Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless Kablo Modem

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

Bahsettiğim birleşik router / access point'lerden hiç kullanmadım. ADSL kullanıyorum. İki modem kullandım, iki modemde de router ve access point vardı. Biri linksys öbürü zyxel marka ve ikisi de gayet iyi.

Kullanmış birilerinden tavsiye alman daha doğru olur. Yada internetten araştırman lazım biraz model seçimi için. Ama ismi duyulmuş çoğu marka işini görür bence.

Linksys, D-Link, Belkin, Netgear, Zyxel, US Robotics, Airties... Sıralarını rastgele yazdım. Bunlar benim aklıma gelen bilinen network sistemleri üreten firmalar. Unuttuklarım da vardır. Sana uyan modellerini bulup araştır biraz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bahsettiğim hardware revision
sen software revision demişsin...

airties'ı yine de tek geçerim
7/24 acil telefon destek hatları var
her ay da firware update ediyorlar, bir şey fixlemeseler de bandwidth meter bile çıkartıyorlar firmware updatelerle...

yani diğer markalar gibi sadece kullanım kılavuzunu türkçe basıp ürün sürmüyorlar piyasaya..

not: şu ana kadar linksys, d-link, 2 tane US Robotics kullandım ve son olarak da 2 tane airties kullanıyorum..

herhangi bir ürün isteklerini karşılar fazla bir isteğin yok.. kablonet'de port açma vs. gibi sorunların da yok, baya bir ürün seçeneğin var..
Sosyal ağlarda paylaş

Garip geldi bana kablonette çalışmaz demesi. Kablonet için modeminin olduğunu söyledin di mi adama? Sonuçta modem sana internet bağlantısını sağlıyor. Ondan sonra o bağlantıyı nasıl dağıttığının geri kalan kısım için transparan olması lazım.

Bence en sağlıklısı kablonet telefon hattını araman. Orda sorarsın. Modemin önüne router ve wireless access point takmak istiyorum, böyle böyle uyumsuzluk var dediler dersin. Hakkaten öyle bir şey varsa ben de merak ettim nedenini.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen bilirsin tabi ama bunu aylardir kablo modemle kullaniyorum ben :)

Kablo modemden gelen etherneti bunun Internet girisine bagla, ondan sonra wireless sifre vs ayarlarini yapar kullanirsin wirelessi, 4 tane de ethernet cikisi var ustunde.

Takar takmaz IP alamaz yanliz kablo modemden, korkma :p Uc sey yapabilirsin; birincisi routerin kontrol panelinde MAC Clone diye bi yer var, ordan routerin MAC ID'sini ethernet kartinla ayni yaparsan hemen ayni IP'yi alir. Ikincisi kablo destek hattini arayip "IP'mi release eder misiniz, yeni router aldim IP alamiyor" dersin yaparlar hemen. Sonuncusu da modemin fisini cekersin, ethernetini de routera baglarsin, yatar uyursun, sabah geri takarsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...