Leopar Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 osmanlida vardi oglancilik, saray sadece en bi civcivli hadiselerin oldugu yer (imam osurursa cemaat naapmaz dogal olarak) hatta osmanli turckesinde karsiligi bile var zampara=kadin pesinde kosan, kadinlara duskun (bugun bile hala kullanilir) gulampara=erkek pesinde kosan, oglanci (donemi gecmis dogal olarak, hic duymadim gunluk konusmada. anadolu tarihi dersinde ogrenmistim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Bugünkü Hürriyet Pazar ekinin en arka sayfasında Fatih'in eşcinsel olduğu ve AVni mahlasıyla en az iki erkeğe aşk şiiri yazıdığını okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 pwnbot said: pwnbot § 23 Nov 2007, 22:43 lutfen bu konuda daha fazla tartismayin, atalarimiz bizim en onemli degerlerimizdir. ayaklar altina almayin. Gerçek neise o zaten. Yapılmıssa yapmıslardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
numberten Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Biz Atatürke gay diyenlere söverken patide ecdadımızı kökten oğlancı yaptılar gz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 numberten said: Biz Atatürke gay diyenlere söverken patide ecdadımızı kökten oğlancı yaptılar gz. Bizmi yaptık birader bu konuda yazılmış bir sürü kitap var, adamların yazdığı şiirler vb. var, hürriyette radikalde milliyette çıkmış haberler. Yapan yapmış biz aramızda konuşuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Ben şeyi anlamıyorum Atatürke gay dense ne olacak? Atatürk gay olsaydı görüşlerinden bişey mi eksilecekti? Eşcinselliği bu kadar hakaret olarak algılamamak lazım. Gavur da biliyo senin neye kızdığını, vidyoların altına Atatürk was a fag falan yazıyorlar. Bide Osmanlı hanedanı bizim ne kadar ecdadımız sayılır o da tartışmalı bi konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2007 Asteroth, al abicim sana epey kaynak yazıyorum; işine yarayan çıkar muhakkak. Tamamı padişahlar üzerine olmasa da Osmanlı ve ortadoğu coğrafyası üzerine: Catherine Hermary-Vieille, Gecelerin Veziri, çev. Hüseyin Boysan, Sungur Yayınları, İstanbul 1983 İsmet Zeki Eyüboğlu, Divan Şiirinde Sapık Sevgi, Broy Yayınları, İstanbul 1991 Çağatay Uluçay, Harem, AKDTYK Türk Tarih Kurumu Yayınları, Ankara 1985 Bu üç eseri de okumadım, fakat Doğu Perinçek'in Eşcinsellik ve Yabancılaşma kitabının kaynakça kısmından alıntıladım, haberin olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 escinsellik hastalik oalrak goruluyor ne yazikki oysa dunya ustunde ilk insanlardan beri gelen bisey ve her millette var hristiyanliga kadar gayet serbestce icra edilmis bir olay romada ozellikle klise bunun en buyuk gunahalrdan oldugunu soyleyip taviz vermedigi icin avrupada once yeraltina iniyor engisizyon korkusuyla o yillarda skolastik dusunce altinda karanli kcagalari yasayan avrupanin aksine doguda islam medeniyetleri gayet toleransli bilim olarak ielrdeler serbest dusunce hakim kuranda net bri escinselligi yasakliyan birsey olmadigi gibi islamda din emrkezli bir otorite olmadigindan gayet guzel gelisiyor ama hacl iseferlerinden sonra akrtlar tersien donuyor ozellikle osmanlinin kanuni doneminde "bilimimiz ilerde kesfedilciek herseyi kesfettik bundan otesi allaha karsi gelmektir" dusuncesi devlete yerlesince modern medreseler kapatiliyor, pozitif bilimelr yerini dine birkaiyor ve din adamalrininda toplumu yozlastirmasiyla devam ederken sarayda gelenekler pek degismiyor misal mevlanaya herkes saygi duyar ve sever ve bir din alimi oalrak kabul edilir ancak mevlana yasarken escinsel oldugu biliniyor ve hicde gizli sakli olmamis olaylar sizce gunumuzde bu kadar buyuk bir din alimi ciksa fakat escinsel olsa kabul gorurmu? tabiki dislanir dalga egcilir hatta escinsel nasil benim tanrimin adini agzina aliyor diye oldurulur o donemde escinsellik negatif birsey degildi gayet normal karsilanirdi toplumda o yzuden "ecdadina hakaret etti!" cikisi uymuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Yok Mevlana eşcinselmiş yok o dönemde bunu açıkca yaşıyormuş,yok Yavuz bir yeniçeriye aşk mektubu yazmış....Daha neler arkadaşlar adam gibi bir kaynağınız varsa tamam eyvallah ama bize kaynak diye üç beş tane yabancı asıllı adamın yorumlarının yer aldığı kitabı gösterirseniz;bunlar tarihi açıdan önem taşıyan,değerlendirilmeye alınabilecek,somut,elle tutulur paylaşımlar olmaz.. Ayrıca şunu da söyleyeyim tıp ta eşcinsellik hormonel bir bozukluk olarak adlandırılır.Ve hatta bunun çeşitli tedavileri dahi bulunmakta.. Siz atalarımızın yaptığı bizim gurur duyacağımız yüzlerce hadise varken;bazılarının sırf böyle şanlı bir tarihi bu tarz boş meselerle meşgul etmek amacıyla ortaya atmış oldukları iddaları konuşuyorsunuz! ! !Yaptığınız bundan ibarettir. Hı ben öyle birşey yoktur olamaz demiyorum ama ne yaptığımızın bilincinde olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Bi git ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 G.Meerkant Wels said: Ayrıca şunu da söyleyeyim tıp ta eşcinsellik hormonel bir bozukluk olarak adlandırılır.Ve hatta bunun çeşitli tedavileri dahi bulunmakta.. Yok böyle birşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 yok oyle bisey escinsellikte hormon terapisini beni mbildigim bi transeksuellere veriyorlar ki dunya ustunde escinselligin sebebini veya tedavisini bulan yok zaten hastalik olmadigi icin bulunamazda cikolatali dondurma seven adamin neden cikolata sevdiginin tibbi nedenini veya tedavisini nasil bulamiyorlarsa escinsellikde oyle bisey Mevlana yanindaki Şems e asik oldugunu kendisi yaziyor daha ne belge ariyorsunuz mevlana&sems diye arativer sayfalarca cikar belge istiyorsan ha o zaman kabul edilen escinselligi gunumzude kabul edemiyen takunyalilar bunun ilahi bir ask oldugunu mevlananin sems de allahi gordugunu o yuzden asik oldugunu vs vs zirvalar osmanli padisahalrinin oglancilikalriyla ilgili baya belge sunuldu daha ne isteniyor anlamakda zorluk cekiyorum ha padisahlar tam homo degil biseksuel dedigimiz hem kadin hem erkek den hoslanan kisiler ki 1300 lu yillardan kalan belgelerde bunu hic utanamdan tasidikalrini goruyoruz tabi bu konuda escinsellik hastaliktir ve cok kotu biseydir ahlaksizliktir sudur budur osmanlinin sanli padisahalri escinsel olamaz! seklinde bir tarihi inkar mevcuttur turkiyede o yuzden hic bahsedilmez bundan bahsedilse bile 1 cumlede hasiralti edilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Şimdi öncelikle böyle bir konunun tartışma boyutunu almasını istemiyorum.Karşıt görüşte olanlar güzelce fikirlerini söyleyebilirler şu anda olduğu gibi. Gelelim konuya eşcinselliğin tedavi edilebildiğini söyledim.Arkadaşlar ama bunun nasıl olduğunu söylemedim ki..Bu vakanın erken tespiti yapılıp uzmanlardan yardım alınarak psikolojik yöntemlerle çözülüyor;yani terapilerle özellik çoçuk yaşta bu tarz davranışlara eğilimi olan kişiler üzerinde büyük oranda etki sağlıyor ve verilere bakınız yüksek başarı sağlanıyor.Tabi artık ilerlemiş ve bunu kendisinin bir parçası olarak gören ikşilerde bu davranışların önüne geçilmesi çok zor. Sonrasında zırvalar diye tabir ettiğin şey tasavvuf'dur.Mevlana anadoludaki en büyük tasavvufçuların başında gelir.Bilmiyorum tasavvufun ne anlamlara geldiğini açıklamama gerek var mı?Tabi ki bu meseleye bir ömürlerini veren insanlar dahi neler yaşadıktan sonra anlayabiliyorlar bunu.Benim bir kaç cümleyle aktarabilmem mümkün değil. Evet kaynak olarak gösterilenlerin hepsine bakmadım açıkcası hepsinide bilmiyorum ama onların br tarih kitabından çok kişilerin yorumlarının yer aldığı kitaplar olduğunu düşünüyorum.Benim kaynakdan kastım nedir?:benim kaynaktan kastım tarihi belgedir bana Yavuz'un yeniçeriye yazdığı aşk mektubunun bir kopyasını gösterin internet üzerinden şurdan burdan o zaman tamam derim Yavuz Sultan Selim böyleymiş. Ama anlamadığınız ve ya dikkat etmediğiniz birşey va; ben de bunun olabilmesini normal görüyorum.Yani olabilir eşcinsel Osmanlı padişahı ama şimdi kalkıpta bunu gerçek olmayan boyutlara taşımanında manısı yoktur değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 gercek olmiyan boyutlara tasiyan yok burda kaynak vermeden iddeada bulunan sensin :) mileltin kaynagi var buraya belge olarak koyucak tartisma ozellikle tarih gibi bir bilimde gerceklerin aciga cikabilmesinin yegane yoludur ancak tarih tartisirken kaynak gosteren birinin kaynagina bakmadan yanlis oldugunu soyleyip neden yanlis oldugunu gostericek kaynak gostermemek etige uymaz tarih bu sekilde tartisilmaz :) zahemt edip bakmadigin kaynagi yazan kisiler kaynak vermeden kaleme almazlar kitaplarini tarihle ilgili kitapalrin arkasinda kocaman hangi kaynakalrin kullanildigi yazar tarihci kafasindan uydurmaz yada kisisel dusucnelerini yazmaz oraya en fazla sunulan bri kaynagi yorumliyabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 G.Meerkant Wels said: Gelelim konuya eşcinselliğin tedavi edilebildiğini söyledim.Arkadaşlar ama bunun nasıl olduğunu söylemedim ki..Bu vakanın erken tespiti yapılıp uzmanlardan yardım alınarak psikolojik yöntemlerle çözülüyor;yani terapilerle özellik çoçuk yaşta bu tarz davranışlara eğilimi olan kişiler üzerinde büyük oranda etki sağlıyor ve verilere bakınız yüksek başarı sağlanıyor.Tabi artık ilerlemiş ve bunu kendisinin bir parçası olarak gören ikşilerde bu davranışların önüne geçilmesi çok zor. Küçük yaştaki çocuğu alıp telkin yöntemiyle psikopat da yaparsın gerekiyorsa. Tedavi değil senin söylediğin, beyin yıkama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 :D Viktor said: gercek olmiyan boyutlara tasiyan yok burda kaynak vermeden iddeada bulunan sensin :) mileltin kaynagi var buraya belge olarak koyucak tartisma ozellikle tarih gibi bir bilimde gerceklerin aciga cikabilmesinin yegane yoludur ancak tarih tartisirken kaynak gosteren birinin kaynagina bakmadan yanlis oldugunu soyleyip neden yanlis oldugunu gostericek kaynak gostermemek etige uymaz tarih bu sekilde tartisilmaz :) zahemt edip bakmadigin kaynagi yazan kisiler kaynak vermeden kaleme almazlar kitaplarini tarihle ilgili kitapalrin arkasinda kocaman hangi kaynakalrin kullanildigi yazar tarihci kafasindan uydurmaz yada kisisel dusucnelerini yazmaz oraya en fazla sunulan bri kaynagi yorumliyabilir Şimdi kaynak göstermek için iddia ettiğin birşeyin olması gerekir.:DBen birşey iddia ediyor muyum ki kaynak göstereyim?İddia eden sizsiniz peki o zaman bana o kitapların yararlandığı tarihi kaynakları söyle!Ben de ona bakayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Asteroth said: Küçük yaştaki çocuğu alıp telkin yöntemiyle psikopat da yaparsın gerekiyorsa. Tedavi değil senin söylediğin, beyin yıkama. Uygulanmakta olan bir tedavi yöntemini sizlerlere paylaşarak beyin yıkadığım için özür dilerim.:DAynı yöntem kullanılarak tedavinin terside yapılabilir.Zıttını örnek gösterip beyin yıkadığımı iddia ederek savunduğum şeyi güçlendirmişsin.Sana teşekkür ediyorum kardeşim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ya bir insanı tedavi yoluyla eşcinsellikten vazgeçirebildiğiniz gibi heteroseksüel bir insanı homosels elde yapabilirsiniz. Veya vişneli kek seven birini psikiyatrik tedavi ile bundan vazgeçirebiliriz. Hormon tedavisi, psikolojik müdahele vs. Ama sorun şu; adam tedavi edilmek istiyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Kesinlilkle en önemli noktaya değindin,yukarıda söylediğim gibi artık bunu yaşamının bir parçası haline getirmiş kişilerde çok zor oluyor..!Sonuçta kendi tercihidir,zorla değiştirilecek diye brşey yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 said: Şimdi kaynak göstermek için iddia ettiğin birşeyin olması gerekir.grinning smileyBen birşey iddia ediyor muyum ki kaynak göstereyim?İddia eden sizsiniz peki o zaman bana o kitapların yararlandığı tarihi kaynakları söyle!Ben de ona bakayım. sen farkinda degilsin ama bizi mdediklerimizin yanlis oldugunu iddea ediyorsun ;) kitap isimleri verilmis bulup okumak sana kalmis yoksa devlet arsivinden su su numarayi cikart a kadar gider bu is ki gecmiste yasadik bunu bir arkadas ingiliz kraliyet arsivlerindeki kaynak oalrak gosterdigim gazetedede cikmis bir belgenin arsiv ve dosya numarasina kadar istedi egrcekten yorucu oluyor ve insani hayatindan sogutuyor kaldiki kaynagi olmiyan birinin kaynak gosteren birini "illa gostericeksin gerekirse ingiltereye gidip bulucan" demesi gercekten tartisma etigine girmez ve karsi tarafi yormaktan oteye gitmez kaynagi gostermek argumani yapan tarafin kaynagi kontrol ise karsi tarafin gorevidir cunki kaynak inanmayan varsa baksin diye ordadir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
G.Meerkant Wels Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Ben kendimin farkındayım kardeşim;birşey iddia etmediğimi tekrarlıyorum.Sadece bana ana kaynaklar gösterilmeden bu denli önemli konularda iddialarda bulunmanın yanlış olduğunu söylüyorum.Peki tamam o zaman yorulmak istemiyorsan kalsın.Benim için hiç önemli değil.Teşekkür ediyorum benimle bu konuda fikirlerini paylaştığın için... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freyja Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Molto said: peki hangi padişah aktif hangisi pasifti bu konuyu da tartışalım arkadaşlar ahaha lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Freyja said: Molto said: peki hangi padişah aktif hangisi pasifti bu konuyu da tartışalım arkadaşlar ahaha lolbende çok güldüm ilk okuduğumda sonra baktım banlanmış acep neden banlandı lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 horacegoesskiing'e "ben de senin allahını ****" diye bir özel mesaj attığı için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2007 Molto en azından özel den yazmış küfürü bence haksızlık olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar