MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 arkadaşlar pek bi seçeneğimin olmadığının farkındayım. ama hiç bir yerde Wireless Kablo Modem (Kablosuz Kablo Modem ne lan?^^) bulamadım. ne markalar önerebilirsiniz ve bunları nerden temin edebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 airties öneririm sorunsuz & 50 gün uptime bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Hepsiburada'da vardi bi tane. Bunu da alabilirsin, ben cok memnunum ve alacagin wireless modemden daha ucuz. Hem daha sonra ADSL'e gecsen bi de ona kablosuz modem alman gerekmez mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 kertenkel said: airties öneririm sorunsuz & 50 gün uptime bende Bahsettigin sey ADSL modem buyuk ihtimalle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Normal kablo modemin önüne bir wireless access point bağlayıverirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Sadece access point dandik oluyo biraz, ICS falan filan ugrasip ana makineyi acik tutmak gerekiyo surekli. Bu router'li olani aldim rahatladim :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Kablo modemde router olduğunu farzetmiştim ben. Yoksa tabii Baggio'nun dediği gibi router + access point birleşik cihazlara bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Baggio said: Hepsiburada'da vardi bi tane. Bunu da alabilirsin, ben cok memnunum ve alacagin wireless modemden daha ucuz. Hem daha sonra ADSL'e gecsen bi de ona kablosuz modem alman gerekmez mesela. bi dakka şimdi bu kablo modem midir? yoksa Access Point midir? Router yazıyor ama anlamadım. linkte de birşey yazmıo kablo modem ya da değil diye:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 hayır adsl değil kablo wireless router Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Airties'a bak, vay be :p Pardon o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 bir de bunlarla birlikte normal desktop PC için alıcı geliyor mu? ya bütün Routerların dahilinde kablomodem uyumluluğu varmıdır? yani şimdi kullandığım kablomodeme bağlayınca yamuk yapma olasılığı var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 kertenkel said: airties öneririm sorunsuz & 50 gün uptime bende bir link falan da verirsen şahane olur:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1149562300349&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=0034936001B02 Bu tip bir şey işini görür. Modeminin tipi farketmez. Kablo da ADSL de takabilirsin. Routing + access point işini yapıyor. Nerden bulursun bilemem tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 özel kablonet wireless modemi diye bir olay yok fazla bir şey yapmıyor data sıkıştırılmış değil kablonet'de çünkü adsl'de data sıkıştırılmış olarak geliyor modeme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Benim verdigimin de Mirage'in verdiginin de uyumluluk sorunu olmaz. "Internet" diye bi ethernet girisi oluyo, oraya modemden geleni bagliyosun, ondan sonra interneti wireless'a ve diger 4 ethernet cikisina dagitiyo, ayni zamanda network haline geliyo bagli bilgisayarlar. Genelde kablo modemlerde router olmadigi icin wireless modeme 100+ YTL verecegine yukarida verdigimi 75'e alabilirsin, daha sonra ADSL'e gecme gibi bisey olursa onun da routersiz wireless'siz olanini alirsin o da ucuza gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 mirage'ın verdiği Linksys modem bende vardı 2 kere teknik servise gitti geldi 3. bozuluşunda rafa kaldırdım... google'da aratırsan modelin adını alıncabilecek EN KÖTÜ modem olduğunu görürsün AMAN diyorum edit: linksys'in hiçbir modelini önermiyorum... google'da biraz araştırırsan dibe vurmuş olduğunu görürsün, yani adamlar yeni modem çıkardığı an firmware desteğini bitiriyorlar eski modeller için... edit2: linksys teknik servisine ayrıca aman diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 3 sene linksys kullandım (modem + router + access point bir aradaydı), bir sorunum olmadı. Bir kere sorun yaşadın diye firmayı lekelemenin alemi yok. Gayet sağlam aletler yapıyor linksys. Bu arada benim verdiğim linkteki alet modem değil. Router + access point. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 ya bu teknosa kaçta kapanıyor ya? güzelyalıdaki (izmir) teknosaya gittim 9 a 20 mi ne vardı. kapanmıştı ya. ne güzel alcaktır router böhü;( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Beyler bugun laptop aldim, evde bi pc var bide iste simdi laptop oldu. Baglantim kablonet topici okudum ama tam olarak anlayamadim. Kablosuz modemmi almaliyim? yoksa router mi? ve bunlarda saglikli olan hangisidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 İkisi de işini görür. Modem alırsan kablonet için özel wireless modem alman lazım. Bulman daha zor ve daha pahalı. Router alırsan her türlü modemin önüne takabilisin. Fiyatı daha uygun olur, ilerde ADSL'e geçersen onda da kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 mirage firmayı lekelemiyorum yaz google'a oku diyorum hani sen 3 sene kullandın diye 10000'lerce sorunlu router/AP'yi yokmuş gibi görüp öneride bulunma edit: kaldı ki WRT54G modemine 2 tane REVISION modeli çıkardılar revision 2 olmayanlar için herhangi bir firmware desteği yok illa bu modemi alıcaksan Linksys WRT54G Rev. 2 yazmasına dikkat et.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 kertenkel said: mirage firmayı lekelemiyorum yaz google'a oku diyorum hani sen 3 sene kullandın diye 10000'lerce sorunlu router/AP'yi yokmuş gibi görüp öneride bulunma kertenkel said: edit: linksys'in hiçbir modelini önermiyorum... google'da biraz araştırırsan dibe vurmuş olduğunu görürsün, yani adamlar yeni modem çıkardığı an firmware desteğini bitiriyorlar eski modeller için... edit2: linksys teknik servisine ayrıca aman diyorum Ben 3 sene kullandım diye markanın sorunlu router'ı yada AP'si yoktur demedim. Ama sen, yukardaki işaretlediğim yerlerde gözüktüğü gibi, "linksys'in hiçbir modelini önermiyorum" diyerek bütün linksys ürünlerini lekeliyorsun. Amacım bahsettiğin, sorunlu dediğin ürünü övmek değil. Sorunluysa sorunludur. Ama google'a hangi ürün modelini yazarsan yaz, illa ki yüzlerce sayfa dolusu sorun yaşamış kişi bulursun. "yaz google'a oku" lafı pek de bir anlam taşımıyor o yüzden. Bir de revision konusu var. D-Link wireless adaptörüm var. Geçen format sonrası driver ararken yenilerinin revision 7 olduğunu gördüm. Bendeki revision 1.3'tü. Ama hiç sorun çıkarmadan kullandım şu ana kadar. Revision varsa kötüdür de denemez her zaman. Edik: Bu tür ürünlerin nerdeyse hepsinin bir çok revision'ı çıkıyor ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mirage said: İkisi de işini görür. Modem alırsan kablonet için özel wireless modem alman lazım. Bulman daha zor ve daha pahalı. Router alırsan her türlü modemin önüne takabilisin. Fiyatı daha uygun olur, ilerde ADSL'e geçersen onda da kullanabilirsin. Yardim icin tesekkur ederim. Pekii bilgisayarlarin isletim sistemlerinin farkli olmasi herhangibi bir probleme yol acarmi? Oyunlarda kablonetin saglikli ping vermesini degistirirmi bu router? Router aldiktan sonra masaustu bilgisayarin ethnernet kartini degistirmem gereklimi? ( Sanirim gerekli wireless bir ethnernet karti veya bunun gibi birsey almaliyim ) Sorularimi yanitlarsaniz cok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Aramis said: Pekii bilgisayarlarin isletim sistemlerinin farkli olmasi herhangibi bir probleme yol acarmi? Bilgisayarların tek tek internete ulaşmasında sorun olmaz. Ama yerel ağ kurarken işlemim sistemlerinin farklılığı zorluk çıkartabilir. İşletim sistemlerine bağlı tabi. XP ve Vista ile sorun yaşamamıştım ben mesela. Linux ve windows arası yerel ağ kurmak daha zor olabilir. Aramis said: Oyunlarda kablonetin saglikli ping vermesini degistirirmi bu router? Kablosuz bağlanan bilgisayarda ping kablolulara göre 3-5ms fazla olabilir anca. Büyük bir fark olmaz. Aramis said: Router aldiktan sonra masaustu bilgisayarin ethnernet kartini degistirmem gereklimi? ( Sanirim gerekli wireless bir ethnernet karti veya bunun gibi birsey almaliyim ) Bu tür router'larda genelde kablosuz internet dağıtımı dışında 4 adet ethernet çıkışı oluyor. Yani masaüstü bilgisayarına aynen eskiden olduğu gibi kabloyla interneti verip, diğer bilgisayarlarla kablosuz bağlanmak mümkün. Ben öyle yapıyorum mesela. Masaüstü bilgisayarım kabloyla bağlı, laptop kablosuz bağlanıyor. Ama masaüstü bilgisayarını da kablosuz bağlamak istiyorsan wireless adaptörü alman lazım. Masaüstü için PCI versiyonları da var, USB versiyonları da. Yeni laptop'larda zaten wireless adaptör oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2007 Mirage : Cok tesekkur ederim. Bu arada bende senin sistem gibi bir sistem dusunuyorum. Yani Masaustu pc mi ethernetten cikan kablo ile baglamak ve laptop ile wireless sekilde baglanabilmek. Bu sekilde olmasi icin hangi markanin hangi modelini almaliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar