Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dur ihtarına uymadı öldürüldü

Apache

Öne çıkan mesajlar

eldar said:
Bazı yazılan mesajlar beni çıldırttı resmen. İnsan hakları diye bir şey var, ölçülülük ilkesi diye bir şey var. İhtar ateşi kafaya mı yapılır; en kötü lastiğe ateş edilir. Vahşi batı mı burası silahı var kullanıcak tabi demiş birisi. O zaman sokağa çöp atan birisi görünce zınk diye vursun polis e yoksa nasıl durdurucak adamı!

Polise haklı diyenler, belki bir gün dur ihtarını fark etmeyip ense kökününüzden kurşun girdiğinde akıllanırsınız; tabi iş işten geçmiş olur o zaman ama olsun önemli değil. Veya belki arabayı kaptırmamak isteyen oğlunuz vurulur da hak yerini bulur.

boktan bi ehliyeti kaptırmamak için koca teşkilati karşıma alacak kadar gözü dönüksem ben, vurulayım tabi. yarın öbür gün aynı gözü dönüklükle daha ciddi sorunlar karşısında neler yapabileceğim belli olmaz çünkü

polis orda şüphelenmiş o anki durum ateş etmesini gerektirmiş. Biz bunu tartışırken bile onlarca adam dur ihtarına uymayıp yoluna devam ediyor. Her dur denince durmayan mı vuruluyor da rahatsız oldunuz ben anlamıyorum ki.

İhtar ateşi de kafaya yapılmamıştır. Silah kullanmadın herhalde hiç, öyle filmlerdeki gibi nişan alıp attığın yere gitmez mermi kolay değil o kadar.

Çok seviyorsunuz olayları abartmayı bu forumda. Olayı sizden dinleyen sanacak ki önünden geçen arabaya polis headshot ı çekti lethal weapon 3 te mi vardı ya öle bi sahne. Şu tekme attığı adam ölen polise de çok şey dediniz
Sosyal ağlarda paylaş

çok kötü bir durum.polisin ates bile acsa gercekten tekerleklere falan ates etmesi gerekirdi.

ancak soyle bir gercek var türkiyede insanlar polisi sallamaz olmuslar, çoğu kişinin muhabbetlerinde bile önemli birşeymiş gibi anlatiliyor hatta bu. soyle kactık , soyle rusvet verdik, polisi gordugunde kendine bir ceki duzen vermiyorsan soyle o polisin olayi kalmamis demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:
şimdi bi yerde tvde alt yazı geçti bu adam ölmemiş dur demişle rkaçmış sonra adam bi yere çarpmış ve hastaneye yaralı kaldırmışlar ve kafasında mermi çıkmış sonrada öyle alt yazı geçti uzunca sky turktu sanırsam kanalda

kafadan mermi yiyince bilinc kendini kapatır,yoksa kafama mermi yedim agaca toslayayım suç polise geçsin tarzında düşündüğünü sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
boktan bi ehliyeti kaptırmamak için koca teşkilati karşıma alacak kadar gözü dönüksem ben, vurulayım tabi. yarın öbür gün aynı gözü dönüklükle daha ciddi sorunlar karşısında neler yapabileceğim belli olmaz çünkü

polis orda şüphelenmiş o anki durum ateş etmesini gerektirmiş. Biz bunu tartışırken bile onlarca adam dur ihtarına uymayıp yoluna devam ediyor. Her dur denince durmayan mı vuruluyor da rahatsız oldunuz ben anlamıyorum ki.

İhtar ateşi de kafaya yapılmamıştır. Silah kullanmadın herhalde hiç, öyle filmlerdeki gibi nişan alıp attığın yere gitmez mermi kolay değil o kadar.

Çok seviyorsunuz olayları abartmayı bu forumda. Olayı sizden dinleyen sanacak ki önünden geçen arabaya polis headshot ı çekti lethal weapon 3 te mi vardı ya öle bi sahne. Şu tekme attığı adam ölen polise de çok

İyi zırvalamışsın, insan öldürülmesi gereken bir durum mu bu elini vidanına koy söyle. Hiç gerçek silah kullanmadım ama yere doğru ateş etmekle kafa hizasına ateş etmek arasında bir fark vardır herhalde. Kaldı ki yanlışlıkla vurulsa bile suçu ortadan kaldırmaz bu.
Ayrıca merak ettim baban polis falan mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Dur ihtarina uymamis , barikat ile de durdurulamayan birisi herhangibi biri mi oluyor polis icin anlamadim , camdan silah cıkartıp polise ates mi etmesi gerekir polisin ates acmasi icin? burda polisin adamın kafasına ates acmasını savunmuyorum hicbir sekilde yanlıs anlasılmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous,olayda ölen kişi babandı..dayındı..annendi yada böle sevdiğin bir yakının olsaydıda yine aynısını söleyebilseydin
çok istiyorum şu an bir yakınının polis tarafından benzer bir şekilde öldürülmesini.
yada senin benzer bir durumda vurulup felç fln kalmanı
helal olsun dersin
bu bize ders olsun dersin
bundan sonra polisi ciddiye alın ey halkım dersin
bizde dinleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

btw, ehliyet kaptirip sonra trafige cikan, ayni sekilde uyusturucu kullanip alkol alip trafige cikan insanlarin yaptiklari kazalarda KATİL olduklarini biliyorsunuz sanirim?

burda vurulan eleman benden 1 yas kucuk, ama hem suclu hem guclu tribi var ortada. bu herif icip icip gelip benim arabama carpsa, tamponu alir elemana monte ederim ben. hayallerini de yiyyim ablasinin once adam olmasini ogretseymis kardesine.
Sosyal ağlarda paylaş

yani 2 defa alkollu surmus yakalanmis
3. defa yakalanmak istemiyor.

Polis barikatina dogru dumduz geliyor ve dur uyarisina uymuyor

Su maddeye bir daha bakalim

G) Vazife esnasında polise tecavüze veya karşı koymağa elverişli aletlerin ve silahların teslimi emredildiği halde emrin derhal yerine getirilmeyerek karşı gelinmesi veya teslim edilmiş silah ve aletlerin zorla tekrar alınmasına kalkışılmışsa;

Vazife esnasinda polise karsi koymaya elverisli alet araba oluyor burda. Ki buna herkes katilir saniyorum, adam barikatin ustune dogru suruyor. Polisin vazifesi de arabayi durdurmak.

Ha evet kafaya mermi degil, tekeri vursalar, adam gene kaza yapsa kac kisi polisi savunur kac kisi adami?

Sahsi fikrim, alkollu araba suruyomus, daha kotusu olsa daha kotusunu hakederdi derdim. Alkol alip araba surenlerin hic bir savunmalarinin oldugunu dusunmuyorum. Isterlerse hakli olsunlar, tum haklarini alkol alarak ictikleri yerin kapisinda birakmislardir.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous a tekme atan polis konusunda katilmiyorum.
ancak burada durum biraz farkli... onun gorusude gayet mantikli bana kalirsa.

barikatlari asmak ne demek arkadasim yani dur ihtarina uymadin gencsin kacarim dedin tamam...polis birakmadi seni kovaliyor hala kaciosun e belki ekerim dedin tamam...onunde barikat var onu da asmaya calisiyorsun...o kadarda uzun boylu deil.

polisin bilerek yaptigini sanmiyorum ve suclu bulunmayacagindan eminim.

ancak bu haraketi tasvip ettigim anlamina gelmiyor halkin da ders almasi laizm kimi durumlarda polisinde.
Sosyal ağlarda paylaş

allah rahmet eylesin,

tam bi "ne şehit oldu ne gazi" durumu..

efenim öncelikle polisin ateş etmesini *(bu gibi bir durumda silah kullanmasını diyelim, yanlış anlaşılma olmasın. yoksa kişinin canına kast edecek bir sillah kullanımı elbette yanlış doğru bulmakla birlikte, amerikan filmlerinden fırlamış bir headshot olayını -haliyle- tasvip etmiyorum. fakat -silah kullandınız mı bilmem ama- direk kafaya ateş edilmemiş gibi geliyor. büyük ihtimalle mermi bir yerden sekmiş (mesafeyi bilmeden konuşuyorum, ona dikkat edelim) keza merminin kafatasında kaldığı durum için 'merminin sekmesi' bir açıklama olabilir. tabii çocuk oldukça kalın kafalı da olabilir, çocuğun yaptığı eylem için oldukça mantıklı bir açıklama getirebilir bu..

oldukça konu dışı

diğer yandan -tartışılan konudan bağımsız- çocuklarına yaşarken sahip çıkmayıp sonradan çocukları çok değerliymiş gibi ağlayan ana-babalara "biyolojik ebeveynlik anne babalık demek değildir" ve "çocuk yetiştirme 101" gibi basit dersler verilmesini temenni ederim. çünkü sadece para dağıtarak anne-baba olunamıyor. alkollü araç sürmesi de ayrı bir rezalet ya, o konuya fazla girmiyorum burada. başka bir zamana inşallah [aynı minvalde alkollü araç sürerken kaza yapıp (neyseki sadece kendisine zarar veren) ölen ve sırf babaları medyaya yakın ensesi kalınlardan olduğu için ertesi gün gazetelerde sürmanşetten; dilara'nın hayalleri uf oldu gibi haberlerle duyrulan olaylara da tepkiliyim.]
böle bişiler

edit:*'lı parantezi ekleyiverdim. that's all folks!
Nothing to see here, move along . .
Sosyal ağlarda paylaş

THARKAS said:
MrMarvelous a tekme atan polis konusunda katilmiyorum.
ancak burada durum biraz farkli... onun gorusude gayet mantikli bana kalirsa.

barikatlari asmak ne demek arkadasim yani dur ihtarina uymadin gencsin kacarim dedin tamam...polis birakmadi seni kovaliyor hala kaciosun e belki ekerim dedin tamam...onunde barikat var onu da asmaya calisiyorsun...o kadarda uzun boylu deil.

polisin bilerek yaptigini sanmiyorum ve suclu bulunmayacagindan eminim.

ancak bu haraketi tasvip ettigim anlamina gelmiyor halkin da ders almasi laizm kimi durumlarda polisinde.

Yok öldürme yetkisi olan polisin bile başı ağrıyor ölümlü olaya karıştı mı... Suçsuz bulunma şansı çok düşük.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...