Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avril Eşliğinde Headbanging...

LucifeL

Öne çıkan mesajlar

Geçenlerde kadiköyde rexx tarafında bi barda arkadaşım sahneye çıkacaktı.Beni de çağırdı çocuk elektro gitar çalmayı öğrendi ilk sahnesi idi benimde yakın arkadasımdı çağırdı bende gittim doğal olarak ama gördüğüm bi manzara beni çok şaşırttı.

İçeri girdik arakadasım daha sahneye çıkmasına var oturduk tabi barda şarkılar çalınıyor.Bi ara kafamı sağa çevirdiğimde gördüğüm şeyler beni şoke etti.Avril'in şarkısı eeşliğinde yaklaşık 15 kişilik bi gurup headbang e başladılar ilk başta dalgasına zannettim ama sonra ciddi olduklarını 2.Avril parçasında gene headbang yapınca anladım.

Bunu anlatmamın sebebi şu çok iyi br metal müzik dinleyicisi değilim metallica hariç hiç bir gurup ya da şarkıcıyı dinlemem ama metal müziğe karşı saygım vardır.

Bu olayı görünce ya avril şarkılarında headbang yapılıyor ben bilmiyorum cahilim ya da bu arkadaşlar maldan öteye gitmez.

Rica ediyorum beni bi aydınlatın abi....

edik:Konuyu tam toparlayamadım ama özeti bu :D
Sosyal ağlarda paylaş

Prof. Doktorunuz olarak olarak aydınlatıyorum durumu. Headbanging dediğimiz hadise avrupada ve özellikle amerikada metal müzikle gelmiş bir hadisedir. O kültürün bir parçasıdır. Metal müzik o yıllardan insanların kendinden geçmesi içindi ve headbanging de bir nevi zikir gibi kendinden geçme tepkimesinin katalizörüydü. O yüzden bir avril parçasında headbang yapanlar avril parçasına metal demekte ve metali aşağılamaktadırlar. Ama şöyle genel bakarsak istedikleri parçada istedikleri şeyi sallayabilirler tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne saçma kalıplar uyduruyorsunuz kafanızda ya...

Yok sırf metalle kafa sallanır, yok avrille sallanmaz, yok eminem dinleyen metalci sayılmaz, yok cure seven smiths sevmemeli bilmemne... Bu ne be. İçinden kafa sallamak geliyorsa Serdar Ortaç'la da sallayabilirsin... Ama çoğu zaman gelmez, o ayrı mesele. Adamın içinden Avril dinlerken kafa sallamak geliyorsa, sanane? "Avril'le headbang yapmak yasaktır" gibi bir kural mı var? Aşın şu kalıpları allah aşkına ya...

Bir de şey var klasik, bana ne tarz müzik dinlediğimi sorduklarında "metal ağırlıklı" cevabını verince, "e sende metalci tipi yook?" gibi tepkiler alıyorum. Bu ne allah aşkına ya? Bir siktir git rica ediyorum, bu ne demektir yahu? Bir insanın metal dinleyebilmesi için illa In Flames tişörtü giyip, saçını yıkamayıp, piercing takması falan mı gerekiyor? Metal albümü satarken böyle kriterleri mi göz önünde bulunduruyorlar? Metal müzik, siyah giymeyen adamın kulağına girmekten vaz mı geçiyor?

Sıkıldım artık bu kalıplaşmış düşüncelerden yemin ediyorum. Kusura bakma, buraya patladım, seninle ilgisi yok. Genel düşünceyedir tepkim, sana değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

Karpuz bey , yukarıda bilimsel bir açıklama yaptım gene ne demişsiiz;
said:
Yok sırf metalle kafa sallanır, yok avrille sallanmaz, yok eminem dinleyen metalci sayılmaz, yok cure seven smiths sevmemeli bilmemne... Bu ne be. İçinden kafa sallamak geliyorsa Serdar Ortaç'la da sallayabilirsin... Ama çoğu zaman gelmez, o ayrı mesele. Adamın içinden Avril dinlerken kafa sallamak geliyorsa, sanane? "Avril'le headbang yapmak yasaktır" gibi bir kural mı var? Aşın şu kalıpları allah aşkına ya...

yazdığımı bir daha okuyun. avril'le headbang yapılmaz demedim, headbang metal ile doğmuştur, metal müzikle yapıldı bunca senedir, ama genel olarak başka müzikle yapılmasının sorunu yok dedim. bu bir yana;

ben hem cannibal corpse dinleyen, hem gorillaz dinleyen hem de b.b.king dinleyen bir adamım. ama buna rağmen diyorum ki ; "AVRİL'İN NEYİYLE HEADBANG YAPIYORSUNUZ ULAN. AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH"
Sosyal ağlarda paylaş

Dev said:
Karpuz bey , yukarıda bilimsel bir açıklama yaptım gene ne demişsiiz;
said:

yazdığımı bir daha okuyun. avril'le headbang yapılmaz demedim, headbang metal ile doğmuştur, metal müzikle yapıldı bunca senedir, ama genel olarak başka müzikle yapılmasının sorunu yok dedim. bu bir yana;

ben hem cannibal corpse dinleyen, hem gorillaz dinleyen hem de b.b.king dinleyen bir adamım. ama buna rağmen diyorum ki ; "AVRİL'İN NEYİYLE HEADBANG YAPIYORSUNUZ ULAN. AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH"

Ben bu başlıkta söylenen herhangi bir şeye cevaben yazmadım dediklerimi. Genel olarak böyle bir kalıplaşma, böyle bir düşünce tarzı var. Hani "Şu şu şu gruplarla headbang yapılır, bunlarla yapılmaz" falan gibi, saçma kalıplar var. Böyle düşünen insan da var çok, başlık bana bunu hatırlattı o yüzden yazdım. Yazıyı yazarken senin yazdığını okumamıştım bile...

Ha bu arada yazdığını şimdi okudum, o da hayli saçmaymış. Ne demek "avril parçasına headbang yapanlar avril parçasına metal demekte ve metali aşağılamaktadırlar"? Bu ne be? Var mı abi böyle bir mantık? Müzik o sırada, adamda kafa sallama isteği yaratıyorsa mis gibi sallar kafasını. Bunun altında da metali aşağılamak falan gibi gizli bir amaç yoktur kanımca...

dipnot: avril, cannibal corpse'dan daha iyi müzik yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...