Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

facebook + dünyanın küçük olması (hatta sanal dünyanın daha da küçük olması)

xaty

Öne çıkan mesajlar

başlık biraz uzunca oldu, nasıl gözükcek bir fikrim yok. umarım küçük puntolarla görünüp görselliği bozmaz.

neyse.. geliyim konuya :)
kişisele pek yazan biri değilimdir ama az önce başıma gelen şeyin paticik'le alakalı olması nedeniyle yazıyım dedim. (gecenin bu saatinden yapcak pek bişi yok zaten)

geçenlerde facebook'ta hatunun birisi eklemişti beni, ama kim olduğu hakkında en ufak bir fikrim yoktu. acaba ilk okuldan veya anasınıfından mı ark. derken çekinerek msj attım "çıkartamadım, acaba nerden tanışıyoruz" diye. attıktan sonra da pişman oldum, kim bilir kim çıkcak, yakın biriyse tanıyamadıysam ayıp olcak diye. neyse tanıdık biri değilmiş. benimle aynı isimde birini arıyormuş, resmimin ufak halinde de ona benzetmiş, eklemiş. tanıştık falan, kaldı öyle.
üstünden bi kaç gün geçti, az önce bi arkadaşla konuşuyodum. bu kızdan bahsettim, resmi görünce pati'de resmi vardı, hatırlıyorum falan dedi. biraz zorlayınca nerden hatırladığını da çıkarttı (gayet abzürd bi yerden hatırlıyormuş, kendisini buradan kutluyorum). acaba o mu değil mi derken aramaya güvenip arkadaşın aklında kalanlar sayesinde buldum o mesajı, fotoyu falan. cidden oymuş. hatta bir pati'nin kız arkadaşı sanırsam..

küçük dünya işte, sanal olunca daha da küçülüyor (ufal da cebime gir misali). facebook da şaşırtmaya devam ediyor..
Sosyal ağlarda paylaş

anlattığım şeyde kişilerin veya olayın önem taşımayıp asıl vurgulamak istediğimin facebook'un dünyayı küçükleştirmesi ve beni şaşırtması oluşu nedeniyle isim vermek istemedim. ayrıca isim verirsem birilerini rencide etmiş olcağımı sanmıyorum, sadece önem taşımadıkları için isimlerini vermek istemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası kim veya kimler olduğu zerre kadar ilgilendirmiyor beni, merakta etmedim ama başlığı ve yazdığını okuyunca sonda neyse diyip kesmişsin gibi geldi o yüzden dedim. feysbukta zaten millet her gün ilkokul aşklarını bile buluyor yani olay sadece buysa.
Sosyal ağlarda paylaş

ilkokul arkadaşını bulma olayında iki noktayı birleştiren, matematikte doğru parçası diye tabir edilen başı sonu belli bir çizgi var. ama benim anlattığımda bir köşede ben, bir köşede hiç tanımadığım bi kız, diğer bir köşede paticik (ki burada baya çatallanıyor, bir buluşma, buluşmaya katılan biri ve yanında getirdiği kişi, ve buluşmaya katılmayan bir başka pati devreye giriyor). bir de bütün bunları bir araya getiren benim yakın arkadaşlarımdan biri (kendisi aynı zamanda bir pati). baya karmaşık bi durum yani :) ilginç geldi yazdım işte :P

illa çözcez diyorsan utopia al sana biraz daha ipucu :D

edit: ip+ucu=ipucu (thnx Slat)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...