Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1923 öncesine dönüyoruz mütemadiyen

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Razien bak Ibni-Sina , abbasiler falan demissin.Kac yil gectiginin farkindamisin bu orneklerin ustunden.Ben soyleyeyim , 1000 yil kadar.Ortacagdaki diger medeniyetler birbirini katlederken ve insanlar kendi pisliginde debelenirken islam super kalmis olabilir .Ama o insanlarin torunlari simdi uzayda istasyon kuruyor , muslumanlar neyapiyor ? 1000 yil onceki gibi yasamaya calisiyorlar.Artik birbirini katleden ve kendi pisliginde debelenenler onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

''İslamiyet'' farklı bir olgudur ''İslamiyeti yaşayan medeniyetlerin niteliği'' farklı bir olgudur.İslamiyeti yaşayan medeniyetlerin niteliksizliği islamiyetten kaynaklandığını bu kadar hadis,ayet,delil varken söyleyen akılsızdır.Biraz aklı selim düşünün ya.Şu osmanlıdan gelen tekke zaviye zihniyetini islamın kendisiyle bir tutmayın.Bir yargıya varmak istiyorsanız gidin okuyun araştırın tevsirlere bakın geçmiş medeniyetlerin yapısına bakın sonra fetva verin.Siz kulaktan dolma bilgilerle islamiyet hakkında hüküm veremezsiniz !
Sosyal ağlarda paylaş

newdonis said:
fedaykin said:

gene sazanlar atlamış.

Ögretmene atatürk tişörtü cezası degil, baglı oldugu ili izinsiz terkettigi için kanunda var olan ceza verilmiş.
mükemmel çarpıtıyorsunuz.ne yani elini kolunu sallayan gitsin o zaman yasamı kalır kanun mu?

off asıl sazan sensin
bunuda yutuyorsan hll olsun
birsürü ögretmen tanıdıgım akrabam var. kimsede baglı oldukları ili terk ederken izin mizin almaz yok öle bişey. varsada cumhuriyet döneminden beri uygulanmıyor heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

bunlar kulaktan dolma falan diil gayet araştırılmış bilgiler.evet islamiyet herşeyin içerisine bu kadar sokulduğu için bu şekilde oluyor sadece din olarak kalmıyor yani..evet hep bilimle paralel olduğu söylenir çünkü kuran da yazıyor denir bu yüzden bilimle bağdaştırılabilinirmi ya?evet yazıyor ama bilim demek araştırmak demek bi kere neden niçin sorgulamak demek ama gelgelim dinde herşey dogmadır,araştırılamaz geliştirilemez olduğu gibi kabullenilmek zorundadır çünkü günahtır,çünkü bir dayanağı yoktur.ortada kanıtlanabilecek,deneylenecek bir durum yoktur.işte önümüze engel olarak çıkan yanıda burası.yoksa kimsenin inanca,dine laf ettiği yok ama gelişemememizin tek nedenide budur.yani demek istediğim din sadece insanın yüreğinde özel olarak kalması gereken birşey..böle herşeyin içine sokulmaması gerekiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

night906 said:
bunlar kulaktan dolma falan diil gayet araştırılmış bilgiler.evet islamiyet herşeyin içerisine bu kadar sokulduğu için bu şekilde oluyor sadece din olarak kalmıyor yani..evet hep bilimle paralel olduğu söylenir çünkü kuran da yazıyor denir bu yüzden bilimle bağdaştırılabilinirmi ya?evet yazıyor ama bilim demek araştırmak demek bi kere neden niçin sorgulamak demek ama gelgelim dinde herşey dogmadır,araştırılamaz geliştirilemez olduğu gibi kabullenilmek zorundadır çünkü günahtır,çünkü bir dayanağı yoktur.ortada kanıtlanabilecek,deneylenecek bir durum yoktur.işte önümüze engel olarak çıkan yanıda burası.yoksa kimsenin inanca,dine laf ettiği yok ama gelişemememizin tek nedenide budur.yani demek istediğim din sadece insanın yüreğinde özel olarak kalması gereken birşey..böle herşeyin içine sokulmaması gerekiyor..

Bir dakka dinin dogma olduğunu nerden biliyorsun kim demiş? Sen denedin mi dini sorgulamayı ? Dini sorguladığın zaman cevap bulamaman cevabı olmadığı anlamına gelmez senin kapasitenin yetmediği anlamına gelir(Kişisel algılama)Dinde her türlü soruya cevap vardır ve sorgulanabilir dogmatik diyenler cevapları bulamayan sığ insanlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben değilim çok şükür arkadaşım .Şunu farkedemiyor musunuz insan kafasında sebep-sonuça dayalı kurguyu kurar VE muhakeme eder ama ; neden bu tür konularda herşeyi inkar etmek için içimizi müthiş bir arzu kaplıyor %99 doğru birşey bile söylesek o %1 ihtimale yönlenip sonuna kadar diretiyoruz.Sanki bir sınır var o sınırı geçtiğimizde inanç sistemimiz kargaşaya giriyor bu bile kendi başına çok şeyi açıklıyor
Sosyal ağlarda paylaş

evet sorguladım.bunu sende sorgulasan bir başkasıda gidip nerden araştırırsa araştırsın din dogmadır.ucu bucağı yok.körü körüne inanmaktır.bunun insanların sığ olmasıyla falan alakası yok ki..bi dayanağı olmaması demek=dogma demek zaten.araştırma yok,sorgulama yok..cennet cehennem kavramlarına inanıyosun kanıtlayabilirmisin bunu bana?yada kuranda yazılı olan herhangi bişeyi?
Sosyal ağlarda paylaş

@Fistan , doğru birşey dediğimi görmedin çünkü bu adam doğru mu söylüyor diye bir kere bile düşünmeyi denemedin kendini nefsine kaptırıp gidiyorsun
@Xa dinle bağlantı ne alaka orda ''mevcut açıklamaları inkar edip'' diye bir ibare kullandım dikkatli oku.Bakıyorum pusuya yatan kaplan gibi tetiktesin
Sosyal ağlarda paylaş

night906 said:
evet sorguladım.bunu sende sorgulasan bir başkasıda gidip nerden araştırırsa araştırsın din dogmadır.ucu bucağı yok.körü körüne inanmaktır.bunun insanların sığ olmasıyla falan alakası yok ki..bi dayanağı olmaması demek=dogma demek zaten.araştırma yok,sorgulama yok..cennet cehennem kavramlarına inanıyosun kanıtlayabilirmisin bunu bana?yada kuranda yazılı olan herhangi bişeyi?

Evet kanıtlarım ama şöyle bir tılsım var ne kadar kanıtlarsam kanıtlıyim her zaman %1lik acaba sorusu kalacaktır.%100 olmamasının sebebi sınavın hikmetidir yani ; aklı kapı açmak ihtiyarı elden bırakmamak çünkü %100 olsa herkes inanınır sınavın amacı %99 doğru birşeye karşı %1i savunmayıp aklımızın duygularımıza gem vurması
Sosyal ağlarda paylaş

burtonesk said:
razien din dogmatiktir sen aksini savunsan da kendinle çelişip.
din dogmatiktir çünkü değiştirilemez kurallara sahiptir. sorgula bakalım değşebilir kuralları var mı.

Dogmatik =Sorgulanmadan kabul edilen, bende diyorumki dinin kuralları SORGULANMADAN değil sorgulanarak kabul edilebilir.Biraz derin düşündüğünüzde bütün kafanızdaki acaba sorularının RASYONEL bir cevabını buluyorsunuz ama ; sığ adam cevabı bulamaza aman günaha giricem dinim gidicek diyerekten dini sorgulanamaz ilan eder halbuki bilmiyorki cevap var ama sen ona erişemiyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

"din"in sana göresi bana göresi de mi var razien.bikbik konuşup hiçbir şey anlatmıyorsun.
bak üşenmedim tdk'dan baktım öğrenmen için yanlışını savunduğun şeyi:

dogma:
1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.
2 . felsefe Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak:
"Dogmaların en geçerli olduğu alan din alanıdır, burada yalnızca inanılır."- M. C. Anday.

dogmatizm:
Öne sürülen öğreti ve ilkeleri eleştirmeden doğru olarak benimseyen ve benimsediği varsayımlardan katı bir yöntemle önermeler türeten anlayış, dogmatizm.
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi orda aklımız duygularımıza değil duygularımız aklımıza gem vuruyor ikincisi sen bana %1 lik bir kanıt göster ben yine aywalllah diicem.yok öyle bişey arkadaşım.kanıtlayamazsın dayandırabileceğin bişey yok.elle tutulur gözle görülür akla,mantığa uygun bişey bulamazsın.yalnız o deilde dogma olmadığını savunman çok etkiledi beni.ilk defa duyuyorum bunun dogma olmadığını düşünen birini.bu basbayaa kırmızıya siyah demek gibi bişey..
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...