Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D Çizim için program tavsiyesi


Vodan

Öne çıkan mesajlar

Merhaba.

Bir projem var ismi cismi mühim değil. Daha önce pikselart ile görselleştirmeyi düşünmüştüm fakat 3D çizim şeklinde olsa sanki daha bi hoş olacak gibime geliyor.

Çizmek istediğim şey 9 parselden oluşan küçük bir şehir. Pikselart gibi görünüş açısı olacak. Statik olacak tek bir resim gibi. Belki ileride bazı başka görsel çizimlerede ihtiyacım olabilir ama şimdilik bu kadarcık.

Daha önce bu tür şeylerle uğraşmadım. Sadece Counter Strike zamanlarında map yapmışlığım vardı duvarları vs çizip texture döşüyorduk.

Bu denli kolay olmasada çok zor olmayacak ve kısa zamanda işimi görebilecek kadar öğrenebileceğim birşeyler biliyor musunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kulağı tutayımda uzun yol kısa yol mühim değil :) Pek tabi olabilir Simcity de tasarlayıp düzenlemek. Zaten istediğimde bu türden pratik çözümler :)

Dilediğimiz şekilde bina tasarımı yapabiliyor muyuz bu oyunda? Birde önemli bir konu daha, görüş açısını değiştirebiliyor muyuz? Veya Zoom-in, Zoom-out falan?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Google'ın Sketch diye bi programı vardı (Sketch-up, Sketch-it falan da olabilir. tam hatırlamıyorum). Google Earth'teki 3d binalar yapılıyordu sanırım onunla. Bir ara da üniversiteninin kampüsünü en iyi yapanlara ödül verdikleri bir yarışma düzenlemişlerdi. Program hakkında pek bir fikrim yok (paticik'te kullanan birileri vardı sanırım, yaptıklarını koyuyorlardı diye aklımda kalmış, o topic'i bulup ordaki arkadaşlardan yardım alabilirsin sanırım) ama bir indirip dene istersen.

SimCity'de bina tasarımı yapamıyorsun sanırım ama screenshot üzerinde oynama yapabilirsin rahatlıkla. zoom-in zoom-out vardır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası web based bir oyun üzerinde çalışıyorum ve oyundaki binaları 3D olarak veya pikselart ile çizmeyi düşünüyorum. Pikselart tecrübem var ama 3D olmasını tercih ediyorum.

Ferrero uygun bişey olsaydı koyardım ama Patikent gibi bişey yapmayacağım :) Oraya bende bunu yapmıştım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...