Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrı,Yaratılış ve Dinler Üzerine Notlar

Razien

Öne çıkan mesajlar

Bu konularla ilgili son kez konuşuyorum.Ben birçok insanın aksine kendi inançlarımı sorgulama cesaretini gösterdim ve en büyük muhalefeti kendime yaptım.İnanın bana şeytanım aklınıza gelecek her türlü soruyu sordu (Allah nasıl var? Niye bizimle oynuyor...vb.) ve ben ateistlik noktasındaydım ama Yüce Allah doğru yolu görmemi nasip etti.
1.İnsanlar dini sorgulamak istemiyor çünkü cevap bulamayınca imanlarına şüphe düşüceklerinden korkuyorlar.
-Ben ateistlik noktasından dönmüş biri olarak şunu gördüm dinde herşeyin cevabı vardır.Ona ulaşamayanlar derin düşünemeyenlerdir.
-Ayrıca %99 ispat yaptığında %1 bile ihtimal kalsa ona inanmak için bir arzu duyuyoruz.
2.Önce Tanrının varlığını ispatlamak için bizim yaratıldığımızı ispatlamamız lazım.
-Fizik bilimi geliştikçe, felsefeler değişti:Newton'un ''katı madde teorisi'' atom altını keşfeden ''parçacık fiziği
'' gelişince yıkıldı.''Elektromanyetizma teorileri'' maddenin parçacık değil enerji dalgalarından ibaret olduğu ortaya çıktı.
''Kuantum teorileri'' dalga sürekliliği tezini yıktı.Aslında madde küçük enerji paketçiklerinden yaratılmıştı.''Birleşik Alan Teorileri'', maddeyi oluşturan enerji dalgalarının sürekli maddi yokluktan maddeye aktığını gösterdi.
Maddenin , evrene evren dışından sürekli aktığı, sonra da köpük gibi söndüğü tespit edildi.Eskiden en küçük yapı taşının atom olduğunu sanırlardı ve bölünemediğine inandıkları için de ölümsüz olduğunu savunurlardı.Oysa şimdi maddenin en küçük yapıtaşlarının nereye kadar bölünmeye devam edebileceğini bilemiyoruz.Maddenin yapı taşı artık yok.Ulaşabildiğimiz en küçük yapı olan enerji paketçikleri,maddi vücuda sürekli akan enerjinin temelini oluşturuyor.
Madde aralıksız olarak akıyor ; ama , nereden gelip,nereye gidiyor?Bilim hala maddenin doğduğu ve geri dönüp kaybolduğu boşluk durumunun ne olduğunu anlamaya çalışıyor.
Bugün ''Birleşik Alan Teorileri'' tüm evreni tek bir noktada toplayan , yokluktan var oluşun ve varlıktan yokluğa dönüşün sürekliliğini işleyen matematik formülleriyle doludur.(Bu paragrafta yer alan bilgi,MIU Üniversitesinden Prof. Robert M. Oates'in ''Creating Heaven on Earth'' isimli eserinden alınmıştır.)
-Modern fizik,ışıktan daha nurani bir vücut tanımlamıyordu.(Maddenin sınırlarını E=MCkare formülü çizmiştir.Sorun bu sınırı aştığımızda yüzleştiğimiz alanın ne olduğu.)Oysa ABD Princeton NEC Enstitüsü Fizik doktoru Lijun Wang, ışık hızının bilinenden 300 kat daha hızlı hareket edebildiğini ileri sürmüştür.Uzmanlar , bu bulgunun doğrulanması halinde,''etki tepki yasası''nın geçersiz kalacağını ve bilinen zaman kavramının çökeceğini ifade ettiler.-(Zaman Gazetesi 5 Haziran 2000).
En son bulgulara dayanan Prof. Paul Davies de şimdikilerde bu düşünceyi destekleyen bir teori ileri sürdü:Aslında büyük patlama ile evrenin yaratıldığı ilk anda ışığın hızı sonsuzmuş; ışık zamanla ve evrenin genişlemesiyle yavaşlayarak Einstein'in ölçtüğü şimdiki düzeye inmiş.
Bu tesptler bir vücudun aynı anda birden fazla yerde bulunabileceğini gösteriyordu.Bunu velilerin başardığını asırlardır bilmiyor muyduk? Bu buluş maddenin aslında ruhsal alanın boyut değiştirmesinden ibaret olduğunun bilimsel olarak da bulunacağının işaretidir.
Kısaca = Aslında her birim zamanda enerji parçacıklarının yok olup tekrar oluştuğunu ve bunun maddenin ötesinde başka bir boyuttan geldiğini gördük.
Yani yapı taşları aynı olan insan , hayvan ,bitki gibi karmaşık canlıların her an baştan yaratıldığını gördük.
YARATILAN VARSA YARATICI DA VARDIR.
İnsan gibi mükemmel ve karmaşık bir canlı yaratılıyorsa elbette onu yaratan ondan çok daha üstündür.
Soru= Neden Allah'ı anlıyamıyoruz ?
Cevap=İnsan beyninin üretebileceği herşey o zamana kadar ki birikimlerinin çıkarımıdır yani ; üretebileceğimiz en ileri fikir kavrayabileceğimiz en ileri nokta bu fiziksel evrendeki max sınırdan ibarettir.Peki ya bahsettiğimiz olgu bu sınırların dışındaysa onu mantıken nasıl anlıyabiliriz ? Onu anlıyamamamız onun olmadığını mı ispatlar?
Soru= Anlıyabilmemizi sağlasaydı?
Cevap=Ahirette zaten cevaplanıcak.Şu an anlıyamıycak şekilde olmamızın sebebi eğer anlasaydık hepimiz iman ederdik onun yerine seçim şansı bırakıp sınavın hikmetini bozmamak ama ; doğru seçimi yapmamız içinde bahsettiğim delilleri bırakmıştır.
''Ne biliyorsan değilim.Ne bilmiyorsan O'yum !''
Soru= Hadi Tanrı var .Neden bizi yaratıp bu oyunun içine soksun.?
Cevap= İnsanda ki her sıfat Yüce Allah'ın sıfatlarının bir yansımasıdır.Yüce Allah'ın bizi yaratmasının sebeplerinden biri sıfatların oluşturduğu merhametini,iyiliğini kısacası her türlü erdemini paylaşmak isteyecek bir canlının olmasını istemesidir(Örnek= o kadar iyi ki birini yaratıp onu sonsuza dek mutlu yaşatmak istiyor ve bunun gibi her türlü sıfatıyla ilgili çıkarımlarda bulunun) .Tanrı emretse bütün insanlar tek vücud halinde ona ibadet ederdi ama ; insanı üstün kılan kendi iradesiyle onun büyüklüğünü anlayıp ona iman etmektir.Bu da Dünya sınavıyla denetleniyor.İnsanı mükemmel yapan irade ve seçim özgürlüğüyle doğru yolu bulmasıdır , sınavn amacı budur.

Soru=Neden dinler var ?
Cevap=Bu sınavda bize rehberlik etsin diye.
Soru=Neden İslamiyet?
Cevap= Şu an dünya üzerinde iyilik,dürüstlük,merhamet gibi Yüce Allah'ın sıfatlarının yansıması olan erdemlerin gerektirdiği idealleri barındıran bozulmamış tek din İslamiyettir ve Kuran asla değiştirilmeyecektir.Şu an insanların çarpıttığı İslamiyet sizi yanıltmasın gerçek İslamiyette (Kuran doğru tefsir edildiğinde ortaya çıkan)bu erdemlerin hepsi bulunmaktadır.
Soru=Neden ibadet etmek zorundayım ?
Cevap= Yüce Rabbimize olan minnet için.
Soru=Ben yaratılırken bana mı sordu ben uğraşamam bu işlerle ?
Cevap= Seni yaratıp seni sonsuza kadar mutlu etmek isteyen senin iyiliğinden başka bir şey düşünmeyen böyle bir yaratıcıya bu düşünce tabiki küstahlıktır ve sıfatları gereği cezalandırılmalıdır.
Gece gece bu kadar yazabildim .Umarım içinizdeki boşluğu bir nebzede olsa doldurabilmiştir. :)
Edit=Bilimsel veriler alıntıdır
Sosyal ağlarda paylaş

Raz said:
-Fizik bilimi geliştikçe, felsefeler değişti:Newton'un ''katı madde teorisi'' atom altını keşfeden ''parçacık fiziği
'' gelişince yıkıldı.

Asd kusura bakma bu konularda hiç tartışmaya girmem ama şunu demiyorlar mı bitiyorum abi kahroluyorum (gülmekten). Bu felsefeciler popüler kuantum okuyup da newton fiziğini yıkmayı ne kadar seviyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaynak olarak şöyle yazmak direk -1 almak demek: "Zaman Gazetesi 5 Haziran 2000."
Ayrıca, kimse kendini bi şey kanıtlamak zorunda hissetmesin. Tamam, insanların büyük çoğunluğu dinlere inandığı için ateist veya deistlerin çıkıp bi şeyler kanıtlamak istemesini anlarım; ama bunun tersi bana da ters geliyo açıkçası.
Yazı çok uzun ve okumadım, evet. Hem üstteki sebepten, hem de bu tür şeylerin birer kavram birer ideoloji olduğunu düşünmemden. Benim kafamdakilerle senin kafandakileri tartışabiliriz ama ne sen bana bi şey kanıtlayabilirsin, ne de ben sana kanıtlayabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Genel olarak cok basarisiz bir yazi. Allah neden bizi bu oyuna sokuyor temelli 2 soruda cevap verilmemis laf salatasi yapilmis.

Onun haricinde yazdigin seyleri (sen yazdiysan) bilimsel dogru gibi yazmissin. Diyorsun ki Kur'an degismemistir. Bunun tek kaniti yine Kur'an'in kendisinde yazdigi icin, su asagidaki paragraf zaten genel olarak yanlis. Yani yanlistan kastim, boyle "bilimsel dogru" gibi anlatilmak icin yanlis. yoksa ben inaniyorum dedin mi, olay biter, dogrusu yanlisi olmaz.

said:
Cevap= Şu an dünya üzerinde iyilik,dürüstlük,merhamet gibi Yüce Allah'ın sıfatlarının yansıması olan erdemlerin gerektirdiği idealleri barındıran bozulmamış tek din İslamiyettir ve Kuran asla değiştirilmeyecektir.Şu an insanların çarpıttığı İslamiyet sizi yanıltmasın gerçek İslamiyette (Kuran doğru tefsir edildiğinde ortaya çıkan)bu erdemlerin hepsi bulunmaktadır.

Hirsiz erkek ve hirsiz kadinin, (calip) kazandiklarina bir karsilik, Allah'tan, 'tekrarı önleyen kesin bir ceza' olmak üzere ellerini kesin. - Maide 38.

Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dostlar (veliler) edinmeyin; onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden onları kim dost edinirse, kuskusuz onlardandir. Suphesiz Allah, zalimler topluluguna hidayet vermez. - Maide 51

Haram aylar (sure tanınmış dort ay) siyrilip-bitince (cikinca) musrikleri bulduğunuz yerde oldurun, onlari tutuklayın, kusatin ve onların bütün gecit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kilarlarsa ve zekati verirlerse yollarini aciverin. Gercekten Allah, bagislayandir, esirgeyendir. - Tevbe 5

Merhamet, hosgoru falan demissin, sen mi yalan soyluyorsun Kur'an mi yalan soyluyor? Yoksa, 1400 sene sosyal bazi degisiklikleri de beraberinde getirmis de "asla degismeyecek" Kur'an bunlarin gerisinde mi kalmis?

Inanana saygim sonsuzdur, inanclarin disariya vurulmasini sevmem gerci toplumda ikilik yaratacagindan. Ama dini boyle "fact" gibi ispatlamaya calisanlari sevmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Newton mekaniğinin geçerliliğini yitirdiği yok, sadece newton mekaniğini "domains of validity" sınırları keşfedildi o kadar. Yeterli fizik dersi alırsanız "domains of validty" ve "approximation" (ikisi için de aklıma doğru türkçe bir terim gelmedi) kavramlarının önemini anlarsınız. Newton mekaniğinle yapamayacağın şey çekirdeğe yakın olan elektronlara klasik mekanik yasalarını uygulamaya çalışmaktır. Onun dışında düşük hızlarda hareket eden ve dalga boyu çok küçük olan (h/mv) herşey için herhalde 10^10uncu rakama kadar falan aynı cevabı veriyordur. Fizikte de, bu boyutlarda 10^10uncu rakama (buarada 10^10u salladım ama hemen hesaplayalım misal 10km/h hızla giden araba için 10/1000000000 civarında bir hata yaparsın newtonian mekaniğinde) için işin içine relativite ya da istatiksel fizik sokmaya çalışırsan gülerler.
Sosyal ağlarda paylaş

bide şeyi anlamıyorum, öle cümleler kurmuşsunki yazıda, mesela:

said:
Aslında büyük patlama ile evrenin yaratıldığı ilk anda ışığın hızı sonsuzmuş; ışık zamanla ve evrenin genişlemesiyle yavaşlayarak Einstein'in ölçtüğü şimdiki düzeye inmiş.
Bu tesptler bir vücudun aynı anda birden fazla yerde bulunabileceğini gösteriyordu.Bunu velilerin başardığını asırlardır bilmiyor muyduk? Bu buluş maddenin aslında ruhsal alanın boyut değiştirmesinden ibaret olduğunun bilimsel olarak da bulunacağının işaretidir.

aynen burdaki gibi, bu "misketler camdan veya porselenden ceşitli renklerde üretilir, bu mayonezin aslında hiç varolmadığının göstergesidir"

demek gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrica o alinti yaptigim yazinla Yahudi ve Hristiyanlarin dinine saldirdiginin farkinda misin onu da bilmiyorum.

Cunku, Islamiyet'in gecerliligi demek, bu iki dinin artik gecersiz oldugunu , onlara inananlarin da bir yalana inandigini soylemek demek.

Diger baslikta dinlere saygi gosterilmesinden bahsedenlerden biri de sendin.

Ve rica ediyorum "Ama kur'an'da yaziyor, onlar artik gecersiz" diye cevap verme bu mesaja.
Sosyal ağlarda paylaş

Razien sevin bak..

Müslüman gay olur mu?
07 Kasım 2007 Çarşamba 14:02
Müslüman gay'lar rahat rahat ibadet etmek için mescit yaptıracak.
New York Times gazetesi, Mısır, Lübnan, Filistin, Türkiye ve İran'dan kaçan gay müslümanların Amerika'da özgürlüğü yakalandıklarını yazdı.

KURAN YASAKLIYOR

Bu yılın başlarında kendi bayrakları ve geleneksel kıyafetleriyle bir gay gösterisi düzenlediğine işaret eden gazete, bu kişilerin kendi topraklarında toplumdan dışlandığını bunun da en büyük nedenini Kur'an'da eşcinsel ilişkinin kesinlikle yasak olmasının yattığını dile getirdi.

AMERİKA'DAKİ MÜSLÜMANLAR DA DIŞLIYOR

Bu kişilerin ibadet için camilere alınmadığı hatta restoranlarda bile kendilerine yer verilmediği belirtildi. Ancak Amerika'daki müslüman toplumun da bunları dışladığına dikkat çekildi.

GAYLAR İÇİN BİR MESCİT

53 yaşında sonradan müslüman olan Daayiee Abdullah isimli bir kişinin Washington'a gayler için bir mescit yaptırmak için girişimlerde bulunduğunu ifade eden gazete, ancak ülkedeki radikal kesimin mescidi patlatma tehdidinde bulunduğunu ve bu yüzden gay mescit projesinden vazgeçildiğini yazdı.

Kaynak
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:

En son bulgulara dayanan Prof. Paul Davies de şimdikilerde bu düşünceyi destekleyen bir teori ileri sürdü:Aslında büyük patlama ile evrenin yaratıldığı ilk anda ışığın hızı sonsuzmuş; ışık zamanla ve evrenin genişlemesiyle yavaşlayarak Einstein'in ölçtüğü şimdiki düzeye inmiş.

Yazı gerçek anlamda bir bilimsel facia. Einstein teorik fizikçi abi ne ölçümü ya ohhoo...

http://en.wikipedia.org/wiki/Speed_of_light#Measurement_of_the_speed_of_light

O senin indi dediğin şey de ışık hızı değil evrenin sıcaklığı. Evren sürekli genişlediği için, enerji yoğunluğu ile ilgili yapılan ölçümlerden vs blackbody teorilerinden evrenin sıcaklığının 3000K den 2.7K e indiği düşünülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şeyi merak ediyorum, elementtir ruhtur gibi basit şeylere inanmak varken, neden kutsal kitaplar gibi inanılmaz kompleks şeylere inanıyoruz.

Allahın kuranın cennetin varlığına inanmak, basit bi ölünce kaybolduğumuz minimal bi ruhani enerji döngüsüne inanmaktan dahamı kolay?

bence sadece daha tatmin edici.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ancak ülkedeki radikal kesimin mescidi patlatma tehdidinde bulunduğunu

yav ana mesaj değilde, bu üstümdeki mesajdaki habere takıldım ben; neden radikal islamda bu patlatma olayı var, nedir bu bomba merakı? bas mekanı kır hepsinin kafasını, ne bileyim tara minigunla, ateşe ver yak cayır cayır falan ama neden hemen bomba? bu bomba merakı dikkat edin aşırı islam kökenli terörde var hep, tek yöntem olarak kullanılıyor neredeyse

hayır barutu bulan allahın çinlisi, sen neden hemen bombaya sarılıyorsun anlamıyorum ki, var mıdır bunun mantıklı bir açıklaması? neden her radikal islam eylemi bombayla yapılır, "ses getirsin" diye midir nedir?

böyle tartışma olmaz, bu şekilde de kimsenin "içindeki boşluk" doldurulmaz, bu da dipnot olsun
Sosyal ağlarda paylaş

razien in yazısı yanlışlarla dolu sonuçta dünyada en çok gelişen şeylerden biri bilimdir.gün geçtikçe gelişmekte ve geçmişte orataya atılan tezleri teorileri çürütmektedir.dine gelecek olursak insanlar hayatlarında seçim yapma hakkına sahiptir isteyen müslüman isteyen hristiyan yada yahudi olur ateist olur buna saygı duymak zorundayız yani bu tür tartışmalara girmek 2lik yaratmaktan başka bişi değildir.dünyada genellikle kabul gören 3 dinde geçerlidir.islam dininin kitabı kuran-ı kerim de diğer dinler geçersizdir diye bir ayet hadis bulunmamaktadır razien in yaptığı nette gördüğü yada kulaktan dolma sözlerle konusmaktır.inanan inanır kimse srgulayamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Fizikte gerçekten bilimin gelişmesi ile tamamen yanlışlanan bir teori istiyorsanız bakın "Luminiferous aether" diye. Bu tam anlamıyla %100 olarak çürütülmüştür. Çürütülmek demek budur, onun yanında bir teorinin uygulunabilirlik sınırlarının belirlenmesine çürütmek denmesini ancak hevesli genç felsefecilerden beklerim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

zaman zaman herkesin düşündüğü şeyler bunlar.gece yatarken dua edersin.iyi bir insansındır.Allah'a inanırsın.belki namaz kılmazsın.alkolün bilmemnen vardır.ama özünde iyisindir.

fakat inatla kötü şeyler başına geldikçe.ve kötü insanların yaptıklarını görünce.insan düşünüo.Allah varsa neden böyle.

bunlar içinden cıkılamicak şeyler.ben sorguladım.ama inanmaya ve dua etmeye.şükür etmeye devam ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Razien said:
Bu konularla ilgili son kez konuşuyorum.

söz mü?

Razien said:
Ben birçok insanın aksine kendi inançlarımı sorgulama cesaretini gösterdim

hangi birçok insan? hangi istatistik bu?

Razien said:
İnanın bana şeytanım aklınıza gelecek her türlü soruyu sordu (Allah nasıl var? Niye bizimle oynuyor...vb.)

inan bana bunlardan çok daha fazla soru var aklıma gelen.

Razien said:
Yüce Allah doğru yolu görmemi nasip etti.

nasip işte

Razien said:
İnsanlar dini sorgulamak istemiyor çünkü cevap bulamayınca imanlarına şüphe düşüceklerinden korkuyorlar.

bu doğru.

Razien said:
Ben ateistlik noktasından dönmüş biri olarak şunu gördüm dinde herşeyin cevabı vardır.Ona ulaşamayanlar derin düşünemeyenlerdir.

biraz daha derin düşününce ateist oluyon. sonra az daha kas müslümansın, biraz daha ilerlersen ateist olursun tekrar. /loop

Razien said:
Ayrıca %99 ispat yaptığında %1 bile ihtimal kalsa ona inanmak için bir arzu duyuyoruz.

e tabiki?

Razien said:
Fizik bilimi geliştikçe, felsefeler değişti:Newton'un ''katı madde teorisi'' atom altını keşfeden ''parçacık fiziği
'' gelişince yıkıldı.''Elektromanyetizma teorileri'' maddenin parçacık değil enerji dalgalarından ibaret olduğu ortaya çıktı.
''Kuantum teorileri'' dalga sürekliliği tezini yıktı.Aslında madde küçük enerji paketçiklerinden yaratılmıştı.''Birleşik Alan Teorileri'', maddeyi oluşturan enerji dalgalarının sürekli maddi yokluktan maddeye aktığını gösterdi.
Maddenin , evrene evren dışından sürekli aktığı, sonra da köpük gibi söndüğü tespit edildi.Eskiden en küçük yapı taşının atom olduğunu sanırlardı ve bölünemediğine inandıkları için de ölümsüz olduğunu savunurlardı.Oysa şimdi maddenin en küçük yapıtaşlarının nereye kadar bölünmeye devam edebileceğini bilemiyoruz.Maddenin yapı taşı artık yok.Ulaşabildiğimiz en küçük yapı olan enerji paketçikleri,maddi vücuda sürekli akan enerjinin temelini oluşturuyor.
Madde aralıksız olarak akıyor ; ama , nereden gelip,nereye gidiyor?Bilim hala maddenin doğduğu ve geri dönüp kaybolduğu boşluk durumunun ne olduğunu anlamaya çalışıyor.
Bugün ''Birleşik Alan Teorileri'' tüm evreni tek bir noktada toplayan , yokluktan var oluşun ve varlıktan yokluğa dönüşün sürekliliğini işleyen matematik formülleriyle doludur.(Bu paragrafta yer alan bilgi,MIU Üniversitesinden Prof. Robert M. Oates'in ''Creating Heaven on Earth'' isimli eserinden alınmıştır.)
-Modern fizik,ışıktan daha nurani bir vücut tanımlamıyordu.(Maddenin sınırlarını E=MCkare formülü çizmiştir.Sorun bu sınırı aştığımızda yüzleştiğimiz alanın ne olduğu.)Oysa ABD Princeton NEC Enstitüsü Fizik doktoru Lijun Wang, ışık hızının bilinenden 300 kat daha hızlı hareket edebildiğini ileri sürmüştür.Uzmanlar , bu bulgunun doğrulanması halinde,''etki tepki yasası''nın geçersiz kalacağını ve bilinen zaman kavramının çökeceğini ifade ettiler.-(Zaman Gazetesi 5 Haziran 2000).

ardeth açıklar burayı.

Razien said:
Kısaca = Aslında her birim zamanda enerji parçacıklarının yok olup tekrar oluştuğunu ve bunun maddenin ötesinde başka bir boyuttan geldiğini gördük.
Yani yapı taşları aynı olan insan , hayvan ,bitki gibi karmaşık canlıların her an baştan yaratıldığını gördük.
YARATILAN VARSA YARATICI DA VARDIR.
İnsan gibi mükemmel ve karmaşık bir canlı yaratılıyorsa elbette onu yaratan ondan çok daha üstündür.

madem mükemmel niye her an yaratılıyor? an ne? neye göre karmaşık kime göre karmaşık? neden üstünlük konusunda doğrusal bir algı var? (ay şeytan sokuyo bu soruları aklıma). ayrıca caps :/

Razien said:
Soru= Neden Allah'ı anlıyamıyoruz ?
Cevap=İnsan beyninin üretebileceği herşey o zamana kadar ki birikimlerinin çıkarımıdır yani ; üretebileceğimiz en ileri fikir kavrayabileceğimiz en ileri nokta bu fiziksel evrendeki max sınırdan ibarettir.Peki ya bahsettiğimiz olgu bu sınırların dışındaysa onu mantıken nasıl anlıyabiliriz ? Onu anlıyamamamız onun olmadığını mı ispatlar?

olduğunu mu ispatlar?

Razien said:
sınavın hikmeti

bu ne ya?

Razien said:
Soru= Hadi Tanrı var .Neden bizi yaratıp bu oyunun içine soksun.?
Cevap=Tanrı emretse bütün insanlar tek vücud halinde ona ibadet ederdi ama ; insanı üstün kılan kendi iradesiyle onun büyüklüğünü anlayıp ona iman etmektir.Bu da Dünya sınavıyla denetleniyor.

soru ile cevap alakasız. allahın ego tatminine mi ihtiyacı var?

Razien said:
Soru= Neden böyle birşey yapmamızı istiyor buna ihtiyacı mı var ?

hah onu diyorum

Razien said:
Cevap=İnsanda ki her sıfat Yüce Allah'ın sıfatlarının bir yansımasıdır.Yüce Allah'ın bizi yaratmasının sebeplerinden biri sıfatların oluşturduğu merhametini,iyiliğini kısacası her türlü erdemini paylaşmak isteyecek bir canlının olmasını istemesidir ve buna layik olup olmadığımızı Adillik sıfatının gereği bu Dünya sınavıyla denetlemektedir.

merhamet, iyilik, erdem gibi kavramlar zaten vardı, biz üstüne mi konduk?

Razien said:
Soru=Neden ibadet etmek zorundayım ?
Cevap= Yüce Rabbimize olan minnet için.

eheh. ilahi.

Razien said:
Soru=Ben yaratılırken bana mı sordu ben uğraşamam bu işlerle ?
Cevap= Seni yaratıp seni sonsuza kadar mutlu etmek isteyen senin iyiliğinden başka bir şey düşünmeyen böyle bir yaratıcıya bu düşünce tabiki küstahlıktır ve sıfatları gereği cezalandırılmalıdır.

sonsuza kadar süren bi hayatta mutluluk gibi bi kavramın yeri olabilirmi? şu an senin mutluluk verici diye kabul ettiğin olayların hepsi, yaşamında gerçekleştirebildiğin bir şeyler olduğu için mutluluk verir. o zaman ahirette, hesaplarıma göre 4237243 yıl boyunca, yılda 1 ytl biriktirsem, boğazda yalı alırım. sonsuz yaşantıda da 4237243 yıl hiçbişi valla. göz açıp kapayana kadar geçer. gibi gibi.

Razien said:
Umarım içinizdeki boşluğu bir nebzede olsa doldurabilmiştir. :)

fetojargon
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...