pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 polis halki koruyor zaten, dedigin gibi o arac ates acilarak durdurulmasaydi herif sizicakti. o zaman kaldirima mi cikardi karsi seride mi gecerdi secin begenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Bilmiyorum nasıl bir durumda ateş etti ama bence fazla riskli bir durumda ateş etmiş gibi geldi bana. İçinde insan olan bir araca ateş ederken (ben polis yerinde olsam) güvenli bir ateş mesafesinde olmadan öyle bir riski üzerime almam. Ne olursa olsun sarhoş ve kaza yapma riski var diye bir insan öldürülemez ve hatta bu konuda bu kadar büyük bir risk de alınamaz. Ha ama tabi ne diye ihbar geldi polise bilmiyorum belki de adamlara siyah bir jip içersinde patlayıcı taşıyan bir araç geçecek falan dendi, ki bunlar istihbaratla ilgili ihbarlar olduğu için açıklanmayadabilir böyle bir durumda bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Alkollü ve kaza yapabilir diye vurmuyor, DUR ihtarından kaçtığı ve uyarı ateşinden de kaçtığı için vuruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Yani, o durumda polislerin adamin alkollu oldugu hakkinda en ufak fikri bile oldugunu sanmiyorum. Durmuyor, durmuyor, durduruluyor. Basit ozeti bu olsa gerek. Guzel ulkemin guzel polislerinin super insanlar olduklarini soylemiyorum yanlis anlasilmasin, ama merhumun pek akillica bir davranis sergiledigi soylenemez. Adam belki o arabayi caldi, psikopatin teki. Hersey mumkun polisin gozunde. Adam zaten barikati gecmis, GTA oynuyoruz sanki anasini satim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 komiser: Sık kafasına memati memur: ?!?!?!? olay bundan ibaret durmamıs kacmıs polis gorevini yapmıs icindeki o velet degil teröristte cıkabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Dünya üzerindeki en yozlaşmış polis yapılarından birine sahibiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Kartan said: DoGMeaT said: Kartan said: zaman haber "alkollü çılgın gencin kovalanması,aracının iki kişiyi yaralayıp(çarparak öldürüp diye çevirelim) agaca çarpmasıyla sonuçlandı" tarzı bir haber duyamaz mıydık? onu duysak ona göre yorum yapardık şu an ama benim tek gördüğüm usulsüz bir şekilde silahını kullanan vede bir çocuğun ölümüne neden olan bir polis memuru o yüzden buna yorum yapacağım. Mantıklı.Ama şu var ki polisin amacı o durumun oluşmasını engellemek değil mi?Bunu kimseyi öldürerek yapsın demiyorum ama yukarıda bahsettiğim durum oluşsaydı ve yine o haberi biz burada tartışıyor olsaydık,uçup giden hayat 1+ olmayacak mıydı?Varsayımlar bir yere varmaz dediğinizin farkındayım ama orada son çare olarak arabayı durdurmak için ateş açılmasının gayet mantıklı olduğunu düşünüyorum.Polisler barikatı her aşanı canlı hedef yapacak değiller ya?Sanki polisler gayet kasıtlı bir şekilde "vuralım şu lavuğu" şeklinde hareket etmiş gibi konuşuyorsunuz.Polisleri suçlamak kolay geliyor ama etki-->tepki ,eğer çocuk barikatları aşmasaydı ne durdurmak için ateş edilirdi,ne de başka birşey olurdu. Aynı şeyleri tekrar ediyoruz,değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Caps açacağım, anlamaya yetemeyen arkadaşlar var çünkü. POLİSİN ATEŞ AÇMA YETKİSİ YOK. NE UYARI ATEŞİ AÇMAYA, NE DE ELEMANA YA DA TEKERLEĞE FALAN ATEŞ ETMEYE YETKİSİ YOK. KANUN BÖYLE DİYOR. POLİS KANUNDAN HİÇBİR ZAMAN ÜSTÜN DEĞİLDİR. POLİS KANUNA UYMAK ZORUNDADIR. Yahu hepiniz okumuş insanlarsınız, neresini anlayamadınız bir türlü çözemiyorum. Ya da polisin kendini kanundan üstün görmesini savunduğunuzu düşünmeyecek kadar iyi niyetliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 aga adamlar hırs yapmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 of kanun dedigin ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 kavga çıkmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Absolut said: Alkollü ve kaza yapabilir diye vurmuyor, DUR ihtarından kaçtığı ve uyarı ateşinden de kaçtığı için vuruyor. ama bunu yapmaya yetkisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 said: Haziran 2007'de yürürlüğe giren kanunla polisin silah kullanma yetkisi genişletildi. Buna göre polis, görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanmaya yetkili. Ancak polis, silah kullanmadan önce, kişiye duyabileceği şekilde 'dur' çağrısında bulunmalı. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde ise, önce uyarı amacıyla silahla ateş edebiliyor. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi ve ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise silahla ateş edilebilecek. Hurriyet'in yazdigi dogruysa polisin ates acmaya hakki var. Once uyari daha sonra da durdurma amacli. Hareket halindeki bir araca ates edip, gencin basindan vurulmasi ise cok buyuk sanssizlik. Ama durmasi gerekiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 hürriyetin kanun hakkında yazdığı doğru değil doğru olsa polislerden biri tutuklanmazdı zaten ama doğru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Werewolf said: Caps açacağım, anlamaya yetemeyen arkadaşlar var çünkü. POLİSİN ATEŞ AÇMA YETKİSİ YOK. NE UYARI ATEŞİ AÇMAYA, NE DE ELEMANA YA DA TEKERLEĞE FALAN ATEŞ ETMEYE YETKİSİ YOK. KANUN BÖYLE DİYOR. POLİS KANUNDAN HİÇBİR ZAMAN ÜSTÜN DEĞİLDİR. POLİS KANUNA UYMAK ZORUNDADIR. Yahu hepiniz okumuş insanlarsınız, neresini anlayamadınız bir türlü çözemiyorum. Ya da polisin kendini kanundan üstün görmesini savunduğunuzu düşünmeyecek kadar iyi niyetliyim. 2559 Sayılı POLİS VAZİFE VE SELAHİYETLERİ KANUNU said: Madde 16- Polis, aşağıda yazılı hallerde silah kullanmağa yetkililidir: A) Nefsini müdafaa etmek; B) Başkasının ırz ve canına vuku bulan ve başka suretle men`i (giderilmesi) mümkün olmayan bir taarruzu (saldırıyı) savmak için; C) Ağır cezayı gerektiren bir suçtan sanık olarak yakalanıp nezaret altında bulunan veya her hangi bir suçtan mahkum ve tutuklu olup da tutulması veya nakil ve sevki polise emir ve tevdi olunan şahısların kaçmaları veya bu maksatla polise taarruzları halinde yapılacak ihtarlara itaat edilmemiş ve kaçmağa ve taarruza mani olmak için başka çare bulunmamışsa; D) Muhafazasına memur olduğu mevki veya elindeki silaha yahut kendisine verilmiş veya teslim edilmiş olan karakolhane ile şahıslara karşı vuku bulacak taarruzu başka suretle defa imkan olmamışsa; E) Ağır cezayı gerektiren ve meşhut cürüm halinde bulunan suçlarda suçlunun saklı olduğu yerin arandığı sırada o yerden şüpheli bir şahıs çıkarak kaçtığı ve dur emrine kulak asmadığı görülerek başka suretle ele geçirilmesine imkan bulunmamışsa; F) Ağır hapsi gerektiren bir suçtan dolayı sanık veya mahkum olup da zabıtaca aranmakta olan bir şahsın yakalanmasına teşebbüs edildiği sırada kaçar ve dur emrine de kulak asmayarak başka türlü ele geçirilmesi kabil olmazsa; G) Vazife esnasında polise tecavüze veya karşı koymağa elverişli aletlerin ve silahların teslimi emredildiği halde emrin derhal yerine getirilmeyerek karşı gelinmesi veya teslim edilmiş silah ve aletlerin zorla tekrar alınmasına kalkışılmışsa; H) Polisin vazifesini yapmasına yalnız veya toplu olarak fiili mukavemette bulunulmuş veya taarruzla mümanaat edilmişse; I) Devlet nüfuz ve icraatına silahlı olarak karşı gelinmişse bu durum B, C, E ve F maddelerine uyuyor olabilir. o sirada arama yapiyordularsa kacan aracin icinde aradiklari sahsin olmasi kuvvetle muhtemel olacagindan ates acmis olabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 polisler calistiklari sure boyunca, silah ile birilerini yaralar yada oldururlerse otomatik olarak sorusturma acilir, gozaltina alinirlar. Herhalde asil vuran polis gozaltina alinan, uyari atesi acan degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 gözaltına alıdnı demedim çıkarıldığı mahkemece tutuklandı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 ikisi de gozaltina alinmis, sonra biri tutuklanmis. prosedur bu, simdi de emniyet mudurlugu ve icisleri bakanligi mufettisleri sorusturma yapicaklar. Sonucta o polis sucsuz bulunup, beraat edebilir. Ilk durusmasinda tutuklanan birinin mutlaka ve mutlaka suclu olmasi gerekmezki, tedbir olarak da tutuklanabilir. Hatta bu olayda, sirf toplumu yatistirmak icin bile yapilmis olabilir. Mum, kanundan bir parcayi buraya kopyalamis. En son halimi bilmiyorum ama H ve I maddeleri bu duruma uyuyor. Gencin oldugune gercekten uzuluyorum ama umarim o polis kurban edilmez olayin cabuk kapanmasi icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 illa suçlu olmak zorunda değil..ama ortada gerekten bir suç durumunun olduğuna kanaat geçirilmişki tutuklanmış.eğer burda çoğu kişinin iddaa ettiği gibi sadece görevini yapıyor olsaydı o polis şu an cezaevinde mahkemesini bekliyor olmazdı. ki sadece halkı yatıştırmak için dava açıldığınıda kabul etmiyorum..böyle iddaalar inandırıcı gelmiyor bana. befounder kanunun silah kullanma hakkında tüm maddeleri onlar. h ve i de uymuyor. ooof of i bikere baştan salla ortada silah yok çünkü h'ye gerlince,nedne olmuyacağını yazmıyacağım..tamam çok sayfa var..ama daha once sanırım volfiye neden h bendine girmediğini annatım kimse ilk sayfaları okumuyor baştan baştan yazmaktan gına geldi merak ediyorsan geri dönüp okuyabilrsin neden h bendine uymadığını. polisin kurban olma gibi bir durumu yok..polis suç işlemiş...cezasını çekecek..anlık sinirlemi yaptı..nasıl yaptıysa yaptı..ama kötü bir karar aldı ve sonucunu çekecek çünkü Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devleti,kendi yaptığı işin sonucuna katlanmak ne zmandan beri kurban olmak haline geliyorki,polislerde suç işliyebiliyor bu ülkede,kabullenmek zor olabilir ama öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Adam görevi uğuruna hayatını kararttı... Yapması gereken bi hareketti ateş açmak, adamın kafasından vurulması şanssızlık olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 dogmeat kendini parcalama birak kimsenin yasayi taktigi yok hala gorevi gak guk diye polis dedigimizin yetkileri oldugunu bunlar kadar gucu olduguda kimsenin umrunda degil yada bilinmiyor bilinen tek sey TV dizilerindeki gibi -baba suclu bu -vur baba modunda toplum yasaminin ve cevrenin televizyondan ogrenildigi bir ulkede yasiyoruz birak degmez jack bouer dan haber ver sen nasil duduk gibi otturdu teroristleri azicik iskenceden sonra? bize bole adamlar lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 madem çok seviyorsunuz ihtimaller üzerine konuşmayı, polisin adamı vurduktan sonra aracın kontrolünün kalmayıp birilerini ezeceğini ihtimalinide düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 aracta sofor + 2 kisi var, biri giderse geri kalan 2si direksiyonu tutabilir cons. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 aga matrixte değiliz, adamın vurulması ve arabanın kaldırıma çıkması 1sn lik zamanda oluyor. zaten arabadakilerin pek farkedebileceğini sanmıyorum adamın hedşat yediğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar