Polan Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Merhabalar öncelikle...Arkadaşlar ben kendime 1 ay içerisinde yeni bir gitar alacağım.Fakat kararsızım.Gitarımın kesinlikle akustik tonlara sahip clean'i süper,misal Opeth'in gitarı gibi birşey arıyorum.Eğer sadece akustik ararsam pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum fakat ben işte bu durumu elektroda istiyorum.Distortianda sert,cleande ise kadife gibi bir ses arıyorum.:)Aslında Opeth'in kullandığı PRS Gitarları gibi birşey istiyorum işte.Ankarada oturmaktayım fakat bu gitarları tabi hiç görmedim burada.Dediğim koşullara uygun bana önerebileceğiniz bir gitar modeli var mı acaba?Eğer Ankaralıysanız yer vede fiyatda belirtirseniz sevinirim.Neyse teşekkürler şimdiden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 turkiyede ben de prs gormedim, belki 1-2 tane. yalniz o dedigin is baya zor. cozum olarak humbucker kullanip neckte onu single olarak kullanabilecegin sekilde push pull baglatip bir de akustik gitar simulasyonu kullanman. bridgede de istedigin sert tonu almani saglayacak bir manyetik kullanman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beleglor Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Opeth yanılmıyorsam PRS ve JB + Jazz kullanıyor. Tabi güzel clean tonu kişiden kişiye değişir. Ibanez'in bi modeli vardı eskiden John Petrucci de kullanıyordu üzerinde Piezzo manyetiği olan. PRS Türkiye'de bulman zor onun için Ibanez'in o modeline ya da Ernie Ball Musicman John Petrucci Signature modeline bak. İzmir'de Senfoni müzikti sanırsam görmüştüm 4.300$ gibi bir fiyatı vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Hmm 4300 :) biraz aştı tabi beni.Ama sizde haklısınız galiba biraz zor.Neyse ben önce bir akustik alıyım.Belki ilerde param olursa,biraz da şans yardım ederse alabilirim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Prs gibi bir aleti buralarda bulmak cidden zor. Mikael'in Prs'i tercih etmesinin sebebi ona göre hem strat hem de les paul tonu verebilmesiymiş. Zaten Frederik'i de esp'den prs'e geçirdiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Polan said: Merhabalar öncelikle...Arkadaşlar ben kendime 1 ay içerisinde yeni bir gitar alacağım.Fakat kararsızım.Gitarımın kesinlikle akustik tonlara sahip clean'i süper,misal Opeth'in gitarı gibi birşey arıyorum.Eğer sadece akustik ararsam pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum fakat ben işte bu durumu elektroda istiyorum.Distortianda sert,cleande ise kadife gibi bir ses arıyorum.:)Aslında Opeth'in kullandığı PRS Gitarları gibi birşey istiyorum işte.Ankarada oturmaktayım fakat bu gitarları tabi hiç görmedim burada.Dediğim koşullara uygun bana önerebileceğiniz bir gitar modeli var mı acaba?Eğer Ankaralıysanız yer vede fiyatda belirtirseniz sevinirim.Neyse teşekkürler şimdiden... PRS Türkiyede bulma şansın olsada sahip olanlar satmayı düşünmezler. Ben şuana kadar 4-5 kişide üst seri PRS gördüm. Satıcaklarını hiç düşünmüyorum. Satıcak olurlarsada fiyat 2500$'ın altında olmaz kolay kolay. Tabi USA satış fiyatı 600-700$ civarında seyreden modelleride var PRS'in ki gayet başarılı gitarlar aslında. Onlara belki göz atmak isteyebilirsin. (Türkiyede distirbütörü yok tabii dışardan bir şekilde getirtmen gerekir) Musiciansfriend'ten falan bakabilirsin modellerine.. Ama senin istediğin PRS almaktan ziyade akustik tonlarınıda alabileceğin bir gitar olması anladığım kadarıyla. Senin bu noktada yapman gereken Piezolu gitarlara göz atman. Ya da bir luthierle görüşüp piezonun hangi model gitarlara sonradan monte edilebileceğini öğrenebilrsin. Amerikada irtibatın varsa Carvin Custom Shop'tan yaptırmanı tavsiye edebilirim. 1200-1300$ civarına çok güzel, piezolu bir gitar sahibi olabilirsin. Aklıma gelen seçenekler bunlar.. Edit: Boss'un AC serisi adında, akustik gitar/piezo manyetik simulasyonu yapabilen modelleri var. Denemiştim gayet başarılı pedallar. Onlarada göz atabilirsin tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 PRS konusunda oldukça bilgi verilmiş onu atlıyorum, "güzel ton" genellemesi adı altında akla ilk gelen stratocaster ve les paul'ler olur genelde, eğer bunlara aklın kayarsa anlattıkların üzerinden sana les paul öneriyorum çünkü sağlam clean ton ve güçlü dist. için humbucker şart strat'ın ne tiz clean'inin nede aşırı bluesy gain tonunun seni tatmin edebiliceğini sanmıyorum. Ama bunlar bir yana o istediğin özellikler için bir önerimde "godin" olacak. Duydunmu bilmiyorum ama çok başarılı bir markasıdır godin klasik-elektro kullanan ilk isim olarak sana Erdem Sökmen'i verebilirim buda yeterli olur sanırım. Kadıköy SRV müzikte bir godin vardı sanırım artık satılmış ama alet çift humbecker bridge'de ise bir piezo manyetiğe sahipti bu kombinasyonda gördüğüm ve midi bağlantısıda olan ilk gitardı, kısacası enteresandı:) Bir süre denedim clean tonlar oldukça kapalı tok jazz'a yakın, dist.'te tipik humbucker sağlam gain'i piezo manyetikteyse boss pedallarından oldukça iyi bir akustik çıkış elde etmek mümkündü. O yüzden Godin'i de bir incelemeni öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Godini öğrenmem iyi oldu. rg1570 kullanıyorum şimdi, tonu klasik ibanez işte. manyetik değiştirmeden pek yorum yapamıycam tonu için. cleanleri güzel açıkçası hani neredeyse akustik bu dersiniz. ağır dist için birşey diyemiycem gt-8 kullanıyorum distortion'u başarısız. o mt-2'nin cızır cızır sesi var. neck pu, overdrive kombinasyonu da (gt-8in overdriveını çok severim distortion'unu olmasa da) ton olarak hoş ama yer yer manyetikten kaynaklanan düşük gain sorunu oluyor böyle yumuşak bi tondansa sivri bi akustik tonuna kayabiliyor. işte bu yazımın özeti, manyetik değiştirmeden pek bişey diyemem. ama ciddi olarak esp eclipse ya da epi les paul falan düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 EMG 89'lar güzel clean ve dist tonları verir köprüde. Bir ESP Eclipse'in üzerine cillop gider. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Ekleyeyim: Benim Eclipse electro akustiğe yakın tonlar veriyor. Maun gövde ve sapa köprüde emg 81 ile. ama blues'a kaçıramıyorum tonu çok fazla kendi zevklerim içinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 abi yok imkansız emg kullanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 emg ler çok kalitelidir yahu bende emg kullanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar