Mirage Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Fiyat/performans oranı en iyi kartlar genelde 100-200$ arası oluyorlar. 200'ü geçtikçe fiyat/performans gittikçe düşmeye başlıyor. Bu yüzden de ekran kartına ayırabileceğin bütçen kısıtlıysa knoxville'in dediğini uygulamak en iyisi. Uzun süre gitsin diye ekran kartına dünyanın parasını bayılmak yerine, fiyat/performans açısından iyi bir kart alıp, yaklaşık 1,5 sene sonra yine fiyat/performans oranı iyi bir kartla değiştirir. En güncel oyunları tam detayda akıcı oynayamazsın bu durumda, ama uzun vadede daha karlı çıkarsın. 1,5 sene sonra 8800gt'den daha iyi bir kart alabileceksin sonuçta. :) Edit: Kart da tavsiye edelim. İlla DirectX 10 isterim demiyorsan, 1950 serisi bir kart alabilirsin. Yok illa DirectX 10 diyorsan 8600GT yada 2600 serisi falan. DirectX 9 kartları aynı fiyata daha yüksek performans sağlayacağı için ben kesinlikle 9 tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Abi ille 10 olmasi sorun degil ama yeni cikan oyunlar dx10 istiyor heralde o zaman 9 lu ekran karityla cali$tirmaz ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Hayır DirectX 10 isteyen oyunu bırak, DirectX 10 destekleyen oyun sayısı bile parmakla sayılacak seviyede. Tabii aylar geçtikçe DirectX 10 destekleyen oyun sayısı gittikçe artacak. Ama illa DirectX 10 isterim diyen oyun çıkmaz yakın zaman içinde. Çünkü DirectX 10 sadece Vista'da çalışıyor. XP'de çalışmayan oyun yapmayı göze alamaz kimse. Şu anki oyunlarda öyle abartı görüntü farkı da olmuyor. Bir iki de resim koyayım: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 dx10 kartlar arasında tek alınası 3870 sanırım veya bi alt modeli. performansına göre iyi kartlar ama çöp olması muhtemel onların da. ben bilerek x1950 pro aldım dx10 olmasına rağmen etrafta. crysis'i de yüksek çözünürlük ortalama grafikle oynuyorum, ama bioshock, cod4, orangebox hepsi fulldetay 1280*1024. şöyle 256bit iyi ortalama bişey çıktığında dönücem dx10a... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 knoxville said: intel olayına girmiyorum, benim tercihim amd olurdu ama tabi sen bilirsin. ekran kartı maalesef 4 sene gitmez :/ işin kötüsü piyasada o kadar gidecek ekran kartı görmüyorum ben. ama ucuza yüksek performans veren bi kart alıp 1,5 sene içinde değiştirebilirsin. Bilgisayar yükseltirken gidip nce Asus m2avm ve Amd 5200+ aldım.Sonra beğenmedim "dual böyle olamaz bence" dedim ki bugüne kadar amd kullanmıştım.Netekim gidip intel E6750 aldım.Arada gerçekten baya bi fark var.Intel multimedia ve compress olaylarında açıkara önde.Oyun desen zaten gayet güçlü.Benim tavsiyem pahalıda olsa yine intelden yana. Ekran kartı hakkında bence tam yerinde olmuş açıklaman.3870 yada 8800GT altı kart alınmaz şuanda.Mantık olarak zarar ediyosun çünkü.Yok illa ucuz düşük alcam diyosan eğer,bende 8600 Gt Sonic+ var.Crysis bütün özellikler high(very hight değil:D ) ve 1152 gibi bi çözünürlükte rahatca oynayabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 tabi karşılaştırdığın modellerde l2 cache farkı var. dediğim gibi o konuya girmek o kadar da önemli değil, fanatik derecesinde intelci/amdci olduğu için :) bende de 5600+ var, gayet mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Fanatiklikle olmuyor ama bu isler ne yazik ki. Son 1-2 senedir Intel C2D ve C2Q ile AMD'yi acik ara gecmis durumda. Eskiden AMD'nin en ust modelleri oyunlarda gecebiliyordu Intel'i, simdi o bile yok, oyun olsun multimedya uygulamasi olsun farketmiyor. Tamam kendiniz belki ne kadar performans farki olsa AMD alacaksiniz fanatiksiniz bilmemne, sizin bileceginiz is, ama insanlari kendi zevklerinize gore dandik urunlere yonlendirmeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Eskiden millet hem ucuz hem oyunlarda daha iyi performans sunduğu için amd alıyordu. Şimdi ucuz ama performans olarak etkilmiyor kimseyi. 1-2 sene içinde amd atağını yapar intel i geçer yüksek ihtimalle. Ama intel o zaman nerde olur bilemem (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Aynı frekansta çalışan işlemcilerde intel her şekilde öndedir şu sıralar. Ama aynı fiyattaki işlemcileri karşılaştırmak lazım. Mesela şimdi rastgele bir iki siteden baktım. AMD X2 6000+ ve Intel Core 2 Duo E6550 aşağı yukarı aynı fiyatta. AMD X2 6000+ -> 3Ghz ve 2MB L2 Intel Core 2 Duo E6550 -> 2.33 GHz ve 4MB L2 Cache Şimdi aradaki bu frekans farkına rağmen E6550 performansı daha mı iyidir? Benim açıkcası inanasım gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 inanılmaz ama gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 L2 farki var bi kere, onun disinda evet, muhtemelen daha verimli ve daha stable olacaktir Intel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Bu sitedeki benchmark'ına göre iki işlemcinin de puanları aynı. Intel ve AMD aynı fiyatta aynı performansı veriyorsa AMD alan kalmaz pek bu gidişle. Ben Intel tercih ederim açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 birincisi kimseyi bi ürüne yönlendirmiyorum. ikincisi fanatik olmadığımı söyledim ve tercih meselesidir dedim. ama kalkıp da amd'ye dandik demek komik biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 ayrıca mirage'ın verdiği iki işlemcinin testlerini 3dmark06'da gördüm. amd geçmiş. ben sadece alıcı olanların sırf gözü kapalı intel almasını desteklemiyorum. fanatikliği de nerde gördünüz allah aşkına paramın hesabını yapmam gerekmese ben de gider intel alırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 edit : of mirage'a öm idi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Farkettiysen Mirage'in karsilastirdigi CPU'lar 3GHz Amd ile 2.33GHz Intel, gecerse de azicik gecer, o kadar frekans farki var arada. Muhtemelen daha tutarli calisacaktir ayrica dedigim gibi. Benim dandik E6600'u bile anca Dual AMD'ler gecmis, bir tane bile modeli olmaz mi insanin Intel'in orta karar bir 1066 Core2 Duo'suna karsilik? Komik falan diyorsun sonra, AMD su aralar 'dandik' evet, kusura bakma :) Para hesabindan kastin nedir bir de? Sozu gecen islemcilerin (ayni performanstalar kabul edelim) Vatan liste fiyatlari: 198$ - AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6000+ AM2 3.0 GHz 199$ - Core2 Duo E6550, 2.33Ghz, 4 MB L2 Cache, 1333FSB Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 hala anlamıyosun. 2.33 intel alınacağına dengi amd'ye göz atılmasında yarar var diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Anlamiyorum evet. Amacimiz ve mantigimiz duvara benim islemcim 2.33 degil 3GHZ'dir!! diye yazi asmak mi, yoksa "madem performanslari ve fiyatlari ayni, kaliteye yayginliga stabiliteye falan goz atayim" mi olmalidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 2.33'ün karşılığına bakıldığında 3ghz daha üstün. gözü kapalı intel almanın bi manası yok. 64bit işlemciye girişde de amd üstündü, bu da intel'i dandik yapmıyor alternatif yapar. alternatife göz gezdirmenin de kimseye zararı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 `.si Ben XP kullanicam o zaman 64Bit I$lemci bo$a mi oluyo noluyo ben anlayamadim bi turlu ya ? Bide ben simdi bisey sorucam bu sorduklraimi mirage ve moriq e ozel mesajda attim aynen om leri buraya alcam( ikisinede aynisini attim) Inntel c2duo E6750 2.66GHz(dieriyle ayni) GIGABYTE p31-DS3L BEARLAKE LGA775 DDR2 1333MHz board ama digeri P35-DS3L idi ne farki vardir ? Ramler Kingston 1 GB 800MHz DDR2 (2tane olcak) dierleri OCZ Platinum du ne farki vardir? HD ayni seagate 250GB Kasa ASUS TA-9A1 350W Dieri AOPEN H600B B28 400W ATX kasa idi ne farki var? Bu power supply i 400 lukle degi$tirtme $ansimiz var mi yada bi$i fark eder mi ? Mon Samsung 932N 19LCD alinacak onda sorun yok. Gelelim Esas oglana Ekran karti VGA Palit 8600GT 512MB DDR3 128bit Sup PCI Exp diye bi$i yazdi.Bu VGA dedigi ekran karti mi demek? Bu ekran karti nasil olur? HD3800 yok MSI 8800GT Var 320mb oda cok fiyat fark ediyor.Nedir abi bu sistem degi$enler onemli mi olay nedir ne yapmali? Bunun haricinde Ben dx10 vistada dediler de ben xp kullanicam vista kullanmicam o zaman dx10 destekli kart almama gerek yok mu ? Kart seciminde cok $upheciyim.DX10 isteyen bir oyunu ben XP de oynayamicakmiyim? DX9 kartimla oynamayacak miyim? Ya $u kart secimini nolur duzgun yapalim arkadaslar vallahi.Aldim mi 4 yil gidicek ki ati radeon 9600xt Power Color la bu son oyunlara kadar gidiyodum.Son donem oyunlarinda zorlandi.Bunun kalitesinde bir kart istiyorum lutfen bi aydinlatin beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 yanlis hatirlamiyosam microsoft vista gibi bir diski parcasini satabilmek icin binlerce pis yola giristi ve bir tanesi de DX10 un sadece vista driverlarinin yazilmis olmasiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 yani ben vista yuklemicem vista yuklemiceksem dx10 lu oyun oynayamicam o zaman dx10 lu ekran karti almama gerek kalmicak gibi bi$i mi cikio ortaya ne oluo ? AYRICA $OLE BI$I BULDUM BU her ikisinide mi destekler oluyo ? HIS VGA X1950PRO-Fan 256 MB 256Bit GDDR3 16X buyrun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 XP'nin de 64 Bit versiyonu var, DX10'u da birileri kirip XP'ye yuklenir hale getirmisti galiba. Yine de Vista kullansan daha iyi, daha stabil genel olarak, neden bu kadar karsisin bilmiyorum ama. Kozmetik yavas vs. ise sorun, iyi bi bilgisayarda (gereksiz seyleri de kapatinca) boyle dertleri yok, yasli makineleri laptoplari vs. kasar belki biraz tabi. Sadece DX10 destekleyen oyun yapmayi en az 1-2 sene kimse goze alamaz bence, hem 9 hem 10'da calisan oyunlar cikar. Kesinlikle DX10 oynamam diyorsan DX10 destekli ekran kartina ihtiyacin olmaz tabi, ihtiyacin yoksa almana da hic gerek yok. GF8500-8600 falan performans olarak nispeten yetersiz kartlar cunku, en onemli ozellikleri DX10. DX9 destekli 7800 7900'lere bakabilirsin seciminden eminsen. 8800GT 320MB diye bir model yok, GTS bakmissin sanirsam. 8800GTS cok gereksiz bir kart artik, 8800GT ciktigindan beri. GF8 serisi alacaksan su aralar tek tavsiyem 8800GT olur uygun bir fiyatla, yok ekran kartina parayi esirgemem dersen 8800GTX/Ultra da bakabilirsin. P31 modelinde geriye donuk CPU destegi biraz daha fazla sanirim, baktigim sitede ozellikler cok detayli degildi ama o carpti gozume. Ram olarak OCZ/Corsair cok iyi markalardir, Kingston/Twinmos Turkiye'de daha yaygindir ve daha cok bilinir cunku daha kullanici dostu fiyattalardir, ama performanslari da bunla orantilidir tabi. PSU icin 350W biraz yetersiz olabilir, 400 de fazla sinirda olur, almisken 450-500W almak daha mantikli bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Valeron said: AYRICA $OLE BI$I BULDUM BU her ikisinide mi destekler oluyo ? HIS VGA X1950PRO-Fan 256 MB 256Bit GDDR3 16X buyrun DX10 destekli degil bu kart. ATI'lerde 2xxx serisi, Nvidia'da 8xxx serisi DX10 destekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 abi cok guzel yazmi$sin ama o kartta altta destekli yaziyor? Bide ben dx10 oynamam diye bi mantigim yok almi$ken saglam almak tercihim aslinda benim ama yani vistada dx10 cali$io dediler diye soledim.$imdi hd2600xt nasil bi ekran karti peki ? Dx10 hem? 8600GT yi onermiyormusun oraya yazdigim?Ayrica $unu cok merak ediyorum ben golddan baktim fiyatlara falan da ben $imdi exa dan alicam diyelim ekran kartini getirsem versem golda montaji yanimda yapmiyolar nasil guvenebilicem istedigim parcalari veya benim verdigim parcalari taktiklarina ? Buda cok soru i$areti birakiyor aklimda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar