Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HEY TELEKOMA KIZANLAR TEMİZ TOPLUM DİYENLER OKUYUN BU YAZIYI


gokhaan

Öne çıkan mesajlar

TÜRK TELEKOM'DA NELER OLUYOR? BAZI KURULUŞLARIN SADECE "A.Ş." DEĞİL
TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK UNSURU OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR. Türkiye'nin "özelleştirme" kapsamındaki en önemli kuruluşu olan Türk Telekom A.Ş.,'nin satış yöntemi ve satış tutarı konusundaki karmaşa kamuoyunu olduğu kadar devlet ve hükümet yetkililerini de çok yakından ilgilendirmektedir. Önceki hükümet görev süresi içinde ulaştırma bakanının değiştirilmesi ile sonuçlanan bir sürecin yaşanma sebebi olan kuruluş son günlerde çok kritik bir ihale ile gündeme tekrar gelmiştir. Türk Telekom A.Ş. basit bir Anonim Şirket değildir, Türkiye'nin Güvenlik Unsuru'dur. Türk Telekom A.Ş.'nin DENİZ ALTI KABLOLAMA ihalesi "en düşük fiyat" bahanesiyle MEDNATİLÜS adlı bir firmaya ve önerisine verilmiştir. Firmanın önerisi ve uygulamasına göre Türkiye'nin iletişiminin tümü denizaltı kablolar ile önce GİRİT ADASI'na taşınacak burada bir saplama yapılacak ve buradan ikiye ayrılarak dünyaya açılacak. İkiye ayrıldığında gittiği ilk toplama noktalarından biri YUNANİSTAN diğeri ise İSRAİL'dir ve buradan dünyaya açılır. Bu iki ülke de projeyi belirtilen şekilde yapmak için zaten üzerine para verseler bu kadar iyi neticelendiremezlerdi. Ulaştırma Bakanına, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyelerine, Türk Telekom Genel Müdürüne soruyoruz 1. Biz duyduklarımızı yanlış mı?, eksik mi?, ya da yanıltıcı şekilde mi 2. Bu uygulamadan haberiniz var mı? (en azından Yönetim Kurulunun ve Genel Müdürün ihaleyi onaylamış olması gerekmez mi?) 3. Ya da ihale verildiğine göre Türkiye'ye açıklamanız gereken bir şeyler var mı? Yazdıklarımız eğer yanlış bilgiye dayanıyor ise özür dileriz. Yazdıklarımızı bizim ülkemiz için hassasiyetimize veriniz. Eğer doğru ve sizlerden yanıt gelmez ise konunun ülkemiz adına takipçisiyiz ve sonuçlanana kadar da talebimizi sürdüreceğiz. TTP Temiz Toplum Platformu (grubumuza üye olur ve katkıda bulunursanız seviniriz) (BU ÜLKE HEPİMİZİN)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türk telekom bugün türkiyede 1nci dünyada ise 13ncü sırada internet erişiminde tabiki hiçbir sorun olmaması lazım çünkü iyi para kazanıyor ve şirket politikasında özellikle internet için hayli yüklü bir bütçe ayrılıyor ama iktidar sahipleri buna müsade etmiyorlar telekoma yatırım yapmıcaksınız diye baskı yapıyorlar zaten yukarıda yazdıklarımızıda daha iyi okursanız bu ülkede özellikle de telekom üzerinde oynananan oyunları daha iyi anlarsınız umarım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İhalelerin dürüst olması koşulu ile bu sölediğin doğru fakat benim dikkatimi çeken mesele İsrail ve Yunanistan üzerine bazı politik kesimlerce ortaya atılan komplo teorileridir. Ortada bu iki ülke üzerine dönen bir sürü teori ile birlikte bu meseleyede kulp bulunmuş gibime geliyor.

Ha telekomdan hoşlanıyormuyum hayır ama alakası olmayan bazı meselelerin altında artık bayatlamış nedenleri aramakta bana inandırıcı gelmiyor.[signature][hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Story of SadButcher"

horacegoesskiing, 19 December 2003 13:31 tarihinde demiş ki:
...zayıf gelen iki dersim vardı resim ve beslenme dersi. şimdi dombili bi çizerim. öyle bi karakterim var yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dünyada 13 üncü derken internet erişimi demek istemedim. cümleyi ayırmadan kullandığım için öyle anlaşıldı. telekom şirketi olarak 13üncü sırada. buna rağmen interneti sorunlu bunu demek istedim. ama bunda bende bir telekom çalışanı olarak bizlerin suçlanmamasını bütün suçun bizleri yöneten iktidar sahiplerinde olduğunu anlatmak istedim. yoksa bende isterim hemde sizden daha çok sorunsuz ve hızlı bir şekilde internete bağlanmayı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sende kimsin arkadaşım onları sen değil ben yazdım bi kere üstelik telekom çalışanı olarak sizinde suçunuz var bence bu işte. sizler ne güzel işyerlerinizde gayet sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanıyorsunuz interneti ne sorununuz olabilirki sizin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm... Crocodile 1 nci 13 üncü felan diyor.... Blueray yok yav ben öyle 13 ncü demedim böyle onüçüncü dedim diyor....

Bir de üstüne üstlük blueray telekom çalışanıymış.... vay vay vay

Enteresan geldi bana...

Komplo teorileri bu yana, ihale sistemini değiştiren bir öneriniz varsa buyrun...

Kablo kiralamak yerine döşemeyi ne zaman düşünmüş telekom, o da enteresan, kablo çektikleri yerlerde kapasite yeterlimiymiş, bu sadece kabloyu çekmekle olmuyor biliyorsunuz.

Neyse sadece enteresan bir thread demekle yetineyim...

Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Silthanas, 15 January 2004 15:16 tarihinde demiş ki:
eger 60 milyon+ insani bir tekelde birle$tirebiliyorsan cok buyuk bir gucsun demektir..

Ancak teknoloji yoksa, bu gucun pek de bir i$levi olmaz..Ayrica serbest i$tirak olmamasinin da getirisinden cok goturusu war...Telekomun ve nice kit'lerin siyasal partilerce talan edildigini oz onunde bulundurursak, $u an gizli i$sizlik boyutunun ne derece yuksek oldugunu anlamamiz gerekiyor..

$imdi Telekom yuksek bir fiyatla ozelle$tirilirse ne olur?
1-Teknolojik altyapi+destekleyici donanim temin edilir
2-Ulkeye kisa vadede iyi bir gelir kaynagi olu$turur
3-Yerli Burjuvayi destekleyici bir adim atilmi$ olur
4-Piyasadaki rekabet orani artar i$bu sebeple fiyatlar du$erken, kalite hep artar..
5-Gereksiz insanlar tasfiye edilir,daha rahat i$leyen bir telekom, her aradiginizda sizleri 10 kere yonlendirmez, sorunlara daha iyi yakla$ilir...
6-Piyasa canlanir, Turkiye'de belki de teknolojiye yonelik uretim ba$lar..
7-Turkiye'de endustri cagi sona erer, dunya devletlerinin 10 yil once gecmi$ oldugu enformasyon cagi ba$lar..


+1
budur..Süper açıklamışsın Silthy..Ellerine sağlık..

Türkiyede internet=Rezalet[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Umutlarımı yok etmeye çalış..Yenileri gelir..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ewt zaten amacımız o. tt özelleşip yabancı şirketlere gitmesini zaten istemiyoruz. sadece sektöre rakiplerin girmesini istiyoruz. ayrıca bildiğim kadarıyla başka hiçbi ülkede böle tekel olmak için diğer şirketlere yasak koyan bi telekom yok[signature][hline]a.k.a "bay bomba"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

özelleştirmeye karşıyım ama, crocodile gibi de fantazi yapmamak lazım. böyle abuk yazılarla, mantıklı açıklamaların önüne geçiliyor. stratejik önemi olan bir kuruluşun yabancılara (koçu ve sabancıyı türk sanmayın, hepsi yabancı ortaklıklı) satılması güvenlik sıkıntısı doğurabilir. ama yok girite kablo çekilecekmiş, yok oradan israil'e ve yunanistana gidecekmiş gibi fantazilerle kimsenin, insanların kafasını bulandırmaya hakkı yok.
yüksek fiyatla satılacağı muhabbeti de külliyen yalan (bakınız petrol ofisi ihalesi)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol adamlar ülkeyi yönetiyor hatlarımızı kontrol etseler ne olur böyle komplo teorileriyle uğraşacağınıza kendinizi ilime irfana verin[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone dogru solemıs sen kerızmısın de kendı turk sırketını yabacıya satıyon ıyı daha adamlar ne konusuyon ne edıon bılıcekler he ama ınt ıle ılıgılı bolumu versınler yabancılara dıcem ama oda zor telekomun yabancı bır sırkete satılması ımkansız %+1 ihtimal bıle vermıyorum.Bu arada telekomun parası cok var dogru b.. para kazanıyor ama devlet telekomun yatırım yapmasına ızın vermıyor bunu herkes bılıyor gıdıpte telekoma sovmek saymak dogru bıse deıl adamlar emır kulu orası dingonun ahırı deılkı ben sunu yapıcam bunu yapıcam dıe karar alsın telekom genel müdürü.[signature][hline]Warcraft Replay Sitesi
NitroGamer
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, siz bu telekomun santralleri, kullandığı telekomunikasyon uydularının %70'i tamamen bizim ürettiğimiz teknoloji(!) olsa dahi telefonlarımızın dinlenemeyeceğini mi zannediyorsunuz? Almanlar daha yeni Bell Telecom santrallerini değiştiriyorlar Amerikalılar dinlemesin diye... Avrupa'da olay oldu bir kaç yıl önce telefonlar dinleniyor diye yahu... Askeri hatların neredeyse tamamı kendi özel hatlarından, özel encryption makineleri kullanılarak yapılıyor. (En azından teori bu, hatlar da var, encryption makineleri de)

Özelleştirmeyi yaparsın doğru dürüst denetlemeyi koyarsın (tamam bunu beceremeyeceğimizi bende biliyorum) sistemin altyapısının kontrolünü devletin elinde bırakırsın. Veya her medeni ülkede olduğu gibi insanlara SEÇİM hakkı verirsin. Bir çok telekom şirketi olur, insanlar istediğini seçer. Telekomun güvenliği santrallerinin dış mihrak :D ların elinde olması veya olmaması ile değil sistemin karmaşıklığı ve alternatifliliği ile mümkün olur. Örneğin eğer 10 milyon telefon abonesi yerine 50 milyon telefon abonesi olursa spesifik bir telefonu dinlemek 5 kat değil yaklaşık 125 kat zorlaşır. Bu abonelerin 5 değişik telekom şirketine dağilması durumunda ise farklı santraller, sistemler işin içine girer bulunmak, dinlenmek daha da zorlaşır.

Güvenlik sorunu şu an içinde bulunduğumuz çağın gerisinde kalma sorunundan çok daha az önemli bence. Zaten güvenlik açısından acınacak haldeyiz telekominikasyonda. Amerikalılar kendileri şunu söylerler;
"Security = Education = Vigilance"
Aman kabloları devlet döşesin değil.

Sabah sabah abarttık, kusura bakmayın.

Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...