Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skypecast ve yayın

Korax

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar.
Bi kaç arkadaş dile getirmişti bu olayı.Deneyelim görelim bakalım dedim nasılmış nevarmış neyokmuş diye.Biraz çözdüm gibi bu skypecast'i.
Kısa süre içinde bi tartışma programı,açık oturum yada geyik oturumu gibi yada 2'li,3'lü yayın radyo yayını gibi olaylara girelim diyorum.

Bu skypecast hakkında bilgisi olan,deneyimi olan ve yardımcı olmak isteyen,test ederken bana yardımcı olacak arkadaşlar var ise,buraya yazmalarını bekliyorum.

Sevgiler saygılar diliyorum efenim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli + Ben :) sadece biz değil elbette,yeri geldiğinde burdan birsürü kişiylede sohbetler olabilir.Hem faydalı sohbetler olsun hemde geyik olsun istiyorum ben açıkcası.Tam olarak bişey belirlemedik bilgi toplama aşamasında olduğumuzdan dolayı.

Bide 2 makina neden?
Sosyal ağlarda paylaş

öldürdün iyice yahu :) shoutcast ile baya bi geçmişim var ben skype ile birbirine uyuşturmanı çözemedim.Buarada skypecast diye program yok biliyorum,ama skype'ta genel adı böyle geçtiğinden böyle kullandım bende.

https://skypecasts.skype.com/skypecasts/home

yani aslında bu olayın aslı astarı nedir,ben onu çözemedim baya teknik bilgi lazım.Dün gece kurdum bitane,mesela neden 2 kişi bağlanmak zorunda onu anlamış değilim halen.Neyin switch'i yapılıyo,nedir bu switch olayı?1 tane sunucu yetmiyomu?
Sosyal ağlarda paylaş

abi gay gay isimler vermeyin su islere
shoutcastle baya gecmisin warsada skype ile uyusturmami anamis olman lazimdi
aaa belki benim kadar gecmisin yok
hane ben sanirim 2000 senesinde ilk kurmustum radyoyu
kablonetim oldugundan evden direk

ala ala
anatiyorum dinneyin
bir defa 2 adet ses kartina ihtiyaciniz war
yoksa calismaz
tek ses kartiyla yapilmiyo cok denedim
olay sole

ilk bilgisayarinizda skype kurulu olucak bu makinede ses ayarlarinda recording microfonda olcak
bu makineye bir kablo giricek(mikrofon) bir kablo hoporlor cikisindan cikicak(audio kablosu 2 ucu erek)
bu kablo dier bilgisayarin mikrofon girisine verilecek
ikinci makinede ses ayarlarinda recording kismi waht u hear olucak
ses urasilip baya ayarlanicak
onemli olan ilk makinede mikrofondan konusmanizi kulakliginizdan sizinde duyabilmeniz yoksa gitmiyo yeterince 2inci makineye
sonra iste sype ile baglanyi kurulcak
konusacaginiz zaman shoutcastten mike acilcak
bu sayede ilk makinedeki skypeden gelen butun sesler + sizin mik sesiniz 2 inci makineye gelcek

bole iste
Sosyal ağlarda paylaş

Mantıklı ama biraz fazla karmaşık sanki.Yanarım yanarım full duplex ses kartımla mixerimi sattığıma yanarım.Negüzel şimdi bu dediklerini tek bi mixer üstünden rahatlıkla gerçekleştirebiliyo olcaktım.Tek ses kartında herşeyi stereo mix'e bağlayıp yapsak olmazmı?Feedback'mi yapıyo mikrofondan dolayı?
Netekim stereo mix ve mikrofon bir arada kullanımında bende problem var(ilgili konu),ya bi ses kartı alcam yada bunu bi şekilde çözmeden atılamicam bu işe.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine paticik fm üzerinden,bazı özel gün ve zamanlarda olur muhtemelen bu söyleşi,tartışma,yada geyik muhabbetleri.Henüz bişey söylemek için erken çizelge yapılmadığından dolayıda.Ben yinede önümüzdeki günlerde boş vakit bulunca bikaç test yapacağım.

Moriq bana nasıl yapılacağı konusunda biraz açıklama yaptı pm'den sağolsun.

Sanırsam olayı şu şekilde yapacağız:

Shoutcast'ten yayını yapan kişi radyoya bağlanacak.Başka bir kişi yada aynı kişi(bağlantısı iyi ise) skype'tan bu skypecast hedesi ile yada direk arama ile bağlanacak birbirlerine(muhtemelen yayını yapan kişinin olması bağlantıyı ve yayını etkileyebilir diye düşünüyorum).Shoutcast'ten yayını yapan kişi,stereo mix'e mikrofon'unuda verirse tamamdır bu olay.Yayın yapan kişi hem müziği,hemde skype'ta görüştüğü kişiyi yollar zaten radyoya,üstünede konuşursa tam olur zaten.

Konuyla ilgili başka tavsiyeleri,önerileri olan arkadaşlar var ise eğer,buraya yazabilirler.Ne tarz söyleşi yada yayın yapılacağı ile ilgilide fikir üretebilirler.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla ilgili teknik kısmı ve deneme kısmınıda aştığımıza göre,kısa zaman içinde uygulamaya geçeceğiz bakalım.Bu konuyu kilitliyorum oyüzden.
WJ seçimleri tamamlandıktan sonra konuya tekrar el atacağız.

Unutmadan ekleyeyim,hali hazırda bu olayı yapabilen wj arkadaşlar uygulamakta serbesttirler.Söyleşi,geyik muhabbeti,Özel programlara da el atacağız,bi düzende hepsini gerçekleştireceğiz inşallah.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...