Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye İsteği

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Le moine et la sorciere (Sorceress)
Hero
Spartacus
Quo Vadis

bu dört filmden birini izlemem gerekiyor. Sıkıcı olmayan, akılda kalıcı (etkileyici) ve yoruma açık olan birini seçmem not açısından daha sağlıklı olur kanaatindeyim.

tavsiyelerinizi beklemekteyim. teşekkürler.

ps: sınavda 1 soru gelecek. doğru seçim (4'ünden birini kendin seçip yazacaksın) = puan
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kısa olması nedeniyle, Hero'yu izledim. An itibariyle bitti. Spartacuse de başlamıştım fakat yetiştiremem dedim.

vay be. demek istiyorum, güzel filmmiş. Fakat Shiang -> Zhou -> Qin -> Han (Hanedanlık) olarak bilmekteydim, sınav öncesi kafamı karıştırdı. Ya da yanlış anladım bilmiyorum. Tekrar okuyayım gidip.

Tavsiyede bulunan herkese teşekkür ediyorum. sınavda bakalım ne olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

soru şuydu:

Hero nerede geçmektedir? Dönemi hangi açılarla yansıtmaktadır (sosyal, ekonomik, politik vs.)? Readerınızda ve ders kitabınızda okuduklarınız ile birlikte değerlendirdiğinizde film gerçekçi miydi? Sizce yönetmen dönemin hangi özelliklerini filminde yansıtmamış?

yazdık 2 sf. Teşekkürler tekrar.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm bende yaratmak nasıl yani demek istediğini zannetmiştim.

Ya örneklerle anlattım. Qin Dynasty'nin yaptığı en önemli şeylerden biri scriptteki unificationdır dedim. Bu gelişmeye imparatorun kılıçın 19 farklı yazılışı olmasının saçma olduğu sözünde atıf yapılmıştır dedim. Sonra, political olarak dönemin çin coğrafyasının 7 parça olduğunu ve bunların en güçlüsünün Qin Dynasty olduğundan bahsettim biraz. Ve Qin Dynasty'nin unification of China gibi bir amacı olduğundan bahsettim. Social olarak, Qin Dynasty'nin saldırılarının oluşturduğu travmadan ve babasız büyüyen çocuklardan bahsettim. Ayrıca aristokrasinin etkisini azaltmaya çalıştığından bahsettim. Legalism'in yansıtıldığından bahsederek örnek olarakta filmin sonundaki askerlerin "öldürme emri verin. kanun bunu emrediyor. imparatoru öldürmeye kalkıştı. ibret-i alem olmalı." bağırışlarının sonucunda imparatorun gözleri dolarak öldürün emri vermesini filan verdim işte. (bu kadar iyi anlatamamıştım niye gözleri dolması ayrıntısını atladım ki, neyse.) Ekonomik olarak bir yansıtmanın eksik olduğundan bahsettim filan. Ayrıca centralization sürecinde atılan adımların yeteri kadar yansıtılmadığını yazdım mı acaba ya? yazmadım galiba yol ve köprülerin yapılması, vali atanması gibi gibi.

valla yazdım o an aklıma ne geldiyse. şimdilik bunlar geliyor aklıma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...