Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alet çalışarak zıplamayı artırmak

bya

Öne çıkan mesajlar

şimdi bi sürü zıplama programı inceledim ve hatta uyguladım ama gerçekten çok uzun sürüyorlar. bi keresinde 8 hafta kadar devam ettim hatta ama çok sıkıldım ve dayanamadım açıkcası, malum 250-300 kere aynı hareketi yapmak falan çok kasıyor. diyorum ki şimdi daha kolaya kaçayım gideyim oturayım, bacakları koyayım yerlerine aletle çalışayım, olur mu dersiniz? zıplama için soruyorum özellikle.
Sosyal ağlarda paylaş

bya said:
sabahları arada bir bikaç km'lik bi mesafe koşuyorum ama aklıma bazı sorular takılıyor. koşarken önce parmakları mı basıcaz yere yoksa topuğu mu mesela? parmakları basacaksak eğer hareketin sonunda topuk da yere değecek mi yoksa bir nevi zıplar gibi parmaklardan parmaklara mı basıcaz? koştuğum parkurun bi kısmı yokuş aşağı bi kısmı yokuş yukarı, yani stilimi de değiştirmem gerekiyor arada bir- bu da ek bilgi.

soruma gelince, doğru koşmak nasıldır? nette bildiğiniz kaynakları da paylaşırsanız sevinirim.

RabbiT said:
bya koşçan işte pat pat pat diye.. o_O

Bya zıpla işte yukarı doğru hoooopp diye işe yarar. :D

Abi kızma ama eğlenceli geliyor senin topicler bana nasıl koşcam nasıl zıplıcam. Bu arada sportif bi adamsın galiba e bravo patinin alayı göt göbekken sen böyle harika. Neyse konuyu bölmeyim ben kaçtım. :)
Sosyal ağlarda paylaş

bu cüneyt arkın stili aklıma yattı aslında, peki şu aletli ksımına ne diyosunuz? salona gidip çalışmaya yani? zıplama, sıçrama çalışmaları yapmadan ,alt bacakla ağırlık kaldırarak falan kasları zıplamaya hazırlamak istiyorum. işe yarar mı
Sosyal ağlarda paylaş

Ucubik ağırlıklarla bacak çalışmama rağmen zıplamama pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum, zıplamak daha çok kasları o işe uygun hale getirmekle alakalı bence. Özellikle ip atlamak, bacaklara ağırlık bağlayarak basket maçları yapmak, merdiven antremanları vs. zıplamanı baya geliştirecektir. Tabii bu arada bacak çalışırsan sana ekstra fayda sağlar diye düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ağırlıklar işe yaramazlar..

aradığınız şeyin adı plyometrics.

öncelikle plyometrics tanıtımı
ne işe yarar hede hödö
fizyolojisi ve ne kadar işe yardığı ile ilgili naneler
basit programlar
basit programlar-2
bol görselli örnekler, programlar etc.

plyometrics olarak aratırsanız daha niceleri karşınıza çıkacaktır. özellikle softball için tasarlanmış -ama sizin de işinizi görecek- bol bol antrenman mevcuttur
Sosyal ağlarda paylaş

aletli çalışma çok işe yarayan bir şey değil zıplama için. öncelikle kendi kaslarını geliştirmelisin ki bu aletle olan biş değil ne yazık ki.. daha sonrasında kapasitelerini arttırmak için aletli çalışabilirsin tabii.

plyometrics sadece atlama, zıplama üzerine egzersizlerdir. ama onları en azından biraz okuyup (kaç tekrar etc.) resimlerine bakman gerekecek ^_^

softball'da yüksekten gelen topu yakalamak için kullanıyorlar. ancak antrenmanları basketbol etc. ye göre daha hafif olduğu için softball dedim. internette aratırken çok ağır antrenman programları çıkmaz genelde plyometrics+softball olarak aratırsanız. daha rahatça yapabilirsiniz

vizelerde başarılar :D
Sosyal ağlarda paylaş

Saol, bu arada youtubede plyometrics diye aratınca her seviyede idman var, tek ayak üzerinde atlayarak dağ taş gezmekten, sandalyeden atlama idmanlarına kadar.

Ben de zaten aletli çalışmanın pek bir kazanç sağladığını düşünmüyorum, eğer öyle olsa şu an mario gibi gezmem gerekirdi ortalarda :P Ama verdiğin sitelerdeki plyometrics 3.81cm artırır squat çeşitleri 3.5 cm ikisi birden 10cm tablosu tezimi doğrular nitelikte. Aletli ve aletsiz olarak iki idman programı hazırlayıp düzenli çalışmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

valla sorumun cevabını aldım sonunda sağolun. dediğim gibi sadece vücut ağırlığını kullanarak uzun süre antreman yaptım ama bunlar gerçekten çok daha yorucu çalışmalar aletli çalışmaya nazaran. şöyle rahat bişeyler arıyordum işte ama yokmuş, napalım. teşekkürler cevapalara
Sosyal ağlarda paylaş

sıçramaya kasları birazda doğuştan geliyo,doğuştan geliyo derken gelişmeye elverişli oluyo yoksa zaten sabah akşam kasssan okadarda arttıramassın tendom gücünden bahsediyorum.onun dışında karın kaslarının bile etkisi vardır sıçrama için sadece bACAK olayı değil demem o ki zordur yani sıçrama arttırmak sabır ister
Sosyal ağlarda paylaş

yaş 19.9 boy 1.76 amaç nizami potaya smaç basmak
zaten iyi zıplarım ben küçüklükten beri. kaslar uygun olsa gerek. mesela bu halimle zorlanmadan(zorlanmadan derken tabi ki gerilip koşup zıplıyorum) işaret parmağımın en alt boğumuyla çembere dokunabiliyorum. 16 haftalık zıplama programlarını uygulasam samç basabileceğimi de biliyorum ama dediim gibi bu tarz programlar inanılmaz kasıcı ve sıkıcı. en fazla bi buçuk ay devam ettirdim. aletli olsaydı bu kasları geliştirme işi denerdim şimdi okulun salonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaa aslında bütün olayı açıklamış ama biraz daha açmakta fayda sanırım, başlamadan da belirteyim bende uzmanı profosyoneli değilim ama belli bi süredir sporla iç içeyim kendi araştırdığım bildiğim kadarını anlatıyorum. dasaa nın bahsettiği kas tipleri enerji kullanımına göre 3 e ayrılıyor, uzun latin isimleri varda hatırlayamadım bende, basitçe anlatmak gerekirse 1. grup temel olarak oksijenli solunuma bağlı, uzun vadeli bi enerji tüketim planına sahip kas grubu. 2. grup ise oksijenli solunumun yanında oldukça hatırı sayılır bi oranda oksijensiz solunumdan da faydalanan, kısa sürede çok enerji gerektiren kısacası patlamalı hareketlerde kullanılan kas grubu. 3. grub ise ikisinin karışımı doğumdan sonra ergenliğe kadar yavas yavas kayboluyor onlarda yanlış bilmiyorsam eğer. şimdi durum basketbol olunca top sürerken daha hafif bi tempoda "daha uzun vadeli" bi iş yaparken, turnikeye girerken "patlayıcı" bi iş yapmış olucaksın. bu yüzden iki farklı tempoda program daha faydalı olucaktır sonuçta pota altında bekleyip sadece top gelince turnikeye girmiceksin önce topu sürüp sonra turnike yani amaç aslında biraz da olayı canladırarak çalışmak olmalı bence. bazı insanların daha iyi birer koşucu veya zıplayıcı olmasının sebebi ise işte doğum anındaki bu kas grupları dağılımındaki oran. ama patlayıcı kuvvet için gerekli olan kas grupları genel olarak daha az miktarda bulunduğu için onlara önem vererek çalışman da daha mantıklı olucaktır. nasıl çalışırım dersen olimpik haltercilerin programlarını incelemeni öneririm, patlayıcı kuvvetin en ön planda olduğu spor dalıdır kendisi, bunun yanında amerikan futbolu da güzel bi örnek olabilir ama drilleri epey farklı gelebilir ama eğlencelidir gene de ve amerikada nfl de nba ortalamasının oldukça üstünde zıplayan adamlar mevcut bunu da belirtmek isterim :) ha bi kaç hareket söyle cok uzattın dersende; squat, jumping squat, clean&jerk, snatch, deadlift vs vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
ben yapamam bu hareketleri sol diz kıkırdakta deformasyon var.Ameliyatımın videosunu izlerken dizlerimi tutarak izliyorum.Bu egzersizlerle dağılır dizdi kapaktı bağdı kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...