Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zeka/mantık sorusu

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

Belki bileniniz çoktur ama ben bugün duydum bilmeyenlerle paylaşiym en azından dedim...

soru 1:idam edilmek üzere olan bi mahkuma son bir şans verilir denilir ki;önünde 2 kapı var biri özgürlüğe biri ölüme gidiyo ikisinin önünde de 1er kişi duruyo.Bi koruma sürekli doğru sölüyo diğer koruma sürekli yalan sölüyo.Hangi bu korumalara hangi soruyu sorarak doğru kapıyı bulabilirsin?(korumalara 1 tane soru sorma hakkınız var her ikine toplam 1 soru yani)

soru 2:iki tane birbirine hiç güvenmiyen iş adamı iş gezisine çıkmak zorunda kalıyolar tüm paralarını yanlarına alıyor.Otelin resepsiyonistine tembihliyolar bu parayı ikimizde burda olmadan verme biz birbirimize güvenmiyoruz ve bir kağıt imzalatıyolar ikisi de birlikte gelip istemediği sürece para tek kişiye verilemez diye.Sabah bir tanesi erken kalkıyo ve parayı istiyo resepsiyonist ama olmaz efendim kağıt imzalattınız falan diyo ama bu işadamı katakülliye getirip alıyo parayı.Diğer iş adamı uyanıp durumu fark edince seni mahkemeye vercem elimde kanıt var vermemen lazımdı parayı geri alcam senden paramı diyo.Ama adam öle bi savunma yapıyoki mahkemede parayı geri vermekten kurtuluyo.
savunması ne olmuştur?

lütfen ciddi cevaplar spoiler şeklinde olsun geyik bi şekilde cevap vermek isteyenler normal yazabilirler :D
Sosyal ağlarda paylaş

1.sorunun cevabı şudur..

kapıda duran elemanlara gidersin ve "ben senin ananı öttürmüştüm di mi?" dersin.. adam yalan söyleyen ise "evet abi, sen öttürmüştün.. hemi de nası var ya! ^_^" diyecektir.

doğru söyleyen ise böyle biş olmadığını bildiği için kaş göz dalacaktır.. hangisi yalan söylüyor bulduk bölece! yihu..

tabii sonra "hangi kapı özgürlüğe açılıyor" diye de sorabilirsiniz doğruyu söyleyene.. ama büyük ihtimalle kızgınlığı geçmediği için sizi dövecektir yine.

tabii bu yaklaşım adamların anaları ile birlikte olmadığınızda ve kapılara da SP2 kurulmadığı durumlarda geçerlidir. hapisanemiz bu açığı SP2 ile yamamıştır ne yazık ki.. artık direk olarak asıyoruz suçluları.

yaşasın dalalet, pardon adalet
Sosyal ağlarda paylaş

1) İki korumadan herhangi birisine girişir, bi güzel sakatlarsın. Eğer "ah, dayak yedim" filan diyosa doğrudur, diğeri "yok be bişi olduğu falan yok" diyosa yalancıdır. kim doğrucu kim yalancı bulduğumuza göre sor işte bi tanesine, doğrucuya sorarsan söyliycektir, yalancıya sorarsan söylediği kapıya değil ötekine girersin tamamdır:)

Ben pek anlatamadım, ama olay budur.
order of the stick... <3 Haley
Sosyal ağlarda paylaş

doğru cevapları soruların altına spoiler yapsaydın bari :(

edit : soru1 saçma mı bilemedim siz karar verin

soldaki korumaya gider , bu sağdaki koruma sana öyle böyle diyor derim . eğer o doğru adam ise o herkese öyle yalan söyler der söylediğim yalancı adam ise doğru adama sorar , doğru adam da der ben öyle bişi demedim yine mi yalan söylüyorsun :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ne gerek var uğraşmaya ya, diğerine sorsam hangi kapıdan çıkıldığını söylerdi sorusunu sorup diğeri kapıdan çıkılabilir direk. Dövmek bize ters ama yalancıyı sonra dövebiliriz.

Diğer sorunun cevabı da şu:

Cevap

Mahkeme yazılı cevap ister ama bu adam yazmaz. Arkadaşları "Lan manyak mısın? Yazsana bi şeyler" tarzı laflar ederler bu da "Ben zaten hayatım boyunca savunmam hazırlamaktan başka ne yaptım ki" der.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...