Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

okul, the filim sonrası

hella

Öne çıkan mesajlar

Açıkçası bence o kadar ümitsiz bir film değildi...

Herşeyden önce bir önemli noktayı unutmayın: İzlediğiniz film zaten bir teen-slasher. Amacı da bu olmak. O yüzden çok fazla şey beklenmemesi lazımdı başta.

İkinci olarak konu son derece sıradan ve bayıktı kurguda ise ciddi eksikler vardı ancak film bütün klişe sahnelere ve karakterlerin bazen çelişen tavırlarına rağmen o kadar da kötü değildi bence.

Oyuncu seçimi gayet iyi yapılmıştı. En azından TVdeki "lise" dizileri gibi 30 40 yaşında adamları liseli diye kazıklamıyordu bize (hoş aralarında öyleler de vardı ama en azından çok ön planda değillerdi...)

Makyajlar ise Türk Sinema Tarihinde bir devrim ve bir yoltaşı bence. Bundan sonra çok daha iyisi yapılacak fakat bu bile şu ana kadarkilerin en güzeli. Arada ufak hatalar vardı ama olur o kadar.

Bilmem farkında mısınız ilk kez ciddi anlamda özel efekt işine girdik ve yüzümüzün akıyla çıktık (telefondaki örümcek sahnesi, aynadan çıkan görüntü vs.) Bunlar ilerisi için cidden umut vadediyor. Hele ki daha çizgifilm yapma teknolojisini bile beceremeyen bir toplum olduğumuz düşünülürse. Sesler de oldukça iyi ve yerinde kullanılmıştı.

Kısaca film çok güzel değildi ama güzeldi. Hele bir ilk için (Türk Filmlerinden bahsediyorum.) oldukça başarılıydı. Umarım gerisi de gelir.

Kim bilir belki bir gün kendi efsanelerimizi kendi felsefelerimizi dönüştürürüz filme ve bu filmler LoTR'lerle Matrix'lerle boy ölçüşür. Ama herşeyin başı böyle filmler...[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

patlıcan ın altındaki goril yokedilsin..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halfmumi, 10 January 2004 03:10 tarihinde demiş ki:
ohhhhhh ohhhhhhhh..

Spoiler ı koymuşsunuz,Birde çay koysaydınız?

abi yorum okuyorum araya "Cunk" diye spoilerıda UYARISIZ olarak okuyunca...eh..yani..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Başlangıç

Abi tamam da başlıkta koskoca "film sonrası" yazıyo yetmez mi

[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Rewendor tarafından 10 January 2004 03:21 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Rewendor tarafından 10 January 2004 03:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

oyunculuk ve senaryo haric gerisi vasatin ustundeydi bence (turk filmlerine gore), haa korku ogeleriinn (guya korku ogeleri onlar da yani) hepsi, ama hepsi bir yerlerden alintiydi, kullanilan cekim teknikleri (artik filmden mi kameradan mi yoksa post-production dan mi) cogu sahneden ring deki surrealizm yakalanmaya cali$ilmi$, pek de olmami$.
onun di$inda da fena degildi aslinda yani (gerci, geriye ne kaldi di mi?)

music by kevin moore yanniz, gayet de ho$tu bence.[hline]I look inside myself and
see my heart is black

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 10 January 2004 02:28 tarihinde demiş ki:

Bilmem farkında mısınız ilk kez ciddi anlamda özel efekt işine girdik ve yüzümüzün akıyla çıktık (telefondaki örümcek sahnesi, aynadan çıkan görüntü vs.)[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

bundan emin diilim.
biyerden duyar gibi olmuştum sanki, duymamış ve yanılıyo da olabilirim tabi ama bahsettiğin special effectlerle ilgili post production'ın yurtdışınkaki stüdyolarda hazırlanmış olması mümkün.[hline]improper dancing in the middle of the street
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MrMedia, 10 January 2004 12:21 tarihinde demiş ki:
dediğim gibi kurgular, sahneler güzeldi
konu kötüydü birtek

espriler çok hoştu (: gidin görün derim ama öyle korku fiilmi vs diye gitmeyin[hline]BedaXa.Com
IpAdresimNe.Com
Matrix Code System
Komiter Gosudarstvennoi Bezopasnosti

Kurguda göze batan eksiklikler vardı ama, espirilerin de bazılarının tabir-i caizse boku çıkmıştı ama yine de gidilesi bi film...[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımın en güzel günlerinden biriydi dün...
4 arkadaşımın oynadığı bir filme gitmiştim ve film arasında arayıp tebrik etmiştim yanımızda olmayanları.. Çoğu insan böyle birşeyi yaşamamıştır ben de çok duygulandım tabiki.. filmde iki tip vardı ediz ve bi çocuk daha.. o ikisi de arkadaşım ve filmden çıktıkdan sonra taksimde akdenize gidip içtik.. akşam da bizimkiler doğu yücel ve kevin moore ile beraber kendi kendilerine alternatif gala yapıp taksimdeki afmye gidip izlediler.. Bunlar çok güzel ama filmden de bahsetmek lazım..
Ben filmi genel olarak beğendim ama gözüme çok batan yerleri de söylemeden edemem.. mesela telefondan çıkan siyah hödönün grafiği çok kötüydü önce yüzü siyah bişeye döndü sonra örümceğe dönüştü.. saydım toplam 18 adet küfür vardı tamam güzel herkes güldü ama ilerde bu filmin tvde gösterilebileceği ihtimalini hiç düşünmemişler.. ve sinem kobalın oyunculuğu hakkında da figüran olan bi arkadaşımdan çok şey duydum (kısaca beş para etmez!) deniz akkaya seks objesiydi,ali sunal yapmacıktı, raga oktay gereksizdi (adını da sülo yapmışlar cell-o hesabı) müdürü ve emre kınayı çok beğendim sadece.. ama genel olarak çok beğendim.. türk sinemasına güzel bir yapım olarak geçti bence..[hline]Ave Caesar! Morituri te salutant!
Sosyal ağlarda paylaş

Sülo iyidi ama ya... Hakkını yeme :)
Sinem Kobal'a gelince. Bazı yerlerde sırıttığı doğru ama rol yapamadığı için mi sırıttı yoksa rolü gereği mi bilmiyorum. Fakat Dadı'dan edindiğim izlenime göre pek de öyle rol yapma özürlü değil yaw hatta oldukça iyi bence..?[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj Rewendor tarafından 10 January 2004 13:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ama filmde katıla katıla güldüm, hele o şebnem'in sevgilisine öldüm bittim tepkilerine hahah

bi türk filmine göre iyi fln olabilirde, beklentiler çok daha yukarda olmalı bence, ve amaçta çok daha yukarda olmalı.

rekor kırma olayı gibi, bi rekor kırarken 1 sn fark ile değil egale edilmesi zor bi saniye farkıyla kırmak lazım

sülo da feciydi, ilk göründüğü yerde yarıldı zaten tüm sinema ahha

küfür olayıda fazla abartılmamıştı, bir türkün günlük hayatında kullandığı küfürlerin yarısı bile değildi bence. zaten yabancı filmlerde de bundan daha fazla küfür var, sadece altyazıya, ''Ahh, lanet olası!'' gibi yansıyo =)

müzikte çok hoştu.
[hline]G-power a.k.a gehena
werewolf
uin

[Bu mesaj hella tarafından 10 January 2004 13:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 10 January 2004 02:28 tarihinde demiş ki:
Açıkçası bence o kadar ümitsiz bir film değildi...

Herşeyden önce bir önemli noktayı unutmayın: İzlediğiniz film zaten bir teen-slasher. Amacı da bu olmak. O yüzden çok fazla şey beklenmemesi lazımdı başta.

İkinci olarak konu son derece sıradan ve bayıktı kurguda ise ciddi eksikler vardı ancak film bütün klişe sahnelere ve karakterlerin bazen çelişen tavırlarına rağmen o kadar da kötü değildi bence.

Oyuncu seçimi gayet iyi yapılmıştı. En azından TVdeki "lise" dizileri gibi 30 40 yaşında adamları liseli diye kazıklamıyordu bize (hoş aralarında öyleler de vardı ama en azından çok ön planda değillerdi...)

Makyajlar ise Türk Sinema Tarihinde bir devrim ve bir yoltaşı bence. Bundan sonra çok daha iyisi yapılacak fakat bu bile şu ana kadarkilerin en güzeli. Arada ufak hatalar vardı ama olur o kadar.

Bilmem farkında mısınız ilk kez ciddi anlamda özel efekt işine girdik ve yüzümüzün akıyla çıktık (telefondaki örümcek sahnesi, aynadan çıkan görüntü vs.) Bunlar ilerisi için cidden umut vadediyor. Hele ki daha çizgifilm yapma teknolojisini bile beceremeyen bir toplum olduğumuz düşünülürse. Sesler de oldukça iyi ve yerinde kullanılmıştı.

Kısaca film çok güzel değildi ama güzeldi. Hele bir ilk için (Türk Filmlerinden bahsediyorum.) oldukça başarılıydı. Umarım gerisi de gelir.

Kim bilir belki bir gün kendi efsanelerimizi kendi felsefelerimizi dönüştürürüz filme ve bu filmler LoTR'lerle Matrix'lerle boy ölçüşür. Ama herşeyin başı böyle filmler...[hline]nukbasliklikiz 28 May 2003 04:06 tarihinde demiş ki:

dogru sölüyor arkadas.. katılıyorum bende..[signature][hline][b]Hayat ne boşvericek kadar kısa
Ne de önemsicek kadar uzundur..
[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hikayeyi yazan cocuk disinda digerlerinin oyunculugu 0 di...
Effectler iste fena degildi. Yani bir turk filmine gore iyiydi.
Bazi yerler cok gereksiz yani resmen filmi uzatalim denmis o bolumler olmasa film 30dk da biterdi..[signature][hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...