Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Playstation 3

RabbiT

Öne çıkan mesajlar

DTS bugün yaptığı açıklamada 15 nisanda gelecek olan PS3 firmware güncellemesi ile kullanıcıların DTS-HD desteği alacağını söyledi.

Sony'nin oyun konsolunda film izleyenler artık 7.1 kanal surround sistem desteği de alacak. 96kHz, 24 bit kalitede ve 24.5 Mbps'ye kadar desteklenecek olan sistem için DTS, ses konusunda en üst düzey kaliteye ulaşılacağını savunuyor.

Güncelleme her zamanki gibi tüm PS3'ler için ücretsiz olacak. Bildiğiniz gibi tüm BR oynatıcılar için PS3 en yüksek profil desteğini de sağlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

birde ekleme yapmak istersem yeni güncelleme ile gelecek yeniliklerden biri psn tamamen değişiyor.

xboxtaki gibi, oyun esnasın da gelen yeni mesajlarınızı okuyabilecek, yanıtlayabileceksiniz. ekstra özellikler de cabası.

bu arada son güncelleme ile birnevi altyazı desteği geldi. fakat filme gömmeniz gerek, çok kısa süren bir işlem.

onun haricinde harici altyazı desteği çok yakında geleceği açıklandı bilginize.
Sosyal ağlarda paylaş

eregorn said:
uhu uhu daha ps3 umu alali 2 hafta olmadi ve ben bu haberi daha yeni goruom... uhu uhu uhu...

bu arada makinemle ilgili bisi sorcam size...arada bir bende sari isik sorunu oluo... acma tusuna basiyorum yesilden sonra sari yanio ve soona kirmizi isik yanip yanip sonuo... ps3 acilmio...5 10 dk bekledikden sonra acilio... sebebini bilen?

sual2... 4 saat araliksiz suren oblivion maceramdan sonra ps3 kasmaya basladi... lair a giriom kasio... oblivion yavaslio... hatalar oluso falan... nasil duzelir?

edit: ben ps3 umu amerikadan aldim... umarim turkiyede sorun olmaz... olurmu?

halen cevap yok... bilen yokmu?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdiye kadar Japonya dışında farklı rengini göremediğimiz siyah renkli Playstation 3'ler, 12 Haziranda çıkacak olan MGS4 ile birlikte renk değiştiriyor. Renk olarak '' Gun Metal '' rengi belirtildi ve bu rengin parmak izlerini belli etmediği vurgulandı. MGS4 paketi ile satışa sunulup; bu ürün stoklar ile sınırlı olacak.

Sosyal ağlarda paylaş

Bi süredir kafamı karıştıran bi durum var; elimdeki birikmiş parayı üç yönde kullanabilirim: 1. PS3, 2. Xbox360, 3. biraz daha biriktirip PC'yi upgrade etmek. 3. şıkkı şimdiden eledim gibi; şimdiki sistem bana fazlasıyla yetiyo, en kötü ihtimalle kelepir bi 8800GT alır ömrünü biraz daha uzatırım makinenin.
Fakat herkes gibi ben de 1 ve 2. şıklar arasında kaldım. "Hangisi daha iyi" gibi bi soru sormuyorum; çünkü cevabı yok. Daha önceleri Xbox360'a daha sıcak bakarken şimdi PS3'e daha sıcak bakıyorum. Şu soruyu biraz genişleteyim o yüzden:
1. Hangi tür oyunlar seven oyuncu Xbox360' almalı, hangi tür oyunlar seven oyuncu PS3'ü almalı? Oblivion, CoD4 gibi efsaneler her ikisine de çıktığı ve aralarında pek az fark olduğu için, ayırt edici özellikler oyun türlerindedir diye düşündüm.
2. Türk kullanıcılar normal şartlar altında PSN'e bağlanabiliyo mu? Yani demek istediğim, yurtdışındaki bi ülkeden gösterip kaydolmak vs değil de direk Türkiye seçerek kaydolmak.
3. Xbox360 ile Guitar Hero III için internetten yeni şarkılar indirebiliyoruz. Aynı şey PS3 ile mümkün mü?
4. 3. soruyu biraz genişletirsek; Xbox360'ta DLC sahibi bi oyun, PS3'te de aynı DLC'yi eksiksiz sunuyo mu?
5. PS3'ü 5-10 metrekarelik bi odada, televizyona 1-1.5 metre mesafeden kullanacak bi oyuncu hangi televizyonu tercih etmeli?
6. PS3 almak no-liferlık yolunda ne kadarlık bi adım demektir? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Playstation 3 almak Xbox 360 almaktan kat kat iyi şuanda. Biraz görünen köy klavuz istemez oldu gerçi ama evet gerçekten de istemez. Bunun nedeni Blu-ray'in HD-DvD'yi durdurması mı dersin yoksa MGS4'ün yakın zamanda geliyor olması mı dersin bilemem ama şunu söylemek gerekirse Playstation şimdi Playstation olmaya başladı. Sony daha güçlü gözüküyor şuanda ve oyuncu dediğinde güçlünün yanında oluyor her zaman; bu da demektir ki Sony Playstation 3 satışlarda da üstün olmaya başladı.. Oyun firmaları içinde maddi kazanç oldukça önemli ve unutulmamalı. Benim kararım düşünmeden Playstation 3 olurdu.

- Bunu ancak EX oyunlara bakaraz açıklayabiliriz, nedeni ise diğer oyunların hemen hemen her iki konsolada geliyor oluşu. Metal Gear Solid, Grand Turismo, Heavenly Sword, God of War, Killzone, Resistance: Fall of Man, Warhawk, Lair, Final Fantasy oyunlarını oynamak istiyorsan ve serileri takip etmek istiyorsan elbette Playstation 3 ama Halo, Project Gotham Racing, Lost Odyssey, GTR, Elveon, Mass Effect gibi Xbox 360 oyunlarına sahip olmak istiyorsan seçimin Microsoft.

- Evet kayıt olabiliyorsun ama tam olarak yararlanamıyorsun PSN'den. İngiltere gibi ülkeleri göstermekte şimdilik yarar var.

- Guitar Hero III hakkında bir fikrim yok varsa yardımcı olabilicek arkadaş söylesin.

- Tv. konusu oldukça geniş bi'mevzu, öyledir ki çok para harcamadan seçimini yüksek çözünürlüklü monitörlerden yana da kullanabilirsin. Ama ben Tv.'de oynamak istiyorum dersen elbette sana ilk tercihim SD olmayan bir HD Tv. teklif etmek olacak. İster Ready olsun ister Full iyi verim alacaksındır. Geniş kapsamlı bir araştırma yap bence; çünkü konsol alıcaksın 900 Ytl.'ye Tv. alıcaksın iki katı paraya..

- Alkol, cips ve konsol sakın deneme.
Sosyal ağlarda paylaş

360 ile PS3'un arasinda secim yaparken kanimca dusunmen gereken 2 sey var... birincisi takip etmek istedigin seriler. Cogu oyun hem ps3 hem de 360 icin cikiyor ve acikcasi aralarida oyle bariz farklar olmuyor, bir kac tane exlusive seri var onlarin arasinda karar kil. God of War, MGS, FF gibi seriler icin ps3'u tercih edebilirsin, Mass Effect, PGR, Forza Motorsport ve Halo gibi oyunlar da Xbox icin exclusive (xbox sahibi olarak diyebilirim ki HAlo dunyanin en abartilan oyunudur, gayette kotudur ehueh). Ben ilk xbox aldim sonra da ps3 aldim ama ps3'u hemen arkasindan sattim hic oynamadigim icin, benim acimdan ps3 simdilik gereksiz, oyle ozellikle hastasi oldugum bir oyun yok ona cikan ve kanimca Xbox Live, PSN den cok daha iyi bir servis, ama PSN de henuz gelismekte ve eminim ki onumuzdeki aylarda daha da guzel bir servis olur (hele ps home gelince cok guzel olur).

Guitar Hero nun DLC packleri Ps3 icin yok tam tamina, yani ps'3 ozel bazi sarkilar var, xbox'a ozel bazi sarkilar var... ms genelde yatirimlarini DLC olarak yapmakta. Mesela GTA IV hem ps hem Xbox icin cikacak ama Xbox icin bir kac eklenti gelecekmis (parayla tabi). Son olarak benim acimdan Xbox Live Arcade oyunlari cok cok eglenceli ve PSN de henuz o kadar basarili mini oyun hedesi gormedim, ama bu benim hastasi oldugum bir olay, sen dogal olarak olmayabilirsin.

Dusunmen gereken son sey ise PS3'un donanim olarak ustunlugu, xbox var bende ve cok memnunum grafiklerden, sesten, arayuzden vs. ama su bir gercekki ps3'un onumuzdeki yillarda oyunlarinda ne tur donanimsal ilerlemeler yapacagi belli degil... xbox tahminimce 2-3 yila falan yeni konsol cikarir ama ps3 bi 5 yil goturur herhalde. Blu-Ray gibi bir hastaligim yoktur, filmlerimi bilgisayarimda 720p olarak izlerim zaten sorunsuz ama seni cekiyorsa o da bir avantaj PS icin.

Herseyden onemlisi senin icinin rahatligi onemli, ben acikcasi ps3'u aldigimda daha dogru duzgun oyun yoktu ve internet servisi biraz sorunluydu benim acimdan (lagliydi biraz)... xboxta daha cok ilgimi ceken oyunlar vardi (mass effect) ve o yuzden xboxu tercih ettim... MGS, FF gibi oyunlar cok ilgimi cekmez acikcasi ama senin cekebilir, o yuzden ona gore karar ver.

Su anda ben cogu arkadas gibi katilmiyorum "PS xboxtan cok daha iyi bir karar" cumlesine, malum bu senin ne istediginle alakali birsey, Exlusive oyunlarini dusun sec ve icine sinen konsolu dusun... Turkiyede playstationun bariz bir ustunlugu var, daha cok tutuluyor ve biliniyor o yuzden ps almanda belki rahatlik olabilir ama bir xbox kullancisi olarak cok net soyleyebilirim ki 360 ta gayet iyi bir konsol ve bir kac yillik omru var, yeni cikacak oyunlara da baktikca memnunum kararimdan, belki yazin sonunda ps3'u tekrar alirim PSN servisi ve oyunlarina gore ama bu benim kararimdir, Rabbitin yazdigi kapsamli ve guzel yaziya karsilik bir de xbox yanini sunmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce teşekkürler detaylı cevaplarınız için. Ama of kafam çok karışık :)
Dediğim gibi ilk olarak Xbox360'ta karar kılmıştım ama Microsoft Xbox için "official" olarak Türkiye'de ofis açmadığı için de Xbox Live nası kullanılır bilmediğim; farklı ülkelerden üye oluyo gibi gösterip sonradan perma-banlanmak istemediğim için caymıştım. Ama gördüm ki PSN'de de, tamamen aynı olmasa da, aşağı yukarı aynı olay varmış.
PS3'ün 40gblik modeli ucuzluğu yüzünden alınabilir. Hatta daha da ucuzlayacaksa çok cazip. Ama bi sitede okuduğum kadarıyla PS2 oyunlarını çalıştırmıyomuş 40gblik model ve üstünde de sadece 2 USB girişi varmış. Gerçi PS2 zaten var bende, PS2 oyunlarını çalıştırmaması önemli değil o kadar da; 2 USB ilerde sorun yaratır mı diye düşünmeden edemiyorum.
Bi de ben bi elektronik cihaz aldığım zaman, üretimci ya da dağıtmcı firma tarafından bizzat garantilenmiş olmasını istiyorum. Yani yurtdışından toptan getirip burda satan ufak firmalarca garantilenmesine pek güvenemiyorum. Xbox360 da bu şekilde, garantilense dahi ya yurtdışında satan yerden ya da ufak firmalarca garantilendiğinden; bi arıza durumunda destek alamamaktan (makineyi yurtdışına gönderememe vs) korkuyorum. Hem, aldığım neredeyse hiçbi elektronik eşya sorunsuz çıkmıyo benim :P
TV konusunda ufak bi araştırma yaptım, "plazma mı, LCD mi" hakkında ve gördüm ki, kısa mesafe için nispeten ufak boyutlu (30-32") bi LCD daha iyi olacak. Ghosting daha az belirgin olacak, burn-in hiç olmayacak. Tabii birden fazla konsol bağlama ihtimalim olduğu için standart scart girişi, 2xHDMI falan olması da lazım vs vs. Genişletmem gerek araştırmayı yani.
Aklıma gelmişken, PS'de bi de PES oyunları olayı var. Bildiğim kadarıyla Xbox'ta çıkmıyolar; ama PES6'yı bi PS3 kafede oynadığımda belli zamanlarda oyunun acayip kasıldığını görmüştüm. Oyun iyi optimize edilememiştir diye düşünüyorum ama yine de içimde ufak bi korku var "ilerde başka oyunlar da böyle olacak mı" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
Önce teşekkürler detaylı cevaplarınız için. Ama of kafam çok karışık :)
Dediğim gibi ilk olarak Xbox360'ta karar kılmıştım ama Microsoft Xbox için "official" olarak Türkiye'de ofis açmadığı için de Xbox Live nası kullanılır bilmediğim; farklı ülkelerden üye oluyo gibi gösterip sonradan perma-banlanmak istemediğim için caymıştım. Ama gördüm ki PSN'de de, tamamen aynı olmasa da, aşağı yukarı aynı olay varmış.
PS3'ün 40gblik modeli ucuzluğu yüzünden alınabilir. Hatta daha da ucuzlayacaksa çok cazip. Ama bi sitede okuduğum kadarıyla PS2 oyunlarını çalıştırmıyomuş 40gblik model ve üstünde de sadece 2 USB girişi varmış. Gerçi PS2 zaten var bende, PS2 oyunlarını çalıştırmaması önemli değil o kadar da; 2 USB ilerde sorun yaratır mı diye düşünmeden edemiyorum.
Bi de ben bi elektronik cihaz aldığım zaman, üretimci ya da dağıtmcı firma tarafından bizzat garantilenmiş olmasını istiyorum. Yani yurtdışından toptan getirip burda satan ufak firmalarca garantilenmesine pek güvenemiyorum. Xbox360 da bu şekilde, garantilense dahi ya yurtdışında satan yerden ya da ufak firmalarca garantilendiğinden; bi arıza durumunda destek alamamaktan (makineyi yurtdışına gönderememe vs) korkuyorum. Hem, aldığım neredeyse hiçbi elektronik eşya sorunsuz çıkmıyo benim :P
TV konusunda ufak bi araştırma yaptım, "plazma mı, LCD mi" hakkında ve gördüm ki, kısa mesafe için nispeten ufak boyutlu (30-32") bi LCD daha iyi olacak. Ghosting daha az belirgin olacak, burn-in hiç olmayacak. Tabii birden fazla konsol bağlama ihtimalim olduğu için standart scart girişi, 2xHDMI falan olması da lazım vs vs. Genişletmem gerek araştırmayı yani.
Aklıma gelmişken, PS'de bi de PES oyunları olayı var. Bildiğim kadarıyla Xbox'ta çıkmıyolar; ama PES6'yı bi PS3 kafede oynadığımda belli zamanlarda oyunun acayip kasıldığını görmüştüm. Oyun iyi optimize edilememiştir diye düşünüyorum ama yine de içimde ufak bi korku var "ilerde başka oyunlar da böyle olacak mı" diye.

Pes xbox 360'ta cikiyor. Pal olmasina dikkat et ama bir tek o konuda, ntsc ye gec geliyor cunku... ps3' un bir de avantaji o, region free tum oyunlar, xboxta pal / ntsc ayrimi var oyunlarda, ama bir yandan da pes 2008'i her iki sistemde de oynamis biri olarak diyebilirim ki ps3'te acaip kasiyor bir programlama hatasindan oturu, xbox versyonunda hic yok oyle hatalar, ha ama 2009'un cikmasina surda 6 ay kalmisken bunu dert etmeye gerek var mi? sen bilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

MGS hayranlarının sevineceği haber Sony cephesinden geldi. MGS'nin yeni ve son oyunu MGS IV için özeli bir PS3 paketi hazırlandı.

Paketin içeriğinde 80GB Playstation 3, titreşimli ve kablosuz kontrolör, Metal Gear Solid IV oyunu var. Haziran ayında satışına başlanacak olan cihazın Amerika fiyatı 500 dolar olarak belirlenmiş.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...