Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dar dizilerimiz genel dizi problemlerimiz

dory

Öne çıkan mesajlar

A değil de asıl olay aşiret-ağa-töre dizileri ya. ne zaman başladılar hatırlamıyorum ama mantar gibi üremişlerdi bi ara.Hala da bi ton var gerçi.
TÖREE *dıkşıın*, AĞAA *dıkşıın*, NAMUUUS *dıkşın dıkşın dıkşıın*

bi de tam töre dizilerinin modası geçiyoken şimdi çakma delikanlılar modası başladı ki töre dizilerini aratıyo artık.

Niye bizim senaristlerimiz de greve gitmiyo ya? Şöyle bi greve gitseler, hatta bi daha dönmeseler pek bi süper olucak...

(cnbc-e rlz diycem de fazla klişe kaçıcak, bi kere de bayık türk dizileri topiğini cnbc-e rlz demeden geçiyim bari:P)
Sosyal ağlarda paylaş

töre dizileri asmalı konak la başladı sıla ile devam ediyor delikanlılar neyle başladı söylememe gerek yoktur sanırım :P 1-2 yıl delikanlı melikanlı dizileri çıkıp durur yanında ağalar aşiretler cıkar 2-3 yıl sonra ne olur bilemem yeni birşeyler yapmaya başlarız inş. ama gidişat kötü hergün bir dizinin çakması cıkıyor sonra çakmasınında çakmasını koyuyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:
-1
izlemiyorum ama türk aksiyon dizisi işte.
bulutbeyden iyidir.

Ah bulutbey. Seni izler ne gülerdik biz. Arabanın sürücü koltuğundayken eğilipte bagajdan çıkabilen tek şahıs. Üstüne üstlük bagaj arkaya doğru bir matrix zıplayışı yapıp uçarak ateş eder, fakat bakmışsın ki adam sadece 10 cm uzaklaşabilmiş arabadan.
Sosyal ağlarda paylaş

doktorların grey's anatomy nin çakması oldugunu genele vurdugumuzda bilmeyen çoktur

çakma oldugunu bilen izlemiyo.ama izleyenler çok oldugu için doğal olarak devam edio

avrupa yakası,kurtlar vadisi,yaprak dökümü bence en iyi diziler

ha bide kurtlar vadisi yabancı bi dizi olsaydı.oo vay anasını 10 numara dizi diye izlerdi çogu laf eden

ama türk dizilerine bi önyargı var.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bu da bir savunma yonu zaten
"turkler yaptigi için begenmiyorsunuz!!11birbir"
hayır arkadas, kötü oldugu icin begenmiyorum
sacma oldugu icin begenmiyorum
gereksiz bi delikanli muhabbeti, boyle bi dolu gereksiz adam oldugu icin begenmiyorum.
said:
avrupa yakası,kurtlar vadisi,yaprak dökümü bence en iyi diziler

avrupa yakasi atademirer ciktigindan beri, gelebilecegi en kotu noktaya geldi
kabak tadi veren diziler diye konussak ilk onun adi gecer herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

Diablo said:
ha bide kurtlar vadisi yabancı bi dizi olsaydı.oo vay anasını 10 numara dizi diye izlerdi çogu laf eden

Doğrudur ben izlerdim. Konusu ilgi çekici, en azından başarılı bir kurgusu var. Ama oyunculuk olsun çekimler olsun mekanlar olsun hatta dialoglar olsun yerlerde sürünüyor. Nasıl derler, ÇOK kötü. Yabancı olsaydı bunlar daha iyi olurdu, biz de oturur izlerdik. Hiram Abas'ı falan anlatan bi dizi kendini izlettirir ama doğru insanlarla çekmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

dawson's creek imitasyonu işte

deniz midir nedir dawson
asli=joey
o sari sacli kiz jen
agzi yamuk cocuk efe, pacey(ki ben dawson zamanında hepimizin bi aski vardi o diziden, ben once jacke asiktim gay oldugunu ogrenince de paceye kaydim)

ayni işte
anne şu bu
butun ilişkiler ayni
Sosyal ağlarda paylaş

Türklerin adam gibi dizi yapamasının sebepleri birden fazla..
Ama bu sebepler yani sorunlar aşılamıcak şeyler degil.

1- Türkiye'de şuan zeki senaristler yok.
Hayalgücü kuvvetli senarist adam yok bu ülkede.
Veya var ama halk onun yapıcagını yemicegi için halkın yiyecegi yemekler yapıyolar.Orası tartışılır.

2- Türkiye'de dizi için kanallar adam gibi para ayırmıyor.
Adam orda Lost'un 1 bölümünü çekiyo 3 milyon $ bizimkiler burda 1 sezon dizi yapıyo 3 milyon $

He bana "bizimkilerede bölüm başı 3 milyon $ versen böle diziler yapabilirler mi" diye sorsanız.. Cevabım yine hayır sdfs.

bu işler yetenek ve kalite işi.Adamlar yapıyor izliyoruz.

Hakkaten yapıyolar yani bir Prison Break olsun Lost olsun
How i Met your mother olsun , rome , battlestar galactica v.b diziler çok kalite ve özgün diziler.

şöle bişeyde var halkın kültür seviyeside önemli.
Sen evinde oturan Ayşe teyzeye ve Ahmet Amcaya tutupta Prison Break yaparsan 5dk izler sonra kapatır.
Halka vericeksin dramı,ızdırabı arayada aşk sıkıştırıcan sabaha kadar izlicek işte.Arabesk bir ülkeyiz ne yazik ki.
Halkın kültürü buna musait.
Ama ben şuna inanıyorum genç senaristler çıkarsa 5-10 seneye kadar güzel bütçe ayrılınca kalite diziler yapılabilir.En azından yeni nesil senaristler çok kalite yabancı dizilerle büyüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Eternal said:
Arabesk bir ülkeyiz ne yazik ki.

Ama ben şuna inanıyorum genç senaristler çıkarsa 5-10 seneye kadar güzel bütçe ayrılınca kalite diziler yapılabilir.En azından yeni nesil senaristler çok kalite yabancı dizilerle büyüyor.

tam ben diycektim eternal demiş..iyi demiş..doğru demiş.
Sosyal ağlarda paylaş

@dory

ben senin ne tarz dizilerden hoşlandıgını bilemem :)
mesela bne bıçak sırtı izlemem.ama duyduum kadarıyla çok güzel bir dizi

ben bayadır kv izlemiyorum.beğeneni kadar beğenmeyenide var.ama kv nin dizi sektörünün gelişmesimne büyük katkı saglicağini düşünüyorum.cunku paraya kıyıo adamlar

sharon stone la andy garcia oynadımı bu dizide.oynadı.

en azından örnek olabilir bzı dizilere.çok fazla gereksiz dizi var.ama reyting almayanlar kalkıo zaten yayından.yayında olanlar demek izlenio ki yayındalar.

aslında ne bilim lost tarzı dizielr yapabiliriz.ama sanırım risk olcagından cogu kişi böyle işlere girmiolar.ya tutmazsa diye düşünülüodur.

neden derseniz bu atvde fısfıs ismailin bi programı varya.o tarz şeyleri takip eden kitle çok büyük.bu yuzdende uzun bi süre böyle aşiret mafya aşk diziler idevam eder

gönül isterki andy garcialar sharon stonlar bizim ülkemizden cıksın.ama ben inanmıyorum.çok çok uzun yıllar daha o seviyeye gelemeyiz.

ama ancak paramızla kendini kanıtlamış insanları getirirz.bu roberto carlos gibi futbolcuların ülkemize gelmesi gibi

biz den bi rberto carlos cıkmaz
Sosyal ağlarda paylaş

vakti zamanında türk dizileri (hoşlanmıyorum) gibi bişiler karalamışım tabii başlık türk dizilerinden hoşlanmıyorum olsa daha güzel olurmuş dasaaa efendi!
nihayetişnde hep aynı olaya çıkıyoruz; basit konu örgüsü, kötü işlenen karakterler. klişelerin bolluğu, her sezon daha da genişleyen kadro (çekirdek kadronun korunmaması da denebilir/yazılabilir), taklit veya çok işlenmiş konuların yavan tadı.

nihayetinde diziler beni içine çekmekten uzak, sürükleyici değil ve ancak paslı bir metal kadar tatlı..

üzüntü verici di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...