Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaçırılan askerler..

dreagloth

Öne çıkan mesajlar

onurdolar said:
Molto said:
orada top oynamıyorlar savaşıyorlar, savaşmayıp teslim olup hem kendi birliğinin savaş gücünü düşüren hem de düşmana manevi bir zafer kazandıran adama ceza vermeycekler de ne yapacaklar? orada askerler ölürken "kusura bakmayın çok kurkmuştum teslim oldum" diyen adama nasıl bir muamele yapılması lazım peki? teslim olması gerekenler haydutlardır, askerler değil. hepsini geçtim sırf caydırıcı etkisi olması için bile sıkı bir cezası olması lazım, millet silah sesi duyunca hurraa diye teslim olmasın diye.
adam gönüllü asker değilki adam belki asker olmaya uygun değil belki ülkeyi senin kadar sevmiyor? adamı zorla askere al sonra cezalandır. Böyle bir cezalandırma olabilecekse vicdani rette olmalı o zaman. Mesela ben diyorum baştan zorda kalırsam teslim olabilirm diye, ona göre gürevlendirin beni.

gönüllü asker değil diye savaş düzenini bozmakta özgür olacak diye birşey yok. teslim olana ceza verilmesin, askerliğe gönüllü olarak gelmediler diye savaştan kaçana da ceza verilmesin, peki o zaman askerin savaşmasını nasıl sağlayacaksın? çatışmadan önce "içinden gelenler savaşsın, gelmeyenler şöyle kenarda dursun" diye iki gruba mı ayrılsınlar? yorum yapmadan önce düşünün biraz, düzeni bozan adama ceza vermezsen düzeni nasıl sağlayacaksın? kapatalım gidelim o zaman tsk'yı? adam bu ülkeyi uğruna savaşaca kadar sevmiyormuş onun paşa gönlünü kıracak halimiz yok di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

@dregot
Bana diyosunki ben Müslümanım ama namaz kılmıcam. Bana diyosunki ben Müslümanım öldürürüm ha satanistleri, ama Allaha ınamıcam.

Türk isen Turk kanunlarına baglı olarak yaşamak zorundasın.
Türk kanunlarında askerlik mecburiyeti var.
Buna itiraz edemezsin.
Olmak istemiyosan çürük raporu al. bence cok rahat alırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Türksen askere gitmek zorundasın.
Kural bu. Bozamassın.
Kabul etmiyosan cıkarsın zaten.
Askerlikte teslim olmak diye bi kaide yoktur Parkta kız tavlamaya benzemez.

Mantığına hayran kaldım. Bir de açıklarmısın niye Türkiye'de yaşayan Ermeni, Rum, Kürt, vs.. yi de askere alıyolar. Bu adamlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsalar da hiçbiri Türk değil.
Sosyal ağlarda paylaş

@Mike CS sen oynuyorsun galiba çoğu asker iki şarjör mermi ile operasyona gidiyor dayı bilip bilmeden konuşmayalım. Enemy spotted değil bu, ölünce de arkadaşlarının gözünden izlemeye devam edemiyorsun çatışmayı. Bursa'lı bir kardeşimiz aynı baskında yaralandı, dediki
said:
iki şarjörüm vardı onlar bitince şehit düşen kardeşlerimizinkini kullandım 4 saatte 5 şarjör sıktım en sonunda mermim kalmayınca vuruldum düştüm.
yerel gazetede okuduk.
Sosyal ağlarda paylaş

evet herşeyde onlar ortaya cıkıyorki. Onlar dediğimde Dışlanmış Türkler adlarını "Kürt" yapmışlar. Tarihi incelesene. Nerde görürsün Kürt diye bi tabir? yok çünkü tamamen sallamasyon bi yapım.
Irkçılık yapma diyen tip cıkabilir. Kürt diye bi ırk dunyada yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Mike said:
Kural bu. Bozamassın.

Mantığına hayran kaldım. Bir de açıklarmısın niye Türkiye'de yaşayan Ermeni, Rum, Kürt, vs.. yi de askere alıyolar. Bu adamlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsalar da hiçbiri Türk değil.

Türk vatandaşı ama?
İsterse cıkabılır sıgınıcak onu kabul edicek bi ülke varsa?
Sosyal ağlarda paylaş

Adam japonyada depremden sonra bilmem kaç saat de suları getirmedi diye ( depremden sonra yani) utancından intahar etti.. bizde maşşalah nasıl mezhebi genişiz

-evet abi ben böle bir adam değilim tırsağım maneviyatınmda zayıf öleceğime ne isterlerse onu yaparım..
oh hayat sana güzel valla
- ben asker olmak istemiyorum sen kimsinde benim türklüğümü sorguluyorsun..
adam senin türklüğünü sorgulamıyorki vatanseverlğini sorguluyor..
bu ben olsam teslim olurdum ölenler de eee naapalım öldüler ölmeselerdi mantığındaki insanlardan nefret ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
evet herşeyde onlar ortaya cıkıyorki. Onlar dediğimde Dışlanmış Türkler adlarını "Kürt" yapmışlar. Tarihi incelesene. Nerde görürsün Kürt diye bi tabir? yok çünkü tamamen sallamasyon bi yapım.
Irkçılık yapma diyen tip cıkabilir. Kürt diye bi ırk dunyada yok.
Aman tanrım hem cahil, hem ırkçı, hemde millete incelesene diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

peki kürtlerin konuştuğu dil de mi sallamasyon? nasıl olsa anlamıyoruz diye rastgele sesler mi çıkarıyorlar? ayrıca araştırma yapan adam tarihi belgelerde kürt tabirine rastlar, nihal atsız forumlarında kimse gleip de anlatmaz bunları normal olarak, araman lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

of. seninle niye muhattap olayım ben ya.
Cahilmiş. lol.
Umarım askere gidersin. Orda senin Ataların olmasaydı neler olcaklarını ve olası babalarını tanıtırlardı.
Kıbrıs cıkarmasına gidende bissürü asker vardi hepsi özel timmiydi? Daha gemilerden cıkamadan ölen şehitler var yansıtılmayan.

İnsanlar şehit düşüyor, sen teslim oluyorsun. Burda Nietzsche gibi değil Türk gibi davranıcaksın. Mantıkla değil vatanseverliğinle, mermin bittiyse taş atıcaksın. Askerde kalmayı düşünüyorum ben zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
Rock said:
Mike said:
Kural bu. Bozamassın.

Türk vatandaşı ama?
İsterse cıkabılır sıgınıcak onu kabul edicek bi ülke varsa?

Türk olmakla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak arasında ciddi fark var. Gerçi parlak zekan nedeniyle görememiş olabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Kürt yok diyen cahildir. Adamların dili var moloto nun dediği gibi. Ayrıca dışlanmış Türkler olsalardı, Türkçenin bozulmuş hali olurdu ama Kürtçe tamamen ayrı bir dil ailesine mensup. Okumamışsın işte atıp tutma bari. Abilerinin her anlattığı doğru değildir. Sana hayırlı taş atmalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye Cumhuriyeti her vatandaşa Türk denir. Modern dediğiniz tipler yapıyor diye kafatasçı takılmanın hiçbir mantığı yok. Keza o modernler en başta bunları 10 farklı ırk yapıp bölelim fantezisi yapıyorlar.
Amerikan halkının kaç farklı bölgeden toplanıp Amerikan olduğuna bakın. Hiçbiri oranın yerlisi değil ama çoğu ben Amerikanım! diyor. Aynı mantık. Onlar bölünce çok ırklı oluyoruz. Ama onlar sadece Amerikan? Oldu canım..
Askerlik konusu ayrı geyik. Gidip görmeden birşey diyemem. Etrafta mermiler uçarken, evde bekliyenlerin varken, ölmesi zor oluyordur eminim. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Ama çıkıp "bu ülkede Türkten çok başka şeyler var!" falan diyince mantıklı olmuyor.. Benimkilerde Arnavutluk'tan göçmeler mesela. Ama şurada yazılanlara bakınca kendimi senden çok Türk görüyorum. Ne olacak şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Amerika örneğine bakarsan Amerikan diye bir etnisite yok biliyorsunuz, İtalian American veya African American hatta Indian American tabirlerinin kullanıldığını görürsünüz. Amerika bir kıta/ülke adı. Senin söylediğin american ın karşılığı TÜrkiye'li oluyor. Türkiyeli Kürt vb. gibi. Benim değil Redeagle 'ın fikri ayarı ona verin :)
Sosyal ağlarda paylaş

"bu ülkede Türkten çok başka şeyler var!"

Benim söylemek istediğim böyle birşey değildi. Tabi siz bunu başka bir tarafından anlarsanız birşey diyemme. O sizin anlayış kabiliyetinize kalmış birşey. Zaten Mike biraz önce yaptığı soysuz tanımlamasıyla benim anlatmak istediğim şeyi çok iyi anladığını belli etmiş oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayar çabası çocukça kaçıyor tadında yapılmayınca. Gülemiyorsun bile o şekil..
edit: Lafı kıç tarafınla anlamakla alakası yok. Bas bayağı "Türkler askere gider" lafına bu ülkede sırf Türk mü var diye cevap verdin? Bende Türkiye vatandaşı olan herkese Türk denir diyorum. Adabını bilde konuş ayrıca.

O senin güzel başbakanın Türkiyeli bilmem ne, Türkiyeli concon geyiğini başlatan. Dön bak bakalım biri Amerikan toprağında biz burada çoğunluktayız burada ülke açalım diyebiliyor mu? Diyemez çünkü. O ülkedeki azınlıkları ayartan kafalayan yok. Hepsi Amerikan onların. Amerika'da yaşayan italyan sayısı çoktur mesela. Ama hepsi Amerika'lı farzediliyor. Amerikalı bilincinde.
Türkiyeli bilmem ne saçmalığına gireceksek suyu çıkar o işin. Ben Türkiye'li Arnavut değilim kardeşim. Türk olmanın genetikle alakası yok. Atalarının kemiklerinde ırkı arıyanların hepside ruh hastası insanlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Mike said:
sende soysuzsun ozaman madem kötü bişey değil.

kötü olmayan herşeyi barındırmak zorunda mıyım?
ayrıca küfür değildir deidm ben kötü birşey değildir demedim. insanın geçmişinin olmaması kötü birşey ama bu onun ezik olduğunu ya da adam olamayacağını göstermez, senin soyunun soyu var mıydı sanki? sen "biz malazgirtte bizansı deviren selçuklular'ın torunlarıyız!" diye gaza geliyorsun peki malazgirt savaşındaki selçuklular da öyle mi gaza geliyordu sanki?
Sosyal ağlarda paylaş

@Redeagle
Sen Arnavut değilsin zaten çünkü neyim diyorsan osun. Ama adam Türk değilim diyor ne yapacaksın? Türküm diyene kadar bok yedirirlermiş 12 eylül zamanı o yönetmimi deneyelim yine istersen? Ben Arap kökenliyim ama TÜrk'üm çünkü tek kelime arapça bilmiyorum veya Arap kültürünü tanımıyorum burada doğup burada büyüdüm ve TÜrk'üm. BAzıları Türklüğümü beğenmemiş ama bu böyle. Bir başka insan ben Kürtüm diyor adam öyle diyor ne yapacağız yani? Başbakanın lafı da hoş değil siyasete girmein ama ben o partilide değilim ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...