Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muz - a.k.a. Ateistlerin Kabusu

axedice

Öne çıkan mesajlar

din gibi bi konuda tartışma çıkıyosa bunun tek nedeni insanların takım tutar gibi inançlarına sadık olmaya çalışmalarıdır. var ya da yok ne fark eder? takılın kafanıza göre, iyi gördüğünüz bi şekilde. diğer başlıklara dönmesin bu da.

videolara gelince... LOL?!
Sosyal ağlarda paylaş

ben ikinci videonun anlamını cidden anlamadım. Ya çok saçma ya da ben fikri alamıyorum.

yiyecek endüstrisi ve evrim teorisi arasındaki bağ nedir ?

Ve adam mı gerizekalı yoksa gerçekten fındık ezmesini açınca evrim teorisi doğruysa içinden bi canlı çıkması gerektiğini mi söylüyo ?
Sosyal ağlarda paylaş

KahnX said:
Ve adam mı gerizekalı yoksa gerçekten fındık ezmesini açınca evrim teorisi doğruysa içinden bi canlı çıkması gerektiğini mi söylüyo ?

Evrim safsatasına inananlar ne diyor? Madde + enerji = hayat, dimi? Adam fıstık ezmesi kutusunun kapağını açtığında bi enerji veriyor, e içinde de karbon bazlı maddeler var. Bu durumda çok küçük bir ihtimalle olsa da (siz ateistler öyle diyorsunuz ya çok küçük bi ihtimal) hayat oluşması gerekmez mi? Çünkü şimdiye kadar milyonlarca fıstık ezmesi açıldı ve bildiğimiz kadarıyla hiç canlı yaratamadık.

Bu durumda mantık bize evrim teorisinin hatalı olduğunu ve tasarımın "akıllıca" yapıldığını gösteriyor. Hayat yaratmak için enerji + maddeden farklı bişeyler lazım. Ki ilk vidyo da muzun ne kadar akıllıca tasarlandığını göstererek evrimci safsataya bir darbe daha vuruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:
Ne evrimi a.q :)

Allahın var olduğunu inkar edenler sevgiden nasibini almamış neden yaşadığını dünyevi maddesellik olan dar çerçeveye sığdırabilmiş insanlardır.

Çok sevgi dolu bir ateist olarak seni kınıyorum.

Ayrıca doğru şartlarda doğru şekilde birleşmiş maddelerle enerji hayat oluşturabilir.

Kaldı ki insanlar klonlama yapabiliyorlar. Ruh koyabilir mi insan koyamaz. ama yaşıyor. O zaman "Allah klonlanmasını istediği için klonlayabildiler" diyorsunuz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Muz olayını ters çevirirseniz, yani muzun insan için yaratılmış olması değil maymunun muza göre değişmesi (sarıya tepki vermek, el şekilleri, ağız şekli, diş yapısı)
Fıstık ezmesi için ise, hakikatten saçmalamış. Bakın 1 gün ışık veriyoz veeee yeni hayat formu yok.
Demirin oksitlenmesi bile bir harekettir ve oksitlenmesi için bir neden yoktur, ortamda oksijen vardır tepkimeye girer ve okside olur. Yani okside olmaya bir yatkınlığı vardır. Bu bile ilk yaşam formunun başlamasına neden olmuş olabilir. Demirin oksitlenmesi bir tepkime ise, oksitlenmiş demirin başka bir şeye dönüşmesi ve o başka bir şeyin tekrar demir ve oksijeni meydana getirmesi bile bir hayat döngüsü sayılabilir. İlk canlılar büyük ihtimalle 10 farklı tepkimeyi sürekli olarak zincirleme gerçekleştiren kimyasal kütlelerdi, şu oksitlenir, bu onu oksitler, bu buna dönüşür, sonra karbondioksit çıkar, çıkan karbondioksit şuna dönüşür, böyle olur.
Bu tepkimelerin enerjisi de dünyanın içindeki ısı ve güneş enerjisi ile karşılanır. Zaman geçtikce bu kimyasal tepkimelerin türleri artar, bir yerde 2000-3000 tepkime olur, ortaya karbondioksit çıkar, diğer bir yerde karbondioksitle temas edince başka bir tepkime yapar, ondan da oksijen çıkar, fotosentez olur bişi olur. Zaman çok nasıl olsa:)
Bu fikri kesin olarak desteklemiyorum ama bu da bir teori.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...