Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dur ihtarına uymadı öldürüldü

Apache

Öne çıkan mesajlar

Burda kimsenin polisleri haklı çıkarmaya gücü yetmeyeceği gibi , yarın öbür gün bu işi yapan polisin davası görülürken de eminim kimse hakimi ikna edemicektir .Bence ömür boyu hapis yemeli o polis.
Bu 3 gençten polis nası bir tehdit görmüski , onları bu şekilde etkisiz hale getirmek zorunda hissetmiş kendini.20 yaşına gelmiş bir gencin alkollü araba kullandı diye ,ki eminim burda ki herkesin hayatında 1 kez olsun alkollü araba kullanmış bir tanıdığı vardır , polisten korktugu ve kaçtığı için vurulması tamamen mantıksız birşey.Bir de şu sorgulanmalı bence insanlar niye bu kadar polisten korkuyo ;sen kaçan adamı kafasından vurursan , vatandaşlarda kucak acıp sana koşmaz daha çok kaçar.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte tam da o yüzden diyorum ya çocuk da suçlu diye.

"Beni ilgilendiren sadece polis" deyip, adam sanki yolda gezen birisini vurmuşcasına yükleniyorsunuz, olaya objektif bakmıyorsunuz. Tamam, dur ihtarına uymadı diye kalkıp birisini vuramazsın, polis suçlu. Ama "Dur ihtarına uymadığı için" vurmuş çocuğu, mahkemede bile hafifletici sebep olarak kullanılabilecek bir sebep bu ve sen kalkmış "Bir önemi yok ki bunun" diyorsun.

Var işte önemi. 17 sayfa nasıl birbirinizi yediniz anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

mahkemede hafifletici bir sebep değil.
hafifletici sebep şu olru,polis gider mahkemede "bana el kol yaptılar arabalarıyla giderken..ben silah çekiyorlar sanmıştım"

polisin yaptığı kastla adam öldürmekhatta görev sırasında yaptığı için yetkiyi kötüye klllanmaktan daha ağır bir ceza bile alabilir
yok öle bi hafifletici sebep.

yok arkdaşım 20 yaşında baba parası yiyen züppenin ne yaptığının önemi.hiçte umrudma dğeil.
ama bu ülenin kolluk kuvvetiyse kanuna aykırı davranan,üstünede hareketleriyle birinin ölümüne yol açan,tepki çekecektir.
ben 20 yaşındaki herife zaten kızıyorum.bu kadar haber olamsada o tip insanlara kılım zaten.
ama polisten daha iyisini..çook daha iyisiniini beklemeye her hakkım var.nedenmi?cünkü türkiyenin bir hukuk devleti olmasını istiyorum
insan hakları,adalet ve hukuğun yaşandığı bir ülke istiyorum

---------

bu olayda polisi savunan kişiler bu ilkelerden uzaklaşmamıza yardımcı oluyorsunuz.elinize sağlık.
Sosyal ağlarda paylaş

-Bardağın yarısı dolu
-Hayır yarısı boş...
Kimse %100 çocuk haklı ya da polis haklı dememeli bence.Benim fikrimse, polis bir can alarak suçlu durumunda olsa da buna, kurallara uymamanın getirdiği normal üstü durum sebep olmuştur.Dur dediler durmadın arkadaşım,psikoloji-korku hali dedik tamam,ama barikatları aşmalar,onca kovalamaca.Gayet de şüpheli bir durum gibi gözüküyor.Evet giden bir can var (ki olmamalıydı) ama merak ettiğim konu polis nasıl müdahale edebilirdi daha fazla?Barikat dışında nasıl bir yolla durdurma imkanları vardı ateş etmek dışında?Samimi bir merakla soruyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Takibin uzaması değilde sonuçlanıp bitmesi değil midir mantıklı olan?Ya da ben bir garip düşünüyorum.Bir takip uzatılmaz ki,kısa kesilmelidir.Yani takibi uzattıkça kaçması kolaylaşabilir,o kovalamaca anında başka insanların hayatları sönebilir.E o zaman haber "alkollü çılgın gencin kovalanması,aracının iki kişiyi yaralayıp agaca çarpmasıyla sonuçlandı" tarzı bir haber duyamaz mıydık?
Sosyal ağlarda paylaş

ben basima gelen bir olayi anlatayim bu polis hakli diyen arkadaslar dusunsun

saat 2 gibi bu bostanci deniz otobusu iskelesinin orada polis beni durdurdu, iste arama vs baktilar gectik gittik. Neyse sonra gece 5 gibi baska bir arabayla yine ayni yere geldim, bu sefer barikat yoktu polisler koseye cekilmis cay iciyorlardir, yalniz bir polis eliyle yavas yavas der gibi bir hareket yapti bende gecip gittim, neyse oradan evin otoparkina girdim bir polis arabasi girdi arkamdan, ilerdeki ekiplere solemisler bir anda arkamda gordum.

Geldiler kimligime baktilar vs, sonrada nicin durmadin dediler
bende dedim iste yavasla anladim dur demedi bende gectim. Adamda tamam dedi gittiler. Neyse benim demek istedigim ya o polis arkamdan ates etseydi, hic bir sekilde bir sucum yoktu, polis dur demedi , barikat bile yoktu.

O kadar basit degil beyler polisin sizi vurmasi, yarin bir gun basiniza gelirse bu kadar kolay savunur musunuz bilmem
Sosyal ağlarda paylaş

Ama bu olayda polis dur dedikten sonra kaçma durumu oluyor,ekiplere bildirilmesi yapıldıktan sonra esas barikat kuruluyor.Eğer sen yaşadığın olayda polisin el işaretini yanlış anlayıp ardından gazlasan,arkandan polis otoları kovalarken hala durmayı reddetsen ve esas barikat kurulduktan sonra onu da aşıp gitsen, ateş anına kadar benzer bir olay olurdu o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Kartan said:
zaman haber "alkollü çılgın gencin kovalanması,aracının iki kişiyi yaralayıp agaca çarpmasıyla sonuçlandı" tarzı bir haber duyamaz mıydık?

onu duysak ona göre yorum yapardık
şu an ama benim tek gördüğüm usulsüz bir şekilde silahını kullanan
vede bir çocuğun ölümüne neden olan bir polis memuru
o yüzden buna yorum yapacağım.

bak daha öncede dedim bunu..varsayımlar çok gereksiz yerleere ceker işi,belki cocuk yaşasa dünyayı kurtaracaktı...eeah

yine söleyeyim..ilgili polis tutuklandı ve cezaevinde şu an
yani yaptığının suç olduğu artık kesin.

ben arıtk uyku ortamlarına akarken
ilerde daha güzel konular üzeirnde 18 sayfa konusmamızı temenni ediyorum pati halkı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de barikat dendiğinde bu yol kesmek için yapılan barikat aracı durdurmaya yönelik olan nesneler değil mi? "Barikatı aştı" ifadesi 'yol kenarına çek' dendiğinde durmadı anlamına gelmiyor ki.Adam kendisinin durdurmaya,şüpheyi ortadan kaldırmaya yönelik hareketi reddetmiş anlamına geliyor.Diye düşünüyorum.

Bir de olayı kişiselleştirirsek ölümü kimse istemez tabi ki,bu doğal bir şey.E bende sorayım o zaman,bir yakınınızın sarhoş-ehliyetsiz bir sürücünün hakimiyetini kaybetmesi ya da bir kovalamaca sırasında oluşan kaza ile hayati tehlike yaşamasını doğal görüyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:
Kartan said:
zaman haber "alkollü çılgın gencin kovalanması,aracının iki kişiyi yaralayıp(çarparak öldürüp diye çevirelim) agaca çarpmasıyla sonuçlandı" tarzı bir haber duyamaz mıydık?

onu duysak ona göre yorum yapardık
şu an ama benim tek gördüğüm usulsüz bir şekilde silahını kullanan
vede bir çocuğun ölümüne neden olan bir polis memuru
o yüzden buna yorum yapacağım.

Mantıklı.Ama şu var ki polisin amacı o durumun oluşmasını engellemek değil mi?Bunu kimseyi öldürerek yapsın demiyorum ama yukarıda bahsettiğim durum oluşsaydı ve yine o haberi biz burada tartışıyor olsaydık,uçup giden hayat 1+ olmayacak mıydı?
Sosyal ağlarda paylaş

Apache said:
İzmir'in Bornova ilçesi'nde 'dur' ihtarına uymayan cipe polis ekipleri uyarı ateşi açtı. Yol ortasındaki elektiğik direği ve ağaca çarpıp duran cipin sürücüsü Baran Tursun ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Tursun'un başında mermi çekirdeği bulunurken beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

Olay, bugün saat 03.30 sıralarında Manas Bulvarı Tekel Depoları önünde meydana geldi. Polis ekipleri, Karşıyaka İlçesi Bayraklı semtindeki Smyrna Meydanı'nda, şüphelendikleri 35 AL 9207 plakalı cipin sürücüsüne 'dur' ihtarında bulundu. Polisin ihtarına uymayan ve içinde 3 kişinin bulunduğu cip, Bornova yönüne doğru kaçmaya başladı. Cipin peşine düşen polis, telsiz anonslarıyla kaçış güzergahı üzerinde önlem aldı. Tekel Depoları önünde barikat kuran polis ekiplerini de geçen cipe, vatandaşların iddiasına göre, uyarı ateşi açıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden, Tursun Hazır Giyim ve Tursun İnşaat firmalarının sahibi Mehmet Tursun'nun oğlu 20 yaşındaki Baran Tursun, önce yol ortasındaki ağaça ardından da elektirik direğine çarparak, durabildi.

Uzun olmasın diye kırptım sonlarını...

Sadece dur ihtarına karşılık devam etme değil kısacası.Kasıt var.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...