Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında görüşlerinizi merak ediyor ve bir kaç soruma cevap arıyorum. Geçenlerde okuduğum Emre Kongarın, ''Tarihimizle Yüzleşmek'' adlı eserinden bir alıntı yapmak istiyorum ilk önce. said: Türkiye için en büyük tehlike Arap emperyalzimidir, çünkü inanç yoluyla kalpleri ve zihinleri fethetmekte, sadece kültürümüzü değil, siyasal rejimimizi de tehdit etmektedir. Tabii bu tehlike Amerikan kültür emperyalizminin gücünü ve tehdidini de azaltmaz. Daha da tehlikeli olan, bu iki emperyalizmin ittifak halinde geneleksel ulusal kültürümüze saldırmalarıdır. Emre Kongar Şimdi burada bahsedilen ağırlıklı olan kültür emperyalizmidir sanırım. Çünkü arapların bizi kültür emperyalizmi haricinde nasıl tehlike uyandırdıklarını bilmemekteyim. Bu durumu açıklar mısınız? Öncelikle Arap kültürü bizi asimile etmekte mi? Bir kaç örnek verebilir misiniz?. Bir kaç tane de sorum var arap kültür emperyalizmi ile ilgili. İlk öncelikle ''Arap kültür emperyalizmi?? doğru bir tanım mıdır? Şimdi insanlarımızın ''Selamun aleykum - Aleyum selam'' şeklindeki selamlaşması kültürel dejarasyon mudur? 'Emperyalizm' ve 'Kültür Emperyalizmi' arasındaki farkı 3-4 cümleyle özetliye bilir misiniz? Şimdilik bu kadar biraz karıştırdım gibi geldi cümleler kötü oldu filan, kusura bakmayın. Konuyu medeni bir şekilde saptırmadan tartışırsak bilgilenir, öğreniriz. Hepinize teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Bizim türbanlı-dindar kesimin yaşadığı arap kültürü değil. Suriye ve Libya'yu gördüm bizim dinci kesime benzemiyor. Özellikle Suriye'de farklı kültürlere hoşgörü çok yaygın. Ayrıca eğlenmesini de biliyorlar. Ayrıca SelamınAleyküm demiyorlar Merhaba diyorlar. Veya Ehlen ve Shelen diyorlar iş resmiyse. Bizimkilerinki İran-Malezya-Endonezya asya-islam kültürü. Arap kültür emperyalizmi terimi doğru sayılabilir. Zira kültür-emperyalizmi planlı yapılır. Suudi ler ve Katar özellikle arap kültürünü yaymak için planlı çalışıp para harcıyorlar. (bkz. sami yusuf, yusuf islam, el cezire vs.) Kültür emperyalizmi; hedef ülke-bölgede kendi uluslararsı politikana yardım sağlayacak şekilde kendine sempati yaratmak için tv-sinema-müzik vb. unsurları planlı olarak kullanmaya denir herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 islam başlı başına arap kültürüdür ve bu yüzden arap olmayan müslüman milletler de bu dinin etkisiyle arap kültürüne bürünmüşlerdir. türkler müslüman değilken tesettür, büyüklerin elini öpme, çok eşlilik (hükümdarlar hariç), ataerkillik, içki içmeme gibi islamla gelen arap geleneklerine sahip değillerdi. araplar tarafından müslümanlaştırılınca arap kültürüne maruz kalmışlar ve dillerine de birçok arapça kelime sokup, öztürkçe isimleri unutup arap isimleri kullanmaya başlayacak kadar kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Molto said: islam başlı başına arap kültürüdür ve bu yüzden arap olmayan müslüman milletler de bu dinin etkisiyle arap kültürüne bürünmüşlerdir. türkler müslüman değilken tesettür, büyüklerin elini öpme, çok eşlilik (hükümdarlar hariç), ataerkillik, içki içmeme gibi islamla gelen arap geleneklerine sahip değillerdi. araplar tarafından müslümanlaştırılınca arap kültürüne maruz kalmışlar ve dillerine de birçok arapça kelime sokup, öztürkçe isimleri unutup arap isimleri kullanmaya başlayacak kadar kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır. 1400 yıldır birarada yaşayan halkaların kültürlerinin kaynaşmaması olası değil zaten. Ama araplarda bizden çok şey aldılar bunu unutma. İslam arap kültürüde değildir ayrıca zira araplarda islamdan önce senin o saydığın özelliklere sahip değilgi (çoğuna) hala da hristiyan araplar veya laik araplar içkide içer çok eşililikte yoktur onlarda. Sayılarıda az değil 20-30 milyon hristiyan arap var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 hristiyanlık çok eşliliğe şiddetle karşı çıkar onların çok eşli olmamaları bu yüzden. içkinin yasaklanma olayı ise büyük ihtimalle araplara'da islamiyet ile yerleşmiş bir gelenek ve onların aracılığıyla diğer müslümanlaşan milletlere de hakim olmuş. araplar islamiyetten önce de katı hiyerarşik ataerkil bir yapıya sahipti ki bu sırada türkler ve bugünün fanatik müslümanları berberler anaerkillerdi, araplar kendileri kızgın iklimden dolayı örtünüyor ve bu giyim tarzına alışmış oldukları için diğer medeniyetler ile karşılaştırdıklarında onların serbestliğini kaldıramamışlar ve himayeleri altındaki medeniyetleri de kendilerine benzetmeye gayret etmişlerdir. islamın emrettiği birçok şey arapların kültürel adalet anlayışları doğrultusundadır vaadettikleri ise çoğunlukla sadece arapların özlemini çektiği şeylerdir mesela endonezyalı bir adama su, yeşillik ve meyve vaadetmenin pek de bir manası yok. kültür etkileşimi olayına gelince, türkler araplar ile pek de fazla bir arada yaşamadılar daha çok iranlılar ile yaşadılar buna rağmen birçok geleneklerinin üstüne araplarınkini yerleştirmişlerdir, arapların türkler'den ne aldığı ise bence muammadır aklıma birşey gelmiyor bu konuda. zaten basit bir kültür etkileşimi eşit bir alışveriş şeklinde olur, yerleşmiş birçok kavramı yıkıp o konularda daha ilkel bir milletin kavramlarını oturtarak değil. kendiliğinden oluşan bir süreç olsa etkileşim denebilir ama baskılar ve korkutmalar ile hızlı bir şekilde oturtulan bir değişim kültür emperyalizmidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Arapların bizi daha fazla etkilemesi normal üstün kültür alt kültürü eritir. Göçebe Türklerin şehirli araplardan etkilenmesi zor değil. Şehirli Türklerde göç yollarına döküldüğü için Moğol istilası yüzünden yanlarında Kültürlerini pek getiremediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 küresellesen dunyada kimin eli kimin cebinde artık belli degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 molto said: arap isimleri kullanmaya başlayacak kadar kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır. Şöyle birşey var ama; kendi kültürleri dediğin şeyin başlangıcı zaten Sibirya ormanlarında toplayıcılık sonrasında Orta Asya'da ateş ve demiri kendi ruhunun özü kabul eden şamanlarla şekillenmiş bir kültür. Sen kalkıp bu kültürün doğduğu topraklardan bambaşka bir coğrafyada, tarlanın ortasına ev kurup tarım yapmaya başladığında kültüründen uzaklaşman mecburi bir hal alıyor. E geldiğin coğrafyada bugün bizlerin Arap, Fars diye aşağı görme eğiliminde olduğumuz; ama o zamanlar tüm dünyanın en parlak medeniyetini kurmuş adamlar var. Suyu kutsal kabul ettiği için yıkanmayan bir şamanın, günde beş kere abdest alan imama dönmesinin sebeplerini bugünün en kral sosyoloğu dahi sadece yüzeysel olarak anlayabilir. Bunun ne pis Arapların kültür emperyalizmine kurban gitmekle ne de dejenere olmakla bir ilgisi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 huun said: molto said: arap isimleri kullanmaya başlayacak kadar kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır. Şöyle birşey var ama; kendi kültürleri dediğin şeyin başlangıcı zaten Sibirya ormanlarında toplayıcılık sonrasında Orta Asya'da ateş ve demiri kendi ruhunun özü kabul eden şamanlarla şekillenmiş bir kültür. Sen kalkıp bu kültürün doğduğu topraklardan bambaşka bir coğrafyada, tarlanın ortasına ev kurup tarım yapmaya başladığında kültüründen uzaklaşman mecburi bir hal alıyor. E geldiğin coğrafyada bugün bizlerin Arap, Fars diye aşağı görme eğiliminde olduğumuz; ama o zamanlar tüm dünyanın en parlak medeniyetini kurmuş adamlar var. Suyu kutsal kabul ettiği için yıkanmayan bir şamanın, günde beş kere abdest alan imama dönmesinin sebeplerini bugünün en kral sosyoloğu dahi sadece yüzeysel olarak anlayabilir. Bunun ne pis Arapların kültür emperyalizmine kurban gitmekle ne de dejenere olmakla bir ilgisi yok. yavaş ol yazının kalanı gayet doğru ama bu nasıl bir ifadedir kardeşim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ombakkombak said: Arapların bizi daha fazla etkilemesi normal üstün kültür alt kültürü eritir. Göçebe Türklerin şehirli araplardan etkilenmesi zor değil. Şehirli Türklerde göç yollarına döküldüğü için Moğol istilası yüzünden yanlarında Kültürlerini pek getiremediler. o günün arapları da çoğunlukla kabile hayatı yaşıyorlardı, medeniyet olarak kabul edilebilecek özelliklere sahip değillerdi fakat iranlılar ile karşılaşınca onlardan birçok şey almşılar, arap mimarisi bile iran mimarisidir aslında. iranlılar da türkler gibi asimilasyona maruz kalmışlardır fakat onların kültürü çok daha köklü olduğu için araplara da birço şey vermişler. türkler araplar ile çok da fazla bir arada yaşamadı, çoğunlukla iran halklarının yaşadığı topraklara yerleşti türkler, iranlılardan alınan şeyler bir etkileşim olarak nitelendirilebilir çünkü islamiyet sürecinin aksine sancılı bir şekilde olmamıştır o değişimler. huun said: molto said: arap isimleri kullanmaya başlayacak kadar kendi kültürlerinden uzaklaşmışlardır. Şöyle birşey var ama; kendi kültürleri dediğin şeyin başlangıcı zaten Sibirya ormanlarında toplayıcılık sonrasında Orta Asya'da ateş ve demiri kendi ruhunun özü kabul eden şamanlarla şekillenmiş bir kültür. Sen kalkıp bu kültürün doğduğu topraklardan bambaşka bir coğrafyada, tarlanın ortasına ev kurup tarım yapmaya başladığında kültüründen uzaklaşman mecburi bir hal alıyor. E geldiğin coğrafyada bugün bizlerin Arap, Fars diye aşağı görme eğiliminde olduğumuz; ama o zamanlar tüm dünyanın en parlak medeniyetini kurmuş adamlar var. Suyu kutsal kabul ettiği için yıkanmayan bir şamanın, günde beş kere abdest alan imama dönmesinin sebeplerini bugünün en kral sosyoloğu dahi sadece yüzeysel olarak anlayabilir. Bunun ne pis Arapların kültür emperyalizmine kurban gitmekle ne de dejenere olmakla bir ilgisi yok. şamanların suyu kutsal saydkları için yıkanmama olayını başka hiçbiryerde duymadım, olabilir sonuçta barbar toplum AMA o günkü türler şamanizm yüzünden sırf suyu değil doğada varolan herşeyi kutsal sayıyorlardı buna rağmen gayet de avcı bir toplumdu. çünkü doğadan aldıkları herçey için o aldıkları şeylerin ruhlarından özür dilerlermiş. ha yemek yemek acil bir ihtiyaçtır o yüzden avlanıyor olabilirler ama yıkanmazlarsa ölmezler bu yüzden yıkanmıyor olabilirler ama bunu başka bir yerde duymadım. ayrıca okçu olmalarından yola çıkarak bol bol ağaç kesitklerini de anlıyoruz ki bu yemek yemek gibi acil bir ihtiyaç değil. her neyse, etkileşim ile gelen değişim kendinde olmayan fakat ihtiyacı olan birşeyi görüp uygulamaya koymaktır türkler bunu birçok kez yapmıştır fakat geriye doğru bir değişimin olduğu önemli noktalar da vardır ki bunlar arap kültür emperyalizmi ile olmuştur ve doğal yollardan değil islam adı altında baskıyla olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Şimdi Molto, kültürel asimilasyonu yapanlar kırdaki araplar değil şehirlerdeki yerleşik araplardır, yerkeşil türkler yerlerinden edildiği için türkler yanlarında şehirli kültürlerini getiremediler, şehirli araplarda var tabii o zamanlar şehirleşme oranı yüğzde beştir ama kültürel asimilasyonu şehirliler yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Türkler Nasıl Müslümanlaştı Buradan okumaya üşenenlere kısa bir bölümü alta yapıştırayım efendim. said: Kadınlar, kızlar Araplara cariye yapılırlar.. Buhara Türkleri bu yıllarda dünyadaki çok az milletin yaşadığı vahşeti ve ızdırabı yaşar.. Kuteybe'nin getirip Türk evlerine yerleştirdiği Arap'lar, Türklerin o zamana kadar yaptıkları bütün birikimlerinin üzerine konarlar, Türklerin tarlalarını alır ve Türkleri o tarlalarda çalıştırırlar.. İste Tek din İslam oluncaya kadar savaşın diyen ayet, Arapları Türklerin sırtından geçimlerini sağlayacak ortamı yaratmıştır..Allah dini dedikleri İslam, Ahzab Suresi / 50 de olduğu gibi, savaşta gasp edilen Türk kızlarınıda ganimet olarak görür, ve Araplara cariye olmalarını helal kılar..Cuma namazı zorunlu hale getirilir.. Genede Türkerden rağbet görmez. Bunun üzerine Kuteybe, namaza gelenlere 2 dirhem vaad ederek önce fakirler üzerinde İslamın etkili olmasını temine çalışır.. Bu uygulama nispeten başarılı olur.. Fakir halktan para için camiye gidenler olur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ombakkombak said: Şimdi Molto, kültürel asimilasyonu yapanlar kırdaki araplar değil şehirlerdeki yerleşik araplardır, yerkeşil türkler yerlerinden edildiği için türkler yanlarında şehirli kültürlerini getiremediler, şehirli araplarda var tabii o zamanlar şehirleşme oranı yüğzde beştir ama kültürel asimilasyonu şehirliler yapar. dediğim gibi türkler o sıralarda fars topraklarında bulunuyorlardı yerel halkı arap olan yerlerde değil. ayrıca yüzde 5lik bir kesim yüzde 95i hiçbir şekilde asimile edemez, öyle olsaydı istanbul bugün büyük bir köy değil eskisi gibi medeni biryer olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Maveraünnehirden akdenize her yer arap imparatorluğunun bir parcası idi yöneticilerin çoğuda araptı askeri eliti dahil. Zaten Arap ve fars kültürüde en az bizim kadar benzerdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 doğal asimilasyon yerel halk ile olan etkileşim ile olur sadece yöneticisi arap olan biryerin insanı da arap gibi yaşamaya başlıyorsa orada baskıcı bir asimilasyon vardır. arap ve fars kültürleri ise islamdan önce pek de benzer değildi. iran hint kökenli bir kültüre sahiptir araplar ise afrika kökenlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Arap yöneticiler sayesinde zorla asimilasyon olsaydı Anadoluya gelen türkmenler hala şamanist olmazdı. Türkmenler ilk geldiklerinde çoğu şamanistti hatta şamanizm ile islamı birleştirip aleviliği yarattılar. Sunni-Arap-İslam kültürünü Türklere dayatan Osmanlıdır zaten. Ayrıca TÜrkler asimile olmadılar sadece etkilendiler. Yüzde doksanbeş köylü yüzde beş şehirliden gayet etkilenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 anadoluya gelen türkmenler hala şamanist değildi zaten geldikleri yerlerdeki yöneticiler de arap değildi türktü o sırada. alevilik sentezi ta horasan'dayken oluşturulmuş birşey anadolu'da ortaya çıkmadı. türkler asimilasyona uğradılar, bak ne diyorum islamiyete geçiş süreci sancılıydı diyorum demek ki istek dışı gerçekleşmiş birşey. türklerin islamiyete zorlanmaları ilk araplar tarafından olmuş daha sonra ise araplara boyun eğip güç kazanan türk hanedanlıklarınca zorlanmışlardır. alevilik de bu yüzden ortaya çıkmıştır, islamiyete zorlanan türkler eski geleneklerinden kopamayıp şamanizmle islamı sentezlemişlerdir ama aynı şey sünniler için geçerli değil onlar arap kültürünün asimilasyonuna uğradılar. 5% ise etkiliemek için çok komik bir oran kimse gidip de kendinin 19'da biri kadar bir azınlığı örnek almaz, türkler şehir hayatına hiçbir zaman alışamamıştır hiçbir zaman tarım ve ticaret yapmamışlardır, hep hayvancılık ve askerlik ile uğraşmışlardır. zaten türkistan'da müslümanlığın yayılması uzun zaman aldığından türklerin ticarete atılması pek de mümkün olmadı zira putperestlerin ticaret yapması yasaktı. bu yüzden şehirlerdeki asil ve burjuvalardan her zaman kopuk olmuşlardır dolayısıyla onlara imrenip de etki altında kalmaları söz konusu değil, zaten bu oranın komikliğini belirtmek için sana günümüzden de bir örnek verdim bu konuda, istanbul'dan bahsettim. ha arap kültürünün türkler üzerindeki etkisi sırf o zamanlarda mıydı, hayır günümüzde de hortlatılmak istenen bir arap hayranlığı var. siyasete girer diye önceden belirtmedim ama konu tek bir noktaya saplanıp kalmasın diye değineceğim. özal'ın araplarla sıkı fıkı olup türkiye'yi onların kutbuna sürüklemesi, yoktan var edilen türban modası, abuk subuk sebeplerden dolayı arap prenslerine verilen ihaleler, türkiye'yi takkeli şalvarlı arapların katıldığı islam ülkeleri konferanslarına katmak, bakanların ve özellikle başbakanın sık sık arapça kelimeler kullanıp bunları dağarcıklarımıza sokmaları ve dini bayramlarda valilik ya da belediyeler tarafından üst geçitlere asılan ve komik bir şekilde aslında yanlış yazılan arapça yazılar aklıma ilk gelen örnekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Stalin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ...edit: neyse fake olduğuuz ortaya çıktı :D kapatalım bari hesabı:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 yanlışlıka oldu bu mesajı siler misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Arkadaşlar çok teşekkür ederim kafamda bazı şeylerin şekillenmesine yardımcı oldunuz, yalnız kafam epey bulandı çünkü neredeyse iki kişi konuya hakim ve iki kişide zıt şeyleri söylemekde. Sakin bir kafayla okuyup enine boyuna düşündükden sonra soruma tam bir cevap bulmuş olucam sanırım. İsterseniz şimdi biraz şuan Arap Emperyalizmin Türkiye üzerindeki etkilerinden bahsedebilir miyiz? Yani örnekler verebilir miyiz? Mesela Molto bir kaç örnek sıralamış İslam gelenekleri diye: tesettur, büyüklerin elini öpme, ataerkillik, içki içmeme gibi. Bu örnekleri çoğalta bilir miyiz? Öyle çok değil herkez 2-3 tane yazsa hedefime ulaşabilirim eheh(: Teşekkür ederim ilgilenen herkeze. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2007 bir kere kendi isimlerimizi unutmuşuz, şu an kullanılan öz türkçe isimlerin hepsi cumhuriyetten sonra yapılan dil reformuyla canlandırılmış ama ondan önce ülkede tamamen arap isimleri kullanılıyordu, ali, ahmet, hüseyin'di herkes berk, kubilay, tolga falan yoktu hiç. geçenlerde azeri televizyonu izliyordum bir program bitti jeneriğe baktım isimler silme arapça. onlar da unutmuşlar kendi isimlerini sanırım. ondan sonra selam vermeyi bile unutmuşuz, selam kelimesi bile arapça, merhaba arapça, selamün aleyküm-aleyküm selam ikilisi de bariz bir şekilde öyle halbuki selamın türkçe'si "esenlikler"dir. bu değişimler öyle 1400 yıllık bir beraberliğin kaynaşımı falan değil, türklerin islamiyet'e kitleler halinde geçişi 900'lü yıllarda başlamıştır, islamiyet'i kabul eden türk hanedanlıklarında kabul etmeden önceki isimlere bakın bir de kabul ettikten sonraki isimlere bakın. misal tuğrul'lu çağrı'lı selçuklularda birden alaeddin keykubatlar, gıyaseddin keyhüsrevler türeyiveriyor. ama şunu da görmek lazım, türkler üzerinde en fazla etkisi olan toplum iranlılardır, evet bugünkü türklerin büyük kısmının mensubu olduğu islam dini ve beraberinde gelen bazı töreler araplardan gelmiştir fakat fars dilinin ve kültürünün türk kültürü üzerindeki etkisi araplar'ınkinden fazladır fakat bu etkileşim araplar'ınkinin aksine ortak yaşam alanlarından ve uzun bir birliktelikten dolayı kendiliğinden olmuştur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Çokakıllıadam said: Şimdi insanlarımızın ''Selamun aleykum - Aleyum selam'' şeklindeki selamlaşması kültürel dejarasyon mudur? 'Emperyalizm' ve 'Kültür Emperyalizmi' arasındaki farkı 3-4 cümleyle özetliye bilir misiniz? Şimdilik bu kadar biraz karıştırdım gibi geldi cümleler kötü oldu filan, kusura bakmayın. Konuyu medeni bir şekilde saptırmadan tartışırsak bilgilenir, öğreniriz. Hepinize teşekkür ederim. konuyu yeni gördüm ve yazmak istedim. insanlarımızın ''Selamun aleykum - Aleyum selam'' şeklindeki selamlaşması eğer gerçek benliklerini unutmuşlarsa asimilasyondur.tamamen unutmamışlarsa da dejenerasyondur emperyalizm ile kültür emperyalizmi arasındaki farka gelirsek. emperyalizm egemen burjuva sınıflarının işçi ve köylüyü mülksüzleştirip tüm sermayeyi elinde tutma isteğidir kısaca.sınıf savışımı vardır temelinde. kültür emperyalizmi ise bundan daha farklıdır,ulus bazındadır. egemen ulusun ezilen ulusa karşı sınıfsal ayırım yapmadan yürüttüğü bir asimilasyon politikasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Daha çok güzel İslam yerine insan haklarına karşı, vahşi ve hurafelerle dolu olan İslam emperyalizmi var. Halkımız da cahil ve hassas olduğundan çok kolay empoze ediliyor ülkemize maalesef :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 ben hayatımda bu kadar saçma bişey duymadım. arap dediğin adam yemekten sonra ellerini koltukaltına siler, emperyalistmi olur ondan. hey allam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Daha once baska bir konuda yazmistim, artik ulkede "tarih" dedinmi ya Osmanlica yada islam tarihi akla geliyor. Ben red ediyorum bunu. Turkler orta asyadan gelmistim, tarihimiz, gecmisimiz, atalarimiz oradadir. Arap kulturu resmen ele gecirmis bizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar