. Yavaş yavaş hız düşürdükten sonra belli bir mesafede durabiliyor. Ağır vasıta hesabı.

- Hayvanınız savaşma şeklini belirliyor. At üzerinde iken silahınızı kendiniz sallamanız gerekirken, bir mamut kullandığınızda hayvanı hareket ettirerek koca boynuzlarını silah olarak kullanıyorsunuz.

- Hayvanı kullanmak bir beceri gerektiriyor. Yani düşmana saldırırken doğru hızda olmanız, silahı doğru anda sallamanız, düşmanı doğru açıdan yakalamanız gerekli. Metin diyorki;
said:
If you miss you will have to turn, and if you're going fast you have to turn in a wide arc. And if you're riding a mammoth even turning on the spot may take some time!

Sonuç olarak AoC sadece combat sistem ile değil, mount sistemi ilede efsane olmaya aday gibi görülüyor. Heyecan verici :)

Kaynak
Mesaj tarihi:
Beta forumlarinda tartisilan konulardan biride bu su gunlerde. Devlerden biri oyunculardan fikir istedi , neler gormek istediklerini falan ve Mount and Blade oynadigini ve cok begendigini , benzeri fikirleri oldugunu AOC icin. Oynamis olaniniz varsa M&B ona benzeyebilir mounted combat.Epey iyi fikirler cikti oyunculardan ama nekadari oyuna girer bilemem.
Mesaj tarihi:
bu binek ile combat hadisesi oyun dinamiği için çok önemli + bir özellikten ziyade zorunluluktan gelen birşey.

Elimizde city siege hadisesi denenmiş sadece bir oyun var oda shadowbane (lineage 2 yi saymıyorum daha değişik bir consept)
Ubisoft un aşırı ısrarı ve wolfpack in gereksiz heyecanı yüzünden hazır olmadan piyasaya sürülmüş ve başarısızlığa mahkum olmuş bir oyun tabi piyasaya çıktığı tarihteki server ve bilgisayar teknolojisi bugüne göre taş devri idi onunda bolca katkısı oldu.

shadowbane ve AoC nın ortak bir özelliği var ikiside çok fazla beklenen mmo camiasının büyük bir kesimi tarafından hayal edilen hadiseleri sunmaları dolayısıyla başlarda ikiside büyük ilgi gördü shadowbane beta app ını açtığında bir kalemde 500k beta app geldi ki bu wow un 4 katı AoC da 275k ile wow u 2 ye katlamış durumda buradan alınacak ders bir oyunun kağıt üzerinde iyi olması çok insanın oynamak için bekliyor olması oyunun iyi olacağı anlamına gelmez (lütfen bana dnl faciasını hatırlatmayın beynimin derinliklerine gömdüm)

wow neden başarılı çok kolay çünkü mmo tarihinin en kolay oyunu ve ne yazıkki bizim oyuncularımızın hemen hemen hepsinin ilk oyunu başka birşey bilmedikleri için matah birşey zannediyorlar.wow da adam çıkıyor bir mob u pollyliyor kendini nimetten sanıyor ben eq da 7 mobluk tren i mezzleyen adamlar biliyorum bizim gladmir eski toprak mezzer mesela kesin wipe denen pulldan grubu çeker alır ama öte yandan hunter a 3 mob traple diyorsun mage e 2 mob polly le diyorsun nası ya diyorlar ama yapılabilir yapılıyorda oyuncu kalitesiyle ilgili.wow pvpsine gelince eğitimli bir şempanze+dotfear makrosu=wow pvp kralı denge 0

Ana konuya dönelim AOC kolay bir oyun olmayacak bu wowdan sonra onun için çok büyük bir eksi ama bu eksiyi dengeli bir pvp ile kapatabileceklerine inanıyorlar ki bence çok mantıklı bir yaklaşım.

Mounted combattan niye buralara geldim şu yüzden.Videoları seyrettiyseniz siege ekipmanlarının akıl almaz bir range i var ve büyük ihtimalle bir nebze kırpılacak ama genede max bow range inden uzun olacaklar (koşu yoluna ok attıp vurma dedikodusu dolaşıyor bu konuda bilgim yok olursa bazı sorunları çözer)rangeleri uzun olunca duvarların defansif özellikleri kaybolacak ne towerlar nede duvarlardaki okçular işe yarıyacak ki bu gerçekçiliğe bir darbe,

saldıran taraf oturacak duvarın inmesini bekliyecek.Savunan tarafın 2 seçeneği var ya oturup bekliyecek yada dışarı çıkıp saldırı düzenliyecek ama dışarı çıkıp saldırı düzenlemek çok ciddi bir dezavantaj bu noktada mount combatı işin içine soktular farkettiyseniz yada qui nin çevirisini okuduysanız aslında mount üzerinde combat okadar efektif değil kesinlikle xp kasarken kullanmaya müsait değil ama kapıları açıp siege ekipmanına hızlı bir saldırı yapıp geri çekilmek için idealler böylece saldıran savunan dengesi bir nebze kurulacak

biraz uzun oldu kusura bakmayın
Mesaj tarihi:
Yazıya tamamen katılmakla beraber anlamadığım bir nokta var. Siege ekipmanlarıyla kale duvarlarına uzaktan yapılan saldıralar, nasıl oluyorda gerçekçiliğe darbe oluyor ? Bence eğer gerçekçilik arayacaksan oyunda, bu tamamen gerçek lakin o alet-edevatın yapılma amacı adam kaybetmeden savunucuların defansını yıkmak. Artı durumun böyle olması bence savunucularada birçok strateji geliştirme şansı verecek. Senin dediğin gibi mountlarla yapılacak hızlı bir saldırı ya da sadece siege ekipmanlarını hedefleyen bir tuzak vs. gibi. Birde şunu eklemek lazım, tüm bunlar bu şekilde konuşularak geliştirilecek yani kesin olan şeylerin sayısı şimdilik az.
Mesaj tarihi:
gerçekçiliğe vurduğu darbeyi şöyle açıklıyayım trebler etkin kuşatma ekipmanları olmalarına rağmen uzak mesafeden yüksek hasar vermezler bunun nedeninin ciztiği yaydan kaynaklanan duvarın ağırlığı ile desteklenmiş y kardinatına yatkın dmg vermesi olduğu söylenir nezamanki x kordinatında atış yapan toplar ortaya çıktı duvarın ağırlığıyla desteklenmiyen taş bloklar yıkılmaya başlandı

arşimetti sanırım kuşatma kulelerini bulan ki trebler yeterince hızlı olmadığı için bütün ortaçağın en favori kuşatma ekipmanı kulelerdir kesinlikle oyun 100% gerçekçi olsun demiyorum sonuçta bu bir oyun ancak saldıran tarafında uzaktan vura vura duvarı yıkması duvarın anlamını yokediyor

pre order verirseniz gelicek özel zırhlı duvar/kapı yıkıcı mounth ları katsak bile kayıp unsuru olduğu için sırtlarını treblere yaslamayı tercih edicekler buda bir surda durup aşşağı ok yağdırma zevkini ortadan kaldırıyor

şimdi belirttiğim gibi hedef almadan ok atma hadisesi (aslında range kombatın hemen hemen her yönü ) daha açıklanmadı sadece söylentilerden ibaret yani klasik ortaçağ mantığı ile okçunun belli bir açı ile daha uzağa ok atıp orada birini vurmayı umut etmesi hadisesi eklenirse ve treblerde bir şekilde bu range içinde kalırsa bence çok zevkli olur öbür türlü savunan tarafı duvarların bütün avantajından mahrum kalıp duşarıda savaşmaya zorluyorsun

amma velakin devlerin açıkladığı başka bir bilgi siege ekipmanlarının craft edileceği dolayısıyla savunan tarafında treb sahibi olup karşı saldırı yapma olasılığını unutmamak gerek (ben unuttum çaktırmayın )
Mesaj tarihi:
kolay dedigin wow su ana kadar gelmis gecmis en kompleks pve yapisina sahip oyun
evet bi mageye gidip 2 uni polyle dersen ne der tabe
cunku salak 2 mob polylenmez dese sana kizarsin

su ana kdar piyasaya cikmis buyuk oyunlarin hepsini oynadim
ao daoc shadowbane swg ao uo
hangisinde tam olarak wowun pve yapisi deil yapisina benzer bisi warki

yok efenim dot fear tusuymus bilmemneymis
arkadasim once bi su gune kadar acilan butun boss fightlari bi incele
meseala aq cthun fightin taktiklerini bi oku
bi neferian taktiklerini oku
bi ne bliyim naxxramas instructer taktiklerini oku

sonr aban daocun armsman onde durur arkadan mage fireball atariyla gel

wow 9 milyon oyuncu olmasinin sebebi kolay olmasi deildir
wowun 9 milyon oyuncusunun olma sebebi

1. getirdigi yenilikler (addon muhabbeti instanced pve ...)
2. pve sistemi basarisi
3. senaryo ve konu ozellikleri
etc etc etc dir

evet conan belki iyi bi oyun olucak
ama dark and light cikarkende wow bitti diye bagiran insannar wardi
warhammer cikincada btcek diyenner war

ama ben sunu bugun suraya yaziyorum ne conan ne warhammer
wowun 9 milyonluk basarsini yakalayamayacak hatta yaklasamayacak bile
Mesaj tarihi:
ha sunuda unutmasan soliyim
elbette siege enginelar duvar yikicak
oteki turlu gerceksi siegeler icin iceideki su ve yemegin bitmesini beklemek disinda yapicak bisi yok
buda gercek bir savasta 3 5 hatta 10 sene surebilecegini goz onune alirsaniz
pvp based bir oyunda elbette duvarlarin avantajini kaldircak bisiler olucak
bu bi mecburiyet
zaten gercekcilik olcak olsa
1 ok bi sovalyeyi oldurcek guce sahip olmali
atlarda mamut gergedan gibi hayvannari gordukce ustundekileri atip kacmali
ama yok o zaman trebuchette ne gercekciligi
Mesaj tarihi:
add on hadisesini blizzard mı buldu :D çık çık çık ,

ne pve başarısı hangi başarı hani nerede eq2 24 raid zone u ile çıktı raidler lvl 18 de başlıyordu her zonede girilebilecek min 3 dungeon ı da saymıyorum şimdiki halini wowla karşılaştırmam adamların dev teammine karşı terbiyesizlik olur

wow büyük bir item grind inden ibaret patch noters 8.4 de varya zul CGEWE gerçektetn öyle gidiyor hadise hep aynı terenni yenilik yok zorluk yok kk tbc ile eski raidler karşılaştırılamaz tbc raidlerinde taktiğe uyulması lazım ve herkesin işini iyi yapması lazım "da" nereye kadar itemlar okadar uçmuşki bosslar dayanmıyor 1 bilemedin 2 ay sonra ortada taktik filan kalmamış çünkü kaba bir hesapla 2 ayda raid e 100 tane epic dağıtıyorsun busefer ne oluyor hop gökten bir başka instance iniyor haydi baştan

warcraftın lore una diyecek lafım yok büyük kaynak ama hani wow da o lore blizaard elindeki malzemeyi neredeyse hiç kullanmıyor hani server side eventler hikayeler gelişmeler eskiden iyi kötü şehirlere birileri saldırıyordu undead filan kesiyorduk role play diye oda yok artık,haftada 1 gün serverda event olsa toplansak gitsek kötü mü olurdu ama olamz niye çünkü 5k sınırlı çağ dışı serverları yüksek montanlı oyuncu haraketlerini kaldıramıyor
Mesaj tarihi:
BonePART said:

wow çok iyi bahsinden gidersek mesela bundan 10 sene sonrada wow mu oynayalım çok iyi diye yoksa yeni oyunlara açık mı olalım? bir oyunun bu kadar fanboyluğu yapılıp yeni bir şeyler üretmeye çalışanlar bu kadar karalanmaz.oyundur bu devri gelir geçer.ultima online denir dururulurdu wow dan sonra wow oldu.wow da bitecek fakat milletimizin fanboyluğu bitermi bilemem.
Mesaj tarihi:
fan boylukla ne alaksi war ki
evet wow en uzun oynadigim mmorpglerden biri
ama wow hala benim ikinci siramda up en iyi mmorpg bence
sadece gercekleri koyuyorum ortaya
wow en iyi demiyorum
wow bir sure yenilik getirdi
ve su anda piyasaya cikicak hic bi oyun wow kadar deisik seyler wadedemiyor diyorum

odiflame said:
BonePART said:

wow çok iyi bahsinden gidersek mesela bundan 10 sene sonrada wow mu oynayalım çok iyi diye yoksa yeni oyunlara açık mı olalım? bir oyunun bu kadar fanboyluğu yapılıp yeni bir şeyler üretmeye çalışanlar bu kadar karalanmaz.oyundur bu devri gelir geçer.ultima online denir dururulurdu wow dan sonra wow oldu.wow da bitecek fakat milletimizin fanboyluğu bitermi bilemem.
Mesaj tarihi:
Konumun içine etmeyin lütfen. Wow tartışasınız diye açmadım ben bunu.

Mount üzerinde ok atmak sadece ranger'lara has olacak.
Mesaj tarihi:
özür dileyerekten son birşey söylüyorum qui;

@cüce : wow ile eq yu karşılaştırmadan önce çıkış tarihlerine bak ya da benim gibi yap, karşılaştıracaksan raid leri baz al. bence eq çok daha zevkliydi..
  • Yeni Oluştur...