Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Facebook ve Youtube Yasaklanıyor


RabbiT

Öne çıkan mesajlar

İnternet suçlarının önlenmesinde yeni dönem 23 Kasım Cuma günü başlıyor. Sanal ortamdaki çocuk istismarı, müstehcenlik, kumar, uyuşturucu gibi 8 temel suçla ilgili internet sitelerine erişim, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca engellenecek.

Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 23 Mayıs 2007 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve öngörülen denetim yapısının kuruluşu için 6 aylık bir süre öngörüldüğünü belirtti.

Sürenin 23 Kasım 2007 Cuma günü dolacağını kaydeden Şimşek, bu tarihten itibaren uygulamanın başlayacağını belirtti. Şimşek, internet ortamında Atatürk aleyhine işlenen suçlar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini, müstehcenlik, fuhuş, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamayı içeren ve "katalog suçlar" olarak nitelendirilen 8 suçla ilgili erişimin engellenmesine yönelik mahkeme kararlarının gereğinin yapılması için artık Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına gönderileceğini söyledi.

Şimşek, 5651 sayılı yasanın 8. maddesinin, özellikle müstehcenlik ve çocuk istismarı suçlarını oluşturan yayınlara ilişkin erişimin engellenmesi kararının doğrudan Başkanlık tarafından verilebilmesine imkan tanıdığını da belirtti.

.....................

Peki şimdi bizi neler bekliyor: facebook, youtube, ücretsiz blog sağlayan siteler tamamen kapanacak. Kısacası pire için yorgan yakılacak. İşin daha da vahim tarafı kararlar artık mahkeme tarafından değil Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca verilecek.

Bizlerde çocuk istismarı, müstehcenlik, kumar, uyuşturucu gibi şeylere karşıyız. Atamıza yapılan her türlü hakarete karşıyız ancak bunun için ülkemizi internetten soğutmaya da gerek yok. Denetim gereklidir yasak değil.

Düşüncelerimi yanlış bulanlar olabilir, saygı duyarım ancak şu bir gerçek bundan sonraki internet hayatınız Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında bilgisayarının başında oturan yetkilinin bir siteyi nasıl gördüğüne bağlı olacak. O yetkiliye göre yukarıdaki suçlar teşkil etmiş olabilir veya etmemiş olabilir; buna nasıl karar verilecek?

Umarız korktuğumuz başımıza gelmez..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...