guden Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2007 Daha önce Fransa da okumaya yada çalışmaya gitmiş birileri varsa bir kaç sorum olucaktı oturma izni konusunda: 1- Oturma iznini vermeden önce geçici bir belge veriyorlar bu belge oturma izni gerektiren heryerde kullanılabiliyormu? 2- Yılbaşında türkiyeye dönemye düşünüyorum, oturma izni başvurusu yaptığım için vizem iptal edildi zaten 3 aylıktı, asıl sorum şimdi yılbaşına kadar oturma iznim çıkmassa elimdeki geçici belge sayesinde tatil dönüşü Fransa'ya giriş yapabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler cevaplar için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 geçici belgeden kastın başvurunun kabul edildiğine dair belge ise evet, aynı şekilde geçiyor yani şöyle ki, benim card de sejourum çıkmadan önce bana verdikleri "bu adamın başvurusu kabul edildi ama kartını daha çıkartmadık" mealindeki belge ile ben bütün resmi işlemlerimi yaptım, ancak giriş çıkışı denemedim mantıken geçerli olmalı ama yine de buradan aldığın bilgiye güvenme, daha sağlam bir yerden bir bilgi al bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 guden said: Daha önce Fransa da okumaya yada çalışmaya gitmiş birileri varsa bir kaç sorum olucaktı oturma izni konusunda: 1- Oturma iznini vermeden önce geçici bir belge veriyorlar bu belge oturma izni gerektiren heryerde kullanılabiliyormu? 2- Yılbaşında türkiyeye dönemye düşünüyorum, oturma izni başvurusu yaptığım için vizem iptal edildi zaten 3 aylıktı, asıl sorum şimdi yılbaşına kadar oturma iznim çıkmassa elimdeki geçici belge sayesinde tatil dönüşü Fransa'ya giriş yapabilirmiyim? Şimdiden teşekkürler cevaplar içinyapamazsın çünkü vizen bitmiş o gecici kağıt sadece türkiye ye döneceğin zamana kadar geçerli o sana verdikleri belge ile sadece türkiye ye dönersin bir daha fransa ya giriş yapamazsın yeni bbi vize alman lazım.eğer vize almak istiyorsan 6 aylık falan ben yardımcı olabilir işim olduğu için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Adamın oturma izni var, ne vizesi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 ben hollanda ile ilgili bildiklerimi yazayım, schengen uygulaması muhtemelen aynıdır. vize, geçici giriş belgesi. sana verilen 3 aylık, çoklu giriş çıkış için. tarihi geçene kadar bitmesi diye birşey yok. pasaportuna, oturma iznine istinaden (muhtemelen karşısına) bir başka kağıt yapıştırılmış olması lazım. o da başlangıç tarihinden itibaren 6 aylık olması lazım. mart civarındadır bitişi. o süre "her halukarda bu vakit içinde kartı alır" diye düşünülmüş vakittir. yani "ya kartım gelmezse" korkusuna kapılmana bence gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Bizim arkadasa vermediler oturma izni daha adam orda kac aydır bakalım napacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Teşekkürler cevaplar için, ben bugün gidip soriyim umarım oluyordur yoksa yılbaşında burda kısılıp kalıcam :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 fransada oturma,iznide geçen gün ordaydı...ne bakıyosunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 KingOfLoss said: Adamın oturma izni var, ne vizesi?dostum daha oturma izni çıkmamış oturma izni için başvurursan vizeni iptal ederler onun yerine vize yerine gecen bi kağıt verilir.eğer vizesi tek giriş vize ise vize alması gerekir.ama eğer çoklu giriş yani mult dediğimiz vize türü ise bi daha giriş ve çıkış yapabilir. edik:ben bu işi yapıyorum odium ne dediğimi iyi biliyorum hocam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Mum_Chamber said: ben hollanda ile ilgili bildiklerimi yazayım, schengen uygulaması muhtemelen aynıdır. vize, geçici giriş belgesi. sana verilen 3 aylık, çoklu giriş çıkış için. tarihi geçene kadar bitmesi diye birşey yok. pasaportuna, oturma iznine istinaden (muhtemelen karşısına) bir başka kağıt yapıştırılmış olması lazım. o da başlangıç tarihinden itibaren 6 aylık olması lazım. mart civarındadır bitişi. o süre "her halukarda bu vakit içinde kartı alır" diye düşünülmüş vakittir. yani "ya kartım gelmezse" korkusuna kapılmana bence gerek yok.evet hollanda öle ama her ülkenin kendine has uygulamaları var.misal ingilterey oturma izni için başvurmak ölümdür evlenmen gerekir ve 3 sene ikamet etmen gerekir o 3 sene zarfı içinde 6 ayda birde tabiyetini taşıdığın ülkeye girmen gerekir vs vs gider.yani her ülke farklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Napcan fransada oturup yav başka ülke mi bulamadın :p bizim fizik hocaları bile sevmiyo fransayı hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 CERN trenle 2 saat uzaklıkta olunca insan fizik okumaya geliyor Fransa ya kadar ehehe. Bugün biraz araştırdım soruşturdum yılbaşından önce verirler oturma iznini merak etme dediler ama ben burda memurlara türkiyedekilere ne kadar güvenmiyorsam aynısı bir dedikleri bir dediklerini tutmuyor neyse umarım doğrudur bu sefer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2007 LucifeL said: KingOfLoss said: Adamın oturma izni var, ne vizesi?dostum daha oturma izni çıkmamış oturma izni için başvurursan vizeni iptal ederler onun yerine vize yerine gecen bi kağıt verilir.eğer vizesi tek giriş vize ise vize alması gerekir.ama eğer çoklu giriş yani mult dediğimiz vize türü ise bi daha giriş ve çıkış yapabilir. edik:ben bu işi yapıyorum odium ne dediğimi iyi biliyorum hocam :) doğrudur eyw. de ben senin naptığını karıştırdım şimdi. müşterilerini sopayla döven muavindin bi ara.kokartsız rehberlik yaptın mı? öyle bişey hatırlıyorum. transfeermen ya da? her neyse turizmle alakalı bişey. tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Geçen sene dosyasını kaybettikleri için oturma izni alamıyan bir arkadaşıma sordum, o her Türkiye ye dönüşünde Fransa da oturma izni başvurusu yaptığı yere gidip dönüş vizesi alıyormuş. Sanırım o vize belli tarihler arasında sadece ülkeye girebilmek için, daha önce almış olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 KingOfLoss said: LucifeL said: KingOfLoss said: Adamın oturma izni var, ne vizesi?dostum daha oturma izni çıkmamış oturma izni için başvurursan vizeni iptal ederler onun yerine vize yerine gecen bi kağıt verilir.eğer vizesi tek giriş vize ise vize alması gerekir.ama eğer çoklu giriş yani mult dediğimiz vize türü ise bi daha giriş ve çıkış yapabilir. edik:ben bu işi yapıyorum odium ne dediğimi iyi biliyorum hocam :) doğrudur eyw. de ben senin naptığını karıştırdım şimdi. müşterilerini sopayla döven muavindin bi ara.kokartsız rehberlik yaptın mı? öyle bişey hatırlıyorum. transfeermen ya da? her neyse turizmle alakalı bişey. tamam.1 müşteri ile kavga etmiştim evet ama kokartsız rehberlik yaparsın bunu çoğu rehber yapıyo kokartın pek bi getirisi yok sadece rehberin işine yarar belli yerlerde o kadar ki türk gurupla çalıştığın zaman kokarta gerek yoktur.ve suanda da vize işi ile uğraşıyorum sonuçta turizm in bi kolu ve şuan para kazandıran nerde ise tek turizm kolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 konsolosmusun sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Nefr said: ... benim card de sejourum çıkmadan önce ... carte de séjour olacak:p kolay gelsn çok uraştırıomş die duymştm arkadaşlardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Fransa'ya tatile gidilir Fransa'da oturulmaz. Sarkozy herkesi sırayla elden geçiriyor diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guden Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2007 İkide bir grev yapmasalar daha hızlı hallederdim bence ama ne yapalım katlanıcam ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 elesso said: konsolosmusun sen.hayır değilim ama onlarla kontak halinde çalısıyorum yani aracıyım müşteri ile konsolosluk arasında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 guden said: CERN trenle 2 saat uzaklıkta olunca insan fizik okumaya geliyor Fransa ya kadar ehehe. B tek tesellim yarısının isviçre içersinde olması :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Tyrael said: Nefr said: ... benim card de sejourum çıkmadan önce ... carte de séjour olacak:p lol hakikaten öyle olacak yav, rezillik yapmışız ingilizcenin gözünü seveyim, negzel lisan. çorba ettim onu da fransızca öğrenmeye kasarken, böyle yarı ingilizce yarı fransızca cümleleri ingilizce konuşurken de kurmaya başladım, hepten sinir oluyorum fransızcayı kıvıramadıkça gelme abicim, fransızca bilmiyorsan gelme; öğrenmesi bu kadar zor dil, ingilizceden bu kadar nefret eden millet görmedim ben =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Bende Londra'ya geldikten sonra turkcem cok bozuldu.Ucuncu bir dilide ayni anda konusmaya calistigimda ne olur dusunmek istemiyorum bile.Gerci esim giysi alisverisi yaparken bize yardimci olan shop calisanina pantoliin tarzi birsey dediginde bazi ipuclari edinmistim neler olabilecegine dair :D Oda fransizca konusuyor biraz 3. dil olarak. Fransizlarin ingilizce dusmanligina Bruksel'de yasarken sahit olmustum.Isin komik yani ogreniyorlarda ingilizceyi ama konusmuyorlar niyeyse , karsilikli anlasamadan bakin aptal aptal isterseniz ve tek yol ingilizce ama inat ediyor konusmamakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2007 Nefr said: gelme abicim, fransızca bilmiyorsan gelme; öğrenmesi bu kadar zor dil, ingilizceden bu kadar nefret eden millet görmedim ben =P Yok konuşanı var. Ancak ufak bir sorunu var fransızlar dışında kimse o aksanla o ingilizceyi anlamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2007 sdfsd kokartın pek bi artısı yok sdfsfsfRfSG kokartsız türkçe/yabancı rehberlik yapmak suçtur. jandarma gördün mü kaç derim. ay bağlantılı çalışıyomuş bi de yesinler. yavrucum annem 84 yılından beri fransızca/ispanyolca rehberliği yapıyor benim de turlarına katılmam anamın karnında olduğum günlere denk geliyor. ay çok dalga geçer gibi oldu da cidden soruyorum şimdi vize işiyle uğraşıyorum dedin ya. ne görevi yapıyosun tam olarak? bi de circuit ve séjourdan daha iyi parası varsa söyleyeyim ben anama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar