Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xp Desktopta Görünmez yazı?

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

Desktopta bulunan folderların adlarının ve dosyaların adlarının çıkmasını engelleyecek, (yani sadece yazıları görünmez kılacak) bir program/tweak vs var mı?

şöyle anlatalım. desktopta görünen HIDIR diye bir dosya olsun. bunun adını değiştirerek görünmez kılabiliyoruz (alt+255) ancak yeterli gelmiyor bana bu yöntem. çünkü masaüstüne inen bir çok program var ve bunların da isimlerinin görünmemesini istiyorum (ama isimlerini değişitirmek istemiyorum)

kısaca isimleri değiştirmeden, masaüstünde ikonların görünmesini ama dosya adlarının çıkmamasını sağlayacak bir yöntem bilen, program bilen falan var mıdır?

[edit]typo faciası! hatta anlatım eksikliği!
istenen şu; ikonlar gözüküyor, sadece dosya adları gözükmüyor.

argh! öncekinde nası hatalı, yanlış yazmışım var ya..
Sosyal ağlarda paylaş

amaç görsel kusursuzluk.

masaüstünde tüm klasörler farklı iconlarla gösterilmiş zaten. altlarında ne olduğunun yazmasına hiç gerek yok. bu gibi her türlü fazlalıktan hoşlanmıyorum bilgisayarda.

nihayetinde aradığımı ve aradığımdan biraz daha fazlasını buldum

aradığım; yani desktop üstündeki tüm öğelerin yazılarının kaybolması için bir program buldum. icon toy

ve daha fazlasını buldum; shell iile oynama hedeleri var ama sonuç muazzam!
Herby'nin de dediği gibi More functionality with less Icons!

eheh.. pek bi salya akıttım tabii. şimdi bi iki tanesini denemeyi düşünüyorum. ve fakat "işlevsel değilse eklentiye gerek yok" gibi bir minimalizm içinde olduğum için belki bir icon üzerindeki context menu için az öğeli bi şeyler hazırlatırım (benim desktop'ta bilgisayarım, belgelerim falan filan gibi ıvır zıvırlar yok. ama bi programs klasörü mevcut. bunun üzerinden shutdown,restart,sys properties etc. ye ulaşımı sağlayan bir centext menu kullanılabilir. diğerlerine ise fazla gerek yok..)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...