Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çizim sorusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Biraz mantık biraz tahmin.

Bu şeyde sol üst karedeki çizim cismin önden görünüşü. Sol alttaki ise üstten görünüşü. Bunlara bakarak ben sağ üstteki cismin yandan görünüşünü çizdim ama beyaz bölgedeki alanı çizmem yaklaşık yarım saat aldı çünkü cismin üstten görünüşündeki yanlamasına duran kesik çizginin neye tekabül ettiğini bulamadım.
Sonra bunu 3 hocaya sordum kimse bulamadı. En sonunda gene buldum aaa çok basitmiş lan dedim.

Şimdi, beyaz bırakılmış alanı doldurabilene helal olsun. Hadi paticik iç mimarlar, entascılar, tasarımcılar, yapıcak işi olmayanlar

Mesaj tarihi:
Chemical said:
Biraz mantık biraz tahmin.

Şimdi, beyaz bırakılmış alanı doldurabilene helal olsun.

hiçbir fedakarlıktan kaçınmadım ve beyaz bırakılmış alanları doldurdum

Mesaj tarihi:
tsk değil öyle olsa, cismin önünde dümdüz bir blok olsa, cismin önden görüntüsündeki bütün çizgiler kesik kesik olurdu. Görünmeyen çizgiler yani içeride kalan çizgiler kesik gösteriliyor bu arada.
Mesaj tarihi:
burdan çizmek zor oluo paint falan da kasamadım
-----|
......|
......|
......|
......|
-----|

noktalar yok, = bunlar da kesikli çizgi gibi düşünün.
diğerlerini düz çizgi gibi. (sağ taraftaki çizgi tek ve paralel bi çizgi, kesikli çizgiler de paralel).

son edit= uzun olmus biraz :/, folloş oldu resmen de neyse düzgün oldu hehe.
Mesaj tarihi:
Chemical said:
yok öyle olmuyor sly-one, cismin önünü kapatıyorsun, cismin önü kapalı olsa önden görünüşte cismin bütün çizgileri kesik kesik olur

cismin önü ne taraf ki? bence tamamlanmış olan taraf ön tarafı?
Mesaj tarihi:
açıklayayım da, önden görünüşte sol alttan sağ üste çapraz olan çizgi, cismin ön sağ tarafında ön sol tarafına göre daha önde olan çapraz bir çıkıntı. sol tarafta da onun simetriği bir çıkıntı yarıya kadar gelmiş, ortadaki kare de ikisinin de gerisinde duruyor. önden bakınca da öyle görünür. soldan bakınca da benim çizdiğim gibi.
  • Yeni Oluştur...