Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wii

RabbiT

Öne çıkan mesajlar

Nintendo Wii

Teknik özellikleri:

-512 MB Dahili Flash Memory - SD Memory Card girişi ile upgrade imkanı
-2 adet USB 2.0 girişi
-AV Multi-output port - component, composite or S-video
-Dahili Wi-Fi özelliği
-CPU: IBM tarafından üretilen PowerPC CPU (Broadway)
-ATI Grafik İşlemci
-4 adet port (Nintendo Game Cube oyun kumandaları kullanımı için)
-2 adet slot (Nintendo Gamecube Memory Card kullanımı için)

[video]http://www.uzmantv.com/wiinin-teknik-ozellikleri-nelerdir?feature=oembed" width="459">

Wii ile eğlenmekten sıkılacaksınız

Wii, Nintendo'nun devrim yaratacak yeni oyun konsolu. Nintendo, ''Wii'' ismini verdiği bu oyun makinasıyla herkesi kaç yaşında olursa olsun etkileyebilecek, yakalayabilecek hatta oyun oynamaya başlatacak bir yasam tarzi yaratiyor.Nintendo Wii'nin devrim yaratan özelliği ise ''Wii Remote'' adı verilen oyun kumandasinda gizli. Gelişmiş bir 3 boyutlu hareket algilayıcı olan kumanda ile oyunlardaki aksiyonları birebir kendiniz yapıyor olacaksınız.Oyun kumandanız bir tenis raketi, bowling sopası, samuray kılıcı ya da bir direksiyon yerine geçebiliyor.
Düşünün, arkadaşlarınızla 4 kişilik bir tenis maçı yapacaksınız. Herkes kumandaları elinde ayakta ekranın karşısına geçiyor. Kolunuzu havada sallayarak ekrandaki karakterinize servis attırıyorsunuz. Arkadaşınız hafif yana eğilip elindeki raketle yani kumandayla servisinizi karşıliyor ve maç başlıyor.

Nintendo Wii oynarken gerçek anlamda kimse yerinde duramayacak. Oyunu bizzat yaşayacaksiniz. Olanaklariniz sinirsiz.Oyun konsolu siparisinizle birlikte gelen ''Wii Sports'' adlı hediye oyunun içinde ise 5 farklı spor oyunu bulunuyor. Tenis, Beyzbol, Boks, Bowling ve Golf.

Ayrıca not geçmek istiyorum; cihazın stand-by konumundayken bile Internete bağlı kalabilme gibi bir özelliği var. Evinizdeki var olan kablosuz ağa bağlı olan Wii, bekleme durumunda minimum elektrik tüketerek Internete bağlı kalabiliyor ve hatta arka planda oyun demosu vs. download edebiliyor.

-Wii Remote

Wii'nin en önemli özelliği, kablosuz ve harekete duyarlı oyun kontrolcüsü Wii Remote. Firmanın ''Mavi Okyanus'' ismini verdiği strateji, Microsoft ve Sony'nin izledikleri yollardan farklı bir yol izliyor. Microsoft ve Sony, 2004 yılından itibaren büyümesi yavaşlayan küresel oyun pazarına hız katabilmek için çok güçlü grafik özelliklerine sahip yeni ürünler tasarlarken, Nintendo pazarın ancak daha önce oyun oynamamış, yeni oyunculara erişilerek büyütülebileceği düşüncesinde. Firma, çok farklı kontrol yöntemleri ve bu yöntemleri kullanan yenilikçi oyunlarla daha önce oyunlara hiç heves etmemiş kesimlere seslenmek istiyor, bu yüzden de yeni kablosuz kontrolcü en önemli parça durumunda, hatta tüm konsol bu kontrolcü etrafında tasarlanmış diyebiliriz.

İki kalem pille çalışan ve konsolla iletişimini Bluetooth üzerinden sağlayan bu kontrolcü, içerdiği özel donanımla 3 boyutlu uzayda hareketi hassas şekilde algılayabiliyor. Wii'nin başına geçer geçmez ilk yaptığımız, kontrolcünün gerçekte ne kadar hassas olduğunu ve kontrollerle oyun arasında bir gecikme (lag) olup olmadığını test etmek oldu. Her iki yönde de olumlu izlenim edindik, kontrolcü şaşılacak kadar hassas ve hissedilir bir gecikme de yok. Kontrolcüyü çok farklı şekillerde kullanabiliyorsunuz, örneğin Red Steel gibi bir FPS oyunda kontrolcüyü ekrana dik tutarken, otomobil yarışı Excite Truck'da kontrolcüyü yan olarak elinize alıyorsunuz. Spor oyunlarında kontrolcüyü beyzbol sopası ya da tenis raketi tutar gibi tuttuğunuz da oluyor. Yani kullanım şekli oldukça esnek.

Kontrolcünün titreşim özelliği de var, vurulduğunuzda ya da aracınız yoldan çıktığında ufak titreşimlerle de tepki alıyorsunuz. Titreşim gücü biraz düşük ama sanıyoruz ki bilerek böyle tutulmuş, aksi halde cihazın titreşimleri oyunun kontrolünü etkileyebilirdi. Ayrıca, kontrolcüde ufak bir hoparlör de var, bu hoparlör bazı efektler için kullanılıyor. Örneğin tabancayla ateş ettiğinizde silah sesi elinizdeki kontrolcüden gelebiliyor.

Wii Exclusive Oyunları

-Animal Crossing
-Bachindaa
-Battalion Wars 2
-Big Brain Academy: Wii Degree
-Bleach: Shattered Blade
-Bomberman Land Wii
-Boogie
-Carnival Games
-Cooking Mama: Cook Off
-Crash Dummy Vs The Evil D-Troit
-Crash of the Titans
-Crayon Shin-chan: Saikyou Kazoku Kasukabe King Ui
-Cruis'n
-Dance Dance Revolution: Hottest Party
-The Destiny of Zorro
-Detective Conan: Tsuioku no Mirajiyu
-Dewy's Adventure
-Dragon Blade: Wrath of Fire
-Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors
-Earache: Extreme Metal Racing
-Elebits
-Elevator Action
-Emergency Mayhem
-Ennichi no Tatsujin
-Escape from Bug Island
-Excite Truck
-Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers
-Fire Emblem: Goddess of Dawn
-Fishing Master
-Furu Furu Park
-G1 Jockey Wii
-Ghost Squad
-GT Pro Series
-Heatseeker
-High School Musical: Sing It!
-Jissen Pachi-Slot Pachinko Hisshôhô! Hokuto no Ken
-Kororinpa: Marble Mania
-Mahjong Taikai Wii
-Mahou Sensei Negima!? Neo-Pactio Fight!!
-Mario & Sonic at the Olympic Games
-Mario Party 8
-Mario Strikers Charged
-Medal of Honor Wii
-Mercury Meltdown Revolution
-Metal Slug Anthology
-Metroid Prime 3: Corruption
-MySims
-Naruto: Clash of Ninja Revolution
-NiGHTS: Journey of Dreams
-No More Heroes
-One Piece: Unlimited Adventure
-Project H.A.M.M.E.R.
-Project Rygar
-Rampage: Total Destruction
-Red Steel
-Resident Evil: UC
-Super Mario Galaxy
-Super Monkey Ball: Banana Blitz
-Super Paper Mario
-Super Smash Bros. Brawl
-Super Swing Golf
-Trauma Center: New Blood
-Trauma Center: Second Opinion
-The Legend of Zelda: Twilight Princess
-WarioWare: Smooth Moves
-Wii Fit
-Wii Music
-Wii Play
-Wii Sports
-Wing Island
-Zack & Wiki: Quest for Barbaros' Treasure

Sosyal ağlarda paylaş

acik solemek gerekirse wii ye sahip olmus biri olarak
ben gereksiz derecede abartildigini dusunuyorum
tabe zevkler ve renkler farkederde
belirli bi sure sonra wii kontroller o super inanilmaz elencesini kaybediyor
ha gamecube controlleri baglaniyoda olsun
hd konsollar varken bence eksik kaliyo
hd destegi olmamasi
Sosyal ağlarda paylaş

Wii'nin kendi kulvarında koştuğunu düşünüyorum ki amaç ve gayesi farklı Wii'nin. Bunu çıkan oyunlarından ve en önemlileri olan controller ile hitaben kullanıcılardan anlayabiliriz. Pasif bakış açım ve saydamlığımla söylüyorum Wii kulvarında tek olan bir konsoldur; diğer konsollar ile eşleştirilmemelidir. Renkler ve zevkler meselesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Nintendo Wii için yeni silah ekipmanı

Oyun konsolları için aksesuar ve donanım üreten Nyko firması tarafından piyasaya sürülen Nyko Perfect Shot, şu ana kadar üretilmiş en iyi wii silah ekipmanı olarak lanse ediliyor.

Nintendo Wii oyun konsoluyla beraber kullanılan bu cihaz, oyunlardan maksimum keyif alabilmenizi sağlıyor. Kaliteli plastikten oluşan gövdesi ve ergonomik dizaynı ile dikkat çeken Nyko Perfect Shot, 13 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kafanızın etini yiycem ama Wii hakkında epey sorum var sorcak.

1. Online oyun destekliyor mu? Destekliyorsa nasıl bir sistemi var? Xbox gibi Gold membership almak zorundamıyız?

2.Media center gibi bir özelliği var mı? DVD, DIVX filan oynatabilir mi?

3. NTSC-U/PAL gibi farklılıklar var mı? Varsa sadece DVD Regionlar için mi yoksa oyunların da console ile aynı region olması mı gerekiyor.

4. Diyelim ki PAL yerine NTSC aldık. Online oyun oynarken sorun olur mu?

6.HD hariç X360 ile karşılaştırırsanız eksileri nedir sizce?

7.Piyasadaki fiyatı nasıl? Örneğin X360'ın military pack'i gibi uygun fiyatı olan bir pack mevcut mu?

8. Modding ne durumdadır? X360'daki gibi Live'den ban yeme filan var mı?

bir tane x360 var zaten, ne kadar oyunlarını çok sevsem ve memnum olsam da, yeni bir tat arıyorum. Uzun zamandırda Wii'yi çok merak ediyorum fakat hakkında bilmediğim çok şey.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ben benimkini gitti gidiyordan sıfır, 1 sene garantili olarak 360 ytlye aldım. Gayet iyi bir fiyat.

Ayrıca eden herkes ntsc-pal olayında onu anlamadım? PS2'de mesela oyuna başlarken sorardı ntsc mi oynarsın pal mı diye, ben ntsc deteklemeyen televizyon görmedim. Desteği olmayan yeni nesil tv var mı ki?
Sosyal ağlarda paylaş

bildigim kadari ile cavaplayayim
1-evet destekliyor ama tam olarak bilmiyorum sanirim gold uyelik felan gerekmiyor
2-su an icin yok chipli cihazlarda extra yazilimlarla divx izlenebiliyor ama gereksiz bence 70 liraya her turlu islevi goren divx playerlar oldugunu dusunursek optik gozu riske atmaya gerek yok
3-var oyunlarda cihazin ne ise oyunda ayni region olmali
4-hic oynayamazsin ( en azindan ben oyle biliyorum )
5-eksigi yok fazlasi var cok samimiyim bu sozumde grafik aramiyorsan muthis zevkli her gun golf oynuyorum feci yoruyo laf aramizda:) ben fps oyun sevmiyorum konsolda cok zor oluyor bunda tam tersi favorim fps ler
6-ntsc 350-palde 600 e kadar dustu sanirim
7-modd dan kastin chipse ben hic bi sorunla karsilasmadim ama benim makinam pal kesinlikle ntsc oyun sokmuyorum cihaza cunku pal makinayi ntsc oyun ile update edersen patliyor aksi halde bi sorun gormedim ben su an en son versiyon benimki

son olarak yasakmi bilmiyorum ama konsol hakkinda cok guzel bi forum var adresini yazayim yasaksa eger mod arkadaslar silerse sevinirim

www.regamers.com

ssj4songoku said:

1. Online oyun destekliyor mu? Destekliyorsa nasıl bir sistemi var? Xbox gibi Gold membership almak zorundamıyız?

2.Media center gibi bir özelliği var mı? DVD, DIVX filan oynatabilir mi?

3. NTSC-U/PAL gibi farklılıklar var mı? Varsa sadece DVD Regionlar için mi yoksa oyunların da console ile aynı region olması mı gerekiyor.

6.HD hariç X360 ile karşılaştırırsanız eksileri nedir sizce?

7.Piyasadaki fiyatı nasıl? Örneğin X360'ın military pack'i gibi uygun fiyatı olan bir pack mevcut mu?

8. Modding ne durumdadır? X360'daki gibi Live'den ban yeme filan var mı?

bir tane x360 var zaten, ne kadar oyunlarını çok sevsem ve memnum olsam da, yeni bir tat arıyorum. Uzun zamandırda Wii'yi çok merak ediyorum fakat hakkında bilmediğim çok şey.
Sosyal ağlarda paylaş

ssj4songoku said:

2. Media center gibi bir özelliği var mı? DVD, DIVX filan oynatabilir mi?

5. HD hariç X360 ile karşılaştırırsanız eksileri nedir sizce?

6. Piyasadaki fiyatı nasıl? Örneğin X360'ın military pack'i gibi uygun fiyatı olan bir pack mevcut mu?

7. Modding ne durumdadır? X360'daki gibi Live'den ban yeme filan var mı?

1. Evet online desteği vardır. Bunu evinde kullandığın internet ile sağlayabilirsin. Ve ücrete tabii değildir.

2. DVD izleme imkanın malesef yok ama;

Wii için üretilen Wii Media Center X yazılımı, Nintendo Wii'nizi bir medya merkezine çevirebiliyor. Programı PC'nize kurduktan sonra, yazılımın size verdiği IP adresi ile birlikte Wii'nin Opera internet tarayıcısı sayesinde bir server özelliği kazanan PC'nize bağlanıyorsunuz. Daha sonra ise Nintendo Wii PC'nizde bulunan tüm MP3, DivX, MPG, resim gibi formatları TV ekranından sizlere sunuyor. Böylece bu formatları Wii'de izlemek için, bilgisayardan SD karta kopyalama adımı da ortadan kalkmış oluyor.

Wii Media Center X yazılımını indirmek için Buraya tıklayabilirsiniz..

3. NTSC/PAL Mutlimedya cihazlarda, yani dvd,vcd,dvx onatıcılar,televizyonlar vede bahsettiğimiz Nintendo Wii gibi oyun konsollarında bulunan sinyallerdir. Her ülkenin ( aslında kıta ) kullandığı bir sinyal grubu vardır.

NTSC / U - Amerika

NTSC / J - Japonya

PAL - Avrupa

SECAM - Fransa (?)

Gördüğün gibi NTSC sinyallerde kendi içinde 2'ye ayrılıyor, bizde Avrupa'ya dahil olarak PAL sinyal kullanıyoruz.. Gelelim bunun multimedya cihazlarda ne tür farklar uyandırdığına :

NTSC/U veya NTSC/J konsol aldığını var sayalım, eğer evindeki televizyon multisystem değilse ( yani bahsettiğimiz sinyallerin hepsini desteklemiyorsa ) NTSC/U veya J konsolundan renksiz görüntü alırsın, oyunları renksiz oynarsın. Gerçi bugün piyasada en üfürükten teyyare Tv'de bile multisystem desteği var ama olmayan Tv'lerde yok değil.

Multimedya cihazının bahsettiğimiz bölge kodları olduğu gibi bunun üzerinde çalıştıracağın DVD/CD veya her ne ise oda o bölgeye ait üretililir. Örneğin Amerika'dan alacağın SpiderMan 3 Film'i doğal olarak Amerika'nın bölge kodu olan NTSC/U olacak bu DVD ve senin Türkiye'den aldığın DVD player'in NTSC/U desteklemiyorsa çalıştırmayacak.

Yani buda demektir ki NTSC/U Wii alırsan PAL oyunları oynayamazsın, bahsettiğin UPDATE ise korsan/kopya oyun oynamak üzere takılan çiplerin bölge sorununu ortadan kaldırması ile alakalı. Çip takılı konsolda bölge önemi farketmeksizin PAL/NTSC-U ve J oyunları oynayabilirsin ancak online bağlantı ile hergün kendini güncelleyen Nintendo Wii, oyunlarıda güncelliyor. Sen NTSC/U konsolda PAL oyunu güncellemeye kalkarsan konsolun arızalanmasına sebep olacaktır.

4. Cevap 3'te mevcut.

5. Bana kalırsa iki cihaz farklı kulvarlardadır. Yani 2 sistemi karşılaştırmak hiç doğru olmaz. Renkler ve zevkler meselesi diyerekten bu sorunu pas geçmek istiyorum.

6. Şuan ülkemizde 799 YTL etiketi ile satılmaktadır Nintendo Wii. ( Sport Pack )

7. Devamlı güncellenen statik bir anlayışı var Nintendo'nun.

Wii hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilim; umarım bildiğim kadarı ile yardım etmeyi başarabilmişimdir.

Bu arada sorularını sorarken 4'ten 6'ya atlamışsın quote yaparken bunu değiştirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

wii alickalari uyariyim brudan

arz/talep e bakar bu isler

wii ye talep cok ancak nintendo bu kadar ilgi cekicegini tahmin etmediginden yetistiremiyor

uretim bolumunu 3 e katladi ve 2008 ortasina kadar sorunalri cozucegini soyledi

o yuzden bekleyin biraz
simdi talep yuksek dagitim dusuk oldugundan ps3 le ayni paraya satiliyro nerdeyse ki cok daha ucuza maledilen bir alet

nintendo uretim ve dagitim sorunlarini cozunce fiyati yaklasik %40 filan dusucek
ustune sutluk renkli versiyonlarida gelicek (beyazi super gerci :))
Sosyal ağlarda paylaş

alet GAYET guzel, oyunlari da gayet eglenceli... zaten olayiniz HD grafik, kan, vahset, sinema gibi oyunlar oynamaksa tabiyi ki ps veya xboxun yolunu tutacaksiniz. Ben mutluyum, kendimi bildim bileli evimde bir nintendo konsolu olmustur (zamaninda nesimiz vardi breeh), ve kendimi bildim bileli her mario oyununu severek oynamisimdir, bana hitap ediyor mutluyum :)

Eve arkadaslari cagirinca 3-4 kisi oynanacak guzel eglenceli oyunlar da var. Baskalarinin tercihine "yazik" diye hitap etmeyin ayip oluyor, herkesin olayi farklidir, benim icin wiide oynayacagim bir super smash brothers veya mario galaxy'i baska hic bir oyun deger olarak gecemez sahsem. Kendi HD konulariniza geri donun, burayi temiz birakin pls :P
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai a katilmakla birlikte. Resident evil 4 ve umbrella chronicles inanilmaz zevkli ve kanlı. Ekranda hedef alarak RE oynamak nasıl tarif edemem. PS3 de Wii de var bende ve wii oldugu için çok memnunum. Herkese hitap etmeyebilir ama gerçekten inanilmaz. Ve aile toplantılarında bile oynayabiliyoruz. Eşlerinizle bi ps3 bi de wii deneyin farkı görün :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...