Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu iki modelden birini düşünüyorum. Tercih için yardım ...


Zopik

Öne çıkan mesajlar

Asıl aklımın kaldığı ve bana daha hoş gelen ilk model Toshiba G500 modeli. Windows Mobile 5.0 var üzerinde ve işlemcisi standart smartphone/pda işlemcilerinden biraz daha hızlı (400 küsür mhz). Buna rağmen bekleme ve konuşma süresi oldukça iyi gibi. Bununla birlikte Toshiba yakın zamanda Windows Mobile 6.0'a geçmek için yama çıkaracakmış. Ürün linki;

Toshiba G500

Diğer yandan bir kaç arkadaşımın fikirleri Nokia E65 yönünde. Daha hızlı olacağını iddia ediyorlar -ki Symbian işletim sisteminden beklemediğim birşey hız. Bununla birlikte işlemcisi diğer telefona göre daha yavaş kalıyor. Performansı nasıl bilmiyorum ama. Ürün linki;

Nokia E65

Fikirlerinizi belirtirseniz pek bi sevinicem.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ben Nokia e65 kullanıyorum. Abuk subuk takılmaları, tuş takımının ışığı yandığında dııııııııııııııııııııııııı diye inceden gelen sesi (ki sessizlikte çok güzel duyuyorsun), çok nadir de olsa ekranı kapattığın gibi telefonunda kapanması dışında güzel telefon.

Toshiba'yı alırdım ben sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben 2-3 hafta önce E65 aldım, hastasıyım. İşlemcisi aynı fiyat aralığında olan telefonlardan (Nokia) daha iyi, nette bir yerde işlemci listesinden karşılaştırmıştım.

said:
ekranı kapattığın gibi telefonunda kapanması dışında güzel telefon.


Demekki bu sorun sadece bende yokmuş. Telefonu ilk aldığımda kayan kapak baya bir gevşekti ve açıp kaparken telefon kapanıyordu. Servise götürdüm, sıkılaşmış bir şekilde geldi ve sorun ortadan kalktı. Aradan 5-6 gün geçti, bugün yine aynı sorun 2 kez oldu. Şimdi deniyrum olmuyor, ilginç. Henüz bir kez daha servise götürmediğimden gevşeklikle alakalı birşey mi yoksa tasarım hatası mı bilemiyorum.

Tek kötü özelliği sesin mono olması ama buna rağmen ses kalitesi iyi ve hoparlörü sağlam (gerçi stereo takıntın varsa uzak dur).

Bol bol hoparlörden mp3 dinletiyorum, eve döndüğümde hala pilin en aşağı yarısı duruyor oluyor. Bunun dışında kullandığım en rahat tuş takımına sahip. Arka kapağı sentetik deri, elde tutunca güzel bir his veriyor. Ekran yüksek çözünürlük ve renk sayısına sahip. Tasarımı da muhteşem. Kamera da iyi. Bunlara ilave olarak Symbian rahatlığı. Wireless olan bir yerde sıkılmazsın, foruma girip mesaj atıyorum bazen eheh.

Toshiba'ya göre özellik ve fiyat olarak daha iyi ama işte eğer bu kayan kapağın olayı çözülemeyen birşeyse telefon resmen buglı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Symbian > Smartphone ??

Her ne kadar bill gates ve windows aşkı ile yanmasamda bu karşılaştırmanın ne kadar "tırt" olduğunu bizzat kendi kullandığım telefonlar ve tecrübe ile söyleyebilirim.

Symbian için daha çok program vardır doğrudur . Ama ben 100 çeşit sinek kovucu , köpek kovucu programını ne yapayım . Gerek yok . Bugün işletim sistemi olacak telefon alsam yine smartphone yine smartphone . Aklımda pda almak var o ayrı tabii :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Servisten geldi, klasik, formatı basmışlar. Şu an sorunsuz çalışıyor ama servis kağıda "şikayet edilen sorun tespit edilemedi" yazmış ve eleman yazılımdan kaynaklanıyor olabilir dedi. (aşırı yüklenme falan dedi o nasıl yük oluyorsa bilemicem)

Neyse eğer tekrar olursa haberdar ederim. Zaten 3. kez olursa yeni telefon veriyorlarmış eheh. Bu arada bir arkadaşımda E65 olduğunu farkettim ve onunkinde hiçbir sorun yoktu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...